Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › 6870 gaming + youtube = fail.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

6870 gaming + youtube = fail.

post #1 of 35
Thread Starter 
I have been experiencing an issue I hoped would have been resolved with every driver update I did. It did not

Problem is such that everytime I watch any Youtube video, my GPU speeds get bumped up to 300/1050 from the power saver 100/300, if I boot up a game, it doesn't move. It doesn't bring up the GPU clock to 900 as it's supposed to, therefore my game is stuck running really bad...

Any ideas of things I can try doing?
I'm all stock (even CPU...) and I'm running the latest drivers through Steam.
Shnurok 3.0
(22 items)
 
Alienware M11x
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 ASUS Sabertooth X58 PowerColor 6870 G.Skill π 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
60GB Vertex Turbo WD 1TB Black 500GB Scorpio Blue Stinger Hybrid 
CoolingCoolingCoolingOS
MCP 655 CyberDruid custom Waterfall  MCR320 Win 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2711 DAS Ultimate S Silent XFX XXX 750w PRO CaseLabs M8 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G500 Razer Destructor ASUS Xonar D2X Logitech G51 
Audio
Corsair H1SA 
CPUMotherboardGraphicsRAM
SU7300 M11Xr1 GT335M 4GB Hynix 
Hard DriveOSMonitorCase
120GB Vertex 2 Windows 7 Home Premium x64 11.6" M11X 
Mouse
Logitech MX Anywhere 
  hide details  
Reply
Shnurok 3.0
(22 items)
 
Alienware M11x
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 ASUS Sabertooth X58 PowerColor 6870 G.Skill π 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
60GB Vertex Turbo WD 1TB Black 500GB Scorpio Blue Stinger Hybrid 
CoolingCoolingCoolingOS
MCP 655 CyberDruid custom Waterfall  MCR320 Win 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2711 DAS Ultimate S Silent XFX XXX 750w PRO CaseLabs M8 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G500 Razer Destructor ASUS Xonar D2X Logitech G51 
Audio
Corsair H1SA 
CPUMotherboardGraphicsRAM
SU7300 M11Xr1 GT335M 4GB Hynix 
Hard DriveOSMonitorCase
120GB Vertex 2 Windows 7 Home Premium x64 11.6" M11X 
Mouse
Logitech MX Anywhere 
  hide details  
Reply
post #2 of 35
Try disabling Hardware Acceleration for your browser. I was having similar issues.
post #3 of 35
you can try reinstall the card to a different PCI-Express slot... did you use driver sweeper before installing the new driver?
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2500k ASUS P8P67 PRO Sapphire HD6870 Corsair Vengeance 4x4GB 1600-9-9-9-24-1.5v 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Crucial M4 64GB SSD Western Digital Caviar Black 640GB LG DVD 22x Burner Windows 7 Pro 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung SyncMaster T24 Microsft Siderwinder X6 Corsair AX 750W Corsair 600T 
MouseMouse Pad
Razer Deathadder Razer Speed Control 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2500k ASUS P8P67 PRO Sapphire HD6870 Corsair Vengeance 4x4GB 1600-9-9-9-24-1.5v 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Crucial M4 64GB SSD Western Digital Caviar Black 640GB LG DVD 22x Burner Windows 7 Pro 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung SyncMaster T24 Microsft Siderwinder X6 Corsair AX 750W Corsair 600T 
MouseMouse Pad
Razer Deathadder Razer Speed Control 
  hide details  
Reply
post #4 of 35
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by E-Peen View Post
Try disabling Hardware Acceleration for your browser. I was having similar issues.
There's such an option? (I'm using Chrome)

Quote:
Originally Posted by samuel002 View Post
you can try reinstall the card to a different PCI-Express slot... did you use driver sweeper before installing the new driver?
Unfortunatly another PCI-e slot is impossible because of my setup:


I didn't use driver sweeper as of late, but I did try it two-three times before (last time when I was looking about that issue)
Shnurok 3.0
(22 items)
 
Alienware M11x
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 ASUS Sabertooth X58 PowerColor 6870 G.Skill π 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
60GB Vertex Turbo WD 1TB Black 500GB Scorpio Blue Stinger Hybrid 
CoolingCoolingCoolingOS
MCP 655 CyberDruid custom Waterfall  MCR320 Win 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2711 DAS Ultimate S Silent XFX XXX 750w PRO CaseLabs M8 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G500 Razer Destructor ASUS Xonar D2X Logitech G51 
Audio
Corsair H1SA 
CPUMotherboardGraphicsRAM
SU7300 M11Xr1 GT335M 4GB Hynix 
Hard DriveOSMonitorCase
120GB Vertex 2 Windows 7 Home Premium x64 11.6" M11X 
Mouse
Logitech MX Anywhere 
  hide details  
Reply
Shnurok 3.0
(22 items)
 
Alienware M11x
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 ASUS Sabertooth X58 PowerColor 6870 G.Skill π 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
60GB Vertex Turbo WD 1TB Black 500GB Scorpio Blue Stinger Hybrid 
CoolingCoolingCoolingOS
MCP 655 CyberDruid custom Waterfall  MCR320 Win 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2711 DAS Ultimate S Silent XFX XXX 750w PRO CaseLabs M8 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G500 Razer Destructor ASUS Xonar D2X Logitech G51 
Audio
Corsair H1SA 
CPUMotherboardGraphicsRAM
SU7300 M11Xr1 GT335M 4GB Hynix 
Hard DriveOSMonitorCase
120GB Vertex 2 Windows 7 Home Premium x64 11.6" M11X 
Mouse
Logitech MX Anywhere 
  hide details  
Reply
post #5 of 35
Quote:
Originally Posted by shnur View Post
There's such an option? (I'm using Chrome)
http://www.webtlk.com/2010/12/10/how...google-chrome/

There's an easy guide how.
post #6 of 35
Just so you know its because PowerPlay is fail and to my surprising its happens with Nvidia cards like crazy. Both My GTX470 and GTX580 and the problem.
Ishimura
(21 items)
 
Silent Knight
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3770K @ 4.6GHz ASRock Z77E-ITX eVGA GTX 1080 Ti Hybrid AMD Radeon R9 16GB DDR3-2400MHz  
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
SanDisk Ultra II 960GB Toshiba X300 5TB Corsair H100i GTX eVGA Hybrid Water Cooler  
CoolingOSMonitorKeyboard
4x GentleTyphoon AP-15 Windows 10 Pro 64-Bit Philips Brilliance BDM4065UC 4K Razer BlackWidow Chroma  
PowerCaseMouseMouse Pad
eVGA SuperNOVA 750 G3 Define Nano S Logitech G502 Proteus Core PECHAM Gaming Mouse Pad XX-Large 
AudioAudioAudioAudio
Audioengine D1 DAC Mackie CR Series CR3 Audio-Technica ATH-M50 Sennheiser HD 598 
Audio
Sony XB950BT 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 @ 4.2GHz ASUS M4A79XTD EVO AMD Radeon HD 7970 3GB @ 1200/1500 2x 4GB G.SKILL Ripjaws X DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
OCZ Agility 3 60GB WD Caviar Green 1.5TB 2 x Seagate Barracuda 2TB XSPC Raystorm 
CoolingCoolingOSPower
EK-FC7970 XSPC RS360 Windows 10 Pro 64-Bit Corsair TX750 
Case
NZXT Switch 810  
  hide details  
Reply
Ishimura
(21 items)
 
Silent Knight
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3770K @ 4.6GHz ASRock Z77E-ITX eVGA GTX 1080 Ti Hybrid AMD Radeon R9 16GB DDR3-2400MHz  
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
SanDisk Ultra II 960GB Toshiba X300 5TB Corsair H100i GTX eVGA Hybrid Water Cooler  
CoolingOSMonitorKeyboard
4x GentleTyphoon AP-15 Windows 10 Pro 64-Bit Philips Brilliance BDM4065UC 4K Razer BlackWidow Chroma  
PowerCaseMouseMouse Pad
eVGA SuperNOVA 750 G3 Define Nano S Logitech G502 Proteus Core PECHAM Gaming Mouse Pad XX-Large 
AudioAudioAudioAudio
Audioengine D1 DAC Mackie CR Series CR3 Audio-Technica ATH-M50 Sennheiser HD 598 
Audio
Sony XB950BT 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X4 955 @ 4.2GHz ASUS M4A79XTD EVO AMD Radeon HD 7970 3GB @ 1200/1500 2x 4GB G.SKILL Ripjaws X DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
OCZ Agility 3 60GB WD Caviar Green 1.5TB 2 x Seagate Barracuda 2TB XSPC Raystorm 
CoolingCoolingOSPower
EK-FC7970 XSPC RS360 Windows 10 Pro 64-Bit Corsair TX750 
Case
NZXT Switch 810  
  hide details  
Reply
post #7 of 35
The drivers for the video card have a Wmv video hardware accelerator.

If you uninstall it, your youtube videos WILL lag. It lags worse then on my intergrated intel P4 rig upstairs thats SIX years old. It does get rid of ingame lag though. I just don't enjoy waiting 5 mins to watch a 3 min youtube video.


Load up our drivers and uninstall using custom settings and only check the "WM9 something something hardware accelerated video encoder something" box. It starts with WM9 or WMV9 and well ya. Cheers

EDIT: Sexy rig btw
Edited by Zackcy - 3/5/11 at 6:22pm
The AMD machine
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055t @ 3.8 GHZ Asus M4A79XTD EVO XFX Radeon 6850 1GB OCed G.Skill Ripsaw 16 GB (2x8GB) 1512 mhz @ 7-8-7-24 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
|WD Caviar Black 640GB|Seagate Barracudas 2TB X2| Lite-On Black 24X DVD Burner Cooler Master Hyper 212+ Windows 7 Professional 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ 24" das Keyboard Model S Brown  OCZ Fatal1ty 550W PSU Coolermaster Storm Scout 
MouseMouse Pad
Razor DeathAdder Narlyfish 
  hide details  
Reply
The AMD machine
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055t @ 3.8 GHZ Asus M4A79XTD EVO XFX Radeon 6850 1GB OCed G.Skill Ripsaw 16 GB (2x8GB) 1512 mhz @ 7-8-7-24 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
|WD Caviar Black 640GB|Seagate Barracudas 2TB X2| Lite-On Black 24X DVD Burner Cooler Master Hyper 212+ Windows 7 Professional 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
BenQ 24" das Keyboard Model S Brown  OCZ Fatal1ty 550W PSU Coolermaster Storm Scout 
MouseMouse Pad
Razor DeathAdder Narlyfish 
  hide details  
Reply
post #8 of 35
I have the same issue on Firefox. Whenever I boot up a game and basically any flash content is open (although it's usually YouTube), it's extremely laggy, but for me the fix is as simple as going to a different page or closing the browser so I've never bothered looking into it.
Budget
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 7600K @ 4.8GHz Turbo ASUS PRIME Z270-K Sapphire RX 580 8GB Nitro+ 16GB Corsair LPX DDR4 3000 
Hard DriveCoolingMonitorKeyboard
Crucial MX300 525GB M.2 CRYORIG H7 ASUS VE258Q Thermaltake Poseidon Z 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX650M Thermaltake F31 Tempered Glass Razer DeathAdder Chroma SteelSeries QcK+ 
Audio
Corsair VOID Wireless 
  hide details  
Reply
Budget
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 7600K @ 4.8GHz Turbo ASUS PRIME Z270-K Sapphire RX 580 8GB Nitro+ 16GB Corsair LPX DDR4 3000 
Hard DriveCoolingMonitorKeyboard
Crucial MX300 525GB M.2 CRYORIG H7 ASUS VE258Q Thermaltake Poseidon Z 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX650M Thermaltake F31 Tempered Glass Razer DeathAdder Chroma SteelSeries QcK+ 
Audio
Corsair VOID Wireless 
  hide details  
Reply
post #9 of 35
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Zackcy View Post
The drivers for the video card have a Wmv video hardware accelerator.

If you uninstall it, your youtube videos WILL lag. It lags worse then on my intergrated intel P4 rig upstairs thats SIX years old. It does get rid of ingame lag though. I just don't enjoy waiting 5 mins to watch a 3 min youtube video.


Load up our drivers and uninstall using custom settings and only check the "WM9 something something hardware accelerated video encoder something" box. It starts with WM9 or WMV9 and well ya. Cheers

EDIT: Sexy rig btw
Thanks

It's really slowing it that much? I mean, we all had CPU accelerated Flash before... where was the problem?

I honestly need both; whenever I'm playing, my girlfriend is doing something like sewing and she always requests some music so I'm opening a playlist in youtube and we're both happy (when I had my i3 + 4870), now it's more

Quote:
Originally Posted by E-Peen View Post
Thanks!

Quote:
Originally Posted by ZealotKi11er View Post
Just so you know its because PowerPlay is fail and to my surprising its happens with Nvidia cards like crazy. Both My GTX470 and GTX580 and the problem.
To my surprise, I did not have that issue on my 4870 which did have PowerPlay in it.
Shnurok 3.0
(22 items)
 
Alienware M11x
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 ASUS Sabertooth X58 PowerColor 6870 G.Skill π 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
60GB Vertex Turbo WD 1TB Black 500GB Scorpio Blue Stinger Hybrid 
CoolingCoolingCoolingOS
MCP 655 CyberDruid custom Waterfall  MCR320 Win 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2711 DAS Ultimate S Silent XFX XXX 750w PRO CaseLabs M8 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G500 Razer Destructor ASUS Xonar D2X Logitech G51 
Audio
Corsair H1SA 
CPUMotherboardGraphicsRAM
SU7300 M11Xr1 GT335M 4GB Hynix 
Hard DriveOSMonitorCase
120GB Vertex 2 Windows 7 Home Premium x64 11.6" M11X 
Mouse
Logitech MX Anywhere 
  hide details  
Reply
Shnurok 3.0
(22 items)
 
Alienware M11x
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 ASUS Sabertooth X58 PowerColor 6870 G.Skill π 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
60GB Vertex Turbo WD 1TB Black 500GB Scorpio Blue Stinger Hybrid 
CoolingCoolingCoolingOS
MCP 655 CyberDruid custom Waterfall  MCR320 Win 7 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2711 DAS Ultimate S Silent XFX XXX 750w PRO CaseLabs M8 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G500 Razer Destructor ASUS Xonar D2X Logitech G51 
Audio
Corsair H1SA 
CPUMotherboardGraphicsRAM
SU7300 M11Xr1 GT335M 4GB Hynix 
Hard DriveOSMonitorCase
120GB Vertex 2 Windows 7 Home Premium x64 11.6" M11X 
Mouse
Logitech MX Anywhere 
  hide details  
Reply
post #10 of 35
I'm kinda have the same problem. I have a 6870 and my card just underclocks it self for a while. Even starting up games like BC2, Eve, and SCII won't reset the underclock.

Anyone have any ideas?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › 6870 gaming + youtube = fail.