Overclock.net › Forums › Benchmarks › Benchmarking Software and Discussion › Cinebench OpenGL test error
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Cinebench OpenGL test error

post #1 of 10
Thread Starter 
When I try to run the OpenGL test, I get this error.

HV6hZ.png

At one point, the problem went away on its own but now it has come back.

Any ideas?
(Besides the obvious: i've already tried reverting to stock clocks)
post #2 of 10
Have you tried reinstalling Cinebench?
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980X 3003B475* @ 4449.1MHz 1.45V (6C-12T) ASUS Rampage III Extreme - 1208 BIOS CrossFire Asus EAH6970 945MHz/1450MHz 1180 mV* 6GB Corsair Dominator GT 2009MHz / 7-8-7-20 T1 C7* 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
RAID 0* OCZ Vertex 3 120GBX2 (OS)+ 4X 2TB WD Green Windows 7 Ultimate 64Bit 30" NEC MultiSync PA301W Filco Majestouch-2 Cherry MX Red 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX1200 1200W 80 Plus Gold 100% Modular Corsair Obsidian 800D Razor Mamba 4G Steelseries SX 
Audio
Bowers & Wilkins PM1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Core™ i7-2620M Apple Intel® HD Graphics 3000 Corsair Memory 8GB DDR3 1333MHz 
Hard DriveOptical DriveOS
Western Digital Scorpio Blue (WD10JPVT) 1TB SuperDrive OSX Lion 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980X 3003B475* @ 4449.1MHz 1.45V (6C-12T) ASUS Rampage III Extreme - 1208 BIOS CrossFire Asus EAH6970 945MHz/1450MHz 1180 mV* 6GB Corsair Dominator GT 2009MHz / 7-8-7-20 T1 C7* 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
RAID 0* OCZ Vertex 3 120GBX2 (OS)+ 4X 2TB WD Green Windows 7 Ultimate 64Bit 30" NEC MultiSync PA301W Filco Majestouch-2 Cherry MX Red 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX1200 1200W 80 Plus Gold 100% Modular Corsair Obsidian 800D Razor Mamba 4G Steelseries SX 
Audio
Bowers & Wilkins PM1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Core™ i7-2620M Apple Intel® HD Graphics 3000 Corsair Memory 8GB DDR3 1333MHz 
Hard DriveOptical DriveOS
Western Digital Scorpio Blue (WD10JPVT) 1TB SuperDrive OSX Lion 
  hide details  
Reply
post #3 of 10
I explained this some weeks ago.
In ccc`s 3d settings you must choose "use application settings" for AA and all that good stuff. Otherwise you get this error...
/* Redemption*/
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 3930K Asus Sabertooth Asus GTX 680 8x4GB G.Skill@1337MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2xM4 64GB/ / F3 - 1TB / 2x2TB Baracudas some LG Modified EK 360 HFX 2x(Win7 x64) 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2770HD and SyncMaster 940NW Roccat Isku Corsair Gold AX750 NZXT 810 Switch 
MouseMouse Pad
Rocat Kone[+] Razer exactmat X 
  hide details  
Reply
/* Redemption*/
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 3930K Asus Sabertooth Asus GTX 680 8x4GB G.Skill@1337MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2xM4 64GB/ / F3 - 1TB / 2x2TB Baracudas some LG Modified EK 360 HFX 2x(Win7 x64) 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2770HD and SyncMaster 940NW Roccat Isku Corsair Gold AX750 NZXT 810 Switch 
MouseMouse Pad
Rocat Kone[+] Razer exactmat X 
  hide details  
Reply
post #4 of 10
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Mr.Eiht;12631589 
I explained this some weeks ago.
In ccc`s 3d settings you must choose "use application settings" for AA and all that good stuff. Otherwise you get this error...

Thank you, this worked. +rep.
post #5 of 10
No problem glad to help! Happy benching!
/* Redemption*/
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 3930K Asus Sabertooth Asus GTX 680 8x4GB G.Skill@1337MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2xM4 64GB/ / F3 - 1TB / 2x2TB Baracudas some LG Modified EK 360 HFX 2x(Win7 x64) 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2770HD and SyncMaster 940NW Roccat Isku Corsair Gold AX750 NZXT 810 Switch 
MouseMouse Pad
Rocat Kone[+] Razer exactmat X 
  hide details  
Reply
/* Redemption*/
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 3930K Asus Sabertooth Asus GTX 680 8x4GB G.Skill@1337MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2xM4 64GB/ / F3 - 1TB / 2x2TB Baracudas some LG Modified EK 360 HFX 2x(Win7 x64) 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2770HD and SyncMaster 940NW Roccat Isku Corsair Gold AX750 NZXT 810 Switch 
MouseMouse Pad
Rocat Kone[+] Razer exactmat X 
  hide details  
Reply
post #6 of 10
Simply setting CCC to application controlled like you mentioned above did not work for me !

Any suggeststions ?
Old Timer
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055T Asus M4A87TD/USB3 XFX HD 6950 1GB Kingston Hyper X 1333 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Hitachi Deskstar 1TB Lite On DVD Coolermaster Hyper 212+ Win 7 x64 
MonitorPowerCase
View Sonic 22in 1080P LED OCZ 750 Antec 300 
  hide details  
Reply
Old Timer
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1055T Asus M4A87TD/USB3 XFX HD 6950 1GB Kingston Hyper X 1333 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Hitachi Deskstar 1TB Lite On DVD Coolermaster Hyper 212+ Win 7 x64 
MonitorPowerCase
View Sonic 22in 1080P LED OCZ 750 Antec 300 
  hide details  
Reply
post #7 of 10
Quote:
Originally Posted by electroman76;12923011 
Simply setting CCC to application controlled like you mentioned above did not work for me !

Any suggeststions ?

Seconded. I haven't been able to run the OpenGL test on my system with either my 570 or HD 5830.
King Crimson
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 1090t Asus M4N98TD EVO 2x EVGA GTX 560 1 GB SLI 4 GB ADATA XPG DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Mushkin Callisto Enhanced Sandforce 60gb SSD LG DL DVD R/RW Win7 x64 Ultimate 24" Asus 1920x1080 LED, 26" Panasonic 720p LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX5500 ThermalTake ToughPower XT 775W Sunbeam Tuniq 3 MS Sidewinder X5 and Logitech MX Revolution 
Mouse Pad
EVGA Duke Nukem Mouse Pad 
  hide details  
Reply
King Crimson
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x6 1090t Asus M4N98TD EVO 2x EVGA GTX 560 1 GB SLI 4 GB ADATA XPG DDR3 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Mushkin Callisto Enhanced Sandforce 60gb SSD LG DL DVD R/RW Win7 x64 Ultimate 24" Asus 1920x1080 LED, 26" Panasonic 720p LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX5500 ThermalTake ToughPower XT 775W Sunbeam Tuniq 3 MS Sidewinder X5 and Logitech MX Revolution 
Mouse Pad
EVGA Duke Nukem Mouse Pad 
  hide details  
Reply
post #8 of 10
Sorry lads! I searched the web the only usefull thing i found that cinebench doesn`t like
crossfire...Which you are not running from what i`ve seen in your sigs.
These are my setting and they work:
http://img233.imageshack.us/i/ccczu.jpg/
/* The thing is i tried different settings with "smoothvision ...." @4x (not: use application settings). To make it short: I everything to quality, tripple buffering on and unchecked all boxes "use application settings" AND IT STILL WORKED!
??? These were the setting that i got that reference error from. I can`t understand that...
Maybe you try the setting in the pic and get lucky. */
EDIT: Forget the above what is causing the problem is
ANISOTROPIC Filtering! This hat to be @use app. settings!
Edited by Mr.Eiht - 4/2/11 at 5:18pm
/* Redemption*/
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 3930K Asus Sabertooth Asus GTX 680 8x4GB G.Skill@1337MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2xM4 64GB/ / F3 - 1TB / 2x2TB Baracudas some LG Modified EK 360 HFX 2x(Win7 x64) 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2770HD and SyncMaster 940NW Roccat Isku Corsair Gold AX750 NZXT 810 Switch 
MouseMouse Pad
Rocat Kone[+] Razer exactmat X 
  hide details  
Reply
/* Redemption*/
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 3930K Asus Sabertooth Asus GTX 680 8x4GB G.Skill@1337MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2xM4 64GB/ / F3 - 1TB / 2x2TB Baracudas some LG Modified EK 360 HFX 2x(Win7 x64) 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2770HD and SyncMaster 940NW Roccat Isku Corsair Gold AX750 NZXT 810 Switch 
MouseMouse Pad
Rocat Kone[+] Razer exactmat X 
  hide details  
Reply
post #9 of 10
It ran well for me with CCC 11.2 and 11.4. 11.5 now I get that rendering error at the start of the bench. frown.gif
1st Build
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 2600K P67A-UD7-B3 AMD Radeon HD 6900 Series AMD Radeon HD 6900 Series 
RAMRAMHard DriveHard Drive
G.Skill G.Skill Crucial C300 64gb Samsung Spinpoint F3 1tb 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
Samsung 22x DVDRW Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit Acer S231 LCD Logitech 920-000914 Black 
PowerCaseMouse
Ultra X4 1050W Cooler Master HAF 932 Full Tower Logitech MX 518 
  hide details  
Reply
1st Build
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7 2600K P67A-UD7-B3 AMD Radeon HD 6900 Series AMD Radeon HD 6900 Series 
RAMRAMHard DriveHard Drive
G.Skill G.Skill Crucial C300 64gb Samsung Spinpoint F3 1tb 
Optical DriveOSMonitorKeyboard
Samsung 22x DVDRW Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit Acer S231 LCD Logitech 920-000914 Black 
PowerCaseMouse
Ultra X4 1050W Cooler Master HAF 932 Full Tower Logitech MX 518 
  hide details  
Reply
post #10 of 10
i have the same problem with a 6950, tried all the combo in ccc but no luck. The weird thing is that it works well in 32 bit, but not in 64. My os is 64bit and when i run the bench for cpu it scores better in 64 so i would like to see the opengl working in 64bit too. Already tried dis-installing, downloading from a different source and re installing. Same result.
I do a 4.42 with a q9550 oc to 3.8 and 67.90fps with a ref matching of 99.3% in 32bit.(6950 unlocked @850/1375)
I do a 4.56 in 64bit but opengl gives me a ref matching of 4.5%. Pretty bad uh.
Edited by Fabrix7777 - 5/15/11 at 9:52pm
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
Overclock.net › Forums › Benchmarks › Benchmarking Software and Discussion › Cinebench OpenGL test error