Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › Single or Raid0 Boot Drive?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Single or Raid0 Boot Drive? - Page 2

post #11 of 22
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Old Hippie View Post
Have you..

1.) Gotten the correct Windows drivers?
2.) Actually created a RAID0 disk by using ctrl+i ?
3.) If you didn't install in RAID mode maybe the drivers didn't get loaded?
Bios is set to raid mode. Those results were not from a raid setup. And I have firmware version 1.4, don't need any special drivers.. right?

Edit: I was DLing something, so lemme run the test again to make sure that wasn't the issue.
Trident
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570k @ 4.5Ghz w/ 1.175v ASRock Z77 Extreme6 MSI GTX 580 8GB Mushkin Blackline Enhanced  
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung 830 64GB & 3x 1TB F3s (PERC 5/i RAID 5) Windows 7 Ultimate Dell U3011 SeaSonic X-1250 
Case
Corsair 800D 
  hide details  
Reply
Trident
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570k @ 4.5Ghz w/ 1.175v ASRock Z77 Extreme6 MSI GTX 580 8GB Mushkin Blackline Enhanced  
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung 830 64GB & 3x 1TB F3s (PERC 5/i RAID 5) Windows 7 Ultimate Dell U3011 SeaSonic X-1250 
Case
Corsair 800D 
  hide details  
Reply
post #12 of 22
You must do new install in RAID mode.

I'm going to suggest you do a little research.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 920 Asus P6T + LSI 9240-4i SATA6GB/s card Nvidia 8800GTS Patroit Viper 6GB of D3-1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial C300 256GB Benq 1655 W7 Ultimate x64 NEC MultiSync LCD2470WNX 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech diNovo cordless Corsair 650HX Lian Li A10-B Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 920 Asus P6T + LSI 9240-4i SATA6GB/s card Nvidia 8800GTS Patroit Viper 6GB of D3-1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial C300 256GB Benq 1655 W7 Ultimate x64 NEC MultiSync LCD2470WNX 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech diNovo cordless Corsair 650HX Lian Li A10-B Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
post #13 of 22
If you set up the raid properly, your drives should be wiped and you will have to do a fresh windows install as was stated... If you were able to boot back into your old installation, you didn't set up the raid correctly.

FWIW - not using SSD's here but when I picked up the second 10K Velociraptor and set them both up in raid, I noticed significant improvement when loading programs. I don't use this drive for large file transfers, but for day to day stuff it defiantly works faster. Sorry but I didn't do any actual tests before and after to have real numbers for ya.
post #14 of 22
Thread Starter 
Okay, guys... actually read what I write please.

Quote:
Originally Posted by NewAtOCing View Post
Bios is set to raid mode. Those results were not from a raid setup. And I have firmware version 1.4, don't need any special drivers.. right?
Again, the results I posted are from my setup right now, a 30gb OCZ Agility. I was going to compare what I have now to what I want to get, but there is something wrong with my write speeds.


Quote:
Originally Posted by Old Hippie View Post
You must do new install in RAID mode.

I'm going to suggest you do a little research.
Honestly....
Trident
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570k @ 4.5Ghz w/ 1.175v ASRock Z77 Extreme6 MSI GTX 580 8GB Mushkin Blackline Enhanced  
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung 830 64GB & 3x 1TB F3s (PERC 5/i RAID 5) Windows 7 Ultimate Dell U3011 SeaSonic X-1250 
Case
Corsair 800D 
  hide details  
Reply
Trident
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570k @ 4.5Ghz w/ 1.175v ASRock Z77 Extreme6 MSI GTX 580 8GB Mushkin Blackline Enhanced  
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung 830 64GB & 3x 1TB F3s (PERC 5/i RAID 5) Windows 7 Ultimate Dell U3011 SeaSonic X-1250 
Case
Corsair 800D 
  hide details  
Reply
post #15 of 22
Quote:
Originally Posted by NewAtOCing View Post
Honestly....
I wouldn't lie to ya.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 920 Asus P6T + LSI 9240-4i SATA6GB/s card Nvidia 8800GTS Patroit Viper 6GB of D3-1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial C300 256GB Benq 1655 W7 Ultimate x64 NEC MultiSync LCD2470WNX 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech diNovo cordless Corsair 650HX Lian Li A10-B Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 920 Asus P6T + LSI 9240-4i SATA6GB/s card Nvidia 8800GTS Patroit Viper 6GB of D3-1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial C300 256GB Benq 1655 W7 Ultimate x64 NEC MultiSync LCD2470WNX 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech diNovo cordless Corsair 650HX Lian Li A10-B Logitech MX Revolution 
  hide details  
Reply
post #16 of 22
if this is windows 7 there is a second raid software that is used to get full raid support
might be where your problem is

something wasnt installed on the setup
HeatKiller
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-980x Gigabyte X58A-UD7 2x 480gtx 18gigs ddr3 1333 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
12tb and 2 64gb ssd's 2x DVD-RW Windows 7 Ultimate 64bit 4 HD, 1 32", 2 24", 1 20" 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Office 1000 watt Cosmos S Logitec MX laser 
Mouse Pad
RocketFish 
  hide details  
Reply
HeatKiller
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-980x Gigabyte X58A-UD7 2x 480gtx 18gigs ddr3 1333 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
12tb and 2 64gb ssd's 2x DVD-RW Windows 7 Ultimate 64bit 4 HD, 1 32", 2 24", 1 20" 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Office 1000 watt Cosmos S Logitec MX laser 
Mouse Pad
RocketFish 
  hide details  
Reply
post #17 of 22
Thread Starter 
I reinstalled the Chipset, AHCI/RAID and the Intel Matrix Storage Manager drivers with no change. What else could I try?
Trident
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570k @ 4.5Ghz w/ 1.175v ASRock Z77 Extreme6 MSI GTX 580 8GB Mushkin Blackline Enhanced  
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung 830 64GB & 3x 1TB F3s (PERC 5/i RAID 5) Windows 7 Ultimate Dell U3011 SeaSonic X-1250 
Case
Corsair 800D 
  hide details  
Reply
Trident
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570k @ 4.5Ghz w/ 1.175v ASRock Z77 Extreme6 MSI GTX 580 8GB Mushkin Blackline Enhanced  
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung 830 64GB & 3x 1TB F3s (PERC 5/i RAID 5) Windows 7 Ultimate Dell U3011 SeaSonic X-1250 
Case
Corsair 800D 
  hide details  
Reply
post #18 of 22
maybe make sure both drives are 4k aligned?
post #19 of 22
What drives are you using to build the array?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-930 Asus P6x-58D Premium HD5970+5870 950/1200 12gb Kingston HyperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3x100GbOCZ VertexLE+2x120Gb Vertex2 RAID0 LG Win7 Professional Asus M276HE 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa ABS 1100watt Thermaltake SwordM Razer DeathAdder 
Mouse Pad
wowpad 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-930 Asus P6x-58D Premium HD5970+5870 950/1200 12gb Kingston HyperX 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3x100GbOCZ VertexLE+2x120Gb Vertex2 RAID0 LG Win7 Professional Asus M276HE 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Lycosa ABS 1100watt Thermaltake SwordM Razer DeathAdder 
Mouse Pad
wowpad 
  hide details  
Reply
post #20 of 22
I have a raid setup and there was no real improvement over one drive. Takes longer to boot becuase of the raid controller screen having to do its thing before windows starts.
There was a huge improvement in bench marks!
Yep
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3750k P8Z77-I DELUXE R9 290x G.SKILL Sniper 
Hard DriveCoolingOSMonitor
SanDisk Ultra II CPU/GPU Loop Windows 8.1 Crossover 44k 
KeyboardPowerCaseMouse
Rosewill mechanical  850w Rosewill Hive Corsair Air 240 Corsair M65 
Mouse PadAudio
Large Perixx Corsair Gaming Audio Series SP2500 
  hide details  
Reply
Yep
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3750k P8Z77-I DELUXE R9 290x G.SKILL Sniper 
Hard DriveCoolingOSMonitor
SanDisk Ultra II CPU/GPU Loop Windows 8.1 Crossover 44k 
KeyboardPowerCaseMouse
Rosewill mechanical  850w Rosewill Hive Corsair Air 240 Corsair M65 
Mouse PadAudio
Large Perixx Corsair Gaming Audio Series SP2500 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: SSD
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › Single or Raid0 Boot Drive?