Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › My temps are bad!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

My temps are bad!

post #1 of 18
Thread Starter 
Running 4.2 (3) @ 55c load (with gpu's clocked at max) they load at 33c, I am fine with all that, but why the hell does my CPU idle at 43c in a 20c room? LOL.

Bad mount? I shouldn't be getting 55c load too.. should be way lower.. the block itself doesn't seem to be getting very hot.. guess it's a bad mount : /

Using MX-3.. curious, how should I put the paste? There are so many ways of doing that ><

Have in mind I am not using that idle mode thing from bios, it's at 4200mhz all the time (the other thing drops it down at 35c or so) not sure
Edited by Lune - 3/6/11 at 3:42pm
Randomness
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 980x @ 4.4 / Upgrade - Ivy Bridge X58A-UD3R [EVGA] 2x EVGA GTX 580 3GB 12GB Corsair DDR3-1600  
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate Barracuda XT ST32000641AS 2TB HDD Windows 7 64 bit nVidia Surround - 3x U2410 IPS 6048x1200 G15 
PowerCaseMouse
Thermaltake Toughpower 1200 Thermaltake SwordM Razer Naga, G400 
  hide details  
Reply
Randomness
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 980x @ 4.4 / Upgrade - Ivy Bridge X58A-UD3R [EVGA] 2x EVGA GTX 580 3GB 12GB Corsair DDR3-1600  
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate Barracuda XT ST32000641AS 2TB HDD Windows 7 64 bit nVidia Surround - 3x U2410 IPS 6048x1200 G15 
PowerCaseMouse
Thermaltake Toughpower 1200 Thermaltake SwordM Razer Naga, G400 
  hide details  
Reply
post #2 of 18
You should always let the block spread the paste.

EK says to put it on in an 'X' and '+' sort of like this '*'
It's in pieces
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-970@4.4 EVGA Classified3 5870x3 Corsair Dom 12gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
Everything on 201tb nas nothing Koolance CPU-370 hwlabs sr-1 420 
CoolingCoolingCoolingOS
hwlabs gtx120 hwlabs gts 360 xflow ek fc5870 nickel+acetalx3 changes 
MonitorKeyboardPowerCase
crap model m, 6gv2, k95, wasd, code v2, model f Changes MM 
MouseMouse PadOther
mionix avior 7000 zowie g25 wheel 
  hide details  
Reply
It's in pieces
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-970@4.4 EVGA Classified3 5870x3 Corsair Dom 12gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
Everything on 201tb nas nothing Koolance CPU-370 hwlabs sr-1 420 
CoolingCoolingCoolingOS
hwlabs gtx120 hwlabs gts 360 xflow ek fc5870 nickel+acetalx3 changes 
MonitorKeyboardPowerCase
crap model m, 6gv2, k95, wasd, code v2, model f Changes MM 
MouseMouse PadOther
mionix avior 7000 zowie g25 wheel 
  hide details  
Reply
post #3 of 18
Thread Starter 
Alright I will remount and see what happens : / Pretty sure the temps can be better (the idle temps prove that) you can't have a CPU idle 43c in a 20c room and then you see it load (torture test) at 55c @ 4.2.. doesn't make any sense! I know idle means nothing usually.. but should be mid 30's. (like gpu's, idle 25c) load 33-38c .. now that makes sense^^
Randomness
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 980x @ 4.4 / Upgrade - Ivy Bridge X58A-UD3R [EVGA] 2x EVGA GTX 580 3GB 12GB Corsair DDR3-1600  
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate Barracuda XT ST32000641AS 2TB HDD Windows 7 64 bit nVidia Surround - 3x U2410 IPS 6048x1200 G15 
PowerCaseMouse
Thermaltake Toughpower 1200 Thermaltake SwordM Razer Naga, G400 
  hide details  
Reply
Randomness
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 980x @ 4.4 / Upgrade - Ivy Bridge X58A-UD3R [EVGA] 2x EVGA GTX 580 3GB 12GB Corsair DDR3-1600  
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate Barracuda XT ST32000641AS 2TB HDD Windows 7 64 bit nVidia Surround - 3x U2410 IPS 6048x1200 G15 
PowerCaseMouse
Thermaltake Toughpower 1200 Thermaltake SwordM Razer Naga, G400 
  hide details  
Reply
post #4 of 18
Good luck!!
It's in pieces
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-970@4.4 EVGA Classified3 5870x3 Corsair Dom 12gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
Everything on 201tb nas nothing Koolance CPU-370 hwlabs sr-1 420 
CoolingCoolingCoolingOS
hwlabs gtx120 hwlabs gts 360 xflow ek fc5870 nickel+acetalx3 changes 
MonitorKeyboardPowerCase
crap model m, 6gv2, k95, wasd, code v2, model f Changes MM 
MouseMouse PadOther
mionix avior 7000 zowie g25 wheel 
  hide details  
Reply
It's in pieces
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-970@4.4 EVGA Classified3 5870x3 Corsair Dom 12gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
Everything on 201tb nas nothing Koolance CPU-370 hwlabs sr-1 420 
CoolingCoolingCoolingOS
hwlabs gtx120 hwlabs gts 360 xflow ek fc5870 nickel+acetalx3 changes 
MonitorKeyboardPowerCase
crap model m, 6gv2, k95, wasd, code v2, model f Changes MM 
MouseMouse PadOther
mionix avior 7000 zowie g25 wheel 
  hide details  
Reply
post #5 of 18
your idle temps are a little high for 4.2

after you reset the cpu block see what it is

what type of TIM are you using on the cpu block

also a 980x is a power hungry beast I know (I have one)

but did you maybe turn the voltage up a little more than you needed

at 4.4 mine is idling in the 30's (29-33)
when I was at 4.2 I was in the mid 20's

i'm using a heatkiller v3 with diamond 7 paste

going to liquid metal ultra when I tear down and clean
HeatKiller
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-980x Gigabyte X58A-UD7 2x 480gtx 18gigs ddr3 1333 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
12tb and 2 64gb ssd's 2x DVD-RW Windows 7 Ultimate 64bit 4 HD, 1 32", 2 24", 1 20" 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Office 1000 watt Cosmos S Logitec MX laser 
Mouse Pad
RocketFish 
  hide details  
Reply
HeatKiller
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-980x Gigabyte X58A-UD7 2x 480gtx 18gigs ddr3 1333 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
12tb and 2 64gb ssd's 2x DVD-RW Windows 7 Ultimate 64bit 4 HD, 1 32", 2 24", 1 20" 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Office 1000 watt Cosmos S Logitec MX laser 
Mouse Pad
RocketFish 
  hide details  
Reply
post #6 of 18
I've got you beat. I just added a gtx360 to my loop and redid my TIM and my idles are at 60c in a 25c room!

EDIT: so that an i7 930 and gtx480 running in a loop with 1 240 rad and 1 360 rad @ 60c idle....
post #7 of 18
Thread Starter 
Using MX3, also 1.31v for 4.2

Quote:
Originally Posted by z0so View Post
I've got you beat. I just added a gtx360 to my loop and redid my TIM and my idles are at 60c in a 25c room!
hahah welcome to the club ^^ too lazy to fix it now : / will try it tommorow or so
Randomness
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 980x @ 4.4 / Upgrade - Ivy Bridge X58A-UD3R [EVGA] 2x EVGA GTX 580 3GB 12GB Corsair DDR3-1600  
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate Barracuda XT ST32000641AS 2TB HDD Windows 7 64 bit nVidia Surround - 3x U2410 IPS 6048x1200 G15 
PowerCaseMouse
Thermaltake Toughpower 1200 Thermaltake SwordM Razer Naga, G400 
  hide details  
Reply
Randomness
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 980x @ 4.4 / Upgrade - Ivy Bridge X58A-UD3R [EVGA] 2x EVGA GTX 580 3GB 12GB Corsair DDR3-1600  
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate Barracuda XT ST32000641AS 2TB HDD Windows 7 64 bit nVidia Surround - 3x U2410 IPS 6048x1200 G15 
PowerCaseMouse
Thermaltake Toughpower 1200 Thermaltake SwordM Razer Naga, G400 
  hide details  
Reply
post #8 of 18
mx3 is decent paste

whats up with this
since you tore down your alls loops maybe you need to take apart again and flush everything really well

if possible disassemble the cpu block might have something in it

only thing I can think of

the temps I gave in my last post was with cpus motherboard and two gpus on 1 480 fesser quad rad
HeatKiller
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-980x Gigabyte X58A-UD7 2x 480gtx 18gigs ddr3 1333 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
12tb and 2 64gb ssd's 2x DVD-RW Windows 7 Ultimate 64bit 4 HD, 1 32", 2 24", 1 20" 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Office 1000 watt Cosmos S Logitec MX laser 
Mouse Pad
RocketFish 
  hide details  
Reply
HeatKiller
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-980x Gigabyte X58A-UD7 2x 480gtx 18gigs ddr3 1333 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
12tb and 2 64gb ssd's 2x DVD-RW Windows 7 Ultimate 64bit 4 HD, 1 32", 2 24", 1 20" 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Office 1000 watt Cosmos S Logitec MX laser 
Mouse Pad
RocketFish 
  hide details  
Reply
post #9 of 18
I got mine fixed! Worst mount ever. Not sure what went wrong. Reseated and temps back down to 29c idle
post #10 of 18
Thread Starter 
I definitely need to fix mine too then! This is just... 40c idle in 20c room HAHAHAH funny
Randomness
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 980x @ 4.4 / Upgrade - Ivy Bridge X58A-UD3R [EVGA] 2x EVGA GTX 580 3GB 12GB Corsair DDR3-1600  
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate Barracuda XT ST32000641AS 2TB HDD Windows 7 64 bit nVidia Surround - 3x U2410 IPS 6048x1200 G15 
PowerCaseMouse
Thermaltake Toughpower 1200 Thermaltake SwordM Razer Naga, G400 
  hide details  
Reply
Randomness
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 980x @ 4.4 / Upgrade - Ivy Bridge X58A-UD3R [EVGA] 2x EVGA GTX 580 3GB 12GB Corsair DDR3-1600  
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate Barracuda XT ST32000641AS 2TB HDD Windows 7 64 bit nVidia Surround - 3x U2410 IPS 6048x1200 G15 
PowerCaseMouse
Thermaltake Toughpower 1200 Thermaltake SwordM Razer Naga, G400 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Water Cooling
Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › My temps are bad!