Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › started computer nothing happening
New Posts  All Forums:Forum Nav:

started computer nothing happening - Page 2

post #11 of 31
Thread Starter 
yes first build, just finished
Godhand
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @4.0ghz stock volts MSI P67-GD65 Evga Gtx 570 800/1600mhz (future sli) Corsair Vengeance 8gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung F3 Spinpoint 1tb Basic Asus drive Windows 7 64 bit Lg FLATRON IPS236 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Sidewinder X4 Corsair Hx 850w Haf 922 Logitech G-500 
Mouse Pad
Razer Goliathus Alpha 
  hide details  
Reply
Godhand
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @4.0ghz stock volts MSI P67-GD65 Evga Gtx 570 800/1600mhz (future sli) Corsair Vengeance 8gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung F3 Spinpoint 1tb Basic Asus drive Windows 7 64 bit Lg FLATRON IPS236 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Sidewinder X4 Corsair Hx 850w Haf 922 Logitech G-500 
Mouse Pad
Razer Goliathus Alpha 
  hide details  
Reply
post #12 of 31
Have you confirmed that the PSU will turn on?

There is a pin on the 20/24 pin ATX connector that goes to the mobo which is the wire for turning the PSU on when you hit the button on the case.
If you jump that pin (usually it has a green wire) to ground, it should turn the PSU on.
post #13 of 31
Quote:
Originally Posted by illum View Post
yes first build, just finished
test the psu by jumping the green wire to ground (located in the big atx connector).

Edit: ninja'd
post #14 of 31
Thread Starter 
what do you mean by jumping it, and which pin is it.
Godhand
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @4.0ghz stock volts MSI P67-GD65 Evga Gtx 570 800/1600mhz (future sli) Corsair Vengeance 8gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung F3 Spinpoint 1tb Basic Asus drive Windows 7 64 bit Lg FLATRON IPS236 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Sidewinder X4 Corsair Hx 850w Haf 922 Logitech G-500 
Mouse Pad
Razer Goliathus Alpha 
  hide details  
Reply
Godhand
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @4.0ghz stock volts MSI P67-GD65 Evga Gtx 570 800/1600mhz (future sli) Corsair Vengeance 8gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung F3 Spinpoint 1tb Basic Asus drive Windows 7 64 bit Lg FLATRON IPS236 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Sidewinder X4 Corsair Hx 850w Haf 922 Logitech G-500 
Mouse Pad
Razer Goliathus Alpha 
  hide details  
Reply
post #15 of 31
Like use a little peice of wire or a paper clip to connect the "PS_ON" pin to any of the "COM" pins.



This is the pinout for the 24 pin and the 20 pin connectors(you probably have a 24 pin
Edited by Full_Tilt - 3/6/11 at 5:05pm
post #16 of 31
Lights on the motherboard, combined with the fact that its a new untested build makes me think that maybe it just as simple as the power switch being connected wrong (I did that on my first build ). Double check to make sure your power switch is connected to the right pins (check the mobo's manual). Then double check to make sure the 24pin and 8 pin are connected all the way.

Always check the simple stuff before assuming something is defective.
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 8320E AsRock 970M Pro3 Zotac GTX 1060 Mini 3GB 8GB KLEVV NEO 1600Mhz CL9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2 x SP S60 120GB RAID 0 Corsair H60 Windows 10 Qnix QX2710 @ 96Hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine 2 Antec Neo ECO 520W Antec mini P180 Mionix Naos 7000 
Mouse Pad
Artisan Hien VE 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X3430 Supermicro X8SIE-F XFX 9800 GT  8GB Hynix DDR3 1333MHz ECC R 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial C300 64GB WD Black 750GB Intel stock yo Windows 7 Ultimate 
MonitorPowerCaseAudio
BenQ GL2760H EVGA Supernova G2 750W CM Centurion 590 Infinity Primus P150 
Audio
Lepai LP-2020A+ 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 8320E AsRock 970M Pro3 Zotac GTX 1060 Mini 3GB 8GB KLEVV NEO 1600Mhz CL9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2 x SP S60 120GB RAID 0 Corsair H60 Windows 10 Qnix QX2710 @ 96Hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine 2 Antec Neo ECO 520W Antec mini P180 Mionix Naos 7000 
Mouse Pad
Artisan Hien VE 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X3430 Supermicro X8SIE-F XFX 9800 GT  8GB Hynix DDR3 1333MHz ECC R 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial C300 64GB WD Black 750GB Intel stock yo Windows 7 Ultimate 
MonitorPowerCaseAudio
BenQ GL2760H EVGA Supernova G2 750W CM Centurion 590 Infinity Primus P150 
Audio
Lepai LP-2020A+ 
  hide details  
Reply
post #17 of 31
You have one too many standoffs under the motherboard and the PSU is seeing a short and not powering on.

Unscrew your motherboard and remove it and then check each stand off with a hole in the board.

Remove the extra one in the center back or center front.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 940 BE ASUS M3A32-MVP DELUXE Wifi Sapphire 5770x2 Crossfire 4 Gb. of G.Skill 5-5-5-15 1066 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
SSD 60g OS. 500GB + 300 GB VelociRaptor 10000 rpm PLEXTOR PX-850SA Windows 7 Professional SAMSUNG 920 BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Cyborg HX1000 Watt Corsair modular CM STACKER ENIGMA EDITION Microsoft SideWinder Gaming Mouse 
Mouse Pad
Black Leather with grey stitching 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 940 BE ASUS M3A32-MVP DELUXE Wifi Sapphire 5770x2 Crossfire 4 Gb. of G.Skill 5-5-5-15 1066 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
SSD 60g OS. 500GB + 300 GB VelociRaptor 10000 rpm PLEXTOR PX-850SA Windows 7 Professional SAMSUNG 920 BW 
KeyboardPowerCaseMouse
Saitek Cyborg HX1000 Watt Corsair modular CM STACKER ENIGMA EDITION Microsoft SideWinder Gaming Mouse 
Mouse Pad
Black Leather with grey stitching 
  hide details  
Reply
post #18 of 31
Thread Starter 
well i dont have 2 screws in the standoffs does that matter? and theres a hole in the motherboard but, there is no hole in the case so theres no standoff there. its a haf 922 unlike my sig rig, the case that is
Godhand
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @4.0ghz stock volts MSI P67-GD65 Evga Gtx 570 800/1600mhz (future sli) Corsair Vengeance 8gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung F3 Spinpoint 1tb Basic Asus drive Windows 7 64 bit Lg FLATRON IPS236 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Sidewinder X4 Corsair Hx 850w Haf 922 Logitech G-500 
Mouse Pad
Razer Goliathus Alpha 
  hide details  
Reply
Godhand
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @4.0ghz stock volts MSI P67-GD65 Evga Gtx 570 800/1600mhz (future sli) Corsair Vengeance 8gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung F3 Spinpoint 1tb Basic Asus drive Windows 7 64 bit Lg FLATRON IPS236 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Sidewinder X4 Corsair Hx 850w Haf 922 Logitech G-500 
Mouse Pad
Razer Goliathus Alpha 
  hide details  
Reply
post #19 of 31
First check the obvious things. Make sure the switch on the back of the psu is turned on. I'm assuming that the psu is plugged in to the wall since you said there is a lit led on the mainboard. Make double sure that the motherboards 24 pin (main) and 8 pin aux (by the cpu socket) connectors are fullt seated. If still nothing, turn off the power supply (or unplug it), push the power button on the case a few times to rid any lingering energy, unplug the 24 pin from the motherboard, find a paperclip or suitable wire, and stick one end of the paperclip into the green wire socket (24 pin plug)and the other end into any black wire socket (24 pin plug). Plug in or turn on your psu. The fan on the psu and the fans in your case should spin up. If not your psu could be the culprit.

If the fans spin up, do as Enigma said and check to make sure you do not have a misplaced standoff on your mobo tray causing a short.
MKG-Cosmos II
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 DO oc'd to 4.25Ghz EVGA 3-way Sli Classified 2x480 SLI 3x2g Corsair CMG6GX3M3A2000C7 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
80g Intel ssd, 2x300g raptors (0), 2x1 TB RE3 (0 Pioneer Blu-Ray burner, 22x dvd burner custom loop Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
LG W3000H, dell ultra-sharp 24" Ducky 'OCN' with brown hx1000 Cosmos II 
MouseMouse Pad
mionix naos 5000 steelseries SX 
  hide details  
Reply
MKG-Cosmos II
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 DO oc'd to 4.25Ghz EVGA 3-way Sli Classified 2x480 SLI 3x2g Corsair CMG6GX3M3A2000C7 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
80g Intel ssd, 2x300g raptors (0), 2x1 TB RE3 (0 Pioneer Blu-Ray burner, 22x dvd burner custom loop Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
LG W3000H, dell ultra-sharp 24" Ducky 'OCN' with brown hx1000 Cosmos II 
MouseMouse Pad
mionix naos 5000 steelseries SX 
  hide details  
Reply
post #20 of 31
Thread Starter 
well i tried that and it didnt work, but i probably did it wrong im not sure. im gonna take the comp to like my neighborhood microcenter and see what they say.
Godhand
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @4.0ghz stock volts MSI P67-GD65 Evga Gtx 570 800/1600mhz (future sli) Corsair Vengeance 8gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung F3 Spinpoint 1tb Basic Asus drive Windows 7 64 bit Lg FLATRON IPS236 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Sidewinder X4 Corsair Hx 850w Haf 922 Logitech G-500 
Mouse Pad
Razer Goliathus Alpha 
  hide details  
Reply
Godhand
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k @4.0ghz stock volts MSI P67-GD65 Evga Gtx 570 800/1600mhz (future sli) Corsair Vengeance 8gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung F3 Spinpoint 1tb Basic Asus drive Windows 7 64 bit Lg FLATRON IPS236 1080p 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Sidewinder X4 Corsair Hx 850w Haf 922 Logitech G-500 
Mouse Pad
Razer Goliathus Alpha 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › started computer nothing happening