Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › PCI-E running at X1?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

PCI-E running at X1?

post #1 of 11
Thread Starter 
What could be the causing this? I cant enable crossfire either.


     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980X 3003B475* @ 4449.1MHz 1.45V (6C-12T) ASUS Rampage III Extreme - 1208 BIOS CrossFire Asus EAH6970 945MHz/1450MHz 1180 mV* 6GB Corsair Dominator GT 2009MHz / 7-8-7-20 T1 C7* 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
RAID 0* OCZ Vertex 3 120GBX2 (OS)+ 4X 2TB WD Green Windows 7 Ultimate 64Bit 30" NEC MultiSync PA301W Filco Majestouch-2 Cherry MX Red 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX1200 1200W 80 Plus Gold 100% Modular Corsair Obsidian 800D Razor Mamba 4G Steelseries SX 
Audio
Bowers & Wilkins PM1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Core™ i7-2620M Apple Intel® HD Graphics 3000 Corsair Memory 8GB DDR3 1333MHz 
Hard DriveOptical DriveOS
Western Digital Scorpio Blue (WD10JPVT) 1TB SuperDrive OSX Lion 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980X 3003B475* @ 4449.1MHz 1.45V (6C-12T) ASUS Rampage III Extreme - 1208 BIOS CrossFire Asus EAH6970 945MHz/1450MHz 1180 mV* 6GB Corsair Dominator GT 2009MHz / 7-8-7-20 T1 C7* 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
RAID 0* OCZ Vertex 3 120GBX2 (OS)+ 4X 2TB WD Green Windows 7 Ultimate 64Bit 30" NEC MultiSync PA301W Filco Majestouch-2 Cherry MX Red 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX1200 1200W 80 Plus Gold 100% Modular Corsair Obsidian 800D Razor Mamba 4G Steelseries SX 
Audio
Bowers & Wilkins PM1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Core™ i7-2620M Apple Intel® HD Graphics 3000 Corsair Memory 8GB DDR3 1333MHz 
Hard DriveOptical DriveOS
Western Digital Scorpio Blue (WD10JPVT) 1TB SuperDrive OSX Lion 
  hide details  
Reply
post #2 of 11
Do you have them in the 1rst and 3rd pci-e slots?. As 1rst and 2nd (shared) & 3rd and 4th are (shared).
post #3 of 11
Thread Starter 
Ya I have them at 1 and 3 slots. I dont get this everything was running fine last night. When I tried to turn my PC on everything would turn on but the GPUs and fans wouldn't.
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980X 3003B475* @ 4449.1MHz 1.45V (6C-12T) ASUS Rampage III Extreme - 1208 BIOS CrossFire Asus EAH6970 945MHz/1450MHz 1180 mV* 6GB Corsair Dominator GT 2009MHz / 7-8-7-20 T1 C7* 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
RAID 0* OCZ Vertex 3 120GBX2 (OS)+ 4X 2TB WD Green Windows 7 Ultimate 64Bit 30" NEC MultiSync PA301W Filco Majestouch-2 Cherry MX Red 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX1200 1200W 80 Plus Gold 100% Modular Corsair Obsidian 800D Razor Mamba 4G Steelseries SX 
Audio
Bowers & Wilkins PM1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Core™ i7-2620M Apple Intel® HD Graphics 3000 Corsair Memory 8GB DDR3 1333MHz 
Hard DriveOptical DriveOS
Western Digital Scorpio Blue (WD10JPVT) 1TB SuperDrive OSX Lion 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980X 3003B475* @ 4449.1MHz 1.45V (6C-12T) ASUS Rampage III Extreme - 1208 BIOS CrossFire Asus EAH6970 945MHz/1450MHz 1180 mV* 6GB Corsair Dominator GT 2009MHz / 7-8-7-20 T1 C7* 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
RAID 0* OCZ Vertex 3 120GBX2 (OS)+ 4X 2TB WD Green Windows 7 Ultimate 64Bit 30" NEC MultiSync PA301W Filco Majestouch-2 Cherry MX Red 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX1200 1200W 80 Plus Gold 100% Modular Corsair Obsidian 800D Razor Mamba 4G Steelseries SX 
Audio
Bowers & Wilkins PM1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Core™ i7-2620M Apple Intel® HD Graphics 3000 Corsair Memory 8GB DDR3 1333MHz 
Hard DriveOptical DriveOS
Western Digital Scorpio Blue (WD10JPVT) 1TB SuperDrive OSX Lion 
  hide details  
Reply
post #4 of 11
Tried removing one card and booting then adding the next one back after that? Perhaps the drivers might have gotten a corrupt setting. Just shooting stuff past you. What about a cmos reset, have you tried that?

If none of that works perhaps try another slot and see what happens. Least it will be better then 1x hopefully then.
post #5 of 11
Thread Starter 
Lol ya I gave the reset cmos a try no go, even tried removing the CPU and nothing. I'm going to try your other suggestion and removing one card. Damn, I'm kinda scared there might be something wrong with my mobo?
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980X 3003B475* @ 4449.1MHz 1.45V (6C-12T) ASUS Rampage III Extreme - 1208 BIOS CrossFire Asus EAH6970 945MHz/1450MHz 1180 mV* 6GB Corsair Dominator GT 2009MHz / 7-8-7-20 T1 C7* 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
RAID 0* OCZ Vertex 3 120GBX2 (OS)+ 4X 2TB WD Green Windows 7 Ultimate 64Bit 30" NEC MultiSync PA301W Filco Majestouch-2 Cherry MX Red 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX1200 1200W 80 Plus Gold 100% Modular Corsair Obsidian 800D Razor Mamba 4G Steelseries SX 
Audio
Bowers & Wilkins PM1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Core™ i7-2620M Apple Intel® HD Graphics 3000 Corsair Memory 8GB DDR3 1333MHz 
Hard DriveOptical DriveOS
Western Digital Scorpio Blue (WD10JPVT) 1TB SuperDrive OSX Lion 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980X 3003B475* @ 4449.1MHz 1.45V (6C-12T) ASUS Rampage III Extreme - 1208 BIOS CrossFire Asus EAH6970 945MHz/1450MHz 1180 mV* 6GB Corsair Dominator GT 2009MHz / 7-8-7-20 T1 C7* 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
RAID 0* OCZ Vertex 3 120GBX2 (OS)+ 4X 2TB WD Green Windows 7 Ultimate 64Bit 30" NEC MultiSync PA301W Filco Majestouch-2 Cherry MX Red 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX1200 1200W 80 Plus Gold 100% Modular Corsair Obsidian 800D Razor Mamba 4G Steelseries SX 
Audio
Bowers & Wilkins PM1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Core™ i7-2620M Apple Intel® HD Graphics 3000 Corsair Memory 8GB DDR3 1333MHz 
Hard DriveOptical DriveOS
Western Digital Scorpio Blue (WD10JPVT) 1TB SuperDrive OSX Lion 
  hide details  
Reply
post #6 of 11
Quote:
Originally Posted by DorkSterr View Post
What could be the causing this? I cant enable crossfire either.




If you look at your motherboards slots, they are labeled as to what type of PCIe slot they are. From what I can tell slot 1 is not a 16x slot. It appears slots 2-3 are
BlueMonster
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 950 (batch 3041A657) Gigabyte x58-ud3r XFX HD6970 2Gb Crossfire Corsair Dominator 6gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
C-300 64 Gb In Raid, WD 500Gb in Raid DVD/CD RW Windows 7 64bit Asus VE248H 1 over 3 Eyefinity with Ergotech Stand 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech 510 Corsair HX850 Cooler Master HAF 932 (mod'd AMD version) Razer Naga 
  hide details  
Reply
BlueMonster
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 950 (batch 3041A657) Gigabyte x58-ud3r XFX HD6970 2Gb Crossfire Corsair Dominator 6gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
C-300 64 Gb In Raid, WD 500Gb in Raid DVD/CD RW Windows 7 64bit Asus VE248H 1 over 3 Eyefinity with Ergotech Stand 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech 510 Corsair HX850 Cooler Master HAF 932 (mod'd AMD version) Razer Naga 
  hide details  
Reply
post #7 of 11
Quote:
Originally Posted by TDS View Post
If you look at your motherboards slots, they are labeled as to what type of PCIe slot they are. From what I can tell slot 1 is not a 16x slot. It appears slots 2-3 are
They are 16x slots.
post #8 of 11
Quote:
Originally Posted by KILLER_K View Post
They are 16x slots.


I am going off a picture on Neweggs site that I can zoom into enough to actually read the marking on the board. Just saying you might want to check the slots on the board in case of human error on the MB printed manual.
BlueMonster
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 950 (batch 3041A657) Gigabyte x58-ud3r XFX HD6970 2Gb Crossfire Corsair Dominator 6gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
C-300 64 Gb In Raid, WD 500Gb in Raid DVD/CD RW Windows 7 64bit Asus VE248H 1 over 3 Eyefinity with Ergotech Stand 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech 510 Corsair HX850 Cooler Master HAF 932 (mod'd AMD version) Razer Naga 
  hide details  
Reply
BlueMonster
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 950 (batch 3041A657) Gigabyte x58-ud3r XFX HD6970 2Gb Crossfire Corsair Dominator 6gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
C-300 64 Gb In Raid, WD 500Gb in Raid DVD/CD RW Windows 7 64bit Asus VE248H 1 over 3 Eyefinity with Ergotech Stand 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech 510 Corsair HX850 Cooler Master HAF 932 (mod'd AMD version) Razer Naga 
  hide details  
Reply
post #9 of 11
Well it does happen sometimes in the manual but i have the same board also. I wonder if the extra 12 volt molex will actually help in this problem. Have you tried that and seen what happened?
post #10 of 11
Thread Starter 
OMG... I took apart my whole computer to discover that one of the yellow wire on the 24 pin is burnt to a crisp. What could of caused this?! The mobo pin looks fine but damn the PSUs 24 pin is just gone.... Could this of damaged my whole system?!

If there are any PSU pro looking at this, what are the yellow wires used for? All I really care about is my CPUs safety.
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980X 3003B475* @ 4449.1MHz 1.45V (6C-12T) ASUS Rampage III Extreme - 1208 BIOS CrossFire Asus EAH6970 945MHz/1450MHz 1180 mV* 6GB Corsair Dominator GT 2009MHz / 7-8-7-20 T1 C7* 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
RAID 0* OCZ Vertex 3 120GBX2 (OS)+ 4X 2TB WD Green Windows 7 Ultimate 64Bit 30" NEC MultiSync PA301W Filco Majestouch-2 Cherry MX Red 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX1200 1200W 80 Plus Gold 100% Modular Corsair Obsidian 800D Razor Mamba 4G Steelseries SX 
Audio
Bowers & Wilkins PM1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Core™ i7-2620M Apple Intel® HD Graphics 3000 Corsair Memory 8GB DDR3 1333MHz 
Hard DriveOptical DriveOS
Western Digital Scorpio Blue (WD10JPVT) 1TB SuperDrive OSX Lion 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980X 3003B475* @ 4449.1MHz 1.45V (6C-12T) ASUS Rampage III Extreme - 1208 BIOS CrossFire Asus EAH6970 945MHz/1450MHz 1180 mV* 6GB Corsair Dominator GT 2009MHz / 7-8-7-20 T1 C7* 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
RAID 0* OCZ Vertex 3 120GBX2 (OS)+ 4X 2TB WD Green Windows 7 Ultimate 64Bit 30" NEC MultiSync PA301W Filco Majestouch-2 Cherry MX Red 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX1200 1200W 80 Plus Gold 100% Modular Corsair Obsidian 800D Razor Mamba 4G Steelseries SX 
Audio
Bowers & Wilkins PM1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Core™ i7-2620M Apple Intel® HD Graphics 3000 Corsair Memory 8GB DDR3 1333MHz 
Hard DriveOptical DriveOS
Western Digital Scorpio Blue (WD10JPVT) 1TB SuperDrive OSX Lion 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › PCI-E running at X1?