Overclock.net › Forums › Consumer Electronics › HDTV › Sony Bravia LCD won't respond to remote control
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Sony Bravia LCD won't respond to remote control

post #1 of 9
Thread Starter 
So my LCD all of the sudden decided it won't read the control. It doesn't work with the factory remote or my cable box remote. I can power the tv on the buttons on the tv and raise the volume it just won't respond to the remote control. The model is KDL-32LL150. Any ideas?
My First Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 965 OC 3.8GHz Asus M4A78T-E XFX 6950 2GB Corsair XMS3 4GB 
Hard DriveOSPowerCase
Seagate 1TB Windows 7 Ultimate x64 Ultra LSP 650W Cooler Master Elite 310 
  hide details  
Reply
My First Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 965 OC 3.8GHz Asus M4A78T-E XFX 6950 2GB Corsair XMS3 4GB 
Hard DriveOSPowerCase
Seagate 1TB Windows 7 Ultimate x64 Ultra LSP 650W Cooler Master Elite 310 
  hide details  
Reply
post #2 of 9
off topic: did you pirate/hack anything from sony

on topic:free bump


edit: is there any thing that my be interfering with the remote
and you did the simple thing already right e.g. change battery's and whatnot
Edited by 3dfxvoodoo - 3/7/11 at 5:10pm
OoGhiJ MIQtxxXA
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q9550 E0 @3.825ghz Abit IX48-GT3 Tigerforce SPARKLE GTX470 850c/1800m 220 650c sli later 4GB DDR3 Mushkin blackline 7-8-7-24-1T 1200mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD1tb +WD500gb +WD200gb not like I need one edge linux LG 22" w2240 +optiquest q71 
KeyboardPowerCaseMouse
Adesso MKB-135B Mechanical DELTA GPS-750B A 750w sleeved moded Kandalf LCS Razer Mamba 
Mouse Pad
don't got one or need one 
  hide details  
Reply
OoGhiJ MIQtxxXA
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q9550 E0 @3.825ghz Abit IX48-GT3 Tigerforce SPARKLE GTX470 850c/1800m 220 650c sli later 4GB DDR3 Mushkin blackline 7-8-7-24-1T 1200mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD1tb +WD500gb +WD200gb not like I need one edge linux LG 22" w2240 +optiquest q71 
KeyboardPowerCaseMouse
Adesso MKB-135B Mechanical DELTA GPS-750B A 750w sleeved moded Kandalf LCS Razer Mamba 
Mouse Pad
don't got one or need one 
  hide details  
Reply
post #3 of 9
Try unplugging the set, waiting 30 sec, then plugging back in. Doubt its the remotes. You'd be amazed at how many things are fixed by cycling the power like that.
Weedy
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 4.2Ghz @ 1.216v (load) HT off ASUS P6T Deluxe V2 Sapphire 7870 Ghz OC 6Gb Corsair TR3X6G1600C7 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ VERTEX 250Gb SSD WD Caviar Blue Hitachi 7k2000 Samsung Bluray Drive 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Enterprise Sony KDL40D3500 40" Razer BlackWidow Ultimate Enermax Revolution 1250w 
CaseMouse
Antec 1200 Razer Mamba 
  hide details  
Reply
Weedy
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 4.2Ghz @ 1.216v (load) HT off ASUS P6T Deluxe V2 Sapphire 7870 Ghz OC 6Gb Corsair TR3X6G1600C7 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ VERTEX 250Gb SSD WD Caviar Blue Hitachi 7k2000 Samsung Bluray Drive 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 Enterprise Sony KDL40D3500 40" Razer BlackWidow Ultimate Enermax Revolution 1250w 
CaseMouse
Antec 1200 Razer Mamba 
  hide details  
Reply
post #4 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by 3dfxvoodoo;12648823 
off topic: did you pirate/hack anything from sony

on topic:free bump


edit: is there any thing that my be interfering with the remote
and you did the simple thing already right e.g. change battery's and whatnot

off topic: what does it have to do? Do you mean because of the warranty?

Yes I change the batteries on the remote but nothing.
My First Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 965 OC 3.8GHz Asus M4A78T-E XFX 6950 2GB Corsair XMS3 4GB 
Hard DriveOSPowerCase
Seagate 1TB Windows 7 Ultimate x64 Ultra LSP 650W Cooler Master Elite 310 
  hide details  
Reply
My First Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 965 OC 3.8GHz Asus M4A78T-E XFX 6950 2GB Corsair XMS3 4GB 
Hard DriveOSPowerCase
Seagate 1TB Windows 7 Ultimate x64 Ultra LSP 650W Cooler Master Elite 310 
  hide details  
Reply
post #5 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by weidass;12648855 
Try unplugging the set, waiting 30 sec, then plugging back in. Doubt its the remotes. You'd be amazed at how many things are fixed by cycling the power like that.

I have power cycle like 3 times but nothing.
My First Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 965 OC 3.8GHz Asus M4A78T-E XFX 6950 2GB Corsair XMS3 4GB 
Hard DriveOSPowerCase
Seagate 1TB Windows 7 Ultimate x64 Ultra LSP 650W Cooler Master Elite 310 
  hide details  
Reply
My First Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 965 OC 3.8GHz Asus M4A78T-E XFX 6950 2GB Corsair XMS3 4GB 
Hard DriveOSPowerCase
Seagate 1TB Windows 7 Ultimate x64 Ultra LSP 650W Cooler Master Elite 310 
  hide details  
Reply
post #6 of 9
Quote:
Originally Posted by 56Killer;12648937 
off topic: what does it have to do? Do you mean because of the warranty?
the think about pirate/hack anything from sony was off topic on my half
OoGhiJ MIQtxxXA
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q9550 E0 @3.825ghz Abit IX48-GT3 Tigerforce SPARKLE GTX470 850c/1800m 220 650c sli later 4GB DDR3 Mushkin blackline 7-8-7-24-1T 1200mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD1tb +WD500gb +WD200gb not like I need one edge linux LG 22" w2240 +optiquest q71 
KeyboardPowerCaseMouse
Adesso MKB-135B Mechanical DELTA GPS-750B A 750w sleeved moded Kandalf LCS Razer Mamba 
Mouse Pad
don't got one or need one 
  hide details  
Reply
OoGhiJ MIQtxxXA
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q9550 E0 @3.825ghz Abit IX48-GT3 Tigerforce SPARKLE GTX470 850c/1800m 220 650c sli later 4GB DDR3 Mushkin blackline 7-8-7-24-1T 1200mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD1tb +WD500gb +WD200gb not like I need one edge linux LG 22" w2240 +optiquest q71 
KeyboardPowerCaseMouse
Adesso MKB-135B Mechanical DELTA GPS-750B A 750w sleeved moded Kandalf LCS Razer Mamba 
Mouse Pad
don't got one or need one 
  hide details  
Reply
post #7 of 9
Thread Starter 
Ok. I bought it almost a year ago so I will call the warranty and see what they say about it. I find it kind of stupid that from everything that can go wrong with a tv mine decides to do the simplest not respond to the remote.
My First Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 965 OC 3.8GHz Asus M4A78T-E XFX 6950 2GB Corsair XMS3 4GB 
Hard DriveOSPowerCase
Seagate 1TB Windows 7 Ultimate x64 Ultra LSP 650W Cooler Master Elite 310 
  hide details  
Reply
My First Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 965 OC 3.8GHz Asus M4A78T-E XFX 6950 2GB Corsair XMS3 4GB 
Hard DriveOSPowerCase
Seagate 1TB Windows 7 Ultimate x64 Ultra LSP 650W Cooler Master Elite 310 
  hide details  
Reply
post #8 of 9
I had the same problem.

My Bravia LCD TV wasn't responding to its remote RMF-GD001 although the remote works on the home entertainment unit. Lucky for me, I have an extended warranty and so I called for a service. Technician tested my remote and said that it's RF transmitter is spoilt. Little did I know that the remote has IR and RF transmitter and it will work on any devices that uses infra red transmission. But Bravia LCD TVs use the radio frequency transmission and that is where the problem is.

I had my $125 remote replaced FOC. smile.gif

This reminds me to get a silicon case for the remote and to put it out of reach from my kids who like to drop things.
post #9 of 9
I have a sony that is doing the samething. I have two, so I tried the remote on the other tv and it worked it. But the one will not respond the a remote at all.
Is there a cheap fix or a way to fix myself?
Thank you,
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: HDTV
Overclock.net › Forums › Consumer Electronics › HDTV › Sony Bravia LCD won't respond to remote control