Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › 955 fails p95 at stock, is it dying?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

955 fails p95 at stock, is it dying? - Page 3

post #21 of 41
I had a weird issue that was simular. I was able to get it to work buy under clocking, but when I went to put on my new H50 it wouldn't boot. I happen to have my little brother PC here so I popped in my stuff one at a time and when everythign worked then I knew it was the motherboard. my best guess is your board.
post #22 of 41
How long are you running memtest? I was just told to have it run over night and from your posts I'd say you only got 1 pass and stopped.
post #23 of 41
In emergency situations like these, check everything.

So switch back to the other PSU and try again.
Car replacement
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
pII x4 40 @ 3.72GHz NB @ 2.79GHz M4A89gtd PRO/USB3 Sapphire 6950 2GB nonRef 950/1520 @1.2V 4GB Gskill DDR3 CL7eco @1656 6-8-6-20-24-1T 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Black 640GB SATA3 Windows 7 Ultimate BenQ 24" G2420HD 1920x1080 SeaSonic M12II 520W 
Case
TV stand on wheels + cardboard door 
  hide details  
Reply
Car replacement
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
pII x4 40 @ 3.72GHz NB @ 2.79GHz M4A89gtd PRO/USB3 Sapphire 6950 2GB nonRef 950/1520 @1.2V 4GB Gskill DDR3 CL7eco @1656 6-8-6-20-24-1T 
Hard DriveOSMonitorPower
WD Black 640GB SATA3 Windows 7 Ultimate BenQ 24" G2420HD 1920x1080 SeaSonic M12II 520W 
Case
TV stand on wheels + cardboard door 
  hide details  
Reply
post #24 of 41
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by alchemik View Post
How long are you running memtest? I was just told to have it run over night and from your posts I'd say you only got 1 pass and stopped.
Yeah, I have only been running one pass, I heard that was enough.


Anyways, I just downclocked the RAM to 9-9-9-24 2T 1333Mhz with 1.4v CPU-NB and 1.7v RAM and it ran p95 blend for 3 hours without any errors.

Now I am in the process of individually turning down the voltages to see it it will run at CL9 1333Mhz at all stock volts.

Eventually I'm hoping to get 8-8-8-24 1333Mhz at stock volts, even though thats less then the rated specs.
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 8320E AsRock 970M Pro3 Zotac GTX 1060 Mini 3GB 8GB KLEVV NEO 1600Mhz CL9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2 x SP S60 120GB RAID 0 Corsair H60 Windows 10 Qnix QX2710 @ 96Hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine 2 Antec Neo ECO 520W Antec mini P180 Mionix Naos 7000 
Mouse Pad
Artisan Hien VE 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X3430 Supermicro X8SIE-F XFX 9800 GT  8GB Hynix DDR3 1333MHz ECC R 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial C300 64GB WD Black 750GB Intel stock yo Windows 7 Ultimate 
MonitorPowerCaseAudio
BenQ GL2760H EVGA Supernova G2 750W CM Centurion 590 Infinity Primus P150 
Audio
Lepai LP-2020A+ 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 8320E AsRock 970M Pro3 Zotac GTX 1060 Mini 3GB 8GB KLEVV NEO 1600Mhz CL9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2 x SP S60 120GB RAID 0 Corsair H60 Windows 10 Qnix QX2710 @ 96Hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine 2 Antec Neo ECO 520W Antec mini P180 Mionix Naos 7000 
Mouse Pad
Artisan Hien VE 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X3430 Supermicro X8SIE-F XFX 9800 GT  8GB Hynix DDR3 1333MHz ECC R 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial C300 64GB WD Black 750GB Intel stock yo Windows 7 Ultimate 
MonitorPowerCaseAudio
BenQ GL2760H EVGA Supernova G2 750W CM Centurion 590 Infinity Primus P150 
Audio
Lepai LP-2020A+ 
  hide details  
Reply
post #25 of 41
Quote:
Originally Posted by AgentHydra View Post
Yeah, I have only been running one pass, I heard that was enough.


Anyways, I just downclocked the RAM to 9-9-9-24 2T 1333Mhz with 1.4v CPU-NB and 1.7v RAM and it ran p95 blend for 3 hours without any errors.

Now I am in the process of individually turning down the voltages to see it it will run at CL9 1333Mhz at all stock volts.

Eventually I'm hoping to get 8-8-8-24 1333Mhz at stock volts, even though thats less then the rated specs.
Why not RMA the RAM? Seems to be the problem, right?
Why upgrade?
(14 items)
 
Why overclock?!
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 760 ASUS 55i Sabertooth EVGA 960 4GB 8gb 1600mhz Vengeance 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
120gb Intel 320 (OS) 500gb Samsung 850 Evo Win 7 64 Viewsonic VX2250-Wm 
PowerCaseMouseAudio
Seasonic G 550w Gold Lancool PC-K9B Logitech G5 X-Fi Titanium/AT-H700 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 4690k Asus Z97 Sabertooth mk2 EVGA 970 8gb Kingston 1833mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
128GB Samsung 830 500GB Samsung 840 Evo allota fans but quiet! Win 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2311H Rev. A01 Mechanical w/ Cherry Blues NZXT Hale 650w NZXT Phantom - white 
MouseMouse PadAudio
Anker CG100 Steelseries 9HD Sennheiser HD555 
  hide details  
Reply
Why upgrade?
(14 items)
 
Why overclock?!
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 760 ASUS 55i Sabertooth EVGA 960 4GB 8gb 1600mhz Vengeance 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
120gb Intel 320 (OS) 500gb Samsung 850 Evo Win 7 64 Viewsonic VX2250-Wm 
PowerCaseMouseAudio
Seasonic G 550w Gold Lancool PC-K9B Logitech G5 X-Fi Titanium/AT-H700 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 4690k Asus Z97 Sabertooth mk2 EVGA 970 8gb Kingston 1833mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
128GB Samsung 830 500GB Samsung 840 Evo allota fans but quiet! Win 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2311H Rev. A01 Mechanical w/ Cherry Blues NZXT Hale 650w NZXT Phantom - white 
MouseMouse PadAudio
Anker CG100 Steelseries 9HD Sennheiser HD555 
  hide details  
Reply
post #26 of 41
Hang on, before you go RMAing things!

1. you said that you now get a P95 fail, what have you changed since the OK to Fail time frame?
2. Have you done the "1 stick at a time in each DIMM slot" check yet?

I would eliminate all possible items be 1 by 1 systematically checking them. making sure everything is plugged in, seated, powered correctly before I assume it is the CPU, Mmeory or what ever else you think it may be.

Remember - Eliminate before assuming!

Good Luck
Main System
(14 items)
 
Folding Rig
(14 items)
 
HTPC
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570K 4.7Ghz @ 1.312V Asus P8Z77-V Pro Palit 4Gb GTX680 JetStream 16Gb 1866Mhz G.Skills RipjawsZ 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
256Gb Samsung 840Pro LG DVD-Bluray RW Custom WC - EK SupremeHF, EK-FC680 GTX+, XSPC 2... Win 7 Home Premium 64 
MonitorPowerCase
Samsung P2450H 24" 1920x1080 XFX Black 850W Antec 300 modded to take 2xRads 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Phenom II X6 1090T Asus Crosshair V Formula-Z EVGA GTX980Ti Hybrid 1Gb Zotac GTX 650 TI 
RAMHard DriveOSMonitor
8Gb DDR3 1600Mhz  Crucial M4 Linux Ubuntu 15.10 19" - 1440x900 
Power
Corsiar AX760i 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X3 460 @3510GHz ASRock N68C-GS UCC HD5450 4Gb DDR3-1600  
Hard DriveOptical DriveMonitorPower
1Gb WD Black drive SATA DVD - blu-ray 32" Sony Bravia 350W ANTEC Supplied 
Case
ANTEC minuet 350 
  hide details  
Reply
Main System
(14 items)
 
Folding Rig
(14 items)
 
HTPC
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570K 4.7Ghz @ 1.312V Asus P8Z77-V Pro Palit 4Gb GTX680 JetStream 16Gb 1866Mhz G.Skills RipjawsZ 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
256Gb Samsung 840Pro LG DVD-Bluray RW Custom WC - EK SupremeHF, EK-FC680 GTX+, XSPC 2... Win 7 Home Premium 64 
MonitorPowerCase
Samsung P2450H 24" 1920x1080 XFX Black 850W Antec 300 modded to take 2xRads 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Phenom II X6 1090T Asus Crosshair V Formula-Z EVGA GTX980Ti Hybrid 1Gb Zotac GTX 650 TI 
RAMHard DriveOSMonitor
8Gb DDR3 1600Mhz  Crucial M4 Linux Ubuntu 15.10 19" - 1440x900 
Power
Corsiar AX760i 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X3 460 @3510GHz ASRock N68C-GS UCC HD5450 4Gb DDR3-1600  
Hard DriveOptical DriveMonitorPower
1Gb WD Black drive SATA DVD - blu-ray 32" Sony Bravia 350W ANTEC Supplied 
Case
ANTEC minuet 350 
  hide details  
Reply
post #27 of 41
Try this:

Open up a cmd window and type sfc /scannow. Let it run.

When it's done open ANOTHER cmd window and type chkdsk /r. Hit y then enter. Restart. Let it scan. Prolly gonna take an hour or so. When it's done try completely stock setting again.
post #28 of 41
I had a similar problem like this I was so sure that my ram is faulty. It was failing at prime at stock settings but I just left it like that for half a year then one day I checked the bios the "auto" settings on the memory votlage was incredibly low so I changed it manually. voila I'm enjoying 3.8ghz on my htpc rig.
post #29 of 41
Thread Starter 
Well this RAM just seems to hate running at 1600Mhz. Switched CPU-NB and RAM voltages back to stock, and tightened it back up to 8-8-8-24, but left it at 1333Mhz. Blended 2.5 hours straight no problems.

Still not sure if its the motherboard or the RAM but at this point I don't really care, virtually no difference between 1600Mhz and 1333Mhz and I got this RAM for cheap.

Thanks for all the help
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 8320E AsRock 970M Pro3 Zotac GTX 1060 Mini 3GB 8GB KLEVV NEO 1600Mhz CL9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2 x SP S60 120GB RAID 0 Corsair H60 Windows 10 Qnix QX2710 @ 96Hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine 2 Antec Neo ECO 520W Antec mini P180 Mionix Naos 7000 
Mouse Pad
Artisan Hien VE 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X3430 Supermicro X8SIE-F XFX 9800 GT  8GB Hynix DDR3 1333MHz ECC R 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial C300 64GB WD Black 750GB Intel stock yo Windows 7 Ultimate 
MonitorPowerCaseAudio
BenQ GL2760H EVGA Supernova G2 750W CM Centurion 590 Infinity Primus P150 
Audio
Lepai LP-2020A+ 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 8320E AsRock 970M Pro3 Zotac GTX 1060 Mini 3GB 8GB KLEVV NEO 1600Mhz CL9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2 x SP S60 120GB RAID 0 Corsair H60 Windows 10 Qnix QX2710 @ 96Hz 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine 2 Antec Neo ECO 520W Antec mini P180 Mionix Naos 7000 
Mouse Pad
Artisan Hien VE 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon X3430 Supermicro X8SIE-F XFX 9800 GT  8GB Hynix DDR3 1333MHz ECC R 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Crucial C300 64GB WD Black 750GB Intel stock yo Windows 7 Ultimate 
MonitorPowerCaseAudio
BenQ GL2760H EVGA Supernova G2 750W CM Centurion 590 Infinity Primus P150 
Audio
Lepai LP-2020A+ 
  hide details  
Reply
post #30 of 41
Quote:
Originally Posted by AgentHydra View Post
Well this RAM just seems to hate running at 1600Mhz. Switched CPU-NB and RAM voltages back to stock, and tightened it back up to 8-8-8-24, but left it at 1333Mhz. Blended 2.5 hours straight no problems.

Still not sure if its the motherboard or the RAM but at this point I don't really care, virtually no difference between 1600Mhz and 1333Mhz and I got this RAM for cheap.

Thanks for all the help
Try what I posted a few steps up. It could fix ur issue.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD CPUs
Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › 955 fails p95 at stock, is it dying?