Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Possible dead P67 SATA III port(s)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Possible dead P67 SATA III port(s)

post #1 of 8
Thread Starter 
Disclaimer, I still haven't gotten around to trying the drives on my work computer yet today...

So, I had been waiting to gather enough funds to get my SB rig up, but then I made an executive decision and tore down my AMD rig, moved over my vertex and WD 320 to my SB rig, set it all up, and fired it up.

After a few headaches getting Windows installed, then fighting with Accusys who kept trying to install a driver for the SATA III ports (and making my LAN ports disappear ), I felt I could finally start OC'ing.

I opened UEFI, and picked one of the insta OC options, 4.4 GHz, booted into windows, turned on Prime large FFT and marveled at the 57 degree temps It was chugging along happily so I figured i'd walk away for an hour or two just to let it run.

When I came back, it was sitting on a boot screen with only one sentence: Insert media with operating system, or reboot and choose another drive...

OK, booted back into UEFI...Vertex is missing. Curious. Did a whole bunch of changing ports, cables, PSU cables, but could not make the Vertex show back up.

Worse, last night, after I tried the "jumper trick" on the vertex (didn't work by the way), I booted into UEFI...and now my WD drive was gone. Same dance with ports and cables, however, it was recignized by UEFI when it was plugged into a SATA II port.

So, now I'm utterly freaking out. I only had the Vertex for boot, but my WD has a whole sheet load of stuff on it, so I don't want to format and install the OS there. I bought another WD, SATA III this time, and I'm going to check the drives here at work.

Does anyone thing my board is fried?
post #2 of 8
it sounds as if it's your ssd
The Raven
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-2600K Gigabyte GA-P67A-UD5-B3 EVGA GTX 570 SC EVGA GTX 570 SC 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
16GB G.SKILL Ripjaws X 1866 Samsung 840 Pro  iHAS324 - Lite-On DVD-RW Noctua NH-D14 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 ASUS VN248 ASUS VN248 Logitech G510 
PowerCaseMouse
XFX 850W BE SILVERSTONE RV02B-EW Logitech MX518 
  hide details  
Reply
The Raven
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-2600K Gigabyte GA-P67A-UD5-B3 EVGA GTX 570 SC EVGA GTX 570 SC 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
16GB G.SKILL Ripjaws X 1866 Samsung 840 Pro  iHAS324 - Lite-On DVD-RW Noctua NH-D14 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 ASUS VN248 ASUS VN248 Logitech G510 
PowerCaseMouse
XFX 850W BE SILVERSTONE RV02B-EW Logitech MX518 
  hide details  
Reply
post #3 of 8
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by bratas View Post
it sounds as if it's your ssd
I'm sort of hoping this is the case, I'll RMA to OCZ and sell it as I don't know if I want the headache.

Who, though, would the WD disappear like that?
post #4 of 8
you tested the drives on another system to make sure? is everything set properly in your bios/uefi?

it could be the board too, one of the reasons i steer clear of cheap board manufactures. Asus or Gigabyte for me and so far i'm leaning more towards GA now.
The Raven
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-2600K Gigabyte GA-P67A-UD5-B3 EVGA GTX 570 SC EVGA GTX 570 SC 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
16GB G.SKILL Ripjaws X 1866 Samsung 840 Pro  iHAS324 - Lite-On DVD-RW Noctua NH-D14 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 ASUS VN248 ASUS VN248 Logitech G510 
PowerCaseMouse
XFX 850W BE SILVERSTONE RV02B-EW Logitech MX518 
  hide details  
Reply
The Raven
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-2600K Gigabyte GA-P67A-UD5-B3 EVGA GTX 570 SC EVGA GTX 570 SC 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
16GB G.SKILL Ripjaws X 1866 Samsung 840 Pro  iHAS324 - Lite-On DVD-RW Noctua NH-D14 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 10 ASUS VN248 ASUS VN248 Logitech G510 
PowerCaseMouse
XFX 850W BE SILVERSTONE RV02B-EW Logitech MX518 
  hide details  
Reply
post #5 of 8
CMOS reset? Start from scratch.
My System
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7-7700k Asus Maximus IX Hero EVGA GTX 1080 Ti 16GB Corsair Vengeance LED 3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 Evo NVme Corsair Neutron GTX 240GB Mushkin Chronos 480GB Toshiba 1TB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 3 120GB NZXT Kraken X62 Windows 10 x64 Pro Dell S2716DG 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K90 Corsair AX850 NZXT S340 Elite White Steelseries Rival 
Mouse PadAudio
Razer Goliathus Asus Xonar STX 
  hide details  
Reply
My System
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7-7700k Asus Maximus IX Hero EVGA GTX 1080 Ti 16GB Corsair Vengeance LED 3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 Evo NVme Corsair Neutron GTX 240GB Mushkin Chronos 480GB Toshiba 1TB 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Vertex 3 120GB NZXT Kraken X62 Windows 10 x64 Pro Dell S2716DG 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K90 Corsair AX850 NZXT S340 Elite White Steelseries Rival 
Mouse PadAudio
Razer Goliathus Asus Xonar STX 
  hide details  
Reply
post #6 of 8
Quote:
Originally Posted by Outcasst View Post
CMOS reset? Start from scratch.
rofl ninja edit recall fail
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
5960x @ 4.4ghz (1.19v) evga x99 micro2 (2) evga gtx 980 ti hybrid 32gb hyperx 2666mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
samsung 950 pro 512gb NVMe M.2 ssd ek everything win 10 xl2430t / u2515h (x2) / u2913wm 
KeyboardPowerCaseMouse
cm novatouch w/ pbt caps. evga 1200 p2 lian li pc-9f nixeus revel 
Mouse PadAudioOther
steelseries qck heavy gustard U12/X12 -> H10/Lyr presonus 22vsl > mxl770 (mic) 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
5960x @ 4.4ghz (1.19v) evga x99 micro2 (2) evga gtx 980 ti hybrid 32gb hyperx 2666mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
samsung 950 pro 512gb NVMe M.2 ssd ek everything win 10 xl2430t / u2515h (x2) / u2913wm 
KeyboardPowerCaseMouse
cm novatouch w/ pbt caps. evga 1200 p2 lian li pc-9f nixeus revel 
Mouse PadAudioOther
steelseries qck heavy gustard U12/X12 -> H10/Lyr presonus 22vsl > mxl770 (mic) 
  hide details  
Reply
post #7 of 8
Until you test the vertex on another computer it's hard to say anything definitive. It's odd that the WD disappeared from the Sata III but shows in the Sata II. It honestly looks like a defective board that took out your vertex as well.
Gaming PC / HTPC
(17 items)
 
Bedroom PC
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 7700k Asus Prime Z270-A GB Auros-X 1080 Ti G-Skill (2x8gb) 3000mhz  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 850 Western Digital 5900rpm Seagate 7200rpm LG 22x DVD Burner 
CoolingOSMonitorKeyboard
Noctua NH-D14 Win 10 x64 Pro LG 55" 4k B6 OLED Microsoft Desktop 400 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX750 V2 NZXT Source 210 Microsoft Desktop 400 Black 
Audio
Custom Surround 5.1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2120T Biostar H61MH Intel HD 2000 G-Skill F3-12800CL9D-8GBXL  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung Evo 128gb Asus 24x DVD Burner Stock Win 10 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 40" 1080p HP Wireless Keyboard/Mouse Silverstone 400W ST40F-ES Silverstone ML03B 
Other
Linksys WMP600N Wireless Card 
  hide details  
Reply
Gaming PC / HTPC
(17 items)
 
Bedroom PC
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 7700k Asus Prime Z270-A GB Auros-X 1080 Ti G-Skill (2x8gb) 3000mhz  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 850 Western Digital 5900rpm Seagate 7200rpm LG 22x DVD Burner 
CoolingOSMonitorKeyboard
Noctua NH-D14 Win 10 x64 Pro LG 55" 4k B6 OLED Microsoft Desktop 400 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX750 V2 NZXT Source 210 Microsoft Desktop 400 Black 
Audio
Custom Surround 5.1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2120T Biostar H61MH Intel HD 2000 G-Skill F3-12800CL9D-8GBXL  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung Evo 128gb Asus 24x DVD Burner Stock Win 10 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 40" 1080p HP Wireless Keyboard/Mouse Silverstone 400W ST40F-ES Silverstone ML03B 
Other
Linksys WMP600N Wireless Card 
  hide details  
Reply
post #8 of 8
Thread Starter 
Tested the Vertex...hung in trying to load into BIOS, and then it wasn't there anyway, so at the very least the Vertex is shot. The WD showed up just fine on my work computer, all the data is still on it, so I feel a little better. I'm going to have to wait until the bare WD gets here, then I'll probably use that for boot/programs, and just have data/pics/what have you backup on the older drive.

As for the knock @ AsRock, last I checked they are a subsidiary of ASUS, so drop the fanboi-ism.

Also, this is a rev 2 board, so it may be worth my while to get it RMA'd as well...
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Possible dead P67 SATA III port(s)