Overclock.net › Forums › Components › Memory › Prime 95 error after tweaking timings
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Prime 95 error after tweaking timings - Page 2

post #11 of 15
Run multiple passes
Over around 2 hours is what I run it, that gives me 3-4 passes worth of proof, which is enough most of the time
post #12 of 15
Thread Starter 
Alright... well after running memtest for around 2 hours this time and 4 passes later I ran into 4 errors. What should I do?

Memtest86+:
http://i.imgur.com/xJeM2.jpg
Budget Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardRAMHard Drive
AMD Athlon II X2 260 (OC 3.6) BIOSTAR TA880GB+ HyperX Blu 4GB (2 x 2GB) 8-8-8-24 WD Caviar 2TB 
OSCase
Windows 7; Ultimate 64 bit Antec- 2 Hundred 
  hide details  
Reply
Budget Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardRAMHard Drive
AMD Athlon II X2 260 (OC 3.6) BIOSTAR TA880GB+ HyperX Blu 4GB (2 x 2GB) 8-8-8-24 WD Caviar 2TB 
OSCase
Windows 7; Ultimate 64 bit Antec- 2 Hundred 
  hide details  
Reply
post #13 of 15
Yep, that did it
Since this RAM is failing at generic settings below rated, by now I would consider it defective
You may want to check things such as heatspreaders, case airflow though.... failing only after time makes me thing this may be something such as a heat issue. That or the RAM is simply plain dead, but who knows.
post #14 of 15
Thread Starter 
Yup, I think at this point I've had it running too much. I felt the heat spreaders and they were burning up. I've had memtest running for over 5hrs just testing different tweaks. I think I'll try 7-7-7-21 tomorrow and see if it runs stable at 1.7. I'm hoping it runs stable considering I only encountered 4 errors at 7-7-7-20.
Budget Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardRAMHard Drive
AMD Athlon II X2 260 (OC 3.6) BIOSTAR TA880GB+ HyperX Blu 4GB (2 x 2GB) 8-8-8-24 WD Caviar 2TB 
OSCase
Windows 7; Ultimate 64 bit Antec- 2 Hundred 
  hide details  
Reply
Budget Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardRAMHard Drive
AMD Athlon II X2 260 (OC 3.6) BIOSTAR TA880GB+ HyperX Blu 4GB (2 x 2GB) 8-8-8-24 WD Caviar 2TB 
OSCase
Windows 7; Ultimate 64 bit Antec- 2 Hundred 
  hide details  
Reply
post #15 of 15
Thread Starter 
Just a quick update, it's running stable at 7-7-7-21 @ 1.7v. Ran prime blend test for 2 1/2hrs and memtest86+ for 2hrs, passed both with 0 errors. I'm satisfied...haha. Thanks for the help man!
Budget Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardRAMHard Drive
AMD Athlon II X2 260 (OC 3.6) BIOSTAR TA880GB+ HyperX Blu 4GB (2 x 2GB) 8-8-8-24 WD Caviar 2TB 
OSCase
Windows 7; Ultimate 64 bit Antec- 2 Hundred 
  hide details  
Reply
Budget Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardRAMHard Drive
AMD Athlon II X2 260 (OC 3.6) BIOSTAR TA880GB+ HyperX Blu 4GB (2 x 2GB) 8-8-8-24 WD Caviar 2TB 
OSCase
Windows 7; Ultimate 64 bit Antec- 2 Hundred 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Memory
Overclock.net › Forums › Components › Memory › Prime 95 error after tweaking timings