Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Asus 5870 Performance Issue
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Asus 5870 Performance Issue

post #1 of 7
Thread Starter 
Hi Guys,

Recently I had to send my RAM to be RMA'ed and it took about 4 weeks (South Africa ). So anyway today I pop the new RAM in and get my system up and running and my FPS are LOW!

In COD4 im getting 45 and Furmark I get like 8

I have tried reinstalling windows and still nothing

Please help guys

I need my PC working by tom afternoon

Thanks Guys
Mikrouwel
Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 930 @ 4.2ghz @ 1.275vcore Rampage 3 Extreme Asus 6950 DCUII Asus 6950 DCUII 
RAMHard DriveOptical DriveOS
2000mhz Dom Gt's cl8 (3 Internal) 2 x 250GIG Samsung 7200RPM, 1 x 2TB W LG DVD-RW Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2250 (1920x1080) Razer Nostromo Coolermaster 1250W Cosmos II 
MouseMouse Pad
RAT 7 GLIDE 7 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 930 @ 4.2ghz @ 1.275vcore Rampage 3 Extreme Asus 6950 DCUII Asus 6950 DCUII 
RAMHard DriveOptical DriveOS
2000mhz Dom Gt's cl8 (3 Internal) 2 x 250GIG Samsung 7200RPM, 1 x 2TB W LG DVD-RW Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2250 (1920x1080) Razer Nostromo Coolermaster 1250W Cosmos II 
MouseMouse Pad
RAT 7 GLIDE 7 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
Need more info...

Anything overclocked?
Latest drivers installed?
Latest BIOS installed on the mobo?
What driver version are you using for your 5870?
What timings and voltage are you using for your Dominators?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i9-7900X ASUS ROG Strix X299-E Gaming  ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti 64GB Corsair Vengeance RGB 3200 
Hard DriveOSMonitorPower
2x 512GB Samsung 950 Pro M.2 Windows 10 Pro 35" Acer Predator 21:9 Corsair AX860i 
Case
Corsair 570X RGB 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i9-7900X ASUS ROG Strix X299-E Gaming  ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti 64GB Corsair Vengeance RGB 3200 
Hard DriveOSMonitorPower
2x 512GB Samsung 950 Pro M.2 Windows 10 Pro 35" Acer Predator 21:9 Corsair AX860i 
Case
Corsair 570X RGB 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Thread Starter 
I am running latest BIOS on mb and everything is stock settings.

The confusing thing is I didn't change anything and its a issue. I have tried all dif driver versions (10.4, 10.8, asus ones etc.)

The card is in pci slot 3 but was in ther before aswell so?
Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 930 @ 4.2ghz @ 1.275vcore Rampage 3 Extreme Asus 6950 DCUII Asus 6950 DCUII 
RAMHard DriveOptical DriveOS
2000mhz Dom Gt's cl8 (3 Internal) 2 x 250GIG Samsung 7200RPM, 1 x 2TB W LG DVD-RW Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2250 (1920x1080) Razer Nostromo Coolermaster 1250W Cosmos II 
MouseMouse Pad
RAT 7 GLIDE 7 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 930 @ 4.2ghz @ 1.275vcore Rampage 3 Extreme Asus 6950 DCUII Asus 6950 DCUII 
RAMHard DriveOptical DriveOS
2000mhz Dom Gt's cl8 (3 Internal) 2 x 250GIG Samsung 7200RPM, 1 x 2TB W LG DVD-RW Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2250 (1920x1080) Razer Nostromo Coolermaster 1250W Cosmos II 
MouseMouse Pad
RAT 7 GLIDE 7 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
I would clear CMOS and see if that helps.

You might want to try reseating the RAM.

Outside of that, the more obvious thing to do would be to put it in Slot 1 if at all possible. I know these cards seem to "like" particular slots on different motherboards.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i9-7900X ASUS ROG Strix X299-E Gaming  ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti 64GB Corsair Vengeance RGB 3200 
Hard DriveOSMonitorPower
2x 512GB Samsung 950 Pro M.2 Windows 10 Pro 35" Acer Predator 21:9 Corsair AX860i 
Case
Corsair 570X RGB 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i9-7900X ASUS ROG Strix X299-E Gaming  ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti 64GB Corsair Vengeance RGB 3200 
Hard DriveOSMonitorPower
2x 512GB Samsung 950 Pro M.2 Windows 10 Pro 35" Acer Predator 21:9 Corsair AX860i 
Case
Corsair 570X RGB 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
Thread Starter 
Hi There

I have tried slot 2 and still nothing

Will try reset RAM now

I have also tried resetting cmos and nothing

Thanks
Mikrouwel
Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 930 @ 4.2ghz @ 1.275vcore Rampage 3 Extreme Asus 6950 DCUII Asus 6950 DCUII 
RAMHard DriveOptical DriveOS
2000mhz Dom Gt's cl8 (3 Internal) 2 x 250GIG Samsung 7200RPM, 1 x 2TB W LG DVD-RW Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2250 (1920x1080) Razer Nostromo Coolermaster 1250W Cosmos II 
MouseMouse Pad
RAT 7 GLIDE 7 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 930 @ 4.2ghz @ 1.275vcore Rampage 3 Extreme Asus 6950 DCUII Asus 6950 DCUII 
RAMHard DriveOptical DriveOS
2000mhz Dom Gt's cl8 (3 Internal) 2 x 250GIG Samsung 7200RPM, 1 x 2TB W LG DVD-RW Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2250 (1920x1080) Razer Nostromo Coolermaster 1250W Cosmos II 
MouseMouse Pad
RAT 7 GLIDE 7 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
Thread Starter 
Tried resetting RAM and nothing

Please help guys

Mikrouwel
Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 930 @ 4.2ghz @ 1.275vcore Rampage 3 Extreme Asus 6950 DCUII Asus 6950 DCUII 
RAMHard DriveOptical DriveOS
2000mhz Dom Gt's cl8 (3 Internal) 2 x 250GIG Samsung 7200RPM, 1 x 2TB W LG DVD-RW Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2250 (1920x1080) Razer Nostromo Coolermaster 1250W Cosmos II 
MouseMouse Pad
RAT 7 GLIDE 7 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 930 @ 4.2ghz @ 1.275vcore Rampage 3 Extreme Asus 6950 DCUII Asus 6950 DCUII 
RAMHard DriveOptical DriveOS
2000mhz Dom Gt's cl8 (3 Internal) 2 x 250GIG Samsung 7200RPM, 1 x 2TB W LG DVD-RW Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2250 (1920x1080) Razer Nostromo Coolermaster 1250W Cosmos II 
MouseMouse Pad
RAT 7 GLIDE 7 
  hide details  
Reply
post #7 of 7
Thread Starter 
Hey Guys,

I have something really weird to say.

I solved this prob by opening Furmark and unticking displacement mapping and extreme burning mode and running it then ticking again and running everything worked perfect after that.

Now the prob has retuned and no matter how many times I do it now it doesnt work

Plz help
Mikrouwel
Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 930 @ 4.2ghz @ 1.275vcore Rampage 3 Extreme Asus 6950 DCUII Asus 6950 DCUII 
RAMHard DriveOptical DriveOS
2000mhz Dom Gt's cl8 (3 Internal) 2 x 250GIG Samsung 7200RPM, 1 x 2TB W LG DVD-RW Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2250 (1920x1080) Razer Nostromo Coolermaster 1250W Cosmos II 
MouseMouse Pad
RAT 7 GLIDE 7 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 930 @ 4.2ghz @ 1.275vcore Rampage 3 Extreme Asus 6950 DCUII Asus 6950 DCUII 
RAMHard DriveOptical DriveOS
2000mhz Dom Gt's cl8 (3 Internal) 2 x 250GIG Samsung 7200RPM, 1 x 2TB W LG DVD-RW Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2250 (1920x1080) Razer Nostromo Coolermaster 1250W Cosmos II 
MouseMouse Pad
RAT 7 GLIDE 7 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Asus 5870 Performance Issue