Overclock.net › Forums › Overclockers Care › Overclock.net Folding@Home Team › 2nd Graphics Card - Core is not running now
New Posts  All Forums:Forum Nav:

2nd Graphics Card - Core is not running now - Page 3

post #21 of 35
Ask this question on this thread and post a link back to this one.
I'm dying to know the answer also.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 CPU 860 @ 3.80GHz GIGABYTE P55A-UD7 2x-ASUS ENGTX470 SLI G Skill 4gig 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 2 60gig /Raptor 150 Asus DVD Lightscribe Win7 64 bit Pro Asus VW246 24", (2) Dell 20's 
KeyboardPowerCaseMouse
G-15 Cosair 850 watt Custom HAF-932 EXT G-9 
Mouse Pad
Razor eXactMat 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 CPU 860 @ 3.80GHz GIGABYTE P55A-UD7 2x-ASUS ENGTX470 SLI G Skill 4gig 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Vertex 2 60gig /Raptor 150 Asus DVD Lightscribe Win7 64 bit Pro Asus VW246 24", (2) Dell 20's 
KeyboardPowerCaseMouse
G-15 Cosair 850 watt Custom HAF-932 EXT G-9 
Mouse Pad
Razor eXactMat 
  hide details  
Reply
post #22 of 35
Ok... so the first thing I normally recommend when seeing a "Error starting Folding@home core." error, is to rightclick the client shortcut, and choose "Run as admin"; usually it's a permission error, and this should rule that out (I know it's been recommended, though simply running on an administrator account doesn't always work).

If that doesn't work, then I've got a few questions:

1) Is PhysX enabled or disabled?
2) Are you using the systray clients, or console clients?
3) What drivers are you using?
4) I'm guessing it's just the second GPU failing; does it only fail when both clients are running, or all the time?
Megadoomer
(14 items)
 
Family Computer
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T @ 4.0Ghz ASUS M4A89GTD PRO Sparkle GTS 450 2x4GB G-Skill Sniper 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung F1 1TB CM Hyper 212+ Windows 7 Professional x64 Samsung T220 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX3000 Laser CM 1000M HAF 922 Logitech VX Revolution 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Asus PN5-D 750i Evga GTS 250 2x2GB Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Hitachi Samsung Super Writemaster Windows 7 Professional x64 19" Dell 
PowerCase
Corsair 450VX Antec 900 
  hide details  
Reply
Megadoomer
(14 items)
 
Family Computer
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T @ 4.0Ghz ASUS M4A89GTD PRO Sparkle GTS 450 2x4GB G-Skill Sniper 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung F1 1TB CM Hyper 212+ Windows 7 Professional x64 Samsung T220 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX3000 Laser CM 1000M HAF 922 Logitech VX Revolution 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Asus PN5-D 750i Evga GTS 250 2x2GB Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Hitachi Samsung Super Writemaster Windows 7 Professional x64 19" Dell 
PowerCase
Corsair 450VX Antec 900 
  hide details  
Reply
post #23 of 35
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by zodac
1) Is PhysX enabled or disabled?
Enabled on a third card that is also used for a secondary monitor.
Quote:
Originally Posted by zodac
2) Are you using the systray clients, or console clients?
Systray
Quote:
Originally Posted by zodac
3) What drivers are you using?
267.59, released just yesterday I believe. Tried using F@H on that and the previously released driver.
Quote:
Originally Posted by zodac
4) I'm guessing it's just the second GPU failing; does it only fail when both clients are running, or all the time?
It fails either way.

I see you editing my posts, Zodac...
Edited by Allectis - 3/16/11 at 3:38pm
post #24 of 35
Ok, further questions:

5) Have you tried the console client on one or both of the GPUs?

6) Have you tried some older drivers? The 258s seemed stable.

7) Have you tried running the second GPU as the primary GPU? See if it's a config problem, or something to do with the GPU itself.

8) You did rightclick and run as admin, right? Didn't see a confirmation.
Megadoomer
(14 items)
 
Family Computer
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T @ 4.0Ghz ASUS M4A89GTD PRO Sparkle GTS 450 2x4GB G-Skill Sniper 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung F1 1TB CM Hyper 212+ Windows 7 Professional x64 Samsung T220 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX3000 Laser CM 1000M HAF 922 Logitech VX Revolution 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Asus PN5-D 750i Evga GTS 250 2x2GB Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Hitachi Samsung Super Writemaster Windows 7 Professional x64 19" Dell 
PowerCase
Corsair 450VX Antec 900 
  hide details  
Reply
Megadoomer
(14 items)
 
Family Computer
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T @ 4.0Ghz ASUS M4A89GTD PRO Sparkle GTS 450 2x4GB G-Skill Sniper 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung F1 1TB CM Hyper 212+ Windows 7 Professional x64 Samsung T220 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX3000 Laser CM 1000M HAF 922 Logitech VX Revolution 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Asus PN5-D 750i Evga GTS 250 2x2GB Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Hitachi Samsung Super Writemaster Windows 7 Professional x64 19" Dell 
PowerCase
Corsair 450VX Antec 900 
  hide details  
Reply
post #25 of 35
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by zodac
5) tried the console client on one or both of the GPUs?
Not yet, didn't know there was really a difference.
Quote:
Originally Posted by zodac
6) Have you tried some older drivers? The 258s seemed stable.
No, but seeing as the latest driver only updated HD sound, Physx, and 500 functionality, can't really say that anything is bad with these drivers.
Quote:
Originally Posted by zodac
7) Have you tried running the second GPU as the primary GPU? See if it's a config problem, or something to do with the GPU itself.
No, if I can do that without swapping the card slots I can. My monitors seem to be touchy when messing with the SLI setup which can be a PitA.
Quote:
Originally Posted by zodac
8) You did rightclick and run as admin, right? Didn't see a confirmation.
Yes, just did it again to confirm that it fell back asleep.
post #26 of 35
Ok, I'll get you a link for the console client and you should try that for the 2nd GPU.

But a quick question before I do... have you been deleting the 'work' folder and queue.dat file after each failed attempt?

EDIT: Console client:
http://www.stanford.edu/~friedrim/Fo...-Win32-gpu.exe
Megadoomer
(14 items)
 
Family Computer
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T @ 4.0Ghz ASUS M4A89GTD PRO Sparkle GTS 450 2x4GB G-Skill Sniper 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung F1 1TB CM Hyper 212+ Windows 7 Professional x64 Samsung T220 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX3000 Laser CM 1000M HAF 922 Logitech VX Revolution 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Asus PN5-D 750i Evga GTS 250 2x2GB Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Hitachi Samsung Super Writemaster Windows 7 Professional x64 19" Dell 
PowerCase
Corsair 450VX Antec 900 
  hide details  
Reply
Megadoomer
(14 items)
 
Family Computer
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T @ 4.0Ghz ASUS M4A89GTD PRO Sparkle GTS 450 2x4GB G-Skill Sniper 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung F1 1TB CM Hyper 212+ Windows 7 Professional x64 Samsung T220 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX3000 Laser CM 1000M HAF 922 Logitech VX Revolution 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Asus PN5-D 750i Evga GTS 250 2x2GB Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Hitachi Samsung Super Writemaster Windows 7 Professional x64 19" Dell 
PowerCase
Corsair 450VX Antec 900 
  hide details  
Reply
post #27 of 35
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by zodac
But a quick question before I do... have you been deleting the 'work' folder and queue.dat file after each failed attempt?
Umm, no. Is that some I should be doing? O.o
post #28 of 35
Probably should, just in case it's a WU issue (I don't think it is, but it is a possibility if you've not cleared the folder/file since the first error).
Megadoomer
(14 items)
 
Family Computer
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T @ 4.0Ghz ASUS M4A89GTD PRO Sparkle GTS 450 2x4GB G-Skill Sniper 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung F1 1TB CM Hyper 212+ Windows 7 Professional x64 Samsung T220 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX3000 Laser CM 1000M HAF 922 Logitech VX Revolution 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Asus PN5-D 750i Evga GTS 250 2x2GB Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Hitachi Samsung Super Writemaster Windows 7 Professional x64 19" Dell 
PowerCase
Corsair 450VX Antec 900 
  hide details  
Reply
Megadoomer
(14 items)
 
Family Computer
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T @ 4.0Ghz ASUS M4A89GTD PRO Sparkle GTS 450 2x4GB G-Skill Sniper 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung F1 1TB CM Hyper 212+ Windows 7 Professional x64 Samsung T220 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX3000 Laser CM 1000M HAF 922 Logitech VX Revolution 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Asus PN5-D 750i Evga GTS 250 2x2GB Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Hitachi Samsung Super Writemaster Windows 7 Professional x64 19" Dell 
PowerCase
Corsair 450VX Antec 900 
  hide details  
Reply
post #29 of 35
Thread Starter 
Okay, I deleted the files above and had no difference.

I then ran the console version and set it up like I did the systray version for the second card. Now after it downloads and gets ready to work (i assume) an error saying "Error starting Folding@home core" appears and restarts the process, just actively looping just getting the same error.
post #30 of 35
You might try this, it is very simple to use
http://www.overclock.net/overclock-n...racker-v2.html
Problem Child
(13 items)
 
TROUBLEMAKER
(14 items)
 
Alienbuild1
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930k Asus Rampage IV Extreme 7970 G.Skill 16g 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Mushkin 120 SSD WD 1TB Asus 24x XSPC Raystorm 
CoolingOSMonitorPower
EK mobo waterblocks W7 Ultimate HP LA2205wg x 3 Antec 1000 TPQ 
Case
NZXT Switch 810 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 760 4.0@1.26v MSI P55-GD80 GTX 460 G.Skill 4x2gb ddr3 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD 840gb Asus 24x H100i W7 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
HP LA2205wg  HP  1000 w Antec Lanboy Air 
Mouse
Microsoft Arc 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 955 C3 ma790x-ud4p Radeon HD 5770 OC OCZ 800 4x2gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2-500gb WD Caviar Blue raid0 LG Super Multi 24x, Asus 24x Windows 7 Ultimate 64 LG 23" 
PowerCase
Raidmax RX630Z Logisys Case 51 
  hide details  
Reply
Problem Child
(13 items)
 
TROUBLEMAKER
(14 items)
 
Alienbuild1
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930k Asus Rampage IV Extreme 7970 G.Skill 16g 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Mushkin 120 SSD WD 1TB Asus 24x XSPC Raystorm 
CoolingOSMonitorPower
EK mobo waterblocks W7 Ultimate HP LA2205wg x 3 Antec 1000 TPQ 
Case
NZXT Switch 810 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 760 4.0@1.26v MSI P55-GD80 GTX 460 G.Skill 4x2gb ddr3 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD 840gb Asus 24x H100i W7 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
HP LA2205wg  HP  1000 w Antec Lanboy Air 
Mouse
Microsoft Arc 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 955 C3 ma790x-ud4p Radeon HD 5770 OC OCZ 800 4x2gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2-500gb WD Caviar Blue raid0 LG Super Multi 24x, Asus 24x Windows 7 Ultimate 64 LG 23" 
PowerCase
Raidmax RX630Z Logisys Case 51 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Overclock.net Folding@Home Team
Overclock.net › Forums › Overclockers Care › Overclock.net Folding@Home Team › 2nd Graphics Card - Core is not running now