Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Need some help my OC went bad after SLI
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Need some help my OC went bad after SLI - Page 2

post #11 of 13
did it work?
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
post #12 of 13
Thread Starter 
thanks I haven't had time to run a good test. Give me a day.
 
4x r290's
(9 items)
 
3x 7970's
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930K 4.8Ghz offset ASUS X79 Rampage IV Extreme GTX 780 with EK waterblock GTX 780 with EK waterblock 
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
GTX 780 with EK waterblock  Samsung 16GB (4x4gb) 2400Mhz 10-12-12-31-1t @ 1... 256GB Samsung 950 Pro 256GB Samsung 840 Pro 
CoolingCoolingOSMonitor
RX360, EX360, EX360, and 480 Rad's XSPC Raystorm CPU Block Dual boot (other unnamed OS) and Win8 Pro QNIX QX2710 27" 2560x1440 @ 112hz 
KeyboardPowerCase
Corsair K90 Corsair AX1200 Corsair 700D Modded w/ External Radiators 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K GA-Z77X-UD3H 4x R9 290's 8GB 1600Mhz 
Hard DriveOSPowerCase
1TB Hard Drive Win8 Corsair Dual PSU - AX1200 and HX650 Open Case 
Other
Thee 16x Risers and One 1x Riser 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930K 5Ghz Bench ASUS X79 Rampage IV Extreme 3x AMD 7970's w/ EK water blocks Samsung 16GB (4x4gb) 2400Mhz 10-12-12-31-1t @ 1... 
Hard DriveCoolingCoolingMonitor
128GB Samsung 830  RX360, RX240, EX360 XSPC Raystorm CPU Block QNIX QX2710 27" 2560x1440 @ 114hz 
KeyboardPowerCase
Corsair K90 Corsair AX760i Corsair 700D Modded w/ External Radiators 
  hide details  
Reply
 
4x r290's
(9 items)
 
3x 7970's
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930K 4.8Ghz offset ASUS X79 Rampage IV Extreme GTX 780 with EK waterblock GTX 780 with EK waterblock 
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
GTX 780 with EK waterblock  Samsung 16GB (4x4gb) 2400Mhz 10-12-12-31-1t @ 1... 256GB Samsung 950 Pro 256GB Samsung 840 Pro 
CoolingCoolingOSMonitor
RX360, EX360, EX360, and 480 Rad's XSPC Raystorm CPU Block Dual boot (other unnamed OS) and Win8 Pro QNIX QX2710 27" 2560x1440 @ 112hz 
KeyboardPowerCase
Corsair K90 Corsair AX1200 Corsair 700D Modded w/ External Radiators 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K GA-Z77X-UD3H 4x R9 290's 8GB 1600Mhz 
Hard DriveOSPowerCase
1TB Hard Drive Win8 Corsair Dual PSU - AX1200 and HX650 Open Case 
Other
Thee 16x Risers and One 1x Riser 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930K 5Ghz Bench ASUS X79 Rampage IV Extreme 3x AMD 7970's w/ EK water blocks Samsung 16GB (4x4gb) 2400Mhz 10-12-12-31-1t @ 1... 
Hard DriveCoolingCoolingMonitor
128GB Samsung 830  RX360, RX240, EX360 XSPC Raystorm CPU Block QNIX QX2710 27" 2560x1440 @ 114hz 
KeyboardPowerCase
Corsair K90 Corsair AX760i Corsair 700D Modded w/ External Radiators 
  hide details  
Reply
post #13 of 13
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Jaguarbamf View Post
Go into Bios and check your power supplie's voltages.
3.3v should be at 3.3v, 12v should be at 12v, ect ect...

If they're not, you can manually up the voltages using tools.
Read your PSU manual/check online about changing voltages properly.

Some power supplies require the user to open it, which can void warranty. Hopefully you don't have to in your case.
12v rail in bios reads above 12.2x volts. 3.3v is 3.3, and 5v was 4.9v

Quote:
Originally Posted by Sin0822 View Post
um you need to always increase the IOH voltage when running SLI and OCing.
I bumped both IOH Core voltages from 1.6 to 1.8 this made me even more unstable and had errors in first 30 seconds. I see the pcie voltage there as well. I don't know what I needed to do now. It just could mean my OC is slightly slower now with the SLI setup. Cause its fine here at 4.2ghz.
 
4x r290's
(9 items)
 
3x 7970's
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930K 4.8Ghz offset ASUS X79 Rampage IV Extreme GTX 780 with EK waterblock GTX 780 with EK waterblock 
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
GTX 780 with EK waterblock  Samsung 16GB (4x4gb) 2400Mhz 10-12-12-31-1t @ 1... 256GB Samsung 950 Pro 256GB Samsung 840 Pro 
CoolingCoolingOSMonitor
RX360, EX360, EX360, and 480 Rad's XSPC Raystorm CPU Block Dual boot (other unnamed OS) and Win8 Pro QNIX QX2710 27" 2560x1440 @ 112hz 
KeyboardPowerCase
Corsair K90 Corsair AX1200 Corsair 700D Modded w/ External Radiators 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K GA-Z77X-UD3H 4x R9 290's 8GB 1600Mhz 
Hard DriveOSPowerCase
1TB Hard Drive Win8 Corsair Dual PSU - AX1200 and HX650 Open Case 
Other
Thee 16x Risers and One 1x Riser 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930K 5Ghz Bench ASUS X79 Rampage IV Extreme 3x AMD 7970's w/ EK water blocks Samsung 16GB (4x4gb) 2400Mhz 10-12-12-31-1t @ 1... 
Hard DriveCoolingCoolingMonitor
128GB Samsung 830  RX360, RX240, EX360 XSPC Raystorm CPU Block QNIX QX2710 27" 2560x1440 @ 114hz 
KeyboardPowerCase
Corsair K90 Corsair AX760i Corsair 700D Modded w/ External Radiators 
  hide details  
Reply
 
4x r290's
(9 items)
 
3x 7970's
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930K 4.8Ghz offset ASUS X79 Rampage IV Extreme GTX 780 with EK waterblock GTX 780 with EK waterblock 
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
GTX 780 with EK waterblock  Samsung 16GB (4x4gb) 2400Mhz 10-12-12-31-1t @ 1... 256GB Samsung 950 Pro 256GB Samsung 840 Pro 
CoolingCoolingOSMonitor
RX360, EX360, EX360, and 480 Rad's XSPC Raystorm CPU Block Dual boot (other unnamed OS) and Win8 Pro QNIX QX2710 27" 2560x1440 @ 112hz 
KeyboardPowerCase
Corsair K90 Corsair AX1200 Corsair 700D Modded w/ External Radiators 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570K GA-Z77X-UD3H 4x R9 290's 8GB 1600Mhz 
Hard DriveOSPowerCase
1TB Hard Drive Win8 Corsair Dual PSU - AX1200 and HX650 Open Case 
Other
Thee 16x Risers and One 1x Riser 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930K 5Ghz Bench ASUS X79 Rampage IV Extreme 3x AMD 7970's w/ EK water blocks Samsung 16GB (4x4gb) 2400Mhz 10-12-12-31-1t @ 1... 
Hard DriveCoolingCoolingMonitor
128GB Samsung 830  RX360, RX240, EX360 XSPC Raystorm CPU Block QNIX QX2710 27" 2560x1440 @ 114hz 
KeyboardPowerCase
Corsair K90 Corsair AX760i Corsair 700D Modded w/ External Radiators 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Need some help my OC went bad after SLI