Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Q8400 Overclock question
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Q8400 Overclock question - Page 2

post #11 of 18
Bump your CPU multiple down and see what your board FSB/RAM limitation is. You may save yourself some time if you know which is holding you back.
More Cores
(20 items)
 
 
SFF: HADRON
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930K @ 4.8Ghz offset ASrock X79 Extreme6/GB EVGA GTX680 FTW with EK waterblock EVGA GTX650 for PhysX 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G-Skill 4x4GB DDR3 1866 8-9-9-24@1.5V Samsung 840 Pro 128GB Agility 3 240GB x2 RAID 0 WD 500GB X2 RAID 0 
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Raystorm XSPC Dual Bay reservoir with Alphacool variable... Alphacool NexXxoS UT60 Full Copper Triple 120mm... EK GTX680 FTW waterblock 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64 bit Ultimate HP tSS-25X11LED 25" 1080p PC Power&Cooling Silentpower 910W Xigmatek Elysium 
MouseMouse PadAudioAudio
Razer Deathadder 3500 Rocketfish Creative Sound Core3D Logitech Z5300 
CPUMotherboardGraphicsRAM
960T unlocked to X6 ASUS M4A79XTD Evo Sapphire HD6870 1GB 2x2GB Ripjaws 7-8-7-24 F3-12800CL7D-4GBRM  
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 128GB WD 320GB HDD Lite-On DVD-RW Corsair H100 
OSPowerCase
Win 7 x64 Ultimate OCZ Stealthstream 600W HAF XB 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570K P8Z77-I MSI 560 Ti TF2 Samsung 20nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M500 Kuhler 620 Windows 7 x64 52" Samsung LED TV 
CaseAudio
EVGA Hadron Air Denon receiver/ Polk audio 
  hide details  
Reply
More Cores
(20 items)
 
 
SFF: HADRON
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930K @ 4.8Ghz offset ASrock X79 Extreme6/GB EVGA GTX680 FTW with EK waterblock EVGA GTX650 for PhysX 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G-Skill 4x4GB DDR3 1866 8-9-9-24@1.5V Samsung 840 Pro 128GB Agility 3 240GB x2 RAID 0 WD 500GB X2 RAID 0 
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Raystorm XSPC Dual Bay reservoir with Alphacool variable... Alphacool NexXxoS UT60 Full Copper Triple 120mm... EK GTX680 FTW waterblock 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64 bit Ultimate HP tSS-25X11LED 25" 1080p PC Power&Cooling Silentpower 910W Xigmatek Elysium 
MouseMouse PadAudioAudio
Razer Deathadder 3500 Rocketfish Creative Sound Core3D Logitech Z5300 
CPUMotherboardGraphicsRAM
960T unlocked to X6 ASUS M4A79XTD Evo Sapphire HD6870 1GB 2x2GB Ripjaws 7-8-7-24 F3-12800CL7D-4GBRM  
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 128GB WD 320GB HDD Lite-On DVD-RW Corsair H100 
OSPowerCase
Win 7 x64 Ultimate OCZ Stealthstream 600W HAF XB 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570K P8Z77-I MSI 560 Ti TF2 Samsung 20nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M500 Kuhler 620 Windows 7 x64 52" Samsung LED TV 
CaseAudio
EVGA Hadron Air Denon receiver/ Polk audio 
  hide details  
Reply
post #12 of 18
Thread Starter 
I tried and I think the ram is the issue i have contacted ocz for support as for why my ram wont run at it's rated speed...
post #13 of 18
Thread Starter 
Until I hear from them anyone has a suggestion with my bios settings ? They run fine at 5-5-5-15 1.8V @ 425 MHZ but they will not run at 533 6-6-6-18 @ 2.2V. All i did was change the memory ratio so the cpu is not the issue . I need to fix this if I want to go over 3.4 Ghz... Anybody has some ideas?
post #14 of 18
Quote:
Originally Posted by Night197 View Post
Until I hear from them anyone has a suggestion with my bios settings ? They run fine at 5-5-5-15 1.8V @ 425 MHZ but they will not run at 533 6-6-6-18 @ 2.2V. All i did was change the memory ratio so the cpu is not the issue . I need to fix this if I want to go over 3.4 Ghz... Anybody has some ideas?
Changing the divider shouldn't have messed with the timings or the voltage, try resetting to stock timings and voltage with the divider in place.
AC Mk-800 Cobra
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k ASUS P8P67 WS Revolution Zotac GTX 570 Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung SSD WD Red WD AV-GP Samsung CD/DVD Combo 
OSMonitorMonitorKeyboard
Win-7 Pro x64 HP LP3065 30" 2560x1600 Dell 1600x1200 Portrait Monoprice Gaming Keyboard w/ MX Blacks 
PowerCaseMouseAudio
Corsair HX850 Modified Corsair Obsidian 800D Logitech G700 X-Fi Titanium PCIe 
Other
Happauge 2250 Tuner Card 
  hide details  
Reply
AC Mk-800 Cobra
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k ASUS P8P67 WS Revolution Zotac GTX 570 Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung SSD WD Red WD AV-GP Samsung CD/DVD Combo 
OSMonitorMonitorKeyboard
Win-7 Pro x64 HP LP3065 30" 2560x1600 Dell 1600x1200 Portrait Monoprice Gaming Keyboard w/ MX Blacks 
PowerCaseMouseAudio
Corsair HX850 Modified Corsair Obsidian 800D Logitech G700 X-Fi Titanium PCIe 
Other
Happauge 2250 Tuner Card 
  hide details  
Reply
post #15 of 18
Thread Starter 
with the timings and volts at 5-5-5-15 and 2.2 V it should run at 533 whenever i change the divider to this it will not post but on a 1:1 divider it does but only at 425 with stock timings and 1.8V So I tried but it failed same if I try one bank with one stick at a time on all 4 dimm slots
post #16 of 18
When you set the divider for 533, does that mobo give the actual speed at your FSB, or is it just the 533 divider?

What I'm getting at is, if you set a standard 533 divider and it's not taking your FSB OC into account, you'll be booting out of spec (over 533 actual speed).
More Cores
(20 items)
 
 
SFF: HADRON
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930K @ 4.8Ghz offset ASrock X79 Extreme6/GB EVGA GTX680 FTW with EK waterblock EVGA GTX650 for PhysX 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G-Skill 4x4GB DDR3 1866 8-9-9-24@1.5V Samsung 840 Pro 128GB Agility 3 240GB x2 RAID 0 WD 500GB X2 RAID 0 
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Raystorm XSPC Dual Bay reservoir with Alphacool variable... Alphacool NexXxoS UT60 Full Copper Triple 120mm... EK GTX680 FTW waterblock 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64 bit Ultimate HP tSS-25X11LED 25" 1080p PC Power&Cooling Silentpower 910W Xigmatek Elysium 
MouseMouse PadAudioAudio
Razer Deathadder 3500 Rocketfish Creative Sound Core3D Logitech Z5300 
CPUMotherboardGraphicsRAM
960T unlocked to X6 ASUS M4A79XTD Evo Sapphire HD6870 1GB 2x2GB Ripjaws 7-8-7-24 F3-12800CL7D-4GBRM  
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 128GB WD 320GB HDD Lite-On DVD-RW Corsair H100 
OSPowerCase
Win 7 x64 Ultimate OCZ Stealthstream 600W HAF XB 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570K P8Z77-I MSI 560 Ti TF2 Samsung 20nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M500 Kuhler 620 Windows 7 x64 52" Samsung LED TV 
CaseAudio
EVGA Hadron Air Denon receiver/ Polk audio 
  hide details  
Reply
More Cores
(20 items)
 
 
SFF: HADRON
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930K @ 4.8Ghz offset ASrock X79 Extreme6/GB EVGA GTX680 FTW with EK waterblock EVGA GTX650 for PhysX 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G-Skill 4x4GB DDR3 1866 8-9-9-24@1.5V Samsung 840 Pro 128GB Agility 3 240GB x2 RAID 0 WD 500GB X2 RAID 0 
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Raystorm XSPC Dual Bay reservoir with Alphacool variable... Alphacool NexXxoS UT60 Full Copper Triple 120mm... EK GTX680 FTW waterblock 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64 bit Ultimate HP tSS-25X11LED 25" 1080p PC Power&Cooling Silentpower 910W Xigmatek Elysium 
MouseMouse PadAudioAudio
Razer Deathadder 3500 Rocketfish Creative Sound Core3D Logitech Z5300 
CPUMotherboardGraphicsRAM
960T unlocked to X6 ASUS M4A79XTD Evo Sapphire HD6870 1GB 2x2GB Ripjaws 7-8-7-24 F3-12800CL7D-4GBRM  
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 128GB WD 320GB HDD Lite-On DVD-RW Corsair H100 
OSPowerCase
Win 7 x64 Ultimate OCZ Stealthstream 600W HAF XB 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570K P8Z77-I MSI 560 Ti TF2 Samsung 20nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M500 Kuhler 620 Windows 7 x64 52" Samsung LED TV 
CaseAudio
EVGA Hadron Air Denon receiver/ Polk audio 
  hide details  
Reply
post #17 of 18
Thread Starter 
Right now it is 1:1 fsb 425 ram 425... And the Commando shows the real speed of ram , what i did is set the fsb @ 400 then changed the divider so ram works at 533 instead of 400 system did not post then so I know it's not the cpu or the mobo fsb speed...

The divider does not change a thing as soon as the ram is over 450 Mhz it will not post
Edited by Night197 - 3/24/11 at 6:53am
post #18 of 18
Thread Starter 
OCZ said that the issue is with my mobo... not being able to run at 1066 . Any other Commando owners ahve the same problem ... Or have any suggestion as for memory modules that would work?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Q8400 Overclock question