Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › [Official] The Sandy Stable Club **Guides, Voltages, Temps & BIOS Templates** Inc SPREADSHEET
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] The Sandy Stable Club **Guides, Voltages, Temps & BIOS Templates** Inc SPREADSHEET - Page 256

post #2551 of 10701
VCCIO: 1.1v
Spread Spectrum: Disabled (I've tested every config with it enabled and disabled, no difference so far)
C1e: Enabled
C3/C6: Disabled
LLC: Ultra high (75%)
Phase Control: Manual - High
Duty Control: Extreme
Currrent Capacity: 140%
PLL: I've tried 1.7 through 1.89

Ram settings are 9-11-9-27-1. Everything else is on auto. Does changing the command mode to 2 help? Interesting... I'll give it a try
RyzenWorkStation
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700X Asrock X370 Taichi eVGA GTX 1080 Ti 16GB G.SKILL Flare X 
Hard DriveCoolingOSCase
Evo 960 Noctua NH-D15 Windows 10 Define R5 
Mouse
SteelSeries Xai Laser 
  hide details  
Reply
RyzenWorkStation
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700X Asrock X370 Taichi eVGA GTX 1080 Ti 16GB G.SKILL Flare X 
Hard DriveCoolingOSCase
Evo 960 Noctua NH-D15 Windows 10 Define R5 
Mouse
SteelSeries Xai Laser 
  hide details  
Reply
post #2552 of 10701
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by fuloran1 View Post
I did reduce vcore by 1 notch and it wouldnt even boot to windows. Seems ok now though after bumping it back up. Gonna do a blend overnight, see my prev post for more info.
if it's using the settings I recommended, try increasing the LLC to level 3, and change vcore accordingly so that it 1.312v under load.

Make sure you note all this down!! We know what happends when you forget them
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
post #2553 of 10701
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by nezzarix View Post
VCCIO: 1.1v
Spread Spectrum: Disabled (I've tested every config with it enabled and disabled, no difference so far)
C1e: Enabled
C3/C6: Disabled
LLC: Ultra high (75%)
Phase Control: Manual - High
Duty Control: Extreme
Currrent Capacity: 140%
PLL: I've tried 1.7 through 1.89

Ram settings are 9-11-9-27-1. Everything else is on auto. Does changing the command mode to 2 help? Interesting... I'll give it a try
Try this:

Spread Spectrum - enabled (it can actually help voltage fluctuation - Asus users should leave this on)
VCCIO - 1.15v
PLL - 1.71250v
RAM comman rate - 2n.

Try each of those separately and report back. BTW are you testing 1344 and 1792 now or something?
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
post #2554 of 10701
Quote:
Originally Posted by munaim1 View Post
Try this:

Spread Spectrum - enabled (it can actually help voltage fluctuation - Asus users should leave this on)
VCCIO - 1.15v
PLL - 1.71250v
RAM comman rate - 2n.

Try each of those separately and report back. BTW are you testing 1344 and 1792 now or something?
Yeap, I am testing 1344 and 1792. If I just let it run normally it goes a while before a worker fails. Thanks for the tips, I'm going to go try them out I suspect my mediocre ram is holding my back.
RyzenWorkStation
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700X Asrock X370 Taichi eVGA GTX 1080 Ti 16GB G.SKILL Flare X 
Hard DriveCoolingOSCase
Evo 960 Noctua NH-D15 Windows 10 Define R5 
Mouse
SteelSeries Xai Laser 
  hide details  
Reply
RyzenWorkStation
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700X Asrock X370 Taichi eVGA GTX 1080 Ti 16GB G.SKILL Flare X 
Hard DriveCoolingOSCase
Evo 960 Noctua NH-D15 Windows 10 Define R5 
Mouse
SteelSeries Xai Laser 
  hide details  
Reply
post #2555 of 10701
No luck. Noticed that raising VCCIO to 1.15v actually made the tests fail faster.
RyzenWorkStation
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700X Asrock X370 Taichi eVGA GTX 1080 Ti 16GB G.SKILL Flare X 
Hard DriveCoolingOSCase
Evo 960 Noctua NH-D15 Windows 10 Define R5 
Mouse
SteelSeries Xai Laser 
  hide details  
Reply
RyzenWorkStation
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700X Asrock X370 Taichi eVGA GTX 1080 Ti 16GB G.SKILL Flare X 
Hard DriveCoolingOSCase
Evo 960 Noctua NH-D15 Windows 10 Define R5 
Mouse
SteelSeries Xai Laser 
  hide details  
Reply
post #2556 of 10701
BSOD in BC2.
Sigh.
I'm getting too frustrated to mess with it any more. The preset oc of 4.4 in the bios is stable as a rock and the temps are fine. I think I just have a pretty crappy chip for overclocking.

*edit*
Ok, so I know the following was true about the stable oc I had before.
I used LLC of 1 and 2, both worked
I had vcore at 1.32 and that worked.
I had c states on
power limit was 200/180/1

I'm really really frustrated that it won't work. I know I did hardly any messing around at all when I had it before.
Edited by fuloran1 - 8/11/11 at 7:39pm
post #2557 of 10701
Bah, I'm done for now. Tired of rebooting and I'm tired of entering my overly long Truecrypt boot password. I'll continue the struggle tomorrow morning. I have a feeling I may just give up 1.328 and increase the voltage.
RyzenWorkStation
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700X Asrock X370 Taichi eVGA GTX 1080 Ti 16GB G.SKILL Flare X 
Hard DriveCoolingOSCase
Evo 960 Noctua NH-D15 Windows 10 Define R5 
Mouse
SteelSeries Xai Laser 
  hide details  
Reply
RyzenWorkStation
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700X Asrock X370 Taichi eVGA GTX 1080 Ti 16GB G.SKILL Flare X 
Hard DriveCoolingOSCase
Evo 960 Noctua NH-D15 Windows 10 Define R5 
Mouse
SteelSeries Xai Laser 
  hide details  
Reply
post #2558 of 10701
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by nezzarix View Post
No luck. Noticed that raising VCCIO to 1.15v actually made the tests fail faster.
did you try and reduce that 1.125v and change the command rate?


Quote:
Originally Posted by fuloran1 View Post
BSOD in BC2.
Sigh.
I'm getting too frustrated to mess with it any more. The preset oc of 4.4 in the bios is stable as a rock and the temps are fine. I think I just have a pretty crappy chip for overclocking.

*edit*
Ok, so I know the following was true about the stable oc I had before.
I used LLC of 1 and 2, both worked
I had vcore at 1.32 and that worked.
I had c states on
power limit was 200/180/1

I'm really really frustrated that it won't work. I know I did hardly any messing around at all when I had it before.
could be the actual game, did you try playing something else? could maybe even a corrupt OS or even hard drive. maybe even your gpu driver.


Quote:
Originally Posted by nezzarix View Post
Bah, I'm done for now. Tired of rebooting and I'm tired of entering my overly long Truecrypt boot password. I'll continue the struggle tomorrow morning. I have a feeling I may just give up 1.328 and increase the voltage.
lol it can be fustrating but keep at it and you'll get there. I'll try and assist you as best as I can.
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
post #2559 of 10701
can i get some help.
have vcore set to 1.36 now with LLC.
ram at stock timings of 999-24 1t @ 1.65
vccio @ 1.15

passed 30mins of 1344
failed 1792 around 30mins, wasnt at the pc so i dont know, walked in on a 0x124 bsod.

i am buying a new ram kit tomorrow, but are there any settings in the bios i can try to adjust?

i have all the power saving crap enabled in the bios.
new life
(17 items)
 
Ripley
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3820 @ 4.3giggles sabertooth x79 EVGA gtx 970 @ working on OC mushkin redline 16gb @ 1866 c9  
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
crucial m4 128gb WD blue 1tb hitachi deskstar 500gb WD Black 2tb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Hitachi Desktar NAS 6tb LG Bluray royale with cheese seidon 240m win 10 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer G245HDL x2 logitech g710+ corsair 650w switch 810 white 
Mouse
rat 7 
CPUGraphicsRAMHard Drive
i5-4200u HD 4400 8gb @ 1600mhz Crucial MX300 275gb 
OSMonitor
Manjaro 15.6" 1080p 
  hide details  
Reply
new life
(17 items)
 
Ripley
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3820 @ 4.3giggles sabertooth x79 EVGA gtx 970 @ working on OC mushkin redline 16gb @ 1866 c9  
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
crucial m4 128gb WD blue 1tb hitachi deskstar 500gb WD Black 2tb 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Hitachi Desktar NAS 6tb LG Bluray royale with cheese seidon 240m win 10 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
acer G245HDL x2 logitech g710+ corsair 650w switch 810 white 
Mouse
rat 7 
CPUGraphicsRAMHard Drive
i5-4200u HD 4400 8gb @ 1600mhz Crucial MX300 275gb 
OSMonitor
Manjaro 15.6" 1080p 
  hide details  
Reply
post #2560 of 10701
Quote:
Originally Posted by munaim1 View Post
could be the actual game, did you try playing something else? could maybe even a corrupt OS or even hard drive. maybe even your gpu driver.
I don't think so. When i use the preset oc from the bios its fine, have done multiple 12hour blend runs and many hours of BC2 with no issues.

What's frustrating is I called asrock today and asked what the settings for the preset oc are, and he couldnt tell me. Said he wished he knew but it isnt documented, and I cant see any of the settings in the bios, all still says auto, but I know that's not right.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
  • [Official] The Sandy Stable Club **Guides, Voltages, Temps & BIOS Templates** Inc SPREADSHEET
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › [Official] The Sandy Stable Club **Guides, Voltages, Temps & BIOS Templates** Inc SPREADSHEET