Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › AMD Radeon 6990 Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

AMD Radeon 6990 Club - Page 291

post #2901 of 4103
Well, it worked prior to this and this is not a new build. That's why I wanted to know if it is detected in BIOS using atiflash. If not then maybe not properly seated as 2 of them + waterblocks are quite heavy for the PCIe plasticky slots and wouldn't rule out it s the nF200 chips and the cards itself.
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
post #2902 of 4103
Quote:
Originally Posted by Ken1649;14330196 
Well, it worked prior to this and this is not a new build. That's why I wanted to know if it is detected in BIOS using atiflash. If not then maybe not properly seated as 2 of them + waterblocks are quite heavy for the PCIe plasticky slots and wouldn't rule out it s the nF200 chips and the cards itself.

Pull yer cards out and put on the air coolers. Test one at a time. If it boots to bios it works? I've got quad waterblocked 6950s in a ws revo, no problems with sagging nor weight. Oh yer using koolance blocks... is the backplate installed?
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
post #2903 of 4103
Excuse the crappy pic but this will probably depicted the backplate better.

img2011072300474.jpg
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
post #2904 of 4103
Do you have windows system restore disabled? Why not try to restore to a point when they worked before going through the process of reinstalling windows.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k P8P67 Pro XFX 6970 4x2gb Corsair 1600 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
120gb OCZ Solid 3 GTX420 420mm Radiator Swiftech MCP35X Swiftech Apogee XT (R2) 
CoolingCoolingOSMonitor
Swiftech Komodo™ HD6900 140mm Yate Loon D14SL-12 Windows 7 Ultimate 3x Dell U2311H 
KeyboardPowerCaseMouse
G510 Antec HCP-1200 custom modded P180 Mx518 
Mouse PadAudio
X Trac Asus Xonar DG 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k P8P67 Pro XFX 6970 4x2gb Corsair 1600 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
120gb OCZ Solid 3 GTX420 420mm Radiator Swiftech MCP35X Swiftech Apogee XT (R2) 
CoolingCoolingOSMonitor
Swiftech Komodo™ HD6900 140mm Yate Loon D14SL-12 Windows 7 Ultimate 3x Dell U2311H 
KeyboardPowerCaseMouse
G510 Antec HCP-1200 custom modded P180 Mx518 
Mouse PadAudio
X Trac Asus Xonar DG 
  hide details  
Reply
post #2905 of 4103
Update:

The 2 6990s are not detected in BIOS, it suggests 2 things, borke PCIe slots (nF200) or the card itself.

Any other suggestions?
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
post #2906 of 4103
Quote:
Originally Posted by Ken1649;14330832 
Update:

The 2 6990s are not detected in BIOS, it suggests 2 things, borke PCIe slots (nF200) or the card itself.

Any other suggestions?

Did you try in the 580 slot and different bios switch?
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
post #2907 of 4103
Got 2 deceased 6990s. I don't think put them in the oven would revive them lol

I put another cards to the same PCIe slots and they work.
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
post #2908 of 4103
Quote:
Originally Posted by Ken1649;14331099 
Got 2 deceased 6990s. I don't think put them in the oven would revive them lol

I put another cards to the same PCIe slots and they work.

this makes no sense how did you brick/kill both cards ?
Likwid Dutch
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k p8p67 Ws revolution B3 Rev 3.0 Sapphire 6990 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Sata 6 1Tb in raid 0 SH-S203N Windows 7 64bit L246WP 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Ultra Slim AX1200 Haf 932 Death Adder left handed 
Mouse Pad
Rocketfish gaming pad 
  hide details  
Reply
Likwid Dutch
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k p8p67 Ws revolution B3 Rev 3.0 Sapphire 6990 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Sata 6 1Tb in raid 0 SH-S203N Windows 7 64bit L246WP 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech Ultra Slim AX1200 Haf 932 Death Adder left handed 
Mouse Pad
Rocketfish gaming pad 
  hide details  
Reply
post #2909 of 4103
Quote:
Originally Posted by tokoam;14331287 
this makes no sense how did you brick/kill both cards ?

Ya? How long had they been under water? Any complications other than them being dead? Did the Koolance bad vrm contact block issue...hmm?
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
post #2910 of 4103
Quote:
Originally Posted by tokoam;14331287 
this makes no sense how did you brick/kill both cards ?

I didn't do anything, after installing Cat 11.7b hotfix + Cat 11.6 CAP2 and left it at that, didn't do anything with those cards. Then went to play with the new Dominator GT RAM 2,500 Mhz, rebooted to run the Memtest86+ for several hours. Came back to find all the screens were blank and the system still running. Reset the system then get the BSOD xxxx116 related to atikmpag.sys

img2011072400494.jpg

Restarted the system to remove all drivers including MSI AB, rebooted fine then after few seconds all screens went blank. Checked in Device Manager 1 6990 was gone. The next reboot failed. Plug one screen to PhysX card to get into system and now all 6990 gone. Checked with atiflash if it was even detected to confirm if it was the cards or the motherboard and to here.....

It was not the temps or the waterblock, temps never went beyond 60ᴼC and 45-50ᴼC on full load most of the times. I didn't play with it much while on stock air cooler but noticed some inconsistencies in performance. I posted about it on this thread maybe months ago.

Oh well this is just part of the funs. It doesn't make sense but it happens lol
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
ケンジ
(16 items)
 
  
CPUCPUMotherboardGraphics
i7-3960X i7-980X GA-X79-UD7 / GA-X58A-UD9 7970 + 465 
GraphicsRAMRAMHard Drive
2x 6990 + 580 16GB 2133 MHz 24GB 2000 MHz 120GB x 2 RAID0 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
120GB x 4 RAID0 Raptor 300GB x 2 RAID0 CPU-370 CPU-370 
CoolingCoolingOSPower
VID-AR699 EK FB X58A-UD9 Win 7 Ultimate x64 1500W / 1250W+1200W 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › AMD Radeon 6990 Club