Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Water cooling causing hard shutoff during benchmark?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Water cooling causing hard shutoff during benchmark? - Page 2

post #11 of 33
Sounds like psu. I hate ocz after 2nd vertex failed. No more ocz in my book.
Dyslexia
(16 items)
 
  
Reply
Dyslexia
(16 items)
 
  
Reply
post #12 of 33
Thread Starter 
Yeah I've had the PSU for about 3 years now. It is weird because now I'm only running 6 fans, 2 HD, water pump, x6 cpu and 2 gtx480s.

Could it ever been the possibility of too many things plugged into a single strand or molex? The 6 fans I have running on the radiator are essentially powered by 1 molex. Could that cause a problem?
Edited by pali - 3/17/11 at 11:23pm
post #13 of 33
Thread Starter 
Anyone have any thoughts? Any helpful advice will be rewarded

Sent from my DROIDX using Tapatalk
post #14 of 33
Quote:
Originally Posted by pali View Post
Yeah I've had the PSU for about 3 years now. It is weird because now I'm only running 6 fans, 2 HD, water pump, x6 cpu and 2 gtx480s.

Could it ever been the possibility of too many things plugged into a single strand or molex? The 6 fans I have running on the radiator are essentially powered by 1 molex. Could that cause a problem?
Check out which rails everything goes to and you'll want to balance the rails if it's a multi-rail setup. Fans draw next to nothing, so don't worry about that; but if you have all the fans/pump/hdd/etc on the same rail then that might kill the rail. Any chance of getting a shot of what's plugged in to each rail? Or testing with another PSU? As mentioned, you're not pulling 1kw of power, it's probably just the way the PSU is handling it.
AC Mk-800 Cobra
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k ASUS P8P67 WS Revolution Zotac GTX 570 Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung SSD WD Red WD AV-GP Samsung CD/DVD Combo 
OSMonitorMonitorKeyboard
Win-7 Pro x64 HP LP3065 30" 2560x1600 Dell 1600x1200 Portrait Monoprice Gaming Keyboard w/ MX Blacks 
PowerCaseMouseAudio
Corsair HX850 Modified Corsair Obsidian 800D Logitech G700 X-Fi Titanium PCIe 
Other
Happauge 2250 Tuner Card 
  hide details  
Reply
AC Mk-800 Cobra
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k ASUS P8P67 WS Revolution Zotac GTX 570 Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung SSD WD Red WD AV-GP Samsung CD/DVD Combo 
OSMonitorMonitorKeyboard
Win-7 Pro x64 HP LP3065 30" 2560x1600 Dell 1600x1200 Portrait Monoprice Gaming Keyboard w/ MX Blacks 
PowerCaseMouseAudio
Corsair HX850 Modified Corsair Obsidian 800D Logitech G700 X-Fi Titanium PCIe 
Other
Happauge 2250 Tuner Card 
  hide details  
Reply
post #15 of 33
Quote:
Originally Posted by pali View Post
Here is a snapshot of my hardware and temp monitoring info:

That desktop is win.

PSU sounds toast. I think you might just need to figure a way to get new PSU in there, 500 watt, and try it out. I mean, what else can you do?
Jack out the box
(17 items)
 
Back-up Beauty
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 8350 Gigabyte 990FX UD3 R5 Sapphire RX 480 reference Corsair Dominator Platinums 16GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
256GB Samsung 840 Pro 1TB WD Black LG dvd+r Custom water loop 
OSMonitorKeyboardPower
Windoze 7 Samsung SyncMaster 2333HD USB generic SeaSonic X750 GOLD 85+ 
CaseMouseMouse PadAudio
MicroCool Banchetto 101 tech station Razer Diamondback epic galaxy deep space render E-MU 
Other
This rig is awesome :) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Opteron 185 ASUS A8N32_SLI Deluxe eVGA GTX 950 2GB 16GB DDR1 Samsung UCCC 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2x 640 GB Western digital Caviar Black 120GB Crucial M4 SSD Generic DVD+R, SATA Corsair tower cooler, generic. Not very good, b... 
OSMonitorKeyboardPower
Win7 52" Sony Bravia 1080p Logitech K400 wireless kb/mouse Corsair TX650, 2011+ model 
CaseAudio
Modded Antec 902 On-board 
  hide details  
Reply
Jack out the box
(17 items)
 
Back-up Beauty
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 8350 Gigabyte 990FX UD3 R5 Sapphire RX 480 reference Corsair Dominator Platinums 16GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
256GB Samsung 840 Pro 1TB WD Black LG dvd+r Custom water loop 
OSMonitorKeyboardPower
Windoze 7 Samsung SyncMaster 2333HD USB generic SeaSonic X750 GOLD 85+ 
CaseMouseMouse PadAudio
MicroCool Banchetto 101 tech station Razer Diamondback epic galaxy deep space render E-MU 
Other
This rig is awesome :) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Opteron 185 ASUS A8N32_SLI Deluxe eVGA GTX 950 2GB 16GB DDR1 Samsung UCCC 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2x 640 GB Western digital Caviar Black 120GB Crucial M4 SSD Generic DVD+R, SATA Corsair tower cooler, generic. Not very good, b... 
OSMonitorKeyboardPower
Win7 52" Sony Bravia 1080p Logitech K400 wireless kb/mouse Corsair TX650, 2011+ model 
CaseAudio
Modded Antec 902 On-board 
  hide details  
Reply
post #16 of 33
+1 Most likely the PSU, the only other possibility is that you have a slight leak that only shows up in a burn test. When the water temps heat up the tubing becomes a little more flexible, if it's on the edge of leaking it might be enough to cause something to come out. This is very unlikely though. The PSU is much more likely. I would go buy a PSU from bestbuy or someone with a nice return policy just to test it out and then return it after :-p
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3930k @ 4.?GHz Rampage IV Extreme 2x 8800GT 32GB Dominator GT 2133 CL9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2xX25-E Raid 0, 1xC300 128GB, + Mechanicals DT 5Noz, EK full cover GPU blocks, EK full cove... RHEL 5.5 WS Dell U3011 + 2005WFP Portrait 
PowerCaseMouse
AX1200 CaseLabs TX10-D + Pedestal Razer DeathAdder 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K@4.8 Rampage IV Extreme GTX580 3GB Tri SLI, GTX460 FizzyX 16GB Samsung SuperOverclockingTiny DDR3 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 DT 5Noz, Koolance Full Cover GPU blocks, EK ful... Win 7 64 bit Pro Dell U3011 + 2005WFP 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA NEX1500 CaseLabs TX10-D + Pedestal Logitech G5 Razer Goliathus 
Audio
Asus Essence One 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3930k @ 4.?GHz Rampage IV Extreme 2x 8800GT 32GB Dominator GT 2133 CL9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2xX25-E Raid 0, 1xC300 128GB, + Mechanicals DT 5Noz, EK full cover GPU blocks, EK full cove... RHEL 5.5 WS Dell U3011 + 2005WFP Portrait 
PowerCaseMouse
AX1200 CaseLabs TX10-D + Pedestal Razer DeathAdder 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K@4.8 Rampage IV Extreme GTX580 3GB Tri SLI, GTX460 FizzyX 16GB Samsung SuperOverclockingTiny DDR3 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 DT 5Noz, Koolance Full Cover GPU blocks, EK ful... Win 7 64 bit Pro Dell U3011 + 2005WFP 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA NEX1500 CaseLabs TX10-D + Pedestal Logitech G5 Razer Goliathus 
Audio
Asus Essence One 
  hide details  
Reply
post #17 of 33
I you can take out 1 GTX 480 and run everything else in the system to see if it crashes still. People dont understand the amount of power a GTX 480 takes or the amps it need. Try that lets see what happens. I bought a 1200w Mushkin PSU and I can run 2 of my GTX 480s and all the system off of it. But if I plug the 3rd GTX 480 in it will shut the system off.
post #18 of 33
Capacitor degradation in the PSU (especially after 3 years...it's probably lost about 10-15% of its output...plus I've had nothing but fail luck with OCZ psu's) Or, it could just be a faulty rail.

I'm sure Phaedrus will add to this.

Edit: lol...mongo mongoloid.
post #19 of 33
Quote:
Originally Posted by Mongo View Post
I you can take out 1 GTX 480 and run everything else in the system to see if it crashes still. People dont understand the amount of power a GTX 480 takes or the amps it need. Try that lets see what happens. I bought a 1200w Mushkin PSU and I can run 2 of my GTX 480s and all the system off of it. But if I plug the 3rd GTX 480 in it will shut the system off.
Probably more than the PSU there... if it's a reputable 1200w you should have no problem...
Quote:
Originally Posted by mongoloid View Post
Capacitor degradation in the PSU (especially after 3 years...it's probably lost about 10-15% of its output...plus I've had nothing but fail luck with OCZ psu's) Or, it could just be a faulty rail.

I'm sure Phaedrus will add to this.

Edit: lol...mongo mongoloid.
Bad luck for me too with OCZ
AC Mk-800 Cobra
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k ASUS P8P67 WS Revolution Zotac GTX 570 Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung SSD WD Red WD AV-GP Samsung CD/DVD Combo 
OSMonitorMonitorKeyboard
Win-7 Pro x64 HP LP3065 30" 2560x1600 Dell 1600x1200 Portrait Monoprice Gaming Keyboard w/ MX Blacks 
PowerCaseMouseAudio
Corsair HX850 Modified Corsair Obsidian 800D Logitech G700 X-Fi Titanium PCIe 
Other
Happauge 2250 Tuner Card 
  hide details  
Reply
AC Mk-800 Cobra
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k ASUS P8P67 WS Revolution Zotac GTX 570 Corsair Vengeance 2x4GB 1600MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung SSD WD Red WD AV-GP Samsung CD/DVD Combo 
OSMonitorMonitorKeyboard
Win-7 Pro x64 HP LP3065 30" 2560x1600 Dell 1600x1200 Portrait Monoprice Gaming Keyboard w/ MX Blacks 
PowerCaseMouseAudio
Corsair HX850 Modified Corsair Obsidian 800D Logitech G700 X-Fi Titanium PCIe 
Other
Happauge 2250 Tuner Card 
  hide details  
Reply
post #20 of 33
Quote:
Originally Posted by SaltwaterCooled View Post
Probably more than the PSU there... if it's a reputable 1200w you should have no problem...


Bad luck for me too with OCZ
I believe those high powered Mushkin's don't have good reviews.

My 550W OCZ is still hanging on fine so they're not all bad. But yes if I was buying again I wouldn't buy an OCZ psu. Nor would I buy 550W. But then I do everything wrong the first time.
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3930k @ 4.?GHz Rampage IV Extreme 2x 8800GT 32GB Dominator GT 2133 CL9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2xX25-E Raid 0, 1xC300 128GB, + Mechanicals DT 5Noz, EK full cover GPU blocks, EK full cove... RHEL 5.5 WS Dell U3011 + 2005WFP Portrait 
PowerCaseMouse
AX1200 CaseLabs TX10-D + Pedestal Razer DeathAdder 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K@4.8 Rampage IV Extreme GTX580 3GB Tri SLI, GTX460 FizzyX 16GB Samsung SuperOverclockingTiny DDR3 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 DT 5Noz, Koolance Full Cover GPU blocks, EK ful... Win 7 64 bit Pro Dell U3011 + 2005WFP 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA NEX1500 CaseLabs TX10-D + Pedestal Logitech G5 Razer Goliathus 
Audio
Asus Essence One 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-3930k @ 4.?GHz Rampage IV Extreme 2x 8800GT 32GB Dominator GT 2133 CL9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2xX25-E Raid 0, 1xC300 128GB, + Mechanicals DT 5Noz, EK full cover GPU blocks, EK full cove... RHEL 5.5 WS Dell U3011 + 2005WFP Portrait 
PowerCaseMouse
AX1200 CaseLabs TX10-D + Pedestal Razer DeathAdder 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3930K@4.8 Rampage IV Extreme GTX580 3GB Tri SLI, GTX460 FizzyX 16GB Samsung SuperOverclockingTiny DDR3 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial M4 DT 5Noz, Koolance Full Cover GPU blocks, EK ful... Win 7 64 bit Pro Dell U3011 + 2005WFP 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA NEX1500 CaseLabs TX10-D + Pedestal Logitech G5 Razer Goliathus 
Audio
Asus Essence One 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Water Cooling
Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Water cooling causing hard shutoff during benchmark?