Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Linux, Unix › Samba Not working on openSUSE
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Samba Not working on openSUSE - Page 2

post #11 of 19
This is why I dislike distributions that try to do things for you. Setting up Samba in arch was extremely simple. Install the package, edit 2-3 lines in the conf. Flawless outcome.
post #12 of 19
Quote:
Originally Posted by Jimi;12782145 
This is why I dislike distributions that try to do things for you. Setting up Samba in arch was extremely simple. Install the package, edit 2-3 lines in the conf. Flawless outcome.

Exactly.
Scream Machine
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K Gigabyte Z87X-UD3H EVGA GTX 780 16GB DDR3 
Hard DriveCoolingOSMonitor
256GB Samsung 840 Pro Kraken X60 Windows 7 Shimian 2560x1440 
Case
Phantom 630 
  hide details  
Reply
Scream Machine
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K Gigabyte Z87X-UD3H EVGA GTX 780 16GB DDR3 
Hard DriveCoolingOSMonitor
256GB Samsung 840 Pro Kraken X60 Windows 7 Shimian 2560x1440 
Case
Phantom 630 
  hide details  
Reply
post #13 of 19
Thats how you're supposed to do it in opensuse too.
Primary
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 Gigabyte EP45-UD3P Powercolor PCS+ HD7870 Myst 4x 2GB G.skill DDR2 1100 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120GB WD Velociraptor 300GB Caviar Green 500GB LG 24x Super-Multi 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright Venomous-X RT Win 7 Home Premium x64 ASUS VH222H Corsair HX650 
CaseMouseAudio
Corsair 600T SE White Cyborg R.A.T. 7 AKG K 702 
  hide details  
Reply
Primary
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 Gigabyte EP45-UD3P Powercolor PCS+ HD7870 Myst 4x 2GB G.skill DDR2 1100 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120GB WD Velociraptor 300GB Caviar Green 500GB LG 24x Super-Multi 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright Venomous-X RT Win 7 Home Premium x64 ASUS VH222H Corsair HX650 
CaseMouseAudio
Corsair 600T SE White Cyborg R.A.T. 7 AKG K 702 
  hide details  
Reply
post #14 of 19
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by clark_b;12781607 
have you looked at the services/runlevel thing in yast and made sure smb or samba is enabled?
It's working fine for me.

Yes. Samba, SMB are enabled ...
Quote:
Originally Posted by Jimi;12782145 
This is why I dislike distributions that try to do things for you. Setting up Samba in arch was extremely simple. Install the package, edit 2-3 lines in the conf. Flawless outcome.
Agreed. I've set up many-a-samba shares with zero problems.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300 @ 2.3 GHz Foxconn Intel x3100 4.5 Rendition 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160+500 DVDRW Server 08 x64 Princeton 17'' square 
KeyboardPowerCaseMouse
Unicomp Germanic Model M 250W Dell Vostro 200 Gateway Ball Mouse 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300 @ 2.3 GHz Foxconn Intel x3100 4.5 Rendition 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160+500 DVDRW Server 08 x64 Princeton 17'' square 
KeyboardPowerCaseMouse
Unicomp Germanic Model M 250W Dell Vostro 200 Gateway Ball Mouse 
  hide details  
Reply
post #15 of 19
still no luck for you, eh? did you check ownership of the process and the files it can't read as I described above?
RAWR
(13 items)
 
Home Server
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4790k msi z97 gaming 7 gtx 760 4gb 32GB GSkill  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Kingston HyperX 3K 120GB SSD Hitachi 2TB Cooler Master Hyper 212+ Windows 8.1 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Vizio M492-b2 Logitech Wireless  Corsair HX620 NZXT Phantom White 
Mouse
Logitech Wireless 
  hide details  
Reply
RAWR
(13 items)
 
Home Server
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4790k msi z97 gaming 7 gtx 760 4gb 32GB GSkill  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Kingston HyperX 3K 120GB SSD Hitachi 2TB Cooler Master Hyper 212+ Windows 8.1 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Vizio M492-b2 Logitech Wireless  Corsair HX620 NZXT Phantom White 
Mouse
Logitech Wireless 
  hide details  
Reply
post #16 of 19
Thread Starter 
Gave up on OpenSUSE. Tried it on CentOS, go it. Tried it on Fedora, got it.

Ended up having to run Ubuntu with a software raid because red-hat based stuff wouldn't boot reliably on this server ...
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300 @ 2.3 GHz Foxconn Intel x3100 4.5 Rendition 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160+500 DVDRW Server 08 x64 Princeton 17'' square 
KeyboardPowerCaseMouse
Unicomp Germanic Model M 250W Dell Vostro 200 Gateway Ball Mouse 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300 @ 2.3 GHz Foxconn Intel x3100 4.5 Rendition 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160+500 DVDRW Server 08 x64 Princeton 17'' square 
KeyboardPowerCaseMouse
Unicomp Germanic Model M 250W Dell Vostro 200 Gateway Ball Mouse 
  hide details  
Reply
post #17 of 19
The thing with suse is for some reason if you try to set it up through yast it messes everything up.

I had to do it the "old-fashioned" way as described here
Primary
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 Gigabyte EP45-UD3P Powercolor PCS+ HD7870 Myst 4x 2GB G.skill DDR2 1100 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120GB WD Velociraptor 300GB Caviar Green 500GB LG 24x Super-Multi 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright Venomous-X RT Win 7 Home Premium x64 ASUS VH222H Corsair HX650 
CaseMouseAudio
Corsair 600T SE White Cyborg R.A.T. 7 AKG K 702 
  hide details  
Reply
Primary
(16 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9450 Gigabyte EP45-UD3P Powercolor PCS+ HD7870 Myst 4x 2GB G.skill DDR2 1100 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
OCZ Vertex 3 120GB WD Velociraptor 300GB Caviar Green 500GB LG 24x Super-Multi 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright Venomous-X RT Win 7 Home Premium x64 ASUS VH222H Corsair HX650 
CaseMouseAudio
Corsair 600T SE White Cyborg R.A.T. 7 AKG K 702 
  hide details  
Reply
post #18 of 19
If so , then it was most likely not an error with Yast. There is an error in the security framework "App Armour" which denies Samba access to some files. (Bugg report on openSUSE)

Yast works flawlessly here for me when disabling App Armour.
1. Samba set up with shares with the Yast Samba module
2. Using LDAP as password back-end set up with the Yast LDAP module
3. Then using the Yast users and group module to assign users which is then synchronized with samba and nfs with same users/password.

(though I do get a Samba error every now and then with the nmb daemon crashing...)
post #19 of 19
Thread Starter 
I was playing with app armour the entire time. It was way too much work to get something as simple as sabma to work ... decided to go with Ubuntu Server
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300 @ 2.3 GHz Foxconn Intel x3100 4.5 Rendition 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160+500 DVDRW Server 08 x64 Princeton 17'' square 
KeyboardPowerCaseMouse
Unicomp Germanic Model M 250W Dell Vostro 200 Gateway Ball Mouse 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
E6300 @ 2.3 GHz Foxconn Intel x3100 4.5 Rendition 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
160+500 DVDRW Server 08 x64 Princeton 17'' square 
KeyboardPowerCaseMouse
Unicomp Germanic Model M 250W Dell Vostro 200 Gateway Ball Mouse 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Linux, Unix
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Linux, Unix › Samba Not working on openSUSE