Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Did my ASUS Gtx 560 DIE?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Did my ASUS Gtx 560 DIE?

post #1 of 15
Thread Starter 
So took the computer outta the desk computer area, opened it up, plugged in my vandal and some fans to test to see if they worked. Never touched the GTX 560 one bit but now there is no picture. The fans and stuff power on. The led on the mobo is stuck on VGA.

So did the card die?
GodofDeath
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 970 Asus Rampage III Formula EVGA GTX 460 1gb SSC+ SLI EVGA GTX 460 1gb SSC+ SLI 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Dominators GT Red 3x2gb 7-7-7-20 G.Skill Pheonix Pro 120gb WD1002FAEX 1tb ASUS 
CoolingOSMonitorKeyboard
Thermaltake Venomous X Black Windows 7 Professional Dell U2311H Filco 104 Brown 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic X750 Lian Li A05NB Powdercoated/Modded Logitech G500 Razer Sphex 
  hide details  
Reply
GodofDeath
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 970 Asus Rampage III Formula EVGA GTX 460 1gb SSC+ SLI EVGA GTX 460 1gb SSC+ SLI 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Dominators GT Red 3x2gb 7-7-7-20 G.Skill Pheonix Pro 120gb WD1002FAEX 1tb ASUS 
CoolingOSMonitorKeyboard
Thermaltake Venomous X Black Windows 7 Professional Dell U2311H Filco 104 Brown 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic X750 Lian Li A05NB Powdercoated/Modded Logitech G500 Razer Sphex 
  hide details  
Reply
post #2 of 15
Make sure the mount is good in the PCIE slot. They don't give that satisfying "click", so it's easy to have them 'almost' in there.

If that doesn't work, try a different PCIE slot - it's a long shot, but the slot might be acting up on you.
Rosemari
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 4.0 GHz|1.26250v Asus P6T deluxe V2 XFX AMD Radeon 6950 2GB RF 12 GB G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
WD 1 TB Caviar Black 7200 RPM Win 7 64-bit Asus 24" 1080p Corsair TX 750W 
Case
Thermaltake Xaser VI 
  hide details  
Reply
Rosemari
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 4.0 GHz|1.26250v Asus P6T deluxe V2 XFX AMD Radeon 6950 2GB RF 12 GB G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
WD 1 TB Caviar Black 7200 RPM Win 7 64-bit Asus 24" 1080p Corsair TX 750W 
Case
Thermaltake Xaser VI 
  hide details  
Reply
post #3 of 15
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Aeschylus View Post
Make sure the mount is good in the PCIE slot. They don't give that satisfying "click", so it's easy to have them 'almost' in there.

If that doesn't work, try a different PCIE slot - it's a long shot, but the slot might be acting up on you.
i will try another slot

the 560 wasnt touched at all, it was working fine before i shut it off, so it should still be in the slot
GodofDeath
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 970 Asus Rampage III Formula EVGA GTX 460 1gb SSC+ SLI EVGA GTX 460 1gb SSC+ SLI 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Dominators GT Red 3x2gb 7-7-7-20 G.Skill Pheonix Pro 120gb WD1002FAEX 1tb ASUS 
CoolingOSMonitorKeyboard
Thermaltake Venomous X Black Windows 7 Professional Dell U2311H Filco 104 Brown 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic X750 Lian Li A05NB Powdercoated/Modded Logitech G500 Razer Sphex 
  hide details  
Reply
GodofDeath
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 970 Asus Rampage III Formula EVGA GTX 460 1gb SSC+ SLI EVGA GTX 460 1gb SSC+ SLI 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Dominators GT Red 3x2gb 7-7-7-20 G.Skill Pheonix Pro 120gb WD1002FAEX 1tb ASUS 
CoolingOSMonitorKeyboard
Thermaltake Venomous X Black Windows 7 Professional Dell U2311H Filco 104 Brown 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic X750 Lian Li A05NB Powdercoated/Modded Logitech G500 Razer Sphex 
  hide details  
Reply
post #4 of 15
You know what? Make sure it isn't the connection with the monitor (cable, input settings, etc). I really don't think your card magically died RIGHT when you decided to move your rig.

My gut says the card is fine and there's a disconnect somewhere, either software or hardware-wise. Don't give up yet. :-)
Rosemari
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 4.0 GHz|1.26250v Asus P6T deluxe V2 XFX AMD Radeon 6950 2GB RF 12 GB G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
WD 1 TB Caviar Black 7200 RPM Win 7 64-bit Asus 24" 1080p Corsair TX 750W 
Case
Thermaltake Xaser VI 
  hide details  
Reply
Rosemari
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 4.0 GHz|1.26250v Asus P6T deluxe V2 XFX AMD Radeon 6950 2GB RF 12 GB G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
WD 1 TB Caviar Black 7200 RPM Win 7 64-bit Asus 24" 1080p Corsair TX 750W 
Case
Thermaltake Xaser VI 
  hide details  
Reply
post #5 of 15
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Aeschylus View Post
You know what? Make sure it isn't the connection with the monitor (cable, input settings, etc). I really don't think your card magically died RIGHT when you decided to move your rig.

My gut says the card is fine and there's a disconnect somewhere, either software or hardware-wise. Don't give up yet. :-)
could be the cable

however the little motherboard led is stuck on VGA, i dont think it detects monitors though
GodofDeath
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 970 Asus Rampage III Formula EVGA GTX 460 1gb SSC+ SLI EVGA GTX 460 1gb SSC+ SLI 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Dominators GT Red 3x2gb 7-7-7-20 G.Skill Pheonix Pro 120gb WD1002FAEX 1tb ASUS 
CoolingOSMonitorKeyboard
Thermaltake Venomous X Black Windows 7 Professional Dell U2311H Filco 104 Brown 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic X750 Lian Li A05NB Powdercoated/Modded Logitech G500 Razer Sphex 
  hide details  
Reply
GodofDeath
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 970 Asus Rampage III Formula EVGA GTX 460 1gb SSC+ SLI EVGA GTX 460 1gb SSC+ SLI 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Dominators GT Red 3x2gb 7-7-7-20 G.Skill Pheonix Pro 120gb WD1002FAEX 1tb ASUS 
CoolingOSMonitorKeyboard
Thermaltake Venomous X Black Windows 7 Professional Dell U2311H Filco 104 Brown 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic X750 Lian Li A05NB Powdercoated/Modded Logitech G500 Razer Sphex 
  hide details  
Reply
post #6 of 15
Quote:
Originally Posted by godofdeath View Post
could be the cable

however the little motherboard led is stuck on VGA, i dont think it detects monitors though
What connection are you using from your GPU to monitor? If it's HDMI, try using the VGA port and see if it gets a picture.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Celeron G530 Haven't decided yet. GTX 460 768MB 4GB Ripjaws 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung F3 1TB (SSD coming later) XP/Windows 7 Same old... Yet to decide. 
Case
Fractal Design Define R3 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Celeron G530 Haven't decided yet. GTX 460 768MB 4GB Ripjaws 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung F3 1TB (SSD coming later) XP/Windows 7 Same old... Yet to decide. 
Case
Fractal Design Define R3 
  hide details  
Reply
post #7 of 15
Some things to try:

1. Reseat the card like said before.
2. Clear the CMOS
3. Make sure you have your stray wires and connectors tucked away to avoid any shorts.
4. Test the card in another computer to see if its the card or motherboard.
5. Move the card to another PCI-E slot to see if its that slot.
Should I upgrade?
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-930 EVGA X58 3x SLI GTX 570 6gb Corsairs 
Hard DriveMonitorPowerCase
Agility 2 + WD Caviar Black Asus 23in. LCD HX850 Lancool K62 
  hide details  
Reply
Should I upgrade?
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-930 EVGA X58 3x SLI GTX 570 6gb Corsairs 
Hard DriveMonitorPowerCase
Agility 2 + WD Caviar Black Asus 23in. LCD HX850 Lancool K62 
  hide details  
Reply
post #8 of 15
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Am* View Post
What connection are you using from your GPU to monitor? If it's HDMI, try using the VGA port and see if it gets a picture.
using a vga connection, will try other vga adapters to dvi ones

Quote:
Originally Posted by CQCMugen View Post
Some things to try:

1. Reseat the card like said before.
2. Clear the CMOS
3. Make sure you have your stray wires and connectors tucked away to avoid any shorts.
4. Test the card in another computer to see if its the card or motherboard.
5. Move the card to another PCI-E slot to see if its that slot.
dont got another pc
GodofDeath
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 970 Asus Rampage III Formula EVGA GTX 460 1gb SSC+ SLI EVGA GTX 460 1gb SSC+ SLI 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Dominators GT Red 3x2gb 7-7-7-20 G.Skill Pheonix Pro 120gb WD1002FAEX 1tb ASUS 
CoolingOSMonitorKeyboard
Thermaltake Venomous X Black Windows 7 Professional Dell U2311H Filco 104 Brown 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic X750 Lian Li A05NB Powdercoated/Modded Logitech G500 Razer Sphex 
  hide details  
Reply
GodofDeath
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 970 Asus Rampage III Formula EVGA GTX 460 1gb SSC+ SLI EVGA GTX 460 1gb SSC+ SLI 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Dominators GT Red 3x2gb 7-7-7-20 G.Skill Pheonix Pro 120gb WD1002FAEX 1tb ASUS 
CoolingOSMonitorKeyboard
Thermaltake Venomous X Black Windows 7 Professional Dell U2311H Filco 104 Brown 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic X750 Lian Li A05NB Powdercoated/Modded Logitech G500 Razer Sphex 
  hide details  
Reply
post #9 of 15
Thread Starter 
yea so tried
different pcie slots
pushing it in to make sure its in
moving stuff outta the way
clear cmos
different dvi slot

i think the thing died newegg rma time
GodofDeath
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 970 Asus Rampage III Formula EVGA GTX 460 1gb SSC+ SLI EVGA GTX 460 1gb SSC+ SLI 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Dominators GT Red 3x2gb 7-7-7-20 G.Skill Pheonix Pro 120gb WD1002FAEX 1tb ASUS 
CoolingOSMonitorKeyboard
Thermaltake Venomous X Black Windows 7 Professional Dell U2311H Filco 104 Brown 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic X750 Lian Li A05NB Powdercoated/Modded Logitech G500 Razer Sphex 
  hide details  
Reply
GodofDeath
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 970 Asus Rampage III Formula EVGA GTX 460 1gb SSC+ SLI EVGA GTX 460 1gb SSC+ SLI 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Dominators GT Red 3x2gb 7-7-7-20 G.Skill Pheonix Pro 120gb WD1002FAEX 1tb ASUS 
CoolingOSMonitorKeyboard
Thermaltake Venomous X Black Windows 7 Professional Dell U2311H Filco 104 Brown 
PowerCaseMouseMouse Pad
Seasonic X750 Lian Li A05NB Powdercoated/Modded Logitech G500 Razer Sphex 
  hide details  
Reply
post #10 of 15
Do you have another video card to test in your system?
     
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i5 4258U 2.4 GHz Intel Iris HD 5100 8GB Samsung 256GB SSD 
OS
OSX 10.9 Mavericks 
  hide details  
Reply
     
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i5 4258U 2.4 GHz Intel Iris HD 5100 8GB Samsung 256GB SSD 
OS
OSX 10.9 Mavericks 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Did my ASUS Gtx 560 DIE?