Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › Amazingly low propus core temps
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Amazingly low propus core temps

post #1 of 7
Thread Starter 
Built a rig for a friend of mine, using stock cooler for an Phenom II x4 830?
Temps are 13
Ambient temps are like 70F.
I ran prime95 and it shot up to 35.
Now its idling at 35 and large fft's at 35.
Anything wrong, or is it just normal in a newbuiltpc?

Bad sensor maybe?
Edited by Shomiyamu! - 3/23/11 at 8:27pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
phenom ii x4 945 3.6ghz@1.375 ga-880gma-ud2h -sniff- integrated. 2x2 ripjaws cl6 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
phenom ii x4 945 3.6ghz@1.375 ga-880gma-ud2h -sniff- integrated. 2x2 ripjaws cl6 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
Messed up sensor. Unless you live in temperatures of sub 13 degrees, your temps of 35 degrees is probably right.
asdf
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Thuban 1090T 4.0Ghz Asus M4N75TD EVGA GeForce GTX 470 Patriot Sector 5 4Gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2*WD Caviar Blue 500Gb Raid 0 Samsung DVD SH-S223 Windows 7 Ultimate 64 Bit Benq G2410HD 
PowerCase
Fatal1ty 750w CM Haf 912 
  hide details  
Reply
asdf
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Thuban 1090T 4.0Ghz Asus M4N75TD EVGA GeForce GTX 470 Patriot Sector 5 4Gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2*WD Caviar Blue 500Gb Raid 0 Samsung DVD SH-S223 Windows 7 Ultimate 64 Bit Benq G2410HD 
PowerCase
Fatal1ty 750w CM Haf 912 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by max it View Post
Messed up sensor. Unless you live in temperatures of sub 13 degrees, your temps of 35 degrees is probably right.
Yeah I think it's the sensor.
It's stuck at 35 C idle AND load.
Weird.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
phenom ii x4 945 3.6ghz@1.375 ga-880gma-ud2h -sniff- integrated. 2x2 ripjaws cl6 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
phenom ii x4 945 3.6ghz@1.375 ga-880gma-ud2h -sniff- integrated. 2x2 ripjaws cl6 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
Quote:
Originally Posted by Shomiyamu! View Post
Yeah I think it's the sensor.
It's stuck at 35 C idle AND load.
Weird.
Did you try rebooting?
asdf
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Thuban 1090T 4.0Ghz Asus M4N75TD EVGA GeForce GTX 470 Patriot Sector 5 4Gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2*WD Caviar Blue 500Gb Raid 0 Samsung DVD SH-S223 Windows 7 Ultimate 64 Bit Benq G2410HD 
PowerCase
Fatal1ty 750w CM Haf 912 
  hide details  
Reply
asdf
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Thuban 1090T 4.0Ghz Asus M4N75TD EVGA GeForce GTX 470 Patriot Sector 5 4Gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2*WD Caviar Blue 500Gb Raid 0 Samsung DVD SH-S223 Windows 7 Ultimate 64 Bit Benq G2410HD 
PowerCase
Fatal1ty 750w CM Haf 912 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
Sounds like a bad sensor. Reboot, check cpu temp in bios, and then check again in windows. A good old restart won't hurt.
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k - 4.3 GHz ~1.16V ASRock Z77 Extreme4-M Gigabyte HD 7870 8GB G.Skill Sniper DDR3 1600 9-9-9-24 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Crucial M4 128GB WD Blue WD10EZEX 1TB WD Green WD5000AADS 500GB Hyper 212 EVO 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Crossover 27Q Dell SR2320L Logitech G510 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ StealthXStream 2 600w HAF 912 Razer Deathadder 2013 Steelseries QcK Mini 
  hide details  
Reply
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k - 4.3 GHz ~1.16V ASRock Z77 Extreme4-M Gigabyte HD 7870 8GB G.Skill Sniper DDR3 1600 9-9-9-24 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Crucial M4 128GB WD Blue WD10EZEX 1TB WD Green WD5000AADS 500GB Hyper 212 EVO 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 7 Crossover 27Q Dell SR2320L Logitech G510 
PowerCaseMouseMouse Pad
OCZ StealthXStream 2 600w HAF 912 Razer Deathadder 2013 Steelseries QcK Mini 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
Disable ACC?
post #7 of 7
Thread Starter 
Well I rebooted, it's back at 15C idle.
I undervolted it like .200 so it might be cause of that.
Gonna check.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
phenom ii x4 945 3.6ghz@1.375 ga-880gma-ud2h -sniff- integrated. 2x2 ripjaws cl6 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
phenom ii x4 945 3.6ghz@1.375 ga-880gma-ud2h -sniff- integrated. 2x2 ripjaws cl6 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD CPUs
Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › Amazingly low propus core temps