Overclock.net › Forums › Graphics Cards › Graphics Cards - General › Is my GPU dead? (the fans still work though but i get no detection on monitor) OMG
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Is my GPU dead? (the fans still work though but i get no detection on monitor) OMG

post #1 of 2
Thread Starter 
I tried connecting my GPU (460gtx 1gb) with the molex to 6pin connectors that came with the gpu and i also tried with the 6+2pin connectors from the psu and still it wont show up on the monitor.

Is it the psu thats not enough watts to support my gpu or is it the gpu that is broken? but the fans still rotate and i can hear it but it just wont show up on the monitor so i cant see anything except it says going into power saving mode

What do you think the problem is? is it the faulty psu or not enough watts or is it the gpu thats broken but still has fans rotating?
post #2 of 2
Have you tried the card in a different MOBO? It could be a dead pci-e slot. Also take the card out and go into the bios and make sure the graphics arnt set to just integrated.

Edit: can you tell us your brand and model of PSU?
I is bad@naming
(21 items)
 
Up and running!!
(27 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel 4930k Asus Rampage IV Black edition Powercolor 7870 PCS+ Sapphire 7950 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16gb 2133mhz G.Skill Sniper  Kingston SSD Western Digital R4 Seagate Barracuda 
CoolingCoolingCoolingOS
EK Supremacy acetyl/Nickel XSPC EX240 Phobya DC-12 400 Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus 23.5" Corsair K70 Antec True Power Quattro 850w Coolermaster Storm Trooper 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G400 Steelseries QCK Schiit Magni Schiit Modi 
Audio
Hifiman HE-400 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600K Asrock Extreme 6 Z77 PowerColor 7870 PCS+ MYST Corsair Vengeance 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair Vengeance 30gb Kingston SSD 500gb seagate Western Digital R4 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
Seagate Barracuda Lite-on 18x Danger Den TDX XSPC EX240 
CoolingOSOSOS
Phobya DC12-400 Windows 7 Home Premium 64bit Windows 8 pro 64bit Ubuntu 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus VH236H Acer V203W Logitech Business class Antec Truepower Quattro 850w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster Storm trooper Logitech G400 Steelseries QCK MOH edition Audio-Technica AD-700 
AudioAudioOther
Creative Soundblaster z Sony XB-800 Logysis white cold cathodes 
  hide details  
Reply
I is bad@naming
(21 items)
 
Up and running!!
(27 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel 4930k Asus Rampage IV Black edition Powercolor 7870 PCS+ Sapphire 7950 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16gb 2133mhz G.Skill Sniper  Kingston SSD Western Digital R4 Seagate Barracuda 
CoolingCoolingCoolingOS
EK Supremacy acetyl/Nickel XSPC EX240 Phobya DC-12 400 Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus 23.5" Corsair K70 Antec True Power Quattro 850w Coolermaster Storm Trooper 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G400 Steelseries QCK Schiit Magni Schiit Modi 
Audio
Hifiman HE-400 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600K Asrock Extreme 6 Z77 PowerColor 7870 PCS+ MYST Corsair Vengeance 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair Vengeance 30gb Kingston SSD 500gb seagate Western Digital R4 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
Seagate Barracuda Lite-on 18x Danger Den TDX XSPC EX240 
CoolingOSOSOS
Phobya DC12-400 Windows 7 Home Premium 64bit Windows 8 pro 64bit Ubuntu 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus VH236H Acer V203W Logitech Business class Antec Truepower Quattro 850w 
CaseMouseMouse PadAudio
CoolerMaster Storm trooper Logitech G400 Steelseries QCK MOH edition Audio-Technica AD-700 
AudioAudioOther
Creative Soundblaster z Sony XB-800 Logysis white cold cathodes 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Graphics Cards - General
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › Graphics Cards - General › Is my GPU dead? (the fans still work though but i get no detection on monitor) OMG