Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Help!!! something wierd is happening.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Help!!! something wierd is happening. - Page 2

post #11 of 15
Thread Starter 
ok flashed it back and msi seems to read them correct and main card (asus goes to 98% and secondary goes to 94% like it normally does. So can my refrence card not be flashed at all? or do some bioses have bad effects on other card?



There is a screeny of gpu-z incase it helps with anything, should i try update to asuses new bios? 2010 one?
The RIG
(25 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 750 @ 4.0Ghz Gigabyte P55 UD4 ATI 5850 ATI 5850 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
2x2 (4GB) Kingston Hyp-X 2000mhz OCZ Vertex 2 60G Boot 1.5TB Seagate Barracuda 7200.11 1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP Cooler Master V8 W7 64b Home Premium Dell 23" U2311h 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
Dell 23" U2311h Dell 23" U2311h Samsung 51" PS51D550 3D Plasma Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX-850 Coolermaster 922 Haf W/ Window Logitech G500 Razor Sphex 
AudioAudioAudioOther
X-Fi Titanium Fatal1ty Logitech G35 Logitech Z-5500 NZXT 2M Red LED Lighting 
Other
Asus PCE-N13 Wireless Adapter 
  hide details  
Reply
The RIG
(25 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 750 @ 4.0Ghz Gigabyte P55 UD4 ATI 5850 ATI 5850 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
2x2 (4GB) Kingston Hyp-X 2000mhz OCZ Vertex 2 60G Boot 1.5TB Seagate Barracuda 7200.11 1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP Cooler Master V8 W7 64b Home Premium Dell 23" U2311h 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
Dell 23" U2311h Dell 23" U2311h Samsung 51" PS51D550 3D Plasma Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX-850 Coolermaster 922 Haf W/ Window Logitech G500 Razor Sphex 
AudioAudioAudioOther
X-Fi Titanium Fatal1ty Logitech G35 Logitech Z-5500 NZXT 2M Red LED Lighting 
Other
Asus PCE-N13 Wireless Adapter 
  hide details  
Reply
post #12 of 15
Thread Starter 
does anyone know if asus or msi bioses are beter for the 5850 if i flash to latest bios's?
The RIG
(25 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 750 @ 4.0Ghz Gigabyte P55 UD4 ATI 5850 ATI 5850 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
2x2 (4GB) Kingston Hyp-X 2000mhz OCZ Vertex 2 60G Boot 1.5TB Seagate Barracuda 7200.11 1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP Cooler Master V8 W7 64b Home Premium Dell 23" U2311h 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
Dell 23" U2311h Dell 23" U2311h Samsung 51" PS51D550 3D Plasma Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX-850 Coolermaster 922 Haf W/ Window Logitech G500 Razor Sphex 
AudioAudioAudioOther
X-Fi Titanium Fatal1ty Logitech G35 Logitech Z-5500 NZXT 2M Red LED Lighting 
Other
Asus PCE-N13 Wireless Adapter 
  hide details  
Reply
The RIG
(25 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 750 @ 4.0Ghz Gigabyte P55 UD4 ATI 5850 ATI 5850 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
2x2 (4GB) Kingston Hyp-X 2000mhz OCZ Vertex 2 60G Boot 1.5TB Seagate Barracuda 7200.11 1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP Cooler Master V8 W7 64b Home Premium Dell 23" U2311h 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
Dell 23" U2311h Dell 23" U2311h Samsung 51" PS51D550 3D Plasma Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX-850 Coolermaster 922 Haf W/ Window Logitech G500 Razor Sphex 
AudioAudioAudioOther
X-Fi Titanium Fatal1ty Logitech G35 Logitech Z-5500 NZXT 2M Red LED Lighting 
Other
Asus PCE-N13 Wireless Adapter 
  hide details  
Reply
post #13 of 15
Thread Starter 
well even with updated bios's the same thing happens as it did with the older asus bios's, so this means i have to keep te factory bioses, which then means i cant go past a small overclock as its locked to go further, and then even if i could go further like i once could before i cant get anywhere near the 1000mhz core and 1300 mem like others can get on there XF setups, so frustrating. Anyone know anything as to why i cant? I hough if it was a refrence card you could put any 5850 bios on it...
The RIG
(25 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 750 @ 4.0Ghz Gigabyte P55 UD4 ATI 5850 ATI 5850 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
2x2 (4GB) Kingston Hyp-X 2000mhz OCZ Vertex 2 60G Boot 1.5TB Seagate Barracuda 7200.11 1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP Cooler Master V8 W7 64b Home Premium Dell 23" U2311h 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
Dell 23" U2311h Dell 23" U2311h Samsung 51" PS51D550 3D Plasma Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX-850 Coolermaster 922 Haf W/ Window Logitech G500 Razor Sphex 
AudioAudioAudioOther
X-Fi Titanium Fatal1ty Logitech G35 Logitech Z-5500 NZXT 2M Red LED Lighting 
Other
Asus PCE-N13 Wireless Adapter 
  hide details  
Reply
The RIG
(25 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 750 @ 4.0Ghz Gigabyte P55 UD4 ATI 5850 ATI 5850 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
2x2 (4GB) Kingston Hyp-X 2000mhz OCZ Vertex 2 60G Boot 1.5TB Seagate Barracuda 7200.11 1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP Cooler Master V8 W7 64b Home Premium Dell 23" U2311h 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
Dell 23" U2311h Dell 23" U2311h Samsung 51" PS51D550 3D Plasma Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX-850 Coolermaster 922 Haf W/ Window Logitech G500 Razor Sphex 
AudioAudioAudioOther
X-Fi Titanium Fatal1ty Logitech G35 Logitech Z-5500 NZXT 2M Red LED Lighting 
Other
Asus PCE-N13 Wireless Adapter 
  hide details  
Reply
post #14 of 15
Quote:
Originally Posted by Selvanthos View Post
Ok i just updated the bios on my HIS 5850 to match my Asus 5850 bios. all seemed to go ok i think except i have one problem. When i started up and run furmark multigpu, my 2nd card goes to 100% and comes out of power sleep to 725 and 1000. but my gpu1 just stays at 137/300 and jump between like 13% and 22% usage (all based on the msi afterburner monitor for g15 keyboard display)

Now a couple things i noticed...

B4 i trid overclocking to 775 and 1125 i checked my ulps in regedit, and i used to only have the 000 entry and the 001 entry, now i have 000, 001, 002, nd 003. So i went and changed the ulps to 0 (disabled) in all 4 entrys. i also noticed that crossfire has a 1 in 3 of the entrys 000, 001 and 003, but then in 002 it has a 0 next to it. Anotherthing i noticed was b4 in gpu-z on card one crossfire was enabled and then on card 2 it was disabled, now when i switch between them crossfire is enabled on both cards.

Now this maybe my problem. When i flashed my his i took out my asus card which was in pci-e slot 1 and then moved the HIS to that slot to do the flash. after it flashed i left it there and put the asus back where the his was. but this shouldnt change anything should it since now there both the same card with same bios?

I really would like to figure this out so all help very much appreciated. If your having trouble understanding something let me know and ill try re-write it so it makes sence, or any further questions let me know.

Thanks.
I do not have experience with furmark or the cards in question. But out of curiosity, is your furmark running on full screen? I am guessing you check the usual - crossfire enabled, crossfire bridge connected good, etc. Also, if I understood right, your cards are right now overclocked. I am assuming you did so using MSI AB. Can you uncheck the apply overclock button in MSI AB and just run it for monitoring, and see if you have the same issue with just stock clocks? Disable AMD Overdrive as well for good measure.
Wife's bane
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K @ 4.5 Ghz Gigabyte Z77 UD3H HIS R9-290 8 GB Samsung Wonder RAM 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial SSD for OS Samsung Spinpoint F3 Asus XSPC water block, 360 radiator, and 720 reservo... 
CoolingOSMonitorKeyboard
GPU cooling - XSPC Razer full GPU blocks Win 7 Home Premium Asus PB278Q 2560 X 1440p ISP Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
NZXT Hale90 V2 NZXT Switch 810 Logitech G500 Steelseries QcK 
Audio
Optical out to Sony receiver; Deftech Monitor 3... 
  hide details  
Reply
Wife's bane
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K @ 4.5 Ghz Gigabyte Z77 UD3H HIS R9-290 8 GB Samsung Wonder RAM 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial SSD for OS Samsung Spinpoint F3 Asus XSPC water block, 360 radiator, and 720 reservo... 
CoolingOSMonitorKeyboard
GPU cooling - XSPC Razer full GPU blocks Win 7 Home Premium Asus PB278Q 2560 X 1440p ISP Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
NZXT Hale90 V2 NZXT Switch 810 Logitech G500 Steelseries QcK 
Audio
Optical out to Sony receiver; Deftech Monitor 3... 
  hide details  
Reply
post #15 of 15
Thread Starter 
so try with the updated bioses? but testing on stock clocks? when i have the diffrent bioses i do have to force them on but its is a refrence card though so shouldnt matter. CCC seems to read the right temperatures when i have the asus bios's. On a side note would upping my IOH voltage on the MB to like 1.2 help at all? ive read it can increase stability in multi GPU setups. Or is it a completely diffrent problem im having? Not that the MB cant keep up you recon or something like that?
The RIG
(25 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 750 @ 4.0Ghz Gigabyte P55 UD4 ATI 5850 ATI 5850 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
2x2 (4GB) Kingston Hyp-X 2000mhz OCZ Vertex 2 60G Boot 1.5TB Seagate Barracuda 7200.11 1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP Cooler Master V8 W7 64b Home Premium Dell 23" U2311h 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
Dell 23" U2311h Dell 23" U2311h Samsung 51" PS51D550 3D Plasma Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX-850 Coolermaster 922 Haf W/ Window Logitech G500 Razor Sphex 
AudioAudioAudioOther
X-Fi Titanium Fatal1ty Logitech G35 Logitech Z-5500 NZXT 2M Red LED Lighting 
Other
Asus PCE-N13 Wireless Adapter 
  hide details  
Reply
The RIG
(25 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 750 @ 4.0Ghz Gigabyte P55 UD4 ATI 5850 ATI 5850 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
2x2 (4GB) Kingston Hyp-X 2000mhz OCZ Vertex 2 60G Boot 1.5TB Seagate Barracuda 7200.11 1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1.5TB Seagate Barracuda 5400.LP Cooler Master V8 W7 64b Home Premium Dell 23" U2311h 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
Dell 23" U2311h Dell 23" U2311h Samsung 51" PS51D550 3D Plasma Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX-850 Coolermaster 922 Haf W/ Window Logitech G500 Razor Sphex 
AudioAudioAudioOther
X-Fi Titanium Fatal1ty Logitech G35 Logitech Z-5500 NZXT 2M Red LED Lighting 
Other
Asus PCE-N13 Wireless Adapter 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Help!!! something wierd is happening.