Overclock.net › Forums › Cooling › Air Cooling › false temp reading
New Posts  All Forums:Forum Nav:

false temp reading

post #1 of 6
Thread Starter 
I opened up speedfan one day look at the bottom and says whatever is at 88c
and im like

I'll take some pics later.
post #2 of 6
Thread Starter 
post #3 of 6
Could be a dead sensor. I've had HWmonitor say that I have a component running at ~130C, which would cause my case to catch on fire.

It would be useful if you could tell us what Speedfan is indicating is running so hot, perhaps take a screenshot of the GUI instead of the small icon in the notification area.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 7700k ASUS ROG Strix Z270H EVGA GTX 980 Ti SC+ 32 GB G. Skill Ripjaws V 3200MHz CL14 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 840 EVO 250GB SSD Crucial MX200 250GB SSD Samsung SATA DVD+-R burner Windows 10 
MonitorKeyboardPowerCase
23" Samsung 1080P Leopold Linear Touch (Cherry Red) Enermax Revolution85+ 1020W Antec 300 (CM modded) 
MouseMouse Pad
Logitech G500S Razer Goliathus 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 7700k ASUS ROG Strix Z270H EVGA GTX 980 Ti SC+ 32 GB G. Skill Ripjaws V 3200MHz CL14 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 840 EVO 250GB SSD Crucial MX200 250GB SSD Samsung SATA DVD+-R burner Windows 10 
MonitorKeyboardPowerCase
23" Samsung 1080P Leopold Linear Touch (Cherry Red) Enermax Revolution85+ 1020W Antec 300 (CM modded) 
MouseMouse Pad
Logitech G500S Razer Goliathus 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
Thread Starter 
It's only saying it in the small icon everything in the GUI is normal
post #5 of 6
Quote:
Originally Posted by topog_z View Post
It's only saying it in the small icon everything in the GUI is normal
A quick Google search reveals that it could be a UAC issue. Try running Speedfan as an administrator and see if it clears that up.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 7700k ASUS ROG Strix Z270H EVGA GTX 980 Ti SC+ 32 GB G. Skill Ripjaws V 3200MHz CL14 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 840 EVO 250GB SSD Crucial MX200 250GB SSD Samsung SATA DVD+-R burner Windows 10 
MonitorKeyboardPowerCase
23" Samsung 1080P Leopold Linear Touch (Cherry Red) Enermax Revolution85+ 1020W Antec 300 (CM modded) 
MouseMouse Pad
Logitech G500S Razer Goliathus 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 7700k ASUS ROG Strix Z270H EVGA GTX 980 Ti SC+ 32 GB G. Skill Ripjaws V 3200MHz CL14 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 840 EVO 250GB SSD Crucial MX200 250GB SSD Samsung SATA DVD+-R burner Windows 10 
MonitorKeyboardPowerCase
23" Samsung 1080P Leopold Linear Touch (Cherry Red) Enermax Revolution85+ 1020W Antec 300 (CM modded) 
MouseMouse Pad
Logitech G500S Razer Goliathus 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by JadedFloridian View Post
A quick Google search reveals that it could be a UAC issue. Try running Speedfan as an administrator and see if it clears that up.
Nothing.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Air Cooling
Overclock.net › Forums › Cooling › Air Cooling › false temp reading