Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Other Software › Waterfox 48.0.2: 06 September [Firefox 64-Bit]
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Waterfox 48.0.2: 06 September [Firefox 64-Bit] - Page 304

post #3031 of 7225
Quote:
Originally Posted by qwerty77 View Post

from the waterfox home page:
  • Automatic updates: Some users experience an issue where the updater automatically checks for updates and displays a message. This can be configured by going to the Windows Task Scheduler and modifying the updater setting.
Access Task Scheduler from the control panel.

Did that, don't see no settings to change...
Thanks.
post #3032 of 7225
Quote:
Originally Posted by RightPaddock View Post

Waterfox 14.01 :not working for me : I am getting this error.

Waterfox 13 was working fine, and Firefox 14.01 is working fine
what is XULRunner
I have xul.dll's in the firefox & waterfox directories both are version 14.01

My guess is that its an extension or plugin - I'll try Safe Mode - I'll be back in a minute
RP

http://kb.mozillazine.org/Browser_will_not_start_up#XULRunner_error_after_an_update
Quote:
Originally Posted by Rickkins View Post

Did that, don't see no settings to change...
Thanks.

right click updater and click properties. go to the "trigger" tab. Then you'll be able to edit it.
Edited by qwerty77 - 7/27/12 at 6:17pm
    
CPUGraphicsRAMRAM
Intel® Core™ i3-2100 Intel HD Graphics 2000 Patriot Memory 4GB DDR3 1333MHz Sharetonic 2GB DDR3 1333MHz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Samsung HD502HJ 500GB 7200 RPM Windows 7 Ultimate 64bit SP1 Lenovo L2061wA A4Tech KD-800L Backlit Keyboard 
PowerCaseMouseAudio
FSP 180W slim-tower power supply Lenovo OEM Lenovo OEM Realtek High Definition Audio 
  hide details  
Reply
    
CPUGraphicsRAMRAM
Intel® Core™ i3-2100 Intel HD Graphics 2000 Patriot Memory 4GB DDR3 1333MHz Sharetonic 2GB DDR3 1333MHz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Samsung HD502HJ 500GB 7200 RPM Windows 7 Ultimate 64bit SP1 Lenovo L2061wA A4Tech KD-800L Backlit Keyboard 
PowerCaseMouseAudio
FSP 180W slim-tower power supply Lenovo OEM Lenovo OEM Realtek High Definition Audio 
  hide details  
Reply
post #3033 of 7225
Quote:
Originally Posted by Rickkins View Post

How did you fix that..??

Quote:
Originally Posted by Taomyn View Post

Look in Control Panel for the Scheduled Tasks - it's in there. Just delete it. I've requested this be made an installation option as I don't want this at all.

Good luck, It works for me and I've never been happier with Waterfox. I know I could set it to run at different times and so forth, but I usually keep up with updates, so I didn't really need it on. By the way, after I installed Waterfox I opened it up and right clicked on the icon in the task bar and pined to task bar, everything is working great.

Thanks MrAlex great job!
Edited by tomv - 7/27/12 at 7:10pm
post #3034 of 7225
It'd work better running silently in the background without any popup dialogs or anything like that.
The Batcomputer
(24 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7-6700K @ 4.6 GHz ASUS Z170-PREMIUM LGA 1151 ATX Intel Motherboard ASUS ROG GeForce GTX 1070 STRIX-GTX1070-O8G-GAM... ASUS ROG GeForce GTX 1070 STRIX-GTX1070-O8G-GAM... 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.SKILL Trident Z Series 32GB (2 x 16GB) 3200MH... SAMSUNG 950 PRO M.2 256GB SSD (Windows) SAMSUNG 840 PRO 128GB SATA III SSD (macOS) SAMSUNG 850 PRO 128GB SATA III SSD (Ubuntu) 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
SAMSUNG 850 EVO 500GB SATA III SSD (Games + Vir... Seagate Ironwolf 10TB NAS 7200 RPM 256MB Cache ... Seagate Ironwolf 10TB NAS 7200 RPM 256MB Cache ... Seagate Ironwolf 10TB NAS 7200 RPM 256MB Cache ... 
CoolingOSOSOS
Swiftech H320-X2 Prestige AIO Water Cooling Windows 10 Pro Anniversary Update 64-bit macOS 10.12 Sierra Ubuntu 16.04.1 Xenial Xerus 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
QNIX QX2710 LED Evolution ll 27" 2560x1440 WQHD... Ducky Shine 5 RGB LED Backlit Mechanical Keyboa... EVGA Supernova 1200 P2 80 PLUS PLATINUM Certifi... Phanteks Enthoo Primo ATX Full Tower Computer C... 
MouseMouse PadAudioAudio
Ducky Secret RGB Mouse Ducky Flipper Mouse Pad Schiit Modi 2 Uber USB DAC Behringer MS40 Studio Monitors 
  hide details  
Reply
The Batcomputer
(24 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i7-6700K @ 4.6 GHz ASUS Z170-PREMIUM LGA 1151 ATX Intel Motherboard ASUS ROG GeForce GTX 1070 STRIX-GTX1070-O8G-GAM... ASUS ROG GeForce GTX 1070 STRIX-GTX1070-O8G-GAM... 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.SKILL Trident Z Series 32GB (2 x 16GB) 3200MH... SAMSUNG 950 PRO M.2 256GB SSD (Windows) SAMSUNG 840 PRO 128GB SATA III SSD (macOS) SAMSUNG 850 PRO 128GB SATA III SSD (Ubuntu) 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
SAMSUNG 850 EVO 500GB SATA III SSD (Games + Vir... Seagate Ironwolf 10TB NAS 7200 RPM 256MB Cache ... Seagate Ironwolf 10TB NAS 7200 RPM 256MB Cache ... Seagate Ironwolf 10TB NAS 7200 RPM 256MB Cache ... 
CoolingOSOSOS
Swiftech H320-X2 Prestige AIO Water Cooling Windows 10 Pro Anniversary Update 64-bit macOS 10.12 Sierra Ubuntu 16.04.1 Xenial Xerus 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
QNIX QX2710 LED Evolution ll 27" 2560x1440 WQHD... Ducky Shine 5 RGB LED Backlit Mechanical Keyboa... EVGA Supernova 1200 P2 80 PLUS PLATINUM Certifi... Phanteks Enthoo Primo ATX Full Tower Computer C... 
MouseMouse PadAudioAudio
Ducky Secret RGB Mouse Ducky Flipper Mouse Pad Schiit Modi 2 Uber USB DAC Behringer MS40 Studio Monitors 
  hide details  
Reply
post #3035 of 7225
Quote:
Originally Posted by RightPaddock View Post

Waterfox 14.01 :not working for me : I am getting this error.

Waterfox 13 was working fine, and Firefox 14.01 is working fine
what is XULRunner
I have xul.dll's in the firefox & waterfox directories both are version 14.01

My guess is that its an extension or plugin - I'll try Safe Mode - I'll be back in a minute
RP
Thanks qwerty77 for responding - however I think I've resolved my problem.

FYI Prior post was done with Firefox 14.01

Before I ran Waterfox 14.01 in safe mode, I checked for extension updates, there was a new Ad Block, which I installed

When I ran Waterfox in Safe Mode - it worked, as I expected it would

I then ran it in Normal mode - it worked - ah ahh the culprit must have been Adblock. But that didn't ring true, surely Adblock would have been tested by the Waterfox crew !

Then I noticed my tab bar wasn't as it should be, for the benefit of others I'll give a detailed description of what happened

I have my search bar on the right end of the tab bar,
Its size should be fixed at 375 pixels, this is looked after by the Searchbar Autosizer extension.
However, the search bar was stretched over to the last tab - much, much bigger than it should have been
Clicked on SearchBar Autosizer Options, nothing happened
But now Waterfox was wedged, had to kill it with Process Explorer
Restarted Waterfox
Disabled Searchbar Autosizer - Search Bar disappeared, as expected
Enabled Searchbar Autosizer - Search Bar reappeared at 375 pixels
Clicked on SearchBar Autosizer Options, worked as expected

Conclusion something fishy about Searchbar Autosizer Options, I think this is where XUL comes into the picture

Bottom line is Waterfox is working but Searchbar Autosizer may have a defect - I'll report it to author

RP is happy again, sort of 8)
post #3036 of 7225
Uninstall, delete folder and clean registry ( with Ccleaner is better) before install WF14. repaet again mad.gif
post #3037 of 7225
So I just updated with WF14 and the latest Flash player but still get those microstutters in Youtube. I monitored the FPS of the video I am playing and it is smooth with 22~24 FPS until the stutter happens when it drops suddenly to 18 FPS and back to 22~24. That FPS drop basically explains why it stutters but what is the reason behind that FPS drop?
post #3038 of 7225
Solve: Uninstall Waterfox / Firefox. (Don't remove user settings.) Install Waterfox 14.

This problem, at least for me, was due to not uninstalling Waterfox 13 before installing 14.

Quote:
Originally Posted by Waterfox Website 
Note: Uninstall older versions of Waterfox (prior to 14) before installing the latest

post #3039 of 7225
I just tried creating a new clean "only-for-troubleshooting" profile again and now the video playback is very smooth! It is consistent at 24 FPS. So what could be wrong with my current profile then?

EDIT: I tried using my current profile again and observed something. I have lots of tabs separated into tab groups. Two of these groups are the "main tab" and "google searches" tab. The main tab (several tabs here) contains all my frequently visited tabs and as the name implies it is my main tab. The google searches tab simply contains a handful of google searches. I tried playing the youtube video in the google searches tab and surprisingly it is consistent at 24 FPS also (no stuttering). Playing back the video in the main tab brought back the stuttering. So I was thinking that one of my tabs in the main tab is causing the stuttering or is it because there are many tabs there? How do I troubleshoot on this?
Edited by kevindd992002 - 7/27/12 at 8:13pm
post #3040 of 7225
Quote:
Originally Posted by kevindd992002 View Post

I just tried creating a new clean "only-for-troubleshooting" profile again and now the video playback is very smooth! It is consistent at 24 FPS. So what could be wrong with my current profile then?
EDIT: I tried using my current profile again and observed something. I have lots of tabs separated into tab groups. Two of these groups are the "main tab" and "google searches" tab. The main tab (several tabs here) contains all my frequently visited tabs and as the name implies it is my main tab. The google searches tab simply contains a handful of google searches. I tried playing the youtube video in the google searches tab and surprisingly it is consistent at 24 FPS also (no stuttering). Playing back the video in the main tab brought back the stuttering. So I was thinking that one of my tabs in the main tab is causing the stuttering or is it because there are many tabs there? How do I troubleshoot on this?

Many reasons. It could be your how many add-ons you have installed or the one you mentioned about one of your tabs especially if that specific tab is loading a very heavy website. It could be how your setup access the cache file. It's hard to pinpoint actually...

But try these methods.

1. Permanently turn on the private browsing feature to disable cache storing.
2. Limit the add-ons you use or uninstall some of it. (for me i only have like 11)
3. Use a different profile for waterfox
http://www.howtogeek.com/howto/internet/firefox/use-multiple-firefox-profiles-at-the-same-time/
Edited by qwerty77 - 7/27/12 at 10:24pm
    
CPUGraphicsRAMRAM
Intel® Core™ i3-2100 Intel HD Graphics 2000 Patriot Memory 4GB DDR3 1333MHz Sharetonic 2GB DDR3 1333MHz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Samsung HD502HJ 500GB 7200 RPM Windows 7 Ultimate 64bit SP1 Lenovo L2061wA A4Tech KD-800L Backlit Keyboard 
PowerCaseMouseAudio
FSP 180W slim-tower power supply Lenovo OEM Lenovo OEM Realtek High Definition Audio 
  hide details  
Reply
    
CPUGraphicsRAMRAM
Intel® Core™ i3-2100 Intel HD Graphics 2000 Patriot Memory 4GB DDR3 1333MHz Sharetonic 2GB DDR3 1333MHz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Samsung HD502HJ 500GB 7200 RPM Windows 7 Ultimate 64bit SP1 Lenovo L2061wA A4Tech KD-800L Backlit Keyboard 
PowerCaseMouseAudio
FSP 180W slim-tower power supply Lenovo OEM Lenovo OEM Realtek High Definition Audio 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Other Software
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Other Software › Waterfox 48.0.2: 06 September [Firefox 64-Bit]