Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Other Software › Waterfox 53: 24 April [Firefox 64-Bit]
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Waterfox 53: 24 April [Firefox 64-Bit] - Page 697

post #6961 of 7308
I'm having performance issues in Windows 10 x64 with Waterfox 39.0. Particularly on amazon.com. I'll get random freezes when scrolling and when the mouse over zoom is first used. It smooths out after a few seconds, but it's kind of annoying. This is the only version I have used with Win10 so I can't say if it is specific to v39.

In all honesty though, going by some benchmark results, I think Microsoft has sabotaged third-party browser performance. There is no way Edge is that much faster. lol
post #6962 of 7308
I just installed win 10 (64 bit) Saturday and so far waterfox working great. Did you try to delete and re install?
post #6963 of 7308
MrAlex it would be great if you could patch version 40 of Waterfox with fix from BUG 1171966 .
post #6964 of 7308
Quote:
Originally Posted by safari801 View Post

I just installed win 10 (64 bit) Saturday and so far waterfox working great. Did you try to delete and re install?

Ya know, I think I need to reinstall Win10 from scratch. It was an upgrade over a two year-old Win7 install. Waterfox was fine before the upgrade though, so it's probably Win10's fault. It's probably time to start with a fresh Waterfox profile anyway.
post #6965 of 7308
Hey Mr.Alex.

Any information on when WF 40.0 or v40.0.2 will be ready?
FF v40.0.2 is already out..


New
Enabled API allowing Windows 10 users to open settings dialog
Fixed

mozalloc.lib was missing from the xulrunner package (1168291)
Fixed

Fix a startup crash with some combination of hardware and drivers (1160295)
Edited by Screemer - 8/13/15 at 12:25pm
post #6966 of 7308
Is anyone else having issues with the Web of Trust WOT add-on? The little circle icon it places in Waterfox is greyed out with a paused symbol, and hovering over it brings up a balloon saying "You have disabled the add-on". Needless to say the add-on has not been disabled.

I'm not sure how long it hasn't been working as I only just noticed it (running Waterfox 39.0). It works fine in my Firefox, I have tried uninstalling and reinstalling but the issue remains.

Edit: nvm, right-clicking on the circle brings up a menu allowing it to be enabled from there.
Edited by bobsleigh - 8/13/15 at 9:43pm
post #6967 of 7308
Thread Starter 

Hey everyone! Sorry for not replying, I've been on holiday for the last two weeks and will be back on the 17th, and I'll get v40 out ASAP!

 

Quote:

Originally Posted by GrumpyOne View Post
 
Quote:
Originally Posted by MrAlex View Post

Hmm I haven't had any issues on My Mac/ a PC with a 2nd Generation i5 and an NVIDIA Quadro K600. What kind of issues?

 
It's the same thing I've mentioned before, if I select anything higher than 1080p the video gets choppy and freezes, like it's buffering, thing is that it works fine in chrome which I hate using btw.

3570k and a GTX780 here.

Besides this everything else is perfect.

 

I've got some other systems about that I can test with - I'll see if I can reproduce it on a similar specced machine.

Quote:
Originally Posted by MonarchX View Post
 
Quote:
Originally Posted by MrAlex View Post

I hope so - I might have found the fix for jemalloc to work again which will bring performance improvements and stability biggrin.gif.

Mozilla must've update mozalloc then!

Awesome, I hope you did find a proper fix for that! I am more than willing to test that performance increase or overall updated Waterfox if you're looking for beta testers or just whatever testers!

 

Cheers! Basically building without any optimisation flags and everything works - Intel's compiler is generating incorrect code in a certain file (which I'm trying to find), compiling the affected files without aggressive optimisation flags should fix the crashes :-)

Quote:
Originally Posted by mauritos View Post
 
Quote:
Originally Posted by MrAlex View Post




Hmm sounds like it might be a driver issue? Could I get system specs?
 

driver of what??

win 7 x64
i5 4670k
gtx 760
biostar z87x 3d
2x 4gb gskill 1866mhz.
intel ssd 240 gb

 

Could be an Intel+NVIDIA gpu clash if you've got both drivers installed?

 

 

Quote:
Originally Posted by GunnzAkimbo View Post
 

Just installed flashplayer 19 beta, and it uses an html5 player?

 

Can others verify.

 

On YouTube? I think they force HTML5 if your browser is capable, don't they?

 

Quote:
Originally Posted by Prime2515102 View Post

Will there be a Waterfox 39.0.3? This seems like a pretty serious issue...

https://blog.mozilla.org/security/2015/08/06/firefox-exploit-found-in-the-wild/

 

Sorry, 40 will be the next version as I don't have access to a computer until 40 :(

 

Quote:
Originally Posted by Quantum Reality View Post

So, on my HTPC I initiated the WF upgrade, and it kept the old darker icon. But at least the upgrade went smooth as buttah. biggrin.gif

 

That's good! New icon in the next release :-)

 

Quote:
Originally Posted by Samurai Batgirl View Post

Just curious: why are Waterfox files always xx.0? Why are there never versions that are xx.1 or xx.7? Is it a time issue, or are the differences between Firefox xx.1 versions and Waterfox xx.0 versions not big enough to matter?

 

Do you mean 38.0, 39.0 etc? Just so happens to be the release numbers I use. I preferred the lower versions numbers before the rapid release cycle, but I try to keep it the same as Mozilla's.

 

Quote:
Originally Posted by Prime2515102 View Post

I'm having performance issues in Windows 10 x64 with Waterfox 39.0. Particularly on amazon.com. I'll get random freezes when scrolling and when the mouse over zoom is first used. It smooths out after a few seconds, but it's kind of annoying. This is the only version I have used with Win10 so I can't say if it is specific to v39.

In all honesty though, going by some benchmark results, I think Microsoft has sabotaged third-party browser performance. There is no way Edge is that much faster. lol

 

I think v40 will fix a lot of issues as Mozilla made the source code more 'compatible'.

 

Quote:
Originally Posted by Mr6686 View Post

MrAlex it would be great if you could patch version 40 of Waterfox with fix from BUG 1171966 .

 

I'll include that in the release :-)

 

 

Quote:
Originally Posted by Screemer View Post

Hey Mr.Alex.

Any information on when WF 40.0 or v40.0.2 will be ready?
FF v40.0.2 is already out..


New
Enabled API allowing Windows 10 users to open settings dialog
Fixed

mozalloc.lib was missing from the xulrunner package (1168291)
Fixed

Fix a startup crash with some combination of hardware and drivers (1160295)

 

Next week!

    
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7-4650U Intel HD Graphics 5000 Samsung 8GB DDR3 Samsung 512GB SSD 
OS
Macintosh OS X "Yosemite" 
  hide details  
Reply
    
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i7-4650U Intel HD Graphics 5000 Samsung 8GB DDR3 Samsung 512GB SSD 
OS
Macintosh OS X "Yosemite" 
  hide details  
Reply
post #6968 of 7308
Quote:
Originally Posted by Prime2515102 View Post

I'm having performance issues in Windows 10 x64 with Waterfox 39.0. Particularly on amazon.com. I'll get random freezes when scrolling and when the mouse over zoom is first used. It smooths out after a few seconds, but it's kind of annoying. This is the only version I have used with Win10 so I can't say if it is specific to v39.

In all honesty though, going by some benchmark results, I think Microsoft has sabotaged third-party browser performance. There is no way Edge is that much faster. lol

Ok, a did a clean install of Win10 and started with a new profile. The performance issues are resolved.

However, Silverlight isn't working now. It works in IE but not Waterfox (Edge either doesn't work, or doesn't support it-on Amazon Instant Video it asks to install flash player even though I have Amazon set to use Silverlight). I have no clue what to do about it-I've used every Silverlight troubleshooting method I could fine on the internet to no avail.
post #6969 of 7308
What about installing it from MS's site?

http://www.microsoft.com/silverlight/
4690K System
(12 items)
 
HTPC
(9 items)
 
HP dv6 laptop
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 4690K ASRock Z97 Extreme4 XFX Radeon 7950 32 GB DDR3-2133 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 850 EVO SSD Samsung DVD/CD-writer Corsair Hydro H60 Windows 7 
MonitorMonitorPowerCase
ASUS PA248Q Dell U2412M XFX 850W Black Edition XXX Fractal Design Arc Midi 2 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium Dual Core E6700 MSI G41M-P33 Combo ATI HD4350 Kingston ValueRAM DDR3-1333 
RAMHard DriveOSMonitor
Kingston ValueRAM DDR3-1333 WD Caviar Blue Windows 7 64-bit Sony 32" TV set 
Case
Apex TX-381 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Core i5 430M GT230M (1 Gb dedicated) 8 GB DDR3-1066 640 GB 
OSMonitor
Windows 7 Home Premium (64-bit) 15.6" 
  hide details  
Reply
4690K System
(12 items)
 
HTPC
(9 items)
 
HP dv6 laptop
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 4690K ASRock Z97 Extreme4 XFX Radeon 7950 32 GB DDR3-2133 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 850 EVO SSD Samsung DVD/CD-writer Corsair Hydro H60 Windows 7 
MonitorMonitorPowerCase
ASUS PA248Q Dell U2412M XFX 850W Black Edition XXX Fractal Design Arc Midi 2 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium Dual Core E6700 MSI G41M-P33 Combo ATI HD4350 Kingston ValueRAM DDR3-1333 
RAMHard DriveOSMonitor
Kingston ValueRAM DDR3-1333 WD Caviar Blue Windows 7 64-bit Sony 32" TV set 
Case
Apex TX-381 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Core i5 430M GT230M (1 Gb dedicated) 8 GB DDR3-1066 640 GB 
OSMonitor
Windows 7 Home Premium (64-bit) 15.6" 
  hide details  
Reply
post #6970 of 7308
Quote:
Originally Posted by Quantum Reality View Post

What about installing it from MS's site?

http://www.microsoft.com/silverlight/

I did that several times. I even ran the cleanup described at https://support.microsoft.com/en-us/kb/2608523 to no avail.

I'll figure it out eventually.

EDIT: I went through all those registry keys from that article manually and it turns out that one of the keys wasn't being removed for some reason. I deleted it and all is well now. Sheesh...
Edited by Prime2515102 - 8/15/15 at 4:07pm
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Other Software
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Other Software › Waterfox 53: 24 April [Firefox 64-Bit]