Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › MSI sandy bridge board help with not posting!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

MSI sandy bridge board help with not posting!

post #1 of 21
Thread Starter 
I have today recieved my new 2500k and my p67 msi motherboard model P67A-G45. The problem is that it does not seem to work properly. I cruised the forums and found no help. Please help me out here.

Everything first went fine booted up and then restarted the computer a few minutes later. After restarting now the computer wont post untill 10 min later. I have to turn it on and wait like 5-10 min just for it to post to the bios screen. It turns on everything and my screen is all black except with a small white "B4" in the bottom right hand corner. If I leave it on that screen the
"B4" will eventually turn into "92" then another 5 min later will post.

What does this mean I tried changing out memory taking out one of my 6950s. Nothng helps what could be going on here? Please any hep would be awsome. Im changing over from AMD and already am hating it, but hoping its user error. +rep for any help thanks guys.

P.S. my spes are the same as below except mobo and CPU as stated above.
Edited by Dimaggio1103 - 3/30/11 at 4:14pm
Upgrayedd
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700 @ 3.95GHz 1.387v Asus Prime B350 Plus  RX480 XFX RS 1350/2200 Corsair Vengeance LPX 16GB 2933Mhz cas 14 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung 950 Pro M.2 Windows 10 pro x64 Viotek curved FHD 144Hz EVGA 750w 80 Bronze 
  hide details  
Reply
Upgrayedd
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700 @ 3.95GHz 1.387v Asus Prime B350 Plus  RX480 XFX RS 1350/2200 Corsair Vengeance LPX 16GB 2933Mhz cas 14 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung 950 Pro M.2 Windows 10 pro x64 Viotek curved FHD 144Hz EVGA 750w 80 Bronze 
  hide details  
Reply
post #2 of 21
Thread Starter 
seriosly somebody, come on.
Upgrayedd
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700 @ 3.95GHz 1.387v Asus Prime B350 Plus  RX480 XFX RS 1350/2200 Corsair Vengeance LPX 16GB 2933Mhz cas 14 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung 950 Pro M.2 Windows 10 pro x64 Viotek curved FHD 144Hz EVGA 750w 80 Bronze 
  hide details  
Reply
Upgrayedd
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700 @ 3.95GHz 1.387v Asus Prime B350 Plus  RX480 XFX RS 1350/2200 Corsair Vengeance LPX 16GB 2933Mhz cas 14 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung 950 Pro M.2 Windows 10 pro x64 Viotek curved FHD 144Hz EVGA 750w 80 Bronze 
  hide details  
Reply
post #3 of 21
have you tried clearing the cmos? is bios up to date?
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
post #4 of 21
I will assume that all the power connections are correct, or it would have never POSTed at all.

Have you tried dismantling it completely and reinstalling everything, MOBO, CPU, HSF, RAM? Try that, with one GPU.

Also, what size PSU do you have for it? Are you sure that your PSU is in good condition?
Pro Tem
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 25oo MSI P67A-GD65 B3 MSi GTX56oTX-Ti Asus Direct CUii GTX56o Ti 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
CORSAIR XMS3 8GB C3oo 128GB / 2x5ooGB WDGreen / 1.5TB SG LG DvD Burner Hyper 212+ 
OSMonitorPowerCase
Win7 HP 64 AcerH233H / Acer X2o3H Antec 75oW Raidmax Smilodon Extreme fan mod 
  hide details  
Reply
Pro Tem
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 25oo MSI P67A-GD65 B3 MSi GTX56oTX-Ti Asus Direct CUii GTX56o Ti 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
CORSAIR XMS3 8GB C3oo 128GB / 2x5ooGB WDGreen / 1.5TB SG LG DvD Burner Hyper 212+ 
OSMonitorPowerCase
Win7 HP 64 AcerH233H / Acer X2o3H Antec 75oW Raidmax Smilodon Extreme fan mod 
  hide details  
Reply
post #5 of 21
Thread Starter 
yup cleared cmos and tried to download new bois to flash it but wont let me open utility to flash it says not compatible with current version of windows, and MSI does not give me any other option.
Upgrayedd
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700 @ 3.95GHz 1.387v Asus Prime B350 Plus  RX480 XFX RS 1350/2200 Corsair Vengeance LPX 16GB 2933Mhz cas 14 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung 950 Pro M.2 Windows 10 pro x64 Viotek curved FHD 144Hz EVGA 750w 80 Bronze 
  hide details  
Reply
Upgrayedd
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700 @ 3.95GHz 1.387v Asus Prime B350 Plus  RX480 XFX RS 1350/2200 Corsair Vengeance LPX 16GB 2933Mhz cas 14 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung 950 Pro M.2 Windows 10 pro x64 Viotek curved FHD 144Hz EVGA 750w 80 Bronze 
  hide details  
Reply
post #6 of 21
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by grishkathefool View Post
I will assume that all the power connections are correct, or it would have never POSTed at all.

Have you tried dismantling it completely and reinstalling everything, MOBO, CPU, HSF, RAM? Try that, with one GPU.

Also, what size PSU do you have for it? Are you sure that your PSU is in good condition?
Ya have PSU tester, it checks out fine. Computer runs once I wait I just think it should not take that long to post. Already compleatly dismantled everything and put back together did not work.
Upgrayedd
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700 @ 3.95GHz 1.387v Asus Prime B350 Plus  RX480 XFX RS 1350/2200 Corsair Vengeance LPX 16GB 2933Mhz cas 14 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung 950 Pro M.2 Windows 10 pro x64 Viotek curved FHD 144Hz EVGA 750w 80 Bronze 
  hide details  
Reply
Upgrayedd
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700 @ 3.95GHz 1.387v Asus Prime B350 Plus  RX480 XFX RS 1350/2200 Corsair Vengeance LPX 16GB 2933Mhz cas 14 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung 950 Pro M.2 Windows 10 pro x64 Viotek curved FHD 144Hz EVGA 750w 80 Bronze 
  hide details  
Reply
post #7 of 21
I briefly had a MSI p67 g45, I didn't get a problem with booting. Is there another gpu you can try? if nothing shows up on the screen for a while may be gpu detect trouble, or a USB plugged in it doesn't like, loose HDD cable?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 990x/3930k/3770k/4770k GB x58a-OC/Asus RIVE/x79 gd65/z77 mpower/z77 MV... gtx480s/gtx580s/7970s/680s/Titan Hyper/PSC/BBSE/Hynix/Samsung 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
HDDs/SSDs DVD Air/water/phase/copper pot Windowz 
MonitorKeyboardPowerCase
samsung 2320 Razer Lycosa ax1200 carboard box 
Mouse
Trackball 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 990x/3930k/3770k/4770k GB x58a-OC/Asus RIVE/x79 gd65/z77 mpower/z77 MV... gtx480s/gtx580s/7970s/680s/Titan Hyper/PSC/BBSE/Hynix/Samsung 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
HDDs/SSDs DVD Air/water/phase/copper pot Windowz 
MonitorKeyboardPowerCase
samsung 2320 Razer Lycosa ax1200 carboard box 
Mouse
Trackball 
  hide details  
Reply
post #8 of 21
Quote:
Originally Posted by Dimaggio1103 View Post
yup cleared cmos and tried to download new bois to flash it but wont let me open utility to flash it says not compatible with current version of windows, and MSI does not give me any other option.
flashing bios should ALWAYS be done in the bios. like the other member said, what psu do you have?
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
post #9 of 21
Quote:
Originally Posted by Dimaggio1103 View Post
Everything first went fine booted up and then restarted the computer a few minutes later.
Sorry to ask but when you say booted up, do you mean first time? did you install a fresh copy of windows then restart?
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
post #10 of 21
Thread Starter 
PSU is xpower1080. Tested with PSU tester and seems fine. So if it gives me a utility with bios how do I do it through bios insted?
Upgrayedd
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700 @ 3.95GHz 1.387v Asus Prime B350 Plus  RX480 XFX RS 1350/2200 Corsair Vengeance LPX 16GB 2933Mhz cas 14 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung 950 Pro M.2 Windows 10 pro x64 Viotek curved FHD 144Hz EVGA 750w 80 Bronze 
  hide details  
Reply
Upgrayedd
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700 @ 3.95GHz 1.387v Asus Prime B350 Plus  RX480 XFX RS 1350/2200 Corsair Vengeance LPX 16GB 2933Mhz cas 14 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung 950 Pro M.2 Windows 10 pro x64 Viotek curved FHD 144Hz EVGA 750w 80 Bronze 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › MSI sandy bridge board help with not posting!