Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › 6970 sound issue
New Posts  All Forums:Forum Nav:

6970 sound issue

post #1 of 21
Thread Starter 
I bought a hd tv and I used the hdmi connection from my 6970 for sound and video. After connecting the hdmi cable from my 6970 to tv I got the video but not the audio. Any one help please?
I7 970 AT 4 GH
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 970 at 4GH water cooled EVGA 4 way classified MOBO GTX Titan SLI 12 GB tripple channel 
Hard DriveOptical DriveMonitorPower
160 GB Intell SSD 6 TB (3x2) 2 one TB raid 0 for games Sony (hx909) 52" Tv 3D cross 1200 watts PSU 
Case
HAFX  
  hide details  
Reply
I7 970 AT 4 GH
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 970 at 4GH water cooled EVGA 4 way classified MOBO GTX Titan SLI 12 GB tripple channel 
Hard DriveOptical DriveMonitorPower
160 GB Intell SSD 6 TB (3x2) 2 one TB raid 0 for games Sony (hx909) 52" Tv 3D cross 1200 watts PSU 
Case
HAFX  
  hide details  
Reply
post #2 of 21
You need to use an optical cable for sound, the video card only has video
Edited by Kevdog - 3/30/11 at 10:03pm
Problem Child
(13 items)
 
TROUBLEMAKER
(14 items)
 
Alienbuild1
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930k Asus Rampage IV Extreme 7970 G.Skill 16g 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Mushkin 120 SSD WD 1TB Asus 24x XSPC Raystorm 
CoolingOSMonitorPower
EK mobo waterblocks W7 Ultimate HP LA2205wg x 3 Antec 1000 TPQ 
Case
NZXT Switch 810 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 760 4.0@1.26v MSI P55-GD80 GTX 460 G.Skill 4x2gb ddr3 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD 840gb Asus 24x H100i W7 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
HP LA2205wg  HP  1000 w Antec Lanboy Air 
Mouse
Microsoft Arc 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 955 C3 ma790x-ud4p Radeon HD 5770 OC OCZ 800 4x2gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2-500gb WD Caviar Blue raid0 LG Super Multi 24x, Asus 24x Windows 7 Ultimate 64 LG 23" 
PowerCase
Raidmax RX630Z Logisys Case 51 
  hide details  
Reply
Problem Child
(13 items)
 
TROUBLEMAKER
(14 items)
 
Alienbuild1
(13 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3930k Asus Rampage IV Extreme 7970 G.Skill 16g 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Mushkin 120 SSD WD 1TB Asus 24x XSPC Raystorm 
CoolingOSMonitorPower
EK mobo waterblocks W7 Ultimate HP LA2205wg x 3 Antec 1000 TPQ 
Case
NZXT Switch 810 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 760 4.0@1.26v MSI P55-GD80 GTX 460 G.Skill 4x2gb ddr3 1600 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
WD 840gb Asus 24x H100i W7 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
HP LA2205wg  HP  1000 w Antec Lanboy Air 
Mouse
Microsoft Arc 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II 955 C3 ma790x-ud4p Radeon HD 5770 OC OCZ 800 4x2gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2-500gb WD Caviar Blue raid0 LG Super Multi 24x, Asus 24x Windows 7 Ultimate 64 LG 23" 
PowerCase
Raidmax RX630Z Logisys Case 51 
  hide details  
Reply
post #3 of 21
Thread Starter 
When using hdmi hdmi has sound and video I was doing it with my 6870
I7 970 AT 4 GH
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 970 at 4GH water cooled EVGA 4 way classified MOBO GTX Titan SLI 12 GB tripple channel 
Hard DriveOptical DriveMonitorPower
160 GB Intell SSD 6 TB (3x2) 2 one TB raid 0 for games Sony (hx909) 52" Tv 3D cross 1200 watts PSU 
Case
HAFX  
  hide details  
Reply
I7 970 AT 4 GH
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 970 at 4GH water cooled EVGA 4 way classified MOBO GTX Titan SLI 12 GB tripple channel 
Hard DriveOptical DriveMonitorPower
160 GB Intell SSD 6 TB (3x2) 2 one TB raid 0 for games Sony (hx909) 52" Tv 3D cross 1200 watts PSU 
Case
HAFX  
  hide details  
Reply
post #4 of 21
Quote:
Originally Posted by Kevdog View Post
You need to use an optical cable for sound, the video card only has video
don't give bad advice

--

OP you need to select HMDI out under playback devices (right click on the sound icon on the bottom right of the screen).
post #5 of 21
Quote:
Originally Posted by Kevdog View Post
You need to use an optical cable for sound, the video card only has video
No.


Go into your Control Panel > Sound and check the ATI HDMI as the default output.
post #6 of 21
Quote:
Originally Posted by Kevdog View Post
You need to use an optical cable for sound, the video card only has video
lol wut, ignore this.

Quote:
Originally Posted by TAr View Post
When using hdmi hdmi has sound and video I was doing it with my 6870
Did you enable AMD HDMI OUTPUT in the sound applet in ze control panel.
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
The 3930
(26 items)
 
Junior's 3930
(22 items)
 
DATA/HTPC
(20 items)
 
  hide details  
Reply
post #7 of 21
Quote:
Originally Posted by Kevdog View Post
You need to use an optical cable for sound, the video card only has video
post #8 of 21
1) the Hdmi drivers need to be installed

2) right click on the speaker icon in your taskbar

3) select playback devices

4) select AMD HDMI Outpu

5) click set Default

6) click apply

That should do it, let us know if that doesn't work
Poison
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3820 @ 4.7 Sabertooth x79 Powercolor 6870x2 G Skill 2133 8gb 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial m4 Noctua DH14 win7 64 ultimate HP 2511x 
KeyboardPowerMouseMouse Pad
microsoft Sidewinder Enermax Modu 87+ 900 Asus GX800 none 
Audio
Yamaha RX-V955, B&W bookshelves and Infinity PS-8 
  hide details  
Reply
Poison
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3820 @ 4.7 Sabertooth x79 Powercolor 6870x2 G Skill 2133 8gb 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial m4 Noctua DH14 win7 64 ultimate HP 2511x 
KeyboardPowerMouseMouse Pad
microsoft Sidewinder Enermax Modu 87+ 900 Asus GX800 none 
Audio
Yamaha RX-V955, B&W bookshelves and Infinity PS-8 
  hide details  
Reply
post #9 of 21
This

Quote:
Originally Posted by sub50hz View Post
No.


Go into your Control Panel > Sound and check the ATI HDMI as the default output.
~|Nanpa|~
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
|A8-3870k 3.5Ghz| |Gigabyte GA-A75-UD4H| |Onboard 6550D -_-| |Samsung 30nm Low Profile 2133 Cas9| 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
|Corsair Force GT 90GB|WD 820GB| |SamSung BluRay| |Stock Heatsink -_-| |Win 7 Ultimate x64| 
MonitorKeyboardPowerCase
|Samsung S27A950 120Hz 3D| |Microsoft SideWinder X4| |CorSaiR HX650| |Open TechBench|White LeDs|PurPle UV| 
MouseMouse PadAudio
|Microsoft SideWinder X8| |SteelSeries Diablo III| |OnBoard| 
  hide details  
Reply
~|Nanpa|~
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
|A8-3870k 3.5Ghz| |Gigabyte GA-A75-UD4H| |Onboard 6550D -_-| |Samsung 30nm Low Profile 2133 Cas9| 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
|Corsair Force GT 90GB|WD 820GB| |SamSung BluRay| |Stock Heatsink -_-| |Win 7 Ultimate x64| 
MonitorKeyboardPowerCase
|Samsung S27A950 120Hz 3D| |Microsoft SideWinder X4| |CorSaiR HX650| |Open TechBench|White LeDs|PurPle UV| 
MouseMouse PadAudio
|Microsoft SideWinder X8| |SteelSeries Diablo III| |OnBoard| 
  hide details  
Reply
post #10 of 21
Thread Starter 
It say hdmi out put not plugged in
What should I do now ?
I7 970 AT 4 GH
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 970 at 4GH water cooled EVGA 4 way classified MOBO GTX Titan SLI 12 GB tripple channel 
Hard DriveOptical DriveMonitorPower
160 GB Intell SSD 6 TB (3x2) 2 one TB raid 0 for games Sony (hx909) 52" Tv 3D cross 1200 watts PSU 
Case
HAFX  
  hide details  
Reply
I7 970 AT 4 GH
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 970 at 4GH water cooled EVGA 4 way classified MOBO GTX Titan SLI 12 GB tripple channel 
Hard DriveOptical DriveMonitorPower
160 GB Intell SSD 6 TB (3x2) 2 one TB raid 0 for games Sony (hx909) 52" Tv 3D cross 1200 watts PSU 
Case
HAFX  
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › 6970 sound issue