Overclock.net › Forums › Components › Power Supplies › Fried PSU or Mobo?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Fried PSU or Mobo?

post #1 of 16
Thread Starter 
Here are my specs of my build. All these parts are less than 3 weeks old and bought from newegg

AMD Phenom II 955 BE Overclocked to 3.6ghz
G.Skill Ripjaws 1600 DDR3 4gb (2x2gb) ram
Seagate 7200rpm 1TB HDD
XFX Radeon 5770
Gigabyte GIGABYTE GA-880GMA-UD2H AM3
PSU- RAIDMAX HYBRID 2 RX-630SS 630W ATX12V V2.2/ EPS12V

So heres whats happening, the PC was running completely fine, ran stability tests etc on it right after building it and after i OC'd it too.
Due to funds I had to wait before I got my GFX card.
So today(3 weeks after the build), I installed the XFX card in, powered it on and I didnt get a display signal at all. Also I used to hear 1 beep when it turned on but I dont hear it anymore also. I can hear the HDD spinning. And the fans are running too. the XFX fan is running what sounds to be like its max speed. I took out the card and tried it with the On Board graphics HDMI, still nothing. DVI nothing and VGA nothing.
Also a problem is that after I turn it on, it wont turn off. I hold the power button down for a long time and it still stays on. I have to turn it off by the rocker switch on the back.

So I was wondering if you think I should replace the Mobo or PSU? or if you think its another problem.
Thanks
My First Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD x4 955 C3 @4.0ghz 1.39v GIGABYTE GA-880GMA-UD2H XFX Radeon 5770@ 950/1350mhz [8gb] 4x2gb G.Skill Ripjaw 1600mhz[9-9-9-24 2T] 
Hard DriveOSMonitorPower
1Tb Seagate Barracuda 7200rpm / 500gb Seagate Windows 7 Ult 64bit 65in 1080p Mitsubishi HD DLC TV 630w RAIDMAX HYBRID 2 
  hide details  
Reply
My First Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD x4 955 C3 @4.0ghz 1.39v GIGABYTE GA-880GMA-UD2H XFX Radeon 5770@ 950/1350mhz [8gb] 4x2gb G.Skill Ripjaw 1600mhz[9-9-9-24 2T] 
Hard DriveOSMonitorPower
1Tb Seagate Barracuda 7200rpm / 500gb Seagate Windows 7 Ult 64bit 65in 1080p Mitsubishi HD DLC TV 630w RAIDMAX HYBRID 2 
  hide details  
Reply
post #2 of 16
The single beep at the beginning usually means everything is ok.
Does it make any combination of beeps?
Usual culprits:
CPU
GPU
Edited by L3gacy - 4/1/11 at 8:59pm
The Time Machine
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Kentsfiel Intel Core 2 Quad Q6700 3.6Ghz Evga nForce 790i SLI FTW Edition EVGA GTX 260 Core 216 Corsair DDR3 4096Mb @ 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
1 TB Western Digital LG SuperMulti Dvd Burner Windows 7 Ultimate 64Bit Razr Lycosa 
PowerCaseMouse
ANTEC True Power 750 Watt@80 Bronze Rating NZXT Guardian 921 Logitech M510 
  hide details  
Reply
The Time Machine
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Kentsfiel Intel Core 2 Quad Q6700 3.6Ghz Evga nForce 790i SLI FTW Edition EVGA GTX 260 Core 216 Corsair DDR3 4096Mb @ 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
1 TB Western Digital LG SuperMulti Dvd Burner Windows 7 Ultimate 64Bit Razr Lycosa 
PowerCaseMouse
ANTEC True Power 750 Watt@80 Bronze Rating NZXT Guardian 921 Logitech M510 
  hide details  
Reply
post #3 of 16
Thread Starter 
Ya thats what I thought also
thats why I said "I USED to hear" the single beep, but not anymore
sorry not trying to be an ass
My First Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD x4 955 C3 @4.0ghz 1.39v GIGABYTE GA-880GMA-UD2H XFX Radeon 5770@ 950/1350mhz [8gb] 4x2gb G.Skill Ripjaw 1600mhz[9-9-9-24 2T] 
Hard DriveOSMonitorPower
1Tb Seagate Barracuda 7200rpm / 500gb Seagate Windows 7 Ult 64bit 65in 1080p Mitsubishi HD DLC TV 630w RAIDMAX HYBRID 2 
  hide details  
Reply
My First Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD x4 955 C3 @4.0ghz 1.39v GIGABYTE GA-880GMA-UD2H XFX Radeon 5770@ 950/1350mhz [8gb] 4x2gb G.Skill Ripjaw 1600mhz[9-9-9-24 2T] 
Hard DriveOSMonitorPower
1Tb Seagate Barracuda 7200rpm / 500gb Seagate Windows 7 Ult 64bit 65in 1080p Mitsubishi HD DLC TV 630w RAIDMAX HYBRID 2 
  hide details  
Reply
post #4 of 16
From what you said above, it sounds like the CPU to me.
Try clearing the CMOS.
The Time Machine
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Kentsfiel Intel Core 2 Quad Q6700 3.6Ghz Evga nForce 790i SLI FTW Edition EVGA GTX 260 Core 216 Corsair DDR3 4096Mb @ 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
1 TB Western Digital LG SuperMulti Dvd Burner Windows 7 Ultimate 64Bit Razr Lycosa 
PowerCaseMouse
ANTEC True Power 750 Watt@80 Bronze Rating NZXT Guardian 921 Logitech M510 
  hide details  
Reply
The Time Machine
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Kentsfiel Intel Core 2 Quad Q6700 3.6Ghz Evga nForce 790i SLI FTW Edition EVGA GTX 260 Core 216 Corsair DDR3 4096Mb @ 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
1 TB Western Digital LG SuperMulti Dvd Burner Windows 7 Ultimate 64Bit Razr Lycosa 
PowerCaseMouse
ANTEC True Power 750 Watt@80 Bronze Rating NZXT Guardian 921 Logitech M510 
  hide details  
Reply
post #5 of 16
Quote:
Originally Posted by AlexxxAdam View Post
Here are my specs of my build. All these parts are less than 3 weeks old and bought from newegg

AMD Phenom II 955 BE Overclocked to 3.6ghz
G.Skill Ripjaws 1600 DDR3 4gb (2x2gb) ram
Seagate 7200rpm 1TB HDD
XFX Radeon 5770
Gigabyte GIGABYTE GA-880GMA-UD2H AM3
PSU- RAIDMAX HYBRID 2 RX-630SS 630W ATX12V V2.2/ EPS12V
inb4 VRM

http://www.overclock.net/amd-cpus/94...hy-choose.html

Your board is a 4+1 man...
2122 MK.II
(33 items)
 
G75VW
(2 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 2600k @ 4.4 GHz Asus P8P67 Asus ENGTX680 DirectCU II Asus ENGTX560Ti DirectCU II 
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
Asus ENGTX580 DirectCU II (RIP) 4x4GB DDR3 Kingston HyperX 1600 Mushkin Chronos 240GB Western Digital 1.5TB Green 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Intel 320 Series 120GB SSD Seagate 3TB Barracuda Seagate 2TB Barracuda Seagate 2TB Barracuda 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate 2TB Barracuda Green Seagate 2TB Barracuda Green Seagate 2TB Barracuda Green Western Digital 1TB External 
CoolingOSMonitorMonitor
Corsair H100 Windows 7 x64 Samsung SyncMaster SA700 Asus VE2471 
MonitorMonitorMonitorMonitor
Samsung SyncMaster SA300 Samsung SyncMaster 2233BW Acer X213W LG L194WTX 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer BlackWidow Antec Truepower 750w Corsair 800D Logitech G700 
Mouse PadAudioAudioAudio
Razer Sphex Corsair Vengeance 1500 Logitech G35 Logitech X-540 
CPUGraphics
i7 3630QM Asus GTX660M 2GB 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2410M 2.3~2.9 GHz Acer Nvidia GT540M 1GB Samsung 2x4GB 1333 
Hard DriveOSPowerMouse Pad
Seagate Momentus 750GB - 5400 Windows Home Premium x64 Pretty sure it's a battery. What mouse pad? 
  hide details  
Reply
2122 MK.II
(33 items)
 
G75VW
(2 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 2600k @ 4.4 GHz Asus P8P67 Asus ENGTX680 DirectCU II Asus ENGTX560Ti DirectCU II 
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
Asus ENGTX580 DirectCU II (RIP) 4x4GB DDR3 Kingston HyperX 1600 Mushkin Chronos 240GB Western Digital 1.5TB Green 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Intel 320 Series 120GB SSD Seagate 3TB Barracuda Seagate 2TB Barracuda Seagate 2TB Barracuda 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate 2TB Barracuda Green Seagate 2TB Barracuda Green Seagate 2TB Barracuda Green Western Digital 1TB External 
CoolingOSMonitorMonitor
Corsair H100 Windows 7 x64 Samsung SyncMaster SA700 Asus VE2471 
MonitorMonitorMonitorMonitor
Samsung SyncMaster SA300 Samsung SyncMaster 2233BW Acer X213W LG L194WTX 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer BlackWidow Antec Truepower 750w Corsair 800D Logitech G700 
Mouse PadAudioAudioAudio
Razer Sphex Corsair Vengeance 1500 Logitech G35 Logitech X-540 
CPUGraphics
i7 3630QM Asus GTX660M 2GB 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2410M 2.3~2.9 GHz Acer Nvidia GT540M 1GB Samsung 2x4GB 1333 
Hard DriveOSPowerMouse Pad
Seagate Momentus 750GB - 5400 Windows Home Premium x64 Pretty sure it's a battery. What mouse pad? 
  hide details  
Reply
post #6 of 16
Quote:
Originally Posted by SpammisT View Post
inb4 VRM

http://www.overclock.net/amd-cpus/94...hy-choose.html

Your board is a 4+1 man...
...and 3.6 GHz is a mediocre overclock...
post #7 of 16
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by L3gacy View Post
From what you said above, it sounds like the CPU to me.
Try clearing the CMOS.
just tried and still the same thing

I just hate having to RMA stuff and wait for things to come back. I esp dont want to RMA my mobo but if thats the problem I guess I have to. I'm going to try getting a friends old PSU and see if it runs it, but only thing is, he said he doesnt know if the old PSU is good or not
My First Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD x4 955 C3 @4.0ghz 1.39v GIGABYTE GA-880GMA-UD2H XFX Radeon 5770@ 950/1350mhz [8gb] 4x2gb G.Skill Ripjaw 1600mhz[9-9-9-24 2T] 
Hard DriveOSMonitorPower
1Tb Seagate Barracuda 7200rpm / 500gb Seagate Windows 7 Ult 64bit 65in 1080p Mitsubishi HD DLC TV 630w RAIDMAX HYBRID 2 
  hide details  
Reply
My First Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD x4 955 C3 @4.0ghz 1.39v GIGABYTE GA-880GMA-UD2H XFX Radeon 5770@ 950/1350mhz [8gb] 4x2gb G.Skill Ripjaw 1600mhz[9-9-9-24 2T] 
Hard DriveOSMonitorPower
1Tb Seagate Barracuda 7200rpm / 500gb Seagate Windows 7 Ult 64bit 65in 1080p Mitsubishi HD DLC TV 630w RAIDMAX HYBRID 2 
  hide details  
Reply
post #8 of 16
Thread Starter 
well tried out an old 650w BFG PSU and it turned on but still the same problem
So would you agree it would the the Mobo?
My First Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD x4 955 C3 @4.0ghz 1.39v GIGABYTE GA-880GMA-UD2H XFX Radeon 5770@ 950/1350mhz [8gb] 4x2gb G.Skill Ripjaw 1600mhz[9-9-9-24 2T] 
Hard DriveOSMonitorPower
1Tb Seagate Barracuda 7200rpm / 500gb Seagate Windows 7 Ult 64bit 65in 1080p Mitsubishi HD DLC TV 630w RAIDMAX HYBRID 2 
  hide details  
Reply
My First Build
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD x4 955 C3 @4.0ghz 1.39v GIGABYTE GA-880GMA-UD2H XFX Radeon 5770@ 950/1350mhz [8gb] 4x2gb G.Skill Ripjaw 1600mhz[9-9-9-24 2T] 
Hard DriveOSMonitorPower
1Tb Seagate Barracuda 7200rpm / 500gb Seagate Windows 7 Ult 64bit 65in 1080p Mitsubishi HD DLC TV 630w RAIDMAX HYBRID 2 
  hide details  
Reply
post #9 of 16
Have you tried removing the GPU and clearing the cmos. Make sure the GPU is seated in the pcie slot well. Also you could try plugging into the on board GPU and see if that works. If so in bios you can change the settings and turn on your new GPU.
post #10 of 16
I'd say you need to replace both. The board is a junk Gigabyte 4+1 power phase board. It really shouldn't even have a Thuban running at stock.

The PSU is junk, garbage and trash. If I had to GUESS, I'd say that PSU is maybe a meh at best 400w unit. Which you'd need a quality 400w to power that rig.

The BFG isn't much better either.
Junkyard
(18 items)
 
NAStradamous
(12 items)
 
HTPC01
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2320 @ 3.1GHz MSI B75MA-E33 HIS HD7970 3GB @ 1050 / 1700, 1.17v Patriot 2x4GB DDR3-1066 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial MX100 256GB WD Green 2TB DVDRW Corsair H50 Push / Pull 
CoolingOSMonitorMonitor
NZXT 120mm fans strapped to stock 7970 cooler Windows 10 Pro Dell 3007WFP Dell 2007FP 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 2007FP Cheap Toshiba (R.I.P. Ducky) PC Power & Cooling Silencer MKIII 950w Cheap Garbage (free) 
MouseAudio
Logitech G602 Yardsale Special 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3330 Asus H61 MSI GTX 750Ti Low Profile 2x4GB Hynix DDR3-1333 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
60GB Kingston SSD 1TB Seagate Samsung DVDRW CoolerMaster Gemin II 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 + Steam Big Picture / Plex HT 50" Insignia LED 1080p Logitech Rosewill Green 530w 
CaseMouseAudioOther
Silverstone HTPC Logitech Pioneer 2.0 tower speakers + 135w RMS Rosewill MCE Remote 
  hide details  
Reply
Junkyard
(18 items)
 
NAStradamous
(12 items)
 
HTPC01
(16 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2320 @ 3.1GHz MSI B75MA-E33 HIS HD7970 3GB @ 1050 / 1700, 1.17v Patriot 2x4GB DDR3-1066 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial MX100 256GB WD Green 2TB DVDRW Corsair H50 Push / Pull 
CoolingOSMonitorMonitor
NZXT 120mm fans strapped to stock 7970 cooler Windows 10 Pro Dell 3007WFP Dell 2007FP 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 2007FP Cheap Toshiba (R.I.P. Ducky) PC Power & Cooling Silencer MKIII 950w Cheap Garbage (free) 
MouseAudio
Logitech G602 Yardsale Special 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 3330 Asus H61 MSI GTX 750Ti Low Profile 2x4GB Hynix DDR3-1333 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
60GB Kingston SSD 1TB Seagate Samsung DVDRW CoolerMaster Gemin II 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 8.1 + Steam Big Picture / Plex HT 50" Insignia LED 1080p Logitech Rosewill Green 530w 
CaseMouseAudioOther
Silverstone HTPC Logitech Pioneer 2.0 tower speakers + 135w RMS Rosewill MCE Remote 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Power Supplies
Overclock.net › Forums › Components › Power Supplies › Fried PSU or Mobo?