Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › 980x stable at 4.50 but getting odd temps
New Posts  All Forums:Forum Nav:

980x stable at 4.50 but getting odd temps

post #1 of 8
Thread Starter 
hmmmmmmmmm i just got 4.50ghz after a few hours of Linx but my temps are very odd core 6 is showing 80c and the rest of the cores are in the 60s
what could this mean

as for the cpu temp itsself its 56c under full load

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1748266

any input will be helpful
home computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[intel core i7 930 @ 2.93ghz 0.993v] [ASUS Rampage III Gene x58 motherboard] [ 2X 1gb ati 5870s in cfx @ 850/1200 1.1v] [12gb 6x2gb nannya memory 1600mhz 1.66v 9-9-9-27] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[5x western digital blacks 640gb 64mb in raid 0] [sony blueraydrive/sony dvdrw drive] [Windows 7 Ultimate x64] [ dell UltraSharpU2311H widescreen 1080p lcd ] 
KeyboardPowerCaseMouse
[logitech black MX 5500 Keyboard] [corsair hx 650watt Power Supply] [corrsair 600T] [logitech black MX 5500 mouse] 
Mouse Pad
none 
  hide details  
Reply
home computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[intel core i7 930 @ 2.93ghz 0.993v] [ASUS Rampage III Gene x58 motherboard] [ 2X 1gb ati 5870s in cfx @ 850/1200 1.1v] [12gb 6x2gb nannya memory 1600mhz 1.66v 9-9-9-27] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[5x western digital blacks 640gb 64mb in raid 0] [sony blueraydrive/sony dvdrw drive] [Windows 7 Ultimate x64] [ dell UltraSharpU2311H widescreen 1080p lcd ] 
KeyboardPowerCaseMouse
[logitech black MX 5500 Keyboard] [corsair hx 650watt Power Supply] [corrsair 600T] [logitech black MX 5500 mouse] 
Mouse Pad
none 
  hide details  
Reply
post #2 of 8
Have you tried other software to factor out a false reading from the program you're using?

Could just be a bad sensor if anything.
Revofev
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 EVGA E770 2x EVGA GTX 570 6GB Mushkin Redline Ridgeback 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
128GB Crucial M4/ 4x1TB WD Black/ 1TB F3 Lite-On 24x Win 7 Ultimate x64 Acer H233H 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 2 w/ Red Switches Corsair AX850 800D Logitech G500 
Mouse Pad
Steelseries QcK+ 
  hide details  
Reply
Revofev
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 EVGA E770 2x EVGA GTX 570 6GB Mushkin Redline Ridgeback 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
128GB Crucial M4/ 4x1TB WD Black/ 1TB F3 Lite-On 24x Win 7 Ultimate x64 Acer H233H 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 2 w/ Red Switches Corsair AX850 800D Logitech G500 
Mouse Pad
Steelseries QcK+ 
  hide details  
Reply
post #3 of 8
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by SecrtAgentMan View Post
Have you tried other software to factor out a false reading from the program you're using?

Could just be a bad sensor if anything.
ya it could be it does not occur at 4.40 tho hmmmmmmmmmm ill try a differnt sofware and see

thanks for the input
home computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[intel core i7 930 @ 2.93ghz 0.993v] [ASUS Rampage III Gene x58 motherboard] [ 2X 1gb ati 5870s in cfx @ 850/1200 1.1v] [12gb 6x2gb nannya memory 1600mhz 1.66v 9-9-9-27] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[5x western digital blacks 640gb 64mb in raid 0] [sony blueraydrive/sony dvdrw drive] [Windows 7 Ultimate x64] [ dell UltraSharpU2311H widescreen 1080p lcd ] 
KeyboardPowerCaseMouse
[logitech black MX 5500 Keyboard] [corsair hx 650watt Power Supply] [corrsair 600T] [logitech black MX 5500 mouse] 
Mouse Pad
none 
  hide details  
Reply
home computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[intel core i7 930 @ 2.93ghz 0.993v] [ASUS Rampage III Gene x58 motherboard] [ 2X 1gb ati 5870s in cfx @ 850/1200 1.1v] [12gb 6x2gb nannya memory 1600mhz 1.66v 9-9-9-27] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[5x western digital blacks 640gb 64mb in raid 0] [sony blueraydrive/sony dvdrw drive] [Windows 7 Ultimate x64] [ dell UltraSharpU2311H widescreen 1080p lcd ] 
KeyboardPowerCaseMouse
[logitech black MX 5500 Keyboard] [corsair hx 650watt Power Supply] [corrsair 600T] [logitech black MX 5500 mouse] 
Mouse Pad
none 
  hide details  
Reply
post #4 of 8
Theres probably an air pocket in between you CPU and heatsink.
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980X 3003B475* @ 4449.1MHz 1.45V (6C-12T) ASUS Rampage III Extreme - 1208 BIOS CrossFire Asus EAH6970 945MHz/1450MHz 1180 mV* 6GB Corsair Dominator GT 2009MHz / 7-8-7-20 T1 C7* 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
RAID 0* OCZ Vertex 3 120GBX2 (OS)+ 4X 2TB WD Green Windows 7 Ultimate 64Bit 30" NEC MultiSync PA301W Filco Majestouch-2 Cherry MX Red 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX1200 1200W 80 Plus Gold 100% Modular Corsair Obsidian 800D Razor Mamba 4G Steelseries SX 
Audio
Bowers & Wilkins PM1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Core™ i7-2620M Apple Intel® HD Graphics 3000 Corsair Memory 8GB DDR3 1333MHz 
Hard DriveOptical DriveOS
Western Digital Scorpio Blue (WD10JPVT) 1TB SuperDrive OSX Lion 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980X 3003B475* @ 4449.1MHz 1.45V (6C-12T) ASUS Rampage III Extreme - 1208 BIOS CrossFire Asus EAH6970 945MHz/1450MHz 1180 mV* 6GB Corsair Dominator GT 2009MHz / 7-8-7-20 T1 C7* 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
RAID 0* OCZ Vertex 3 120GBX2 (OS)+ 4X 2TB WD Green Windows 7 Ultimate 64Bit 30" NEC MultiSync PA301W Filco Majestouch-2 Cherry MX Red 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX1200 1200W 80 Plus Gold 100% Modular Corsair Obsidian 800D Razor Mamba 4G Steelseries SX 
Audio
Bowers & Wilkins PM1 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Core™ i7-2620M Apple Intel® HD Graphics 3000 Corsair Memory 8GB DDR3 1333MHz 
Hard DriveOptical DriveOS
Western Digital Scorpio Blue (WD10JPVT) 1TB SuperDrive OSX Lion 
  hide details  
Reply
post #5 of 8
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by DorkSterr View Post
Theres probably an air pocket in between you CPU and heatsink.
ill also try a reseat if the software does the same thing and see if keeps occuring ill report back it just started as soon as i went from 4.40 to 4.50 hmmmmmmm


thanks for your input
home computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[intel core i7 930 @ 2.93ghz 0.993v] [ASUS Rampage III Gene x58 motherboard] [ 2X 1gb ati 5870s in cfx @ 850/1200 1.1v] [12gb 6x2gb nannya memory 1600mhz 1.66v 9-9-9-27] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[5x western digital blacks 640gb 64mb in raid 0] [sony blueraydrive/sony dvdrw drive] [Windows 7 Ultimate x64] [ dell UltraSharpU2311H widescreen 1080p lcd ] 
KeyboardPowerCaseMouse
[logitech black MX 5500 Keyboard] [corsair hx 650watt Power Supply] [corrsair 600T] [logitech black MX 5500 mouse] 
Mouse Pad
none 
  hide details  
Reply
home computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[intel core i7 930 @ 2.93ghz 0.993v] [ASUS Rampage III Gene x58 motherboard] [ 2X 1gb ati 5870s in cfx @ 850/1200 1.1v] [12gb 6x2gb nannya memory 1600mhz 1.66v 9-9-9-27] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[5x western digital blacks 640gb 64mb in raid 0] [sony blueraydrive/sony dvdrw drive] [Windows 7 Ultimate x64] [ dell UltraSharpU2311H widescreen 1080p lcd ] 
KeyboardPowerCaseMouse
[logitech black MX 5500 Keyboard] [corsair hx 650watt Power Supply] [corrsair 600T] [logitech black MX 5500 mouse] 
Mouse Pad
none 
  hide details  
Reply
post #6 of 8
Make sure that you're using RealTemp. It's the most accurate temperature sensor I've found for i7's.
http://www.techpowerup.com/realtemp/
Leviathan
(13 items)
 
Workstation
(10 items)
 
Alexandria
(11 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980X @ 4.3 HT on Asus P6T Deluxe V2 Radeon 5970 + GT 240 PHYSX Corsair 12gb (horrible) 
Hard DriveOSMonitorPower
64GB SSD boot + Raid 10 WDC Blues Pirated Win 7 (duh) Alienware AW2310 Corsair AX1200 
Case
Antec 902 Modded 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Xeon E3-1265L V2 Asus P8C WS Kingston 32GB 1600MHz ECC Crucial M4 256GB 
CoolingOSPowerAudio
Corsair H50 ESXi 6.0RC Corsair HX1000 Focusrite Scarlett 18i20 
Other
Mellanox MNPA19-XTR 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Dual Intel Xeon L5630 Supermicro X8DTH-6F Radeon 7750 64GB 1066MHz Registered DDR3 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
4 x 4TB Hitachi SAS Ultrastar Crucial M4 256GB Dual NH-U9DX i4 vSphere 6.0RC 
PowerCaseOther
Corsair AX1200 Norco RPC-4220 Mellanox MNPA19-XTR 
  hide details  
Reply
Leviathan
(13 items)
 
Workstation
(10 items)
 
Alexandria
(11 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980X @ 4.3 HT on Asus P6T Deluxe V2 Radeon 5970 + GT 240 PHYSX Corsair 12gb (horrible) 
Hard DriveOSMonitorPower
64GB SSD boot + Raid 10 WDC Blues Pirated Win 7 (duh) Alienware AW2310 Corsair AX1200 
Case
Antec 902 Modded 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Xeon E3-1265L V2 Asus P8C WS Kingston 32GB 1600MHz ECC Crucial M4 256GB 
CoolingOSPowerAudio
Corsair H50 ESXi 6.0RC Corsair HX1000 Focusrite Scarlett 18i20 
Other
Mellanox MNPA19-XTR 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Dual Intel Xeon L5630 Supermicro X8DTH-6F Radeon 7750 64GB 1066MHz Registered DDR3 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
4 x 4TB Hitachi SAS Ultrastar Crucial M4 256GB Dual NH-U9DX i4 vSphere 6.0RC 
PowerCaseOther
Corsair AX1200 Norco RPC-4220 Mellanox MNPA19-XTR 
  hide details  
Reply
post #7 of 8
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by mymlan View Post
Make sure that you're using RealTemp. It's the most accurate temperature sensor I've found for i7's.
http://www.techpowerup.com/realtemp/
thanks for the link ill restart testing soon as i can

thanks for the link and the input
home computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[intel core i7 930 @ 2.93ghz 0.993v] [ASUS Rampage III Gene x58 motherboard] [ 2X 1gb ati 5870s in cfx @ 850/1200 1.1v] [12gb 6x2gb nannya memory 1600mhz 1.66v 9-9-9-27] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[5x western digital blacks 640gb 64mb in raid 0] [sony blueraydrive/sony dvdrw drive] [Windows 7 Ultimate x64] [ dell UltraSharpU2311H widescreen 1080p lcd ] 
KeyboardPowerCaseMouse
[logitech black MX 5500 Keyboard] [corsair hx 650watt Power Supply] [corrsair 600T] [logitech black MX 5500 mouse] 
Mouse Pad
none 
  hide details  
Reply
home computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[intel core i7 930 @ 2.93ghz 0.993v] [ASUS Rampage III Gene x58 motherboard] [ 2X 1gb ati 5870s in cfx @ 850/1200 1.1v] [12gb 6x2gb nannya memory 1600mhz 1.66v 9-9-9-27] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[5x western digital blacks 640gb 64mb in raid 0] [sony blueraydrive/sony dvdrw drive] [Windows 7 Ultimate x64] [ dell UltraSharpU2311H widescreen 1080p lcd ] 
KeyboardPowerCaseMouse
[logitech black MX 5500 Keyboard] [corsair hx 650watt Power Supply] [corrsair 600T] [logitech black MX 5500 mouse] 
Mouse Pad
none 
  hide details  
Reply
post #8 of 8
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by mymlan View Post
Make sure that you're using RealTemp. It's the most accurate temperature sensor I've found for i7's.
http://www.techpowerup.com/realtemp/
hmmmmmmmm all cores seem to be loading around the same for now ill report back if it does the same thing

core1 72c core2 71c core3 64c core4 68c core5 72c core6 72c load temps as of right now testing....

thanks for the link and thank you all for helping and your inputs
Edited by III-Kill-ZonE-III - 4/3/11 at 2:56pm
home computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[intel core i7 930 @ 2.93ghz 0.993v] [ASUS Rampage III Gene x58 motherboard] [ 2X 1gb ati 5870s in cfx @ 850/1200 1.1v] [12gb 6x2gb nannya memory 1600mhz 1.66v 9-9-9-27] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[5x western digital blacks 640gb 64mb in raid 0] [sony blueraydrive/sony dvdrw drive] [Windows 7 Ultimate x64] [ dell UltraSharpU2311H widescreen 1080p lcd ] 
KeyboardPowerCaseMouse
[logitech black MX 5500 Keyboard] [corsair hx 650watt Power Supply] [corrsair 600T] [logitech black MX 5500 mouse] 
Mouse Pad
none 
  hide details  
Reply
home computer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[intel core i7 930 @ 2.93ghz 0.993v] [ASUS Rampage III Gene x58 motherboard] [ 2X 1gb ati 5870s in cfx @ 850/1200 1.1v] [12gb 6x2gb nannya memory 1600mhz 1.66v 9-9-9-27] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[5x western digital blacks 640gb 64mb in raid 0] [sony blueraydrive/sony dvdrw drive] [Windows 7 Ultimate x64] [ dell UltraSharpU2311H widescreen 1080p lcd ] 
KeyboardPowerCaseMouse
[logitech black MX 5500 Keyboard] [corsair hx 650watt Power Supply] [corrsair 600T] [logitech black MX 5500 mouse] 
Mouse Pad
none 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › 980x stable at 4.50 but getting odd temps