Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Weird mobo LAN problem
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Weird mobo LAN problem

post #1 of 3
Thread Starter 
I keep having this bizzare problem where the lan port on my asus p7p55lx completely stops working as if it just dissapeared. The only thing that fixes it is a complete bios reset.

Is there some kind of known fix for this kind of this kind of problem? I am running the newest bios and the system has been stable for quite some time. I know its a budget board but its a bit ridiculous.
XEON POWER
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E3-1280 V2 Asus p8h77-i EVGA GTX 570  Corsair Dominator Platinum 1866 cl9 16gb 2x8gb 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung Spinpoint F3 Samsung 830 Crucial C300 Samsung USB Blu-Ray 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 8 Dell U2711 HP 2709m Razer Blackwidow 
PowerCaseMouseMouse Pad
Silverstone Strider Essentials ST60ES-F Bitfenix Prodigy Razer Naga Molten razer sphex 
Audio
onboard 
  hide details  
Reply
XEON POWER
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E3-1280 V2 Asus p8h77-i EVGA GTX 570  Corsair Dominator Platinum 1866 cl9 16gb 2x8gb 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung Spinpoint F3 Samsung 830 Crucial C300 Samsung USB Blu-Ray 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 8 Dell U2711 HP 2709m Razer Blackwidow 
PowerCaseMouseMouse Pad
Silverstone Strider Essentials ST60ES-F Bitfenix Prodigy Razer Naga Molten razer sphex 
Audio
onboard 
  hide details  
Reply
post #2 of 3
I've had component level failures from Asus "entry level" boards before, the fact that the only temporary fix you've found is messing with the BIOS kinda' hint in that direct too


Out of curiosity... have you tried both LAN drivers for this motherboard? there appears to be a cover-all chipset driver along with one specific driver
Edited by ()ut[@st - 4/4/11 at 12:18am
Leviathan
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
San Diego 3700+ MSI K8N Neo2 Platinum Gigabyte Radeon 9600XT 128Mb 2Gb Geil Ultra-X DDR400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate Barracuda 80Gb SATA Asus DRW20B1LT SATA Dual boot XPpro/Fedora Core 14 19" Acer AL1916W (recapped) 
KeyboardPowerCaseMouse
CompaQ KB-0133 Antec TrueBlue480 (recapped) CoolerMaster Centurion CAC-T01 Logitech M-S34 
  hide details  
Reply
Leviathan
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
San Diego 3700+ MSI K8N Neo2 Platinum Gigabyte Radeon 9600XT 128Mb 2Gb Geil Ultra-X DDR400 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate Barracuda 80Gb SATA Asus DRW20B1LT SATA Dual boot XPpro/Fedora Core 14 19" Acer AL1916W (recapped) 
KeyboardPowerCaseMouse
CompaQ KB-0133 Antec TrueBlue480 (recapped) CoolerMaster Centurion CAC-T01 Logitech M-S34 
  hide details  
Reply
post #3 of 3
Thread Starter 
Crap I guess that's what I get for buying a cheap refurb opqenbox board from new egg. At least it was cheap.

I'm running linux but I'll look and see about any fix with drivers. Realtek usually has them for Linux. The weird thing is it will work fine for hours I turn it off and then it will be dead next time.

I may just buy a cheap LAN card if this keeps up.
XEON POWER
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E3-1280 V2 Asus p8h77-i EVGA GTX 570  Corsair Dominator Platinum 1866 cl9 16gb 2x8gb 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung Spinpoint F3 Samsung 830 Crucial C300 Samsung USB Blu-Ray 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 8 Dell U2711 HP 2709m Razer Blackwidow 
PowerCaseMouseMouse Pad
Silverstone Strider Essentials ST60ES-F Bitfenix Prodigy Razer Naga Molten razer sphex 
Audio
onboard 
  hide details  
Reply
XEON POWER
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E3-1280 V2 Asus p8h77-i EVGA GTX 570  Corsair Dominator Platinum 1866 cl9 16gb 2x8gb 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung Spinpoint F3 Samsung 830 Crucial C300 Samsung USB Blu-Ray 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows 8 Dell U2711 HP 2709m Razer Blackwidow 
PowerCaseMouseMouse Pad
Silverstone Strider Essentials ST60ES-F Bitfenix Prodigy Razer Naga Molten razer sphex 
Audio
onboard 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Weird mobo LAN problem