Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › 5870 Crossfire Usage Issue (With Pic)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

5870 Crossfire Usage Issue (With Pic) - Page 3

post #21 of 38
Thread Starter 
Oh yes and I downloaded 11.3 and still same issue
Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 930 @ 4.2ghz @ 1.275vcore Rampage 3 Extreme Asus 6950 DCUII Asus 6950 DCUII 
RAMHard DriveOptical DriveOS
2000mhz Dom Gt's cl8 (3 Internal) 2 x 250GIG Samsung 7200RPM, 1 x 2TB W LG DVD-RW Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2250 (1920x1080) Razer Nostromo Coolermaster 1250W Cosmos II 
MouseMouse Pad
RAT 7 GLIDE 7 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 930 @ 4.2ghz @ 1.275vcore Rampage 3 Extreme Asus 6950 DCUII Asus 6950 DCUII 
RAMHard DriveOptical DriveOS
2000mhz Dom Gt's cl8 (3 Internal) 2 x 250GIG Samsung 7200RPM, 1 x 2TB W LG DVD-RW Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2250 (1920x1080) Razer Nostromo Coolermaster 1250W Cosmos II 
MouseMouse Pad
RAT 7 GLIDE 7 
  hide details  
Reply
post #22 of 38
Thread Starter 
Tested Sniper Ghost warrior and Just Cause 2 and COD4 and this is what I found:

Just Cause 2: About 96% usage on both cards

COD4: 87% usage on both cards (but capped at 250FPS so I guess the other 13% was not needed)

Sniper Ghost Warrior: 99% load on 1st card, 0% load on second
Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 930 @ 4.2ghz @ 1.275vcore Rampage 3 Extreme Asus 6950 DCUII Asus 6950 DCUII 
RAMHard DriveOptical DriveOS
2000mhz Dom Gt's cl8 (3 Internal) 2 x 250GIG Samsung 7200RPM, 1 x 2TB W LG DVD-RW Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2250 (1920x1080) Razer Nostromo Coolermaster 1250W Cosmos II 
MouseMouse Pad
RAT 7 GLIDE 7 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 930 @ 4.2ghz @ 1.275vcore Rampage 3 Extreme Asus 6950 DCUII Asus 6950 DCUII 
RAMHard DriveOptical DriveOS
2000mhz Dom Gt's cl8 (3 Internal) 2 x 250GIG Samsung 7200RPM, 1 x 2TB W LG DVD-RW Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2250 (1920x1080) Razer Nostromo Coolermaster 1250W Cosmos II 
MouseMouse Pad
RAT 7 GLIDE 7 
  hide details  
Reply
post #23 of 38
Thread Starter 
Hey Guys,

Im not sure why but I rebooted my PC and now the load on first card is on 99% constant
Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 930 @ 4.2ghz @ 1.275vcore Rampage 3 Extreme Asus 6950 DCUII Asus 6950 DCUII 
RAMHard DriveOptical DriveOS
2000mhz Dom Gt's cl8 (3 Internal) 2 x 250GIG Samsung 7200RPM, 1 x 2TB W LG DVD-RW Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2250 (1920x1080) Razer Nostromo Coolermaster 1250W Cosmos II 
MouseMouse Pad
RAT 7 GLIDE 7 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 930 @ 4.2ghz @ 1.275vcore Rampage 3 Extreme Asus 6950 DCUII Asus 6950 DCUII 
RAMHard DriveOptical DriveOS
2000mhz Dom Gt's cl8 (3 Internal) 2 x 250GIG Samsung 7200RPM, 1 x 2TB W LG DVD-RW Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2250 (1920x1080) Razer Nostromo Coolermaster 1250W Cosmos II 
MouseMouse Pad
RAT 7 GLIDE 7 
  hide details  
Reply
post #24 of 38
lolwut?
testbench#1
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
PII X6 1090t MSI 790FX-GD70 EVGA GTX570 2x1gb Crucial + 2x2gb Kingston 
Hard DriveOptical DriveMonitorPower
2x Seagate Momentus XT 500gb Raid 0 Generic dvd-rw Samsung 27" Syncmaster P2770HD Ultra LSP 750w 
Case
white Corsair 600T 
  hide details  
Reply
testbench#1
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
PII X6 1090t MSI 790FX-GD70 EVGA GTX570 2x1gb Crucial + 2x2gb Kingston 
Hard DriveOptical DriveMonitorPower
2x Seagate Momentus XT 500gb Raid 0 Generic dvd-rw Samsung 27" Syncmaster P2770HD Ultra LSP 750w 
Case
white Corsair 600T 
  hide details  
Reply
post #25 of 38
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Mikrouwel View Post
Hey Guys,

Im not sure why but I rebooted my PC and now the load on first card is on 99% constant
Okay I sorted that by unticking Crossfire X in CCC and then ticking again but original prob still there
Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 930 @ 4.2ghz @ 1.275vcore Rampage 3 Extreme Asus 6950 DCUII Asus 6950 DCUII 
RAMHard DriveOptical DriveOS
2000mhz Dom Gt's cl8 (3 Internal) 2 x 250GIG Samsung 7200RPM, 1 x 2TB W LG DVD-RW Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2250 (1920x1080) Razer Nostromo Coolermaster 1250W Cosmos II 
MouseMouse Pad
RAT 7 GLIDE 7 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 930 @ 4.2ghz @ 1.275vcore Rampage 3 Extreme Asus 6950 DCUII Asus 6950 DCUII 
RAMHard DriveOptical DriveOS
2000mhz Dom Gt's cl8 (3 Internal) 2 x 250GIG Samsung 7200RPM, 1 x 2TB W LG DVD-RW Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2250 (1920x1080) Razer Nostromo Coolermaster 1250W Cosmos II 
MouseMouse Pad
RAT 7 GLIDE 7 
  hide details  
Reply
post #26 of 38
The original prob is with not doubt a Driver issue. I had that problem with both my 5830 CF and 5850 cf setup. Try cleaning out all drivers and start over with an older V of the CCC. Not sure it helps but it happend to fix my old probs like that. Sure it takes time to remove and reinstall 3 diffrent vertions of the CCC but its all worth it.
Viva La'Value
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K Asus Maximus Gene-Z MSI GTX 760 2gb 8Gb Corsair Vengeance Red edition 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel® SSD 320 Series Lite On DVD-R-RW Win 8.1 Yamakasi DS270 2560x1440 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Sidewinder x4 Cooler Master Silent Pro 1000W 80+Bronze Aerocool Dead Silence m-atx Logitech g602 Wireless 
  hide details  
Reply
Viva La'Value
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600K Asus Maximus Gene-Z MSI GTX 760 2gb 8Gb Corsair Vengeance Red edition 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Intel® SSD 320 Series Lite On DVD-R-RW Win 8.1 Yamakasi DS270 2560x1440 
KeyboardPowerCaseMouse
MS Sidewinder x4 Cooler Master Silent Pro 1000W 80+Bronze Aerocool Dead Silence m-atx Logitech g602 Wireless 
  hide details  
Reply
post #27 of 38
Thread Starter 
Hi Guys,

I uninstalled driver then booted into safe mode and used driver sweeper and then boot back and tried to install 11.2 and there is a error at the end and if I click on it, it takes me to a page that tells me that the driver install failed but everything else installed fine?

I then tried again and again with and without driver sweeper and with different driver and same.

What must I do now?
Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 930 @ 4.2ghz @ 1.275vcore Rampage 3 Extreme Asus 6950 DCUII Asus 6950 DCUII 
RAMHard DriveOptical DriveOS
2000mhz Dom Gt's cl8 (3 Internal) 2 x 250GIG Samsung 7200RPM, 1 x 2TB W LG DVD-RW Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2250 (1920x1080) Razer Nostromo Coolermaster 1250W Cosmos II 
MouseMouse Pad
RAT 7 GLIDE 7 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 930 @ 4.2ghz @ 1.275vcore Rampage 3 Extreme Asus 6950 DCUII Asus 6950 DCUII 
RAMHard DriveOptical DriveOS
2000mhz Dom Gt's cl8 (3 Internal) 2 x 250GIG Samsung 7200RPM, 1 x 2TB W LG DVD-RW Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2250 (1920x1080) Razer Nostromo Coolermaster 1250W Cosmos II 
MouseMouse Pad
RAT 7 GLIDE 7 
  hide details  
Reply
post #28 of 38
Thread Starter 
Hey guys,

After about an hour and a half of uninstalling an reinstalling driver I finally managed to get it to use both cards

I am using 11.4

Now the problem I am having is the EXACT same as this guy but with higher FPS (He is running 2 x 5850's).

http://www.overclock.net/ati/979064-...tuttering.html

Any thoughts, I want to get this working tonight if I can

Thanks for help so far

(And yes, it was worth it )
Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 930 @ 4.2ghz @ 1.275vcore Rampage 3 Extreme Asus 6950 DCUII Asus 6950 DCUII 
RAMHard DriveOptical DriveOS
2000mhz Dom Gt's cl8 (3 Internal) 2 x 250GIG Samsung 7200RPM, 1 x 2TB W LG DVD-RW Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2250 (1920x1080) Razer Nostromo Coolermaster 1250W Cosmos II 
MouseMouse Pad
RAT 7 GLIDE 7 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 930 @ 4.2ghz @ 1.275vcore Rampage 3 Extreme Asus 6950 DCUII Asus 6950 DCUII 
RAMHard DriveOptical DriveOS
2000mhz Dom Gt's cl8 (3 Internal) 2 x 250GIG Samsung 7200RPM, 1 x 2TB W LG DVD-RW Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2250 (1920x1080) Razer Nostromo Coolermaster 1250W Cosmos II 
MouseMouse Pad
RAT 7 GLIDE 7 
  hide details  
Reply
post #29 of 38
Thread Starter 
Hey Guys,

I also found this which seems to be the same prob as well.

Like I said, I am running 11.4 with latest CAPS for it.

Surly if 3 people are having the issue then other must be too?

And I get the problem even if I take both my card to 1.1Ghz (Aint got the balls to go further) and it does not go below 51FPS so I don't think its the cards not having enough power either :/

Please can you help me (and others) sort this out guys
Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 930 @ 4.2ghz @ 1.275vcore Rampage 3 Extreme Asus 6950 DCUII Asus 6950 DCUII 
RAMHard DriveOptical DriveOS
2000mhz Dom Gt's cl8 (3 Internal) 2 x 250GIG Samsung 7200RPM, 1 x 2TB W LG DVD-RW Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2250 (1920x1080) Razer Nostromo Coolermaster 1250W Cosmos II 
MouseMouse Pad
RAT 7 GLIDE 7 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 930 @ 4.2ghz @ 1.275vcore Rampage 3 Extreme Asus 6950 DCUII Asus 6950 DCUII 
RAMHard DriveOptical DriveOS
2000mhz Dom Gt's cl8 (3 Internal) 2 x 250GIG Samsung 7200RPM, 1 x 2TB W LG DVD-RW Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
SyncMaster P2250 (1920x1080) Razer Nostromo Coolermaster 1250W Cosmos II 
MouseMouse Pad
RAT 7 GLIDE 7 
  hide details  
Reply
post #30 of 38
lol. When your in windowed mode CCC automatically disables crossfire. You need to run full screen and make sure you have CrossfireX selected Via CCC.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › 5870 Crossfire Usage Issue (With Pic)