Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › XFX 780sli usb issues
New Posts  All Forums:Forum Nav:

XFX 780sli usb issues

post #1 of 5
Thread Starter 
Hi there.

For some reason whenever i connect a device to a usb port, i get a message saying the device can perform faster, connect to a usb 2.0 socket... I'm pretty sure all usb slots are 2.0.

I'm thinking reinstall mobo with online drivers (it is up to date by the way), but am asking if that's the correct solution to the problem, or could it be an os problem?

Thank you.
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Asus Z87-Deluxe EVGA 760SC Corsair Vengence 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 950 EVO Plextor px820sa Windows 10 Syncmaster px2370 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair HX1050 Fractal Design Define S CM Storm Spawn Corsair 
Audio
Custom Amp 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Asus Z87-Deluxe EVGA 760SC Corsair Vengence 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 950 EVO Plextor px820sa Windows 10 Syncmaster px2370 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair HX1050 Fractal Design Define S CM Storm Spawn Corsair 
Audio
Custom Amp 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
from what I remember I think there is a slight mixture of 1.1 and 2.0 usb ports on nforce boards... just try other ports, all the headers should be 2.0
---eYe SeVen---
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 @ 4415 mhz Gigabyte X58A-OC ASUS ENGTX560 TI DCII G.Skill 6gb 2000 mhz CL9 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Intel X25-M 120GB SSD Lite On/Asus Corsair/Asus DCUII Windows 7 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 23" LED HDMI Microsoft SideWinder X4 ABS Majesty 900watt Corsair Special Edition White 600T 
MouseMouse PadAudio
Logitech G700 Xtrac PADS FAT MAT HT Omega STRIKER 7.1 
  hide details  
Reply
---eYe SeVen---
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 @ 4415 mhz Gigabyte X58A-OC ASUS ENGTX560 TI DCII G.Skill 6gb 2000 mhz CL9 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Intel X25-M 120GB SSD Lite On/Asus Corsair/Asus DCUII Windows 7 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 23" LED HDMI Microsoft SideWinder X4 ABS Majesty 900watt Corsair Special Edition White 600T 
MouseMouse PadAudio
Logitech G700 Xtrac PADS FAT MAT HT Omega STRIKER 7.1 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
Thread Starter 
same problem happens on every port
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Asus Z87-Deluxe EVGA 760SC Corsair Vengence 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 950 EVO Plextor px820sa Windows 10 Syncmaster px2370 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair HX1050 Fractal Design Define S CM Storm Spawn Corsair 
Audio
Custom Amp 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Asus Z87-Deluxe EVGA 760SC Corsair Vengence 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 950 EVO Plextor px820sa Windows 10 Syncmaster px2370 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair HX1050 Fractal Design Define S CM Storm Spawn Corsair 
Audio
Custom Amp 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
can you use the device even though it says this?
if so heres a way to remove the message if it pops up but you can still use the device..

http://www.techrena.net/windows/this...ws-7-xp-vista/
Edited by Amann - 4/5/11 at 4:05am
---eYe SeVen---
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 @ 4415 mhz Gigabyte X58A-OC ASUS ENGTX560 TI DCII G.Skill 6gb 2000 mhz CL9 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Intel X25-M 120GB SSD Lite On/Asus Corsair/Asus DCUII Windows 7 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 23" LED HDMI Microsoft SideWinder X4 ABS Majesty 900watt Corsair Special Edition White 600T 
MouseMouse PadAudio
Logitech G700 Xtrac PADS FAT MAT HT Omega STRIKER 7.1 
  hide details  
Reply
---eYe SeVen---
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 950 @ 4415 mhz Gigabyte X58A-OC ASUS ENGTX560 TI DCII G.Skill 6gb 2000 mhz CL9 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Intel X25-M 120GB SSD Lite On/Asus Corsair/Asus DCUII Windows 7 64-bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 23" LED HDMI Microsoft SideWinder X4 ABS Majesty 900watt Corsair Special Edition White 600T 
MouseMouse PadAudio
Logitech G700 Xtrac PADS FAT MAT HT Omega STRIKER 7.1 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Thread Starter 
The thing is I think the ports are running at a slow speed as well, because it took AGES to copy some tunes to my iPod. The devices aren't usb3 compatible either.
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Asus Z87-Deluxe EVGA 760SC Corsair Vengence 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 950 EVO Plextor px820sa Windows 10 Syncmaster px2370 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair HX1050 Fractal Design Define S CM Storm Spawn Corsair 
Audio
Custom Amp 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4770k Asus Z87-Deluxe EVGA 760SC Corsair Vengence 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 950 EVO Plextor px820sa Windows 10 Syncmaster px2370 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair HX1050 Fractal Design Define S CM Storm Spawn Corsair 
Audio
Custom Amp 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › XFX 780sli usb issues