Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Linux, Unix › can't get any sound
New Posts  All Forums:Forum Nav:

can't get any sound - Page 2

post #11 of 28
well i'm not sure how gentoo/sabyon store their config files, you might find it in:

/boot

might be named something like:

config-2.6.*-*

or it might be "contained" with in the running kernel, you can try:

zcat /proc/config.gz > current-config

(note: it will save it in the current directory you are in.)

you can attach it here, and i'm sure myself or some one else can take a look at it, and be able to figure it how it was compiled

but according to your lsmod, doesn't appear your sound card module is loaded by default? have you tried manually loading it with modprobe?
Bazinga Punk
(12 items)
 
ooh shiny!
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon 3440 AsRock P55 extreme Evga 8800 GT 512 MB Gskill Ripjaws 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Western Digital Blue Antec Khuler 620 Ubuntu 11.10 Asus vw264H 
KeyboardPowerCaseMouse
GIGABYTE KM7600 CORSAIR TX 650 Cooler Master 590 GIGABYTE GM-M6800 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I5 6500 Gigabyte z170xp-SLI Nvidia 970gtx Corsair 16gb ddr4 2666mhz  
Hard DriveOS
250gb Samsung Evo 850 Windows 10 & Ubuntu 15.10 
  hide details  
Reply
Bazinga Punk
(12 items)
 
ooh shiny!
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon 3440 AsRock P55 extreme Evga 8800 GT 512 MB Gskill Ripjaws 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Western Digital Blue Antec Khuler 620 Ubuntu 11.10 Asus vw264H 
KeyboardPowerCaseMouse
GIGABYTE KM7600 CORSAIR TX 650 Cooler Master 590 GIGABYTE GM-M6800 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I5 6500 Gigabyte z170xp-SLI Nvidia 970gtx Corsair 16gb ddr4 2666mhz  
Hard DriveOS
250gb Samsung Evo 850 Windows 10 & Ubuntu 15.10 
  hide details  
Reply
post #12 of 28
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by transhour View Post
well i'm not sure how gentoo/sabyon store their config files, you might find it in:

/boot

might be named something like:

config-2.6.*-*

or it might be "contained" with in the running kernel, you can try:

zcat /proc/config.gz > current-config

(note: it will save it in the current directory you are in.)

you can attach it here, and i'm sure myself or some one else can take a look at it, and be able to figure it how it was compiled

but according to your lsmod, doesn't appear your sound card module is loaded by default? have you tried manually loading it with modprobe?
I have not tried modprobe yet
OoGhiJ MIQtxxXA
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q9550 E0 @3.825ghz Abit IX48-GT3 Tigerforce SPARKLE GTX470 850c/1800m 220 650c sli later 4GB DDR3 Mushkin blackline 7-8-7-24-1T 1200mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD1tb +WD500gb +WD200gb not like I need one edge linux LG 22" w2240 +optiquest q71 
KeyboardPowerCaseMouse
Adesso MKB-135B Mechanical DELTA GPS-750B A 750w sleeved moded Kandalf LCS Razer Mamba 
Mouse Pad
don't got one or need one 
  hide details  
Reply
OoGhiJ MIQtxxXA
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q9550 E0 @3.825ghz Abit IX48-GT3 Tigerforce SPARKLE GTX470 850c/1800m 220 650c sli later 4GB DDR3 Mushkin blackline 7-8-7-24-1T 1200mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD1tb +WD500gb +WD200gb not like I need one edge linux LG 22" w2240 +optiquest q71 
KeyboardPowerCaseMouse
Adesso MKB-135B Mechanical DELTA GPS-750B A 750w sleeved moded Kandalf LCS Razer Mamba 
Mouse Pad
don't got one or need one 
  hide details  
Reply
post #13 of 28
i'm not a 100% sure on this, alsa is configured in the kernel by default from that config file, there is a section fo OSS, but it is deprecated...so i don't know if that needs to be enabled or not to work with OSSv4...as i don't recall it being enabled in any of the kernels i've used in the past, when attempting to use OSSv4...

i honestly don't think your problem is with the kernel, well, the way it is configure, i just don't think your sound card module has been loaded, as to why OSSv4 isn't working.
Bazinga Punk
(12 items)
 
ooh shiny!
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon 3440 AsRock P55 extreme Evga 8800 GT 512 MB Gskill Ripjaws 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Western Digital Blue Antec Khuler 620 Ubuntu 11.10 Asus vw264H 
KeyboardPowerCaseMouse
GIGABYTE KM7600 CORSAIR TX 650 Cooler Master 590 GIGABYTE GM-M6800 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I5 6500 Gigabyte z170xp-SLI Nvidia 970gtx Corsair 16gb ddr4 2666mhz  
Hard DriveOS
250gb Samsung Evo 850 Windows 10 & Ubuntu 15.10 
  hide details  
Reply
Bazinga Punk
(12 items)
 
ooh shiny!
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon 3440 AsRock P55 extreme Evga 8800 GT 512 MB Gskill Ripjaws 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Western Digital Blue Antec Khuler 620 Ubuntu 11.10 Asus vw264H 
KeyboardPowerCaseMouse
GIGABYTE KM7600 CORSAIR TX 650 Cooler Master 590 GIGABYTE GM-M6800 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I5 6500 Gigabyte z170xp-SLI Nvidia 970gtx Corsair 16gb ddr4 2666mhz  
Hard DriveOS
250gb Samsung Evo 850 Windows 10 & Ubuntu 15.10 
  hide details  
Reply
post #14 of 28
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by transhour View Post
i'm not a 100% sure on this, alsa is configured in the kernel by default from that config file, there is a section fo OSS, but it is deprecated...so i don't know if that needs to be enabled or not to work with OSSv4...as i don't recall it being enabled in any of the kernels i've used in the past, when attempting to use OSSv4...

i honestly don't think your problem is with the kernel, well, the way it is configure, i just don't think your sound card module has been loaded, as to why OSSv4 isn't working.
I see
let me try that


EDIT:can't recall the module name
off to Google again
Google has failed me again
Edited by 3dfxvoodoo - 4/6/11 at 1:02pm
OoGhiJ MIQtxxXA
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q9550 E0 @3.825ghz Abit IX48-GT3 Tigerforce SPARKLE GTX470 850c/1800m 220 650c sli later 4GB DDR3 Mushkin blackline 7-8-7-24-1T 1200mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD1tb +WD500gb +WD200gb not like I need one edge linux LG 22" w2240 +optiquest q71 
KeyboardPowerCaseMouse
Adesso MKB-135B Mechanical DELTA GPS-750B A 750w sleeved moded Kandalf LCS Razer Mamba 
Mouse Pad
don't got one or need one 
  hide details  
Reply
OoGhiJ MIQtxxXA
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q9550 E0 @3.825ghz Abit IX48-GT3 Tigerforce SPARKLE GTX470 850c/1800m 220 650c sli later 4GB DDR3 Mushkin blackline 7-8-7-24-1T 1200mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD1tb +WD500gb +WD200gb not like I need one edge linux LG 22" w2240 +optiquest q71 
KeyboardPowerCaseMouse
Adesso MKB-135B Mechanical DELTA GPS-750B A 750w sleeved moded Kandalf LCS Razer Mamba 
Mouse Pad
don't got one or need one 
  hide details  
Reply
post #15 of 28
Thread Starter 
I have a sound blaster xtreme audio pci
it's module name CA0106 right?

I get this as I load it
FATAL: Module CA0106 not found.


just about to scrap and reinstall
as this has happen before and that what I did last time
Edited by 3dfxvoodoo - 4/6/11 at 1:46pm
OoGhiJ MIQtxxXA
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q9550 E0 @3.825ghz Abit IX48-GT3 Tigerforce SPARKLE GTX470 850c/1800m 220 650c sli later 4GB DDR3 Mushkin blackline 7-8-7-24-1T 1200mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD1tb +WD500gb +WD200gb not like I need one edge linux LG 22" w2240 +optiquest q71 
KeyboardPowerCaseMouse
Adesso MKB-135B Mechanical DELTA GPS-750B A 750w sleeved moded Kandalf LCS Razer Mamba 
Mouse Pad
don't got one or need one 
  hide details  
Reply
OoGhiJ MIQtxxXA
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q9550 E0 @3.825ghz Abit IX48-GT3 Tigerforce SPARKLE GTX470 850c/1800m 220 650c sli later 4GB DDR3 Mushkin blackline 7-8-7-24-1T 1200mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD1tb +WD500gb +WD200gb not like I need one edge linux LG 22" w2240 +optiquest q71 
KeyboardPowerCaseMouse
Adesso MKB-135B Mechanical DELTA GPS-750B A 750w sleeved moded Kandalf LCS Razer Mamba 
Mouse Pad
don't got one or need one 
  hide details  
Reply
post #16 of 28
Quote:
Originally Posted by 3dfxvoodoo View Post
I have a sound blaster xtreme audio pci
it's module name CA0106 right?

I get this as I load it
FATAL: Module CA0106 not found.


just about to scrap and reinstall
as this has happen before and that what I did last time
lol if its happened before... and you just re-installed.. you didnt learn anything so its happened again, and if you re-install, you still wont learn anything...

if you have a problem that has occurred more than once and your solution is just to re-install then it will just keep happening
Kinda meh now...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
PhII 940 BE asus M4N82 Deluxe 2x 8800gts(g92) 2x 1g ocz ddr2 1066 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
/dev/sd[abc] /dev/sr0 WinXP/Linux 22in acer 
PowerCaseMouseMouse Pad
950w rosewill timebomb Antec 900 (2small) Voodoo Deathadder (RED!) X-Trac Pads Ripper XL 
  hide details  
Reply
Kinda meh now...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
PhII 940 BE asus M4N82 Deluxe 2x 8800gts(g92) 2x 1g ocz ddr2 1066 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
/dev/sd[abc] /dev/sr0 WinXP/Linux 22in acer 
PowerCaseMouseMouse Pad
950w rosewill timebomb Antec 900 (2small) Voodoo Deathadder (RED!) X-Trac Pads Ripper XL 
  hide details  
Reply
post #17 of 28
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by EntTheGod View Post
lol if its happened before... and you just re-installed.. you didnt learn anything so its happened again, and if you re-install, you still wont learn anything...

if you have a problem that has occurred more than once and your solution is just to re-install then it will just keep happening
stating the obvious again I see
I would like to know how to fix this tho
Edited by 3dfxvoodoo - 4/6/11 at 3:31pm
OoGhiJ MIQtxxXA
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q9550 E0 @3.825ghz Abit IX48-GT3 Tigerforce SPARKLE GTX470 850c/1800m 220 650c sli later 4GB DDR3 Mushkin blackline 7-8-7-24-1T 1200mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD1tb +WD500gb +WD200gb not like I need one edge linux LG 22" w2240 +optiquest q71 
KeyboardPowerCaseMouse
Adesso MKB-135B Mechanical DELTA GPS-750B A 750w sleeved moded Kandalf LCS Razer Mamba 
Mouse Pad
don't got one or need one 
  hide details  
Reply
OoGhiJ MIQtxxXA
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q9550 E0 @3.825ghz Abit IX48-GT3 Tigerforce SPARKLE GTX470 850c/1800m 220 650c sli later 4GB DDR3 Mushkin blackline 7-8-7-24-1T 1200mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD1tb +WD500gb +WD200gb not like I need one edge linux LG 22" w2240 +optiquest q71 
KeyboardPowerCaseMouse
Adesso MKB-135B Mechanical DELTA GPS-750B A 750w sleeved moded Kandalf LCS Razer Mamba 
Mouse Pad
don't got one or need one 
  hide details  
Reply
post #18 of 28
Thread Starter 
this was ask on /www.opensound.com

Does /proc/asound exist? Also, please paste content of /proc/devices..

and nether of those dir exist
OoGhiJ MIQtxxXA
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q9550 E0 @3.825ghz Abit IX48-GT3 Tigerforce SPARKLE GTX470 850c/1800m 220 650c sli later 4GB DDR3 Mushkin blackline 7-8-7-24-1T 1200mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD1tb +WD500gb +WD200gb not like I need one edge linux LG 22" w2240 +optiquest q71 
KeyboardPowerCaseMouse
Adesso MKB-135B Mechanical DELTA GPS-750B A 750w sleeved moded Kandalf LCS Razer Mamba 
Mouse Pad
don't got one or need one 
  hide details  
Reply
OoGhiJ MIQtxxXA
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q9550 E0 @3.825ghz Abit IX48-GT3 Tigerforce SPARKLE GTX470 850c/1800m 220 650c sli later 4GB DDR3 Mushkin blackline 7-8-7-24-1T 1200mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD1tb +WD500gb +WD200gb not like I need one edge linux LG 22" w2240 +optiquest q71 
KeyboardPowerCaseMouse
Adesso MKB-135B Mechanical DELTA GPS-750B A 750w sleeved moded Kandalf LCS Razer Mamba 
Mouse Pad
don't got one or need one 
  hide details  
Reply
post #19 of 28
Quote:
Originally Posted by 3dfxvoodoo View Post
stating the obvious again I see
I would like to know how to fix this tho
call me cpt obvious! im just missing the cape >_>

anyway, i just said that because this is the linux section not the windows section

in windows... problem? REINSTALL! problem again? REINSTALL... AGAIN! and you never learn anything except that you can break stuff and reinstall lol

technically if you are pro enough you shouldnt ever have to reinstall linux you shouldnt even have to ever reboot unless you are updating your kernel or something.... and thats something linux users should be proud of
Kinda meh now...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
PhII 940 BE asus M4N82 Deluxe 2x 8800gts(g92) 2x 1g ocz ddr2 1066 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
/dev/sd[abc] /dev/sr0 WinXP/Linux 22in acer 
PowerCaseMouseMouse Pad
950w rosewill timebomb Antec 900 (2small) Voodoo Deathadder (RED!) X-Trac Pads Ripper XL 
  hide details  
Reply
Kinda meh now...
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
PhII 940 BE asus M4N82 Deluxe 2x 8800gts(g92) 2x 1g ocz ddr2 1066 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
/dev/sd[abc] /dev/sr0 WinXP/Linux 22in acer 
PowerCaseMouseMouse Pad
950w rosewill timebomb Antec 900 (2small) Voodoo Deathadder (RED!) X-Trac Pads Ripper XL 
  hide details  
Reply
post #20 of 28
Quote:
Originally Posted by 3dfxvoodoo View Post
this was ask on /www.opensound.com

Does /proc/asound exist? Also, please paste content of /proc/devices..

and nether of those dir exist
not sure about /proc/devices, i don't have one either...

but since you don't have a /proc/asound i would imagine it is due to the fact you don't have a sound driver loaded.

i've got a question, when you first install, does your sound card work with alsa/pulse? (before installing/compiling OSSv4?)

what files do you have in /etc/modprobe.d/ ?

i know in ubuntu oss drivers are blacklisted, and you have to unblacklist them.
Bazinga Punk
(12 items)
 
ooh shiny!
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon 3440 AsRock P55 extreme Evga 8800 GT 512 MB Gskill Ripjaws 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Western Digital Blue Antec Khuler 620 Ubuntu 11.10 Asus vw264H 
KeyboardPowerCaseMouse
GIGABYTE KM7600 CORSAIR TX 650 Cooler Master 590 GIGABYTE GM-M6800 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I5 6500 Gigabyte z170xp-SLI Nvidia 970gtx Corsair 16gb ddr4 2666mhz  
Hard DriveOS
250gb Samsung Evo 850 Windows 10 & Ubuntu 15.10 
  hide details  
Reply
Bazinga Punk
(12 items)
 
ooh shiny!
(6 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon 3440 AsRock P55 extreme Evga 8800 GT 512 MB Gskill Ripjaws 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Western Digital Blue Antec Khuler 620 Ubuntu 11.10 Asus vw264H 
KeyboardPowerCaseMouse
GIGABYTE KM7600 CORSAIR TX 650 Cooler Master 590 GIGABYTE GM-M6800 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I5 6500 Gigabyte z170xp-SLI Nvidia 970gtx Corsair 16gb ddr4 2666mhz  
Hard DriveOS
250gb Samsung Evo 850 Windows 10 & Ubuntu 15.10 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Linux, Unix
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Operating Systems › Linux, Unix › can't get any sound