Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Afterburner issue..
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Afterburner issue..

post #1 of 5
Thread Starter 
I was overclocking my 6970 in afterburner 2.2.0 beta 1, (with unofficialoverclocking enabled) I OC'd it to 980/1520 with fans at 60%, and everything was running fine for awhile and suddenly I got artifacts and my monitor went black with a little white spots..

I have tried turning it back on, and it boots but with nothing on the monitor..

In afterburner I have it set to "load profiles on startup", and I now know this is a limitation because my profile wasn't a safe OC.

What should I do?
Faster than Light
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-980X Extreme Edition @ 4000MHz Gigabyte X58A-UD3R Rev 2.0 Gigabyte Radeon HD 6970 @ 950/1450 6GB G.Skill PI CAS6 @ 1600MHz 6-8-6-20 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Samsung F3 Spinpoint 7200RPM LITE-ON 24x DVD±RW Windows 7 Ultimate 64-Bit Apple iMac 27" E-IPS LED 2560x1440 
PowerCase
Antec EarthWatts EA750 Cooler Master HAF 922 
  hide details  
Reply
Faster than Light
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-980X Extreme Edition @ 4000MHz Gigabyte X58A-UD3R Rev 2.0 Gigabyte Radeon HD 6970 @ 950/1450 6GB G.Skill PI CAS6 @ 1600MHz 6-8-6-20 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Samsung F3 Spinpoint 7200RPM LITE-ON 24x DVD±RW Windows 7 Ultimate 64-Bit Apple iMac 27" E-IPS LED 2560x1440 
PowerCase
Antec EarthWatts EA750 Cooler Master HAF 922 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
6970's have a backup bios switch in case you did something to mess up the card, just flip the switch and boot back into windows as if nothing happened - or boot into safe mode (press F8 during startup? ) uninstall afterburner, and then reinstall when back into windows.
The Laptop
(6 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7 2860QM AMD Radeon HD 6770M Corsair Vengence 1600MHz Samsung 840 Pro 256GB 
OSMonitor
Mac OS X 10.8 1680 x 1050 anti-glare high resolution  
  hide details  
Reply
The Laptop
(6 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7 2860QM AMD Radeon HD 6770M Corsair Vengence 1600MHz Samsung 840 Pro 256GB 
OSMonitor
Mac OS X 10.8 1680 x 1050 anti-glare high resolution  
  hide details  
Reply
post #3 of 5
Reboot into safemode.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k @4.7ghz (from silicon lottery) Asus Maximus VIII Impact MSI GTX1080 G.Skill Ripjaws V Series 32gb @3200mhz  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 EVO Swiftech Apogee XL2 Windows 10 Home 64 Bit Acer Predator Z35 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Multicam TKL Silverstone SFX-L 700w Lian-li PC-Q37 Logitech G303 
Audio
Creative Sound Blaster X7 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k @4.7ghz (from silicon lottery) Asus Maximus VIII Impact MSI GTX1080 G.Skill Ripjaws V Series 32gb @3200mhz  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 850 EVO Swiftech Apogee XL2 Windows 10 Home 64 Bit Acer Predator Z35 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Multicam TKL Silverstone SFX-L 700w Lian-li PC-Q37 Logitech G303 
Audio
Creative Sound Blaster X7 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
Thread Starter 
Sadly I'm getting no keyboard lights, but i am getting a red one on my mobo. Sigh. -.-
Faster than Light
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-980X Extreme Edition @ 4000MHz Gigabyte X58A-UD3R Rev 2.0 Gigabyte Radeon HD 6970 @ 950/1450 6GB G.Skill PI CAS6 @ 1600MHz 6-8-6-20 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Samsung F3 Spinpoint 7200RPM LITE-ON 24x DVD±RW Windows 7 Ultimate 64-Bit Apple iMac 27" E-IPS LED 2560x1440 
PowerCase
Antec EarthWatts EA750 Cooler Master HAF 922 
  hide details  
Reply
Faster than Light
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-980X Extreme Edition @ 4000MHz Gigabyte X58A-UD3R Rev 2.0 Gigabyte Radeon HD 6970 @ 950/1450 6GB G.Skill PI CAS6 @ 1600MHz 6-8-6-20 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Samsung F3 Spinpoint 7200RPM LITE-ON 24x DVD±RW Windows 7 Ultimate 64-Bit Apple iMac 27" E-IPS LED 2560x1440 
PowerCase
Antec EarthWatts EA750 Cooler Master HAF 922 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Thread Starter 
Went ahead and switched the bios. Thanks for the help guys!

I just hate my DX58SO, every time it boots up at max fan speed for 10 seconds until it POST's. Not to mention I think that my mobo is the reason I can't OC anything.
Faster than Light
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-980X Extreme Edition @ 4000MHz Gigabyte X58A-UD3R Rev 2.0 Gigabyte Radeon HD 6970 @ 950/1450 6GB G.Skill PI CAS6 @ 1600MHz 6-8-6-20 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Samsung F3 Spinpoint 7200RPM LITE-ON 24x DVD±RW Windows 7 Ultimate 64-Bit Apple iMac 27" E-IPS LED 2560x1440 
PowerCase
Antec EarthWatts EA750 Cooler Master HAF 922 
  hide details  
Reply
Faster than Light
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-980X Extreme Edition @ 4000MHz Gigabyte X58A-UD3R Rev 2.0 Gigabyte Radeon HD 6970 @ 950/1450 6GB G.Skill PI CAS6 @ 1600MHz 6-8-6-20 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1TB Samsung F3 Spinpoint 7200RPM LITE-ON 24x DVD±RW Windows 7 Ultimate 64-Bit Apple iMac 27" E-IPS LED 2560x1440 
PowerCase
Antec EarthWatts EA750 Cooler Master HAF 922 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Afterburner issue..