Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Need help! System won't boot
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Need help! System won't boot

post #1 of 5
Thread Starter 
Hey everyone. So It's been a while since I was last here.

My last project was getting the 3.8 Ghz OC for the CPU.

I also did a minor OC for the GPU

My issue is. Today my new G.skill ram came in.

8GB DDR2 240pin 1066 5-5-5-15.

My old was 4GB DDR2 240 Pin 1066 something like 7-7-7-15?

Anyways I needed more ram. So I finally went ahead and ordered it.

Came in today, I snuck out of the officer, picked it up at the post office, ran to my house. Carefully installed making sure to De-magnatise myself so i would not shock the ships. Took out old, installed new. Dusted everything off.

Sealed and attempted to boot. I get some weird beep, beep, beep....pause beep beep beep sounds at boot. No post at all. Just a black screen and this triple beep, a break, then repeats.

Had no time to dig into it. My guess is bad stick? Or sticks? It's 4 2GB sticks.

Anyways, I've had bad ram before but never heard this type of sound.

I get off of work in 20 mins for launch. If yall can give me some ideas before then I'm gonna rush home to try and fix it.

Thanks!
post #2 of 5
Just so you know, having less sticks allows for slightly more stability, whereas more sticks mean slightly less stability.

So going from, assuming, two sticks of ram to four sticks of ram might be creating just enough additional strain.

So two options: Either put everything at stock clocks and go from there, or, start testing the 8 gig set stick by stick until you find the faulty one.
I Love Cheese
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k @ 3.4 Asus P8P67 Basic XFX 5970 2 gig Black Edition 2x 4 gig DDR 1600 G-Skill 
Hard DriveOSMonitorPower
2x500 gig WD Vista Ultimate 64-bit Dual 25" Hannspree LCD CM 750 Watt 
CaseMouse
Rosewill THOR Logitech Trackball 
  hide details  
Reply
I Love Cheese
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k @ 3.4 Asus P8P67 Basic XFX 5970 2 gig Black Edition 2x 4 gig DDR 1600 G-Skill 
Hard DriveOSMonitorPower
2x500 gig WD Vista Ultimate 64-bit Dual 25" Hannspree LCD CM 750 Watt 
CaseMouse
Rosewill THOR Logitech Trackball 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
Thread Starter 
Same number of sticks. I had 4 1GB sticks before, and now I got 4 2GB sticks. I'll test them out and see. I'll be posting from my phone here shortly. So sorry if they start looking worse..lol
post #4 of 5
Set BIOS to defaults before having the new RAM in (BIOS > Load Optimized Defaults), then configure the RAM i.e. rated speeds/timings and all.
post #5 of 5
Thread Starter 
I got it working. thanks for the help guys!
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › Need help! System won't boot