Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Is my i5 2500 dead?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Is my i5 2500 dead? - Page 3

post #21 of 33
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by munaim1 View Post
Go back to first page (sorry not on the pc at the moment) and try the method i posted on clearing the cmos, using the method i posted doesnt require you to move jumper, taking the battery is enough to clear cmos.

By the way did you try both ram sticks? Can you try a stick from your sig rig?
ill try some of my ram, and the battery.
Gaming Rig
(15 items)
 
  
Reply
Gaming Rig
(15 items)
 
  
Reply
post #22 of 33
Ya sounds dead to me as well thats fooked up my friend. I have never seen one dead striaght outta the box though, did you OC it?
Upgrayedd
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700 @ 3.95GHz 1.387v Asus Prime B350 Plus  RX480 XFX RS 1350/2200 Corsair Vengeance LPX 16GB 2933Mhz cas 14 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung 950 Pro M.2 Windows 10 pro x64 Viotek curved FHD 144Hz EVGA 750w 80 Bronze 
  hide details  
Reply
Upgrayedd
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700 @ 3.95GHz 1.387v Asus Prime B350 Plus  RX480 XFX RS 1350/2200 Corsair Vengeance LPX 16GB 2933Mhz cas 14 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung 950 Pro M.2 Windows 10 pro x64 Viotek curved FHD 144Hz EVGA 750w 80 Bronze 
  hide details  
Reply
post #23 of 33
Yes try cycle all the RAM for sure, how did you test the PSU? has the cpu been overclocked before? - Cheers
My Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K ASUS P8Z68-V 2x EVGA GTX 580 SLI 8GB Ripjaws 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1x WD Black 1TB 2x WD Green 2TB LITEON Sata DVD Burner Windows 7 Professional 64Bit 27" 
KeyboardPowerCaseMouse
MS X4 CORSAIR HX 1000W HAF932 Deathadder 3g 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
My Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K ASUS P8Z68-V 2x EVGA GTX 580 SLI 8GB Ripjaws 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
1x WD Black 1TB 2x WD Green 2TB LITEON Sata DVD Burner Windows 7 Professional 64Bit 27" 
KeyboardPowerCaseMouse
MS X4 CORSAIR HX 1000W HAF932 Deathadder 3g 
Mouse Pad
None 
  hide details  
Reply
post #24 of 33
I bet its the ram, had similar issues many times! Either its the ram that is dead, or the ram thats not pushed far enough in (evga motherboards are extra sensitive about that).
I have had to push the ram so far in that I have almost broken the motherboard before, and that actually fixes this kind of problem often.

If not the cpu is bad.
The up/downgrade
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
|Intel 6800K @ 4ghz 1.24v| |Asus ROG Strix X99| |Gainward GTX 1070 @ ~2ghz| |4x4gb Corsair XMS 3000mhz CL14| 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
|840 Pro 256gb| |OCZ Vertex 2 120gb| |WD Red 2tb| |Windows 10 Pro x64| |27" QNIX QX2710 @ 2560x1440 120hz| |Logitech G810 Orion Spectrum RGB| 
PowerCaseMouseAudio
|EVGA SuperNOVA 1000 G2| |Corsair 750D| |Logitech G502 Proteus Spectrum RGB|  |JBL L890 speakers| 
AudioAudio
|Emotiva XDA-2 receiver| |2x Advanced Acoustic MAA-705 @ 200w 8ohm| 
  hide details  
Reply
The up/downgrade
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
|Intel 6800K @ 4ghz 1.24v| |Asus ROG Strix X99| |Gainward GTX 1070 @ ~2ghz| |4x4gb Corsair XMS 3000mhz CL14| 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
|840 Pro 256gb| |OCZ Vertex 2 120gb| |WD Red 2tb| |Windows 10 Pro x64| |27" QNIX QX2710 @ 2560x1440 120hz| |Logitech G810 Orion Spectrum RGB| 
PowerCaseMouseAudio
|EVGA SuperNOVA 1000 G2| |Corsair 750D| |Logitech G502 Proteus Spectrum RGB|  |JBL L890 speakers| 
AudioAudio
|Emotiva XDA-2 receiver| |2x Advanced Acoustic MAA-705 @ 200w 8ohm| 
  hide details  
Reply
post #25 of 33
Are you using custom CPU cooler, are you sure its mounted properly,

also, some mother boards require you to use the second ram slots (2 and 4), not 1 and 3 if your using 1 or 2 sticks.
post #26 of 33
THIS^
I was just about to post that

EDIT: NOT THIS^ but what go4life said .
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
post #27 of 33
If you cant get it to boot after the ram and the cmos try to reseat the cpu. After you reseat it power it on without the heatsink on (the chip will be fine for enough time to see if you can reach the bios). If it gets to the bios shut it down and carefully reinstall the heatsink.
 
Media Server
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 4770K MSI Z97S Krait XFX RX 480 Black Edition XFX RX 480 Black Edition 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G.Skill Trident X 2666mhz Intel 530 Sandisk Extreme Pro LG WH14NS40 
Optical DriveCoolingOSMonitor
LG WH16NS40 Noctua NH-D14 Win 10 64-Bit BenQ XL2730Z 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G710+ Seasonic Platinum 1000w Fractal Design R5 Zowie FK1+ 
Mouse PadOtherOther
XTrac Ripper XXL  4 x Vardar F-4 120mm (2x NH-D14, 2x Bottom Intake) 3 x Vardar F-3 140mm Intake (two front, one side) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Celeron J1800 QNAP Proprietary  Intel HD Graphics Crucial 8GB Kit 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
4TB Western Digital Red Pro 4TB Western Digital Red Pro 4TB Western Digital Red Pro 4TB Western Digital Red Pro 
CoolingOSPowerCase
Stock Embedded Linux External, 96 W, 100-240 V TS-451 
  hide details  
Reply
 
Media Server
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 4770K MSI Z97S Krait XFX RX 480 Black Edition XFX RX 480 Black Edition 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G.Skill Trident X 2666mhz Intel 530 Sandisk Extreme Pro LG WH14NS40 
Optical DriveCoolingOSMonitor
LG WH16NS40 Noctua NH-D14 Win 10 64-Bit BenQ XL2730Z 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G710+ Seasonic Platinum 1000w Fractal Design R5 Zowie FK1+ 
Mouse PadOtherOther
XTrac Ripper XXL  4 x Vardar F-4 120mm (2x NH-D14, 2x Bottom Intake) 3 x Vardar F-3 140mm Intake (two front, one side) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Celeron J1800 QNAP Proprietary  Intel HD Graphics Crucial 8GB Kit 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
4TB Western Digital Red Pro 4TB Western Digital Red Pro 4TB Western Digital Red Pro 4TB Western Digital Red Pro 
CoolingOSPowerCase
Stock Embedded Linux External, 96 W, 100-240 V TS-451 
  hide details  
Reply
post #28 of 33
Thread Starter 
hmmm, i left the clear cmos jumper on and now it just idles on a black screen, the gpu is in the second slot if that matters?, however now the power button no longer works and the only way to start it is through the cmos jumper
Gaming Rig
(15 items)
 
  
Reply
Gaming Rig
(15 items)
 
  
Reply
post #29 of 33
Quote:
Originally Posted by townending View Post
hmmm, i left the clear cmos jumper on and now it just idles on a black screen, the gpu is in the second slot if that matters?, however now the power button no longer works and the only way to start it is through the cmos jumper
You might have bumped the connection for the front panel button. Check to see if its still plugged in. The board shouldnt boot at all with the jumper on the right and middle pin, its supposed to be on the left and middle pin for it to boot.

Also move the gpu to the first slot, there was a bug where using only 1 gpu in any of the other slots would cause issues.
 
Media Server
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 4770K MSI Z97S Krait XFX RX 480 Black Edition XFX RX 480 Black Edition 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G.Skill Trident X 2666mhz Intel 530 Sandisk Extreme Pro LG WH14NS40 
Optical DriveCoolingOSMonitor
LG WH16NS40 Noctua NH-D14 Win 10 64-Bit BenQ XL2730Z 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G710+ Seasonic Platinum 1000w Fractal Design R5 Zowie FK1+ 
Mouse PadOtherOther
XTrac Ripper XXL  4 x Vardar F-4 120mm (2x NH-D14, 2x Bottom Intake) 3 x Vardar F-3 140mm Intake (two front, one side) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Celeron J1800 QNAP Proprietary  Intel HD Graphics Crucial 8GB Kit 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
4TB Western Digital Red Pro 4TB Western Digital Red Pro 4TB Western Digital Red Pro 4TB Western Digital Red Pro 
CoolingOSPowerCase
Stock Embedded Linux External, 96 W, 100-240 V TS-451 
  hide details  
Reply
 
Media Server
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 4770K MSI Z97S Krait XFX RX 480 Black Edition XFX RX 480 Black Edition 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G.Skill Trident X 2666mhz Intel 530 Sandisk Extreme Pro LG WH14NS40 
Optical DriveCoolingOSMonitor
LG WH16NS40 Noctua NH-D14 Win 10 64-Bit BenQ XL2730Z 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G710+ Seasonic Platinum 1000w Fractal Design R5 Zowie FK1+ 
Mouse PadOtherOther
XTrac Ripper XXL  4 x Vardar F-4 120mm (2x NH-D14, 2x Bottom Intake) 3 x Vardar F-3 140mm Intake (two front, one side) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Celeron J1800 QNAP Proprietary  Intel HD Graphics Crucial 8GB Kit 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
4TB Western Digital Red Pro 4TB Western Digital Red Pro 4TB Western Digital Red Pro 4TB Western Digital Red Pro 
CoolingOSPowerCase
Stock Embedded Linux External, 96 W, 100-240 V TS-451 
  hide details  
Reply
post #30 of 33
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by nagle3092 View Post
You might have bumped the connection for the front panel button. Check to see if its still plugged in. The board shouldnt boot at all with the jumper on the right and middle pin, its supposed to be on the left and middle pin for it to boot.

Also move the gpu to the first slot, there was a bug where using only 1 gpu in any of the other slots would cause issues.
after leaving it on the right for 20 secs, then i move it to the left and it starts up automatically

ill try the gpu now
Gaming Rig
(15 items)
 
  
Reply
Gaming Rig
(15 items)
 
  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Is my i5 2500 dead?