Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › c300 shows up IDE even when i put it in AHCI?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

c300 shows up IDE even when i put it in AHCI?

post #1 of 4
Thread Starter 
this is strange, when i plug it into the marvel 9123 sata 6, it shows up as IDE in the boot priority. however i triple checked all the settings and made sure it's in AHCI and not IDE, when i have it in the intel sata 2 it shows up as SATA.
RYZEN
(13 items)
 
x58
(14 items)
 
Mac Pro 4.1
(8 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700x Gaming 3 Micro AM4 ASUS Strix GTX 1070 G.SKILL 3200mhz  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial m4  Noctua D14 Windows 10  Dell p2715Q 4k 
KeyboardPowerCaseMouse
logitech solar wireless  Seasonic PRIME 750  TT V21 Core  logitech g9 
Audio
Audioengine A2+ 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon x5675 4.4ghz @1.3v gigabyte X58A-UD7 rev1 EVGA GTX 1080 Crucial Ballistix 2x8gb 1600mhz 1.35v CL7 
Hard DriveCoolingOSMonitor
480gb m.2 Kingston Hyperx Predator  Cryorig R1 Universal window 10 Home x64  Dell P2715Q 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 MX Blue Seasonic Prime 750watt Corsair Obisidian 800D logitech G9 
Mouse Pad
corsair 
CPUCPUGraphicsRAM
xeon 5500 xeon 5500 gtx 260 samsung ecc 
OSMonitorKeyboardMouse
Yosemite  dell 27 4k IPS 60hz logitech wireless solar keyboard logitech g500 
  hide details  
Reply
RYZEN
(13 items)
 
x58
(14 items)
 
Mac Pro 4.1
(8 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700x Gaming 3 Micro AM4 ASUS Strix GTX 1070 G.SKILL 3200mhz  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial m4  Noctua D14 Windows 10  Dell p2715Q 4k 
KeyboardPowerCaseMouse
logitech solar wireless  Seasonic PRIME 750  TT V21 Core  logitech g9 
Audio
Audioengine A2+ 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon x5675 4.4ghz @1.3v gigabyte X58A-UD7 rev1 EVGA GTX 1080 Crucial Ballistix 2x8gb 1600mhz 1.35v CL7 
Hard DriveCoolingOSMonitor
480gb m.2 Kingston Hyperx Predator  Cryorig R1 Universal window 10 Home x64  Dell P2715Q 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 MX Blue Seasonic Prime 750watt Corsair Obisidian 800D logitech G9 
Mouse Pad
corsair 
CPUCPUGraphicsRAM
xeon 5500 xeon 5500 gtx 260 samsung ecc 
OSMonitorKeyboardMouse
Yosemite  dell 27 4k IPS 60hz logitech wireless solar keyboard logitech g500 
  hide details  
Reply
post #2 of 4
Yes it is operating on AHCI. It shows in my system as IDE in the BIOS when selecting boot as well using the Marvell controller, but the Marvell BIOS itself says it is working in AHCI.
Tiny Fun
(8 items)
 
4P Folding Rig 1
(16 items)
 
4P Folding Rig 2
(11 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K @ 4.0GHz MSI Z87I EVGA GTX 660 Ti Corsair Vengeance 16GB 
Hard DriveCoolingOSCase
Samsung 840 Pro 256GB Swiftech Apogee Drive II Windows 8 Enterprise x64 Cooler Master Elite 120 Advanced 
CPUCPUCPUCPU
AMD Opteron 6274 ES 2.2GHz 16-Core AMD Opteron 6274 ES 2.2GHz 16-Core AMD Opteron 6274 ES 2.2GHz 16-Core AMD Opteron 6274 ES 2.2GHz 16-Core 
MotherboardGraphicsRAMHard Drive
SuperMicro H8QGi+-F Matrox G200eW 16x2 (32GB) Crucial Ballistix DDR3 1600MHz Crucial C300 64GB 
OSPowerCase
Linux Mint 15 Cinnamon 64-bit Enermax Galaxy Evo 1250W Spotswood Tech Tray 
CPUCPUCPUCPU
AMD Opteron 6176 SE 12-Core 2.3GHz AMD Opteron 6176 SE 12-Core 2.3GHz AMD Opteron 6176 SE 12-Core 2.3GHz AMD Opteron 6176 SE 12-Core 2.3GHz 
MotherboardGraphicsRAMHard Drive
Supermicro H8QGL-IF+ Matrox G200eW Kingston Server 16x1GB DDR3 Corsair Nova 32GB 
OSPower
Linux Mint 15 Cinnamon 64-bit Cooler Master Silent Pro 1000W 
  hide details  
Reply
Tiny Fun
(8 items)
 
4P Folding Rig 1
(16 items)
 
4P Folding Rig 2
(11 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K @ 4.0GHz MSI Z87I EVGA GTX 660 Ti Corsair Vengeance 16GB 
Hard DriveCoolingOSCase
Samsung 840 Pro 256GB Swiftech Apogee Drive II Windows 8 Enterprise x64 Cooler Master Elite 120 Advanced 
CPUCPUCPUCPU
AMD Opteron 6274 ES 2.2GHz 16-Core AMD Opteron 6274 ES 2.2GHz 16-Core AMD Opteron 6274 ES 2.2GHz 16-Core AMD Opteron 6274 ES 2.2GHz 16-Core 
MotherboardGraphicsRAMHard Drive
SuperMicro H8QGi+-F Matrox G200eW 16x2 (32GB) Crucial Ballistix DDR3 1600MHz Crucial C300 64GB 
OSPowerCase
Linux Mint 15 Cinnamon 64-bit Enermax Galaxy Evo 1250W Spotswood Tech Tray 
CPUCPUCPUCPU
AMD Opteron 6176 SE 12-Core 2.3GHz AMD Opteron 6176 SE 12-Core 2.3GHz AMD Opteron 6176 SE 12-Core 2.3GHz AMD Opteron 6176 SE 12-Core 2.3GHz 
MotherboardGraphicsRAMHard Drive
Supermicro H8QGL-IF+ Matrox G200eW Kingston Server 16x1GB DDR3 Corsair Nova 32GB 
OSPower
Linux Mint 15 Cinnamon 64-bit Cooler Master Silent Pro 1000W 
  hide details  
Reply
post #3 of 4
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by LemonSlice View Post
Yes it is operating on AHCI. It shows in my system as IDE in the BIOS when selecting boot as well using the Marvell controller, but the Marvell BIOS itself says it is working in AHCI.
thanks for confirming.
i'm not sure why it is doing this but it almost made me reinstall window when i first saw IDE next to the c300 in Bios.
RYZEN
(13 items)
 
x58
(14 items)
 
Mac Pro 4.1
(8 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700x Gaming 3 Micro AM4 ASUS Strix GTX 1070 G.SKILL 3200mhz  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial m4  Noctua D14 Windows 10  Dell p2715Q 4k 
KeyboardPowerCaseMouse
logitech solar wireless  Seasonic PRIME 750  TT V21 Core  logitech g9 
Audio
Audioengine A2+ 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon x5675 4.4ghz @1.3v gigabyte X58A-UD7 rev1 EVGA GTX 1080 Crucial Ballistix 2x8gb 1600mhz 1.35v CL7 
Hard DriveCoolingOSMonitor
480gb m.2 Kingston Hyperx Predator  Cryorig R1 Universal window 10 Home x64  Dell P2715Q 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 MX Blue Seasonic Prime 750watt Corsair Obisidian 800D logitech G9 
Mouse Pad
corsair 
CPUCPUGraphicsRAM
xeon 5500 xeon 5500 gtx 260 samsung ecc 
OSMonitorKeyboardMouse
Yosemite  dell 27 4k IPS 60hz logitech wireless solar keyboard logitech g500 
  hide details  
Reply
RYZEN
(13 items)
 
x58
(14 items)
 
Mac Pro 4.1
(8 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700x Gaming 3 Micro AM4 ASUS Strix GTX 1070 G.SKILL 3200mhz  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Crucial m4  Noctua D14 Windows 10  Dell p2715Q 4k 
KeyboardPowerCaseMouse
logitech solar wireless  Seasonic PRIME 750  TT V21 Core  logitech g9 
Audio
Audioengine A2+ 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon x5675 4.4ghz @1.3v gigabyte X58A-UD7 rev1 EVGA GTX 1080 Crucial Ballistix 2x8gb 1600mhz 1.35v CL7 
Hard DriveCoolingOSMonitor
480gb m.2 Kingston Hyperx Predator  Cryorig R1 Universal window 10 Home x64  Dell P2715Q 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 MX Blue Seasonic Prime 750watt Corsair Obisidian 800D logitech G9 
Mouse Pad
corsair 
CPUCPUGraphicsRAM
xeon 5500 xeon 5500 gtx 260 samsung ecc 
OSMonitorKeyboardMouse
Yosemite  dell 27 4k IPS 60hz logitech wireless solar keyboard logitech g500 
  hide details  
Reply
post #4 of 4
Sometimes BIOS has strange naming conventions. I had an IDE card a while ago that the BIOS would refer to as SCSI.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: SSD
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › c300 shows up IDE even when i put it in AHCI?