Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › Need help with installing power supply
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Need help with installing power supply - Page 5

post #41 of 71
Then I wonder if the wrong BIOS is being used somehow.

Are you using the "M4A78LT-M LE 0801" BIOS?
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
post #42 of 71
Thread Starter 
Here is a pic I just took.. I am not sure if this tells you anything but these are the " errors"

My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X2 245 ASUStek M4A78LT-M-LE Galaxy GeForce GT 520 G. Skills DDR 3 Dual Unganged 2x2 Gig 
OSPower
Windows 7 Corsair CX430 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X2 245 ASUStek M4A78LT-M-LE Galaxy GeForce GT 520 G. Skills DDR 3 Dual Unganged 2x2 Gig 
OSPower
Windows 7 Corsair CX430 
  hide details  
Reply
post #43 of 71
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by TwoCables View Post
Then I wonder if the wrong BIOS is being used somehow.

Are you using the "M4A78LT-M LE 0801" BIOS?
Yes I am, this was suggested by Cyberpower techs...

Is there any way to revert to an old version of Bios you think?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X2 245 ASUStek M4A78LT-M-LE Galaxy GeForce GT 520 G. Skills DDR 3 Dual Unganged 2x2 Gig 
OSPower
Windows 7 Corsair CX430 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X2 245 ASUStek M4A78LT-M-LE Galaxy GeForce GT 520 G. Skills DDR 3 Dual Unganged 2x2 Gig 
OSPower
Windows 7 Corsair CX430 
  hide details  
Reply
post #44 of 71
Hmm. I guess you could just flash it using an older one, like the version prior to this one:

M4A78LT-M LE BIOS 0704
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
post #45 of 71
Did you install new hardware and try to use a old windows install?
post #46 of 71
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by TwoCables View Post
Hmm. I guess you could just flash it using an older one, like the version prior to this one:

M4A78LT-M LE BIOS 0704
I have tried this before and just did it again... the same results, into repair and same message
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X2 245 ASUStek M4A78LT-M-LE Galaxy GeForce GT 520 G. Skills DDR 3 Dual Unganged 2x2 Gig 
OSPower
Windows 7 Corsair CX430 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X2 245 ASUStek M4A78LT-M-LE Galaxy GeForce GT 520 G. Skills DDR 3 Dual Unganged 2x2 Gig 
OSPower
Windows 7 Corsair CX430 
  hide details  
Reply
post #47 of 71
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by CravinR1 View Post
Did you install new hardware and try to use a old windows install?
Heya there, well asides the new power supply and the rams, I don't think i have installed anything else and I am not sure on how to use/ install old windows?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X2 245 ASUStek M4A78LT-M-LE Galaxy GeForce GT 520 G. Skills DDR 3 Dual Unganged 2x2 Gig 
OSPower
Windows 7 Corsair CX430 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X2 245 ASUStek M4A78LT-M-LE Galaxy GeForce GT 520 G. Skills DDR 3 Dual Unganged 2x2 Gig 
OSPower
Windows 7 Corsair CX430 
  hide details  
Reply
post #48 of 71
Quote:
Originally Posted by Zumlah View Post
I have tried this before and just did it again... the same results, into repair and same message
The message will not go away on its own.

Attempt to repair it again now that you have this older BIOS version.


Quote:
Originally Posted by Zumlah View Post
Heya there, well asides the new power supply and the rams, I don't think i have installed anything else and I am not sure on how to use/ install old windows?
He means that some people do this:
  1. They replace their old motherboard with a new one
  2. They don't format and start over
  3. They end up with problems
  4. Then they find that the only way to fix those problems is to format and start over due to the different motherboard

However, if all you did is replace the memory, then it's fine.
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
post #49 of 71
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by TwoCables View Post
The message will not go away on its own.

Attempt to repair it again now that you have this older BIOS version.



He means that some people do this:
  1. They replace their old motherboard with a new one
  2. They don't format and start over
  3. They end up with problems
  4. Then they find that the only way to fix those problems is to format and start over due to the different motherboard

However, if all you did is replace the memory, then it's fine.
I hever never formatted my hard drive or changed the motherboard but do you think this is what I may have to do, to get a new motherboard?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X2 245 ASUStek M4A78LT-M-LE Galaxy GeForce GT 520 G. Skills DDR 3 Dual Unganged 2x2 Gig 
OSPower
Windows 7 Corsair CX430 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X2 245 ASUStek M4A78LT-M-LE Galaxy GeForce GT 520 G. Skills DDR 3 Dual Unganged 2x2 Gig 
OSPower
Windows 7 Corsair CX430 
  hide details  
Reply
post #50 of 71
Yeah the mb is the only thing that really needs a fresh install.

I've changed cpus, ram, hd's, psus, dvdrw drives with the same install and no issues at all. Some say mb's with the same chipsets are ok

I didn't know there was a known bios issue with this mb


If you do get a new mb be sure to reinstall windows
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD CPUs
Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › Need help with installing power supply