Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › maximus iv cpu led red
New Posts  All Forums:Forum Nav:

maximus iv cpu led red

post #1 of 4
Thread Starter 
Ok, been building systems off and on for a few years now, and after I got the new mobo, now the cpu led is red and it doesnt want to post, what can I check on this to see the prob, I have tried resetting the cpu and even tried without the h70 on and still just a red cpu led, guessing the cpu might be bad, all the pins look good, any help?
Mid-Life Crisis.
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-2600k Asus Maximus IV Extreme XFX HD5770 16gb Corsair Vengeance 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
WD 150GB VelociRaptor, WD 2tb Caviar Black Win 7 Pro Samsung 23" ViewSonic 19" Corsair Ax1200 
CaseMouse
Corsair 800D Old School Microsoft TrackBall 
  hide details  
Reply
Mid-Life Crisis.
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-2600k Asus Maximus IV Extreme XFX HD5770 16gb Corsair Vengeance 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
WD 150GB VelociRaptor, WD 2tb Caviar Black Win 7 Pro Samsung 23" ViewSonic 19" Corsair Ax1200 
CaseMouse
Corsair 800D Old School Microsoft TrackBall 
  hide details  
Reply
post #2 of 4
Try switching the BIOS bank (Maximus has an onboard BIOS switch).
Try booting with 1 stick of memory.
Clear the CMOS with the power unplugged with the cmos button.
Make sure eps12v cpu 8 pin connector is plugged in.
Make sure RESET jumper to case has correct polarity.

Last ditch attempt: assemble outside of the case with only videocard, RAM, CPU and power cables and keyboard plugged in, easy since you have onboard power buttons.

If all fails, either the CPU or motherboard needs to be RMA'd.
Has the CPU been tested in a different board?
SB Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k Gigabyte P67A-UD5 B3 R9 290X 16GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 2 TB, WD 1 TB, 250gb Liteon ihbs212 blu-ray burner/reader XP+W7 Benq XL2720Z 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine 69/Year of the Goat/Shine 5 Seasonic Platinum X1000 Corsair 760T Logitech G502 with r0ach approved ™ sensor 
Mouse Pad
Puretrak Talent 
  hide details  
Reply
SB Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600k Gigabyte P67A-UD5 B3 R9 290X 16GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 2 TB, WD 1 TB, 250gb Liteon ihbs212 blu-ray burner/reader XP+W7 Benq XL2720Z 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine 69/Year of the Goat/Shine 5 Seasonic Platinum X1000 Corsair 760T Logitech G502 with r0ach approved ™ sensor 
Mouse Pad
Puretrak Talent 
  hide details  
Reply
post #3 of 4
Thread Starter 
havent been able to test in another board but gonna do your steps first and see what happens,
so far tested with everything removed including the video and mem, and still red
Mid-Life Crisis.
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-2600k Asus Maximus IV Extreme XFX HD5770 16gb Corsair Vengeance 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
WD 150GB VelociRaptor, WD 2tb Caviar Black Win 7 Pro Samsung 23" ViewSonic 19" Corsair Ax1200 
CaseMouse
Corsair 800D Old School Microsoft TrackBall 
  hide details  
Reply
Mid-Life Crisis.
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-2600k Asus Maximus IV Extreme XFX HD5770 16gb Corsair Vengeance 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
WD 150GB VelociRaptor, WD 2tb Caviar Black Win 7 Pro Samsung 23" ViewSonic 19" Corsair Ax1200 
CaseMouse
Corsair 800D Old School Microsoft TrackBall 
  hide details  
Reply
post #4 of 4
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Falkentyne View Post
Try switching the BIOS bank (Maximus has an onboard BIOS switch).
Try booting with 1 stick of memory.
Clear the CMOS with the power unplugged with the cmos button.
Make sure eps12v cpu 8 pin connector is plugged in.
Make sure RESET jumper to case has correct polarity.

Last ditch attempt: assemble outside of the case with only videocard, RAM, CPU and power cables and keyboard plugged in, easy since you have onboard power buttons.

If all fails, either the CPU or motherboard needs to be RMA'd.
Has the CPU been tested in a different board?

YES YES YES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
thanx for the tip,
found that corsair had 3 extra pins behind the mobo
and did like ya said and went ahead and powered it up on the table minus the case and BOOM!!!!! rig bios pops up!
Now I gotta run to my grandkids 2nd bday then come back and put it all back together again!
Never had a issue with extra pins before but then again its corsair.

thanx again
Pix comin
Mid-Life Crisis.
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-2600k Asus Maximus IV Extreme XFX HD5770 16gb Corsair Vengeance 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
WD 150GB VelociRaptor, WD 2tb Caviar Black Win 7 Pro Samsung 23" ViewSonic 19" Corsair Ax1200 
CaseMouse
Corsair 800D Old School Microsoft TrackBall 
  hide details  
Reply
Mid-Life Crisis.
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-2600k Asus Maximus IV Extreme XFX HD5770 16gb Corsair Vengeance 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
WD 150GB VelociRaptor, WD 2tb Caviar Black Win 7 Pro Samsung 23" ViewSonic 19" Corsair Ax1200 
CaseMouse
Corsair 800D Old School Microsoft TrackBall 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › maximus iv cpu led red