Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Win 7 load problem on a new build
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Win 7 load problem on a new build

post #1 of 4
Thread Starter 
I took some spare parts and built a rig for my dad.

Installed win 7 pro which went smooth.
Downloaded and installed motherboard drivers, gpu drivers and windows update.

On each restart the BIOS would load fast but it would take an extra long time (almost 2 minutes) to go from the "Window is starting" splash screen to my desktop.

After I finished installing the drivers and updates it now freezes at the windows is starting screen.

I changed out the ram and the gpu and I came up with the same issues, slow restarts and freezing.

Reinstalled Windows and same thing.

What else can I try?
Could this be a bad hard drive??
Thanks.

C2D e6400
EVGA 680i mb
Thermaltake 850w
PNY 2x2Gb ddr2 800Mhz or Mushlin 2x1 ddr2 1000Mhz
GTX 8800 or 7900gt
Western Digital 250Gb
The Toy
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980 @4.2 21x200 1.425v Rampage III EVGA GTX 480 Hydro Copper FTW 850/1700/2200 max42c CORSAIR DOMINATOR-GT DDR3 2000 cas 8 @2088MHz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X25-M 80GB SATA II MLC - WD Raptor 150GB Win 7 64bt Dell 24" Logitech G15 
PowerCaseMouse
Thermaltake W0131RU 850W ATX12V Thermaltake Armor Series VA8000BWS Razor Copperhead 
  hide details  
Reply
The Toy
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980 @4.2 21x200 1.425v Rampage III EVGA GTX 480 Hydro Copper FTW 850/1700/2200 max42c CORSAIR DOMINATOR-GT DDR3 2000 cas 8 @2088MHz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X25-M 80GB SATA II MLC - WD Raptor 150GB Win 7 64bt Dell 24" Logitech G15 
PowerCaseMouse
Thermaltake W0131RU 850W ATX12V Thermaltake Armor Series VA8000BWS Razor Copperhead 
  hide details  
Reply
post #2 of 4
I would try swapping a hard drive with a operating system on it and see where that leads you....it only takes a minute too do..let us know
New Rig
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 8350 @ 4.7 stable  Biostar TA990FXE 7950 Boost Reference 1100gpu 1600mem  16 gig Corsair Vengence 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 840 120gig SS LG Corsair h100i Win 7 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
23" HP and 50" LG Plasma Dual Ducky Lighted Mechanical with brown switches CoolerMaster 1000watt Silent Pro Modular  Cooler Master 912 HAF 
MouseAudio
G9 Laser Mouse Onboard run to a SoundCraftsman 250 watt x2 cha... 
  hide details  
Reply
New Rig
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 8350 @ 4.7 stable  Biostar TA990FXE 7950 Boost Reference 1100gpu 1600mem  16 gig Corsair Vengence 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 840 120gig SS LG Corsair h100i Win 7 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
23" HP and 50" LG Plasma Dual Ducky Lighted Mechanical with brown switches CoolerMaster 1000watt Silent Pro Modular  Cooler Master 912 HAF 
MouseAudio
G9 Laser Mouse Onboard run to a SoundCraftsman 250 watt x2 cha... 
  hide details  
Reply
post #3 of 4
Thread Starter 
A new hard drive did fix it.
The Toy
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980 @4.2 21x200 1.425v Rampage III EVGA GTX 480 Hydro Copper FTW 850/1700/2200 max42c CORSAIR DOMINATOR-GT DDR3 2000 cas 8 @2088MHz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X25-M 80GB SATA II MLC - WD Raptor 150GB Win 7 64bt Dell 24" Logitech G15 
PowerCaseMouse
Thermaltake W0131RU 850W ATX12V Thermaltake Armor Series VA8000BWS Razor Copperhead 
  hide details  
Reply
The Toy
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980 @4.2 21x200 1.425v Rampage III EVGA GTX 480 Hydro Copper FTW 850/1700/2200 max42c CORSAIR DOMINATOR-GT DDR3 2000 cas 8 @2088MHz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Intel X25-M 80GB SATA II MLC - WD Raptor 150GB Win 7 64bt Dell 24" Logitech G15 
PowerCaseMouse
Thermaltake W0131RU 850W ATX12V Thermaltake Armor Series VA8000BWS Razor Copperhead 
  hide details  
Reply
post #4 of 4
Cool Glad ya got it worked out !
New Rig
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 8350 @ 4.7 stable  Biostar TA990FXE 7950 Boost Reference 1100gpu 1600mem  16 gig Corsair Vengence 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 840 120gig SS LG Corsair h100i Win 7 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
23" HP and 50" LG Plasma Dual Ducky Lighted Mechanical with brown switches CoolerMaster 1000watt Silent Pro Modular  Cooler Master 912 HAF 
MouseAudio
G9 Laser Mouse Onboard run to a SoundCraftsman 250 watt x2 cha... 
  hide details  
Reply
New Rig
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 8350 @ 4.7 stable  Biostar TA990FXE 7950 Boost Reference 1100gpu 1600mem  16 gig Corsair Vengence 1600mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 840 120gig SS LG Corsair h100i Win 7 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
23" HP and 50" LG Plasma Dual Ducky Lighted Mechanical with brown switches CoolerMaster 1000watt Silent Pro Modular  Cooler Master 912 HAF 
MouseAudio
G9 Laser Mouse Onboard run to a SoundCraftsman 250 watt x2 cha... 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › Win 7 load problem on a new build