Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › MB not starting Asus Rampage III Extreme
New Posts  All Forums:Forum Nav:

MB not starting Asus Rampage III Extreme

post #1 of 10
Thread Starter 
Hey thought i could ask here for some imput
i have this brand new Asus Rampage III Extreme, i installed it into the new system, plugged in 2graphic cards(GTX580) and the top CPU power cable and the 24pin, started up the PSU have the bios chip light in the bottom lighting up and start/reset button but it will not start no matter how much i press the button or try wiggle the cables,

i have installed a full cover mobo block and a CPU water block on the card, and had a very tiny leak when i tested the loop with only pump on for 24hours, i took and wiped it off fairly quick and let it dry fro 24hours before starting up the mobo

is it dead in some way? it lights up but wont start i did try it before i installed it in the system and it were working then out of the box
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
17 2600 Asus Maximus IV GTX 580 SLI G.skill 16GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ AGILITY 2 2.5" 40GB SSD x2 RAID 0 Blueray DVD Win 7Home DELL U2410 ULTRASHARP 24" Dual Screen 
KeyboardPowerCaseMouse
G19 CORSAIR AX 1200W Extended Ascension G9 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
17 2600 Asus Maximus IV GTX 580 SLI G.skill 16GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ AGILITY 2 2.5" 40GB SSD x2 RAID 0 Blueray DVD Win 7Home DELL U2410 ULTRASHARP 24" Dual Screen 
KeyboardPowerCaseMouse
G19 CORSAIR AX 1200W Extended Ascension G9 
  hide details  
Reply
post #2 of 10
So it worked before you made your loop?

Try running with only 1 card, or running with only 1 stick of memory. Can't remember if your MOBO has the post code reader built in. If so, does it get stuck on anything?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k @ 4.5 ASUS P8P67 Pro 980TI Classified 16GB x G.Skill 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
8TB worth Windows 7 x64 Dell 3007WFP + BenQ 24" + Acer 22" Logitech G510 
PowerCaseMouse
Corsair 850W Antec 900 MX518 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k @ 4.5 ASUS P8P67 Pro 980TI Classified 16GB x G.Skill 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
8TB worth Windows 7 x64 Dell 3007WFP + BenQ 24" + Acer 22" Logitech G510 
PowerCaseMouse
Corsair 850W Antec 900 MX518 
  hide details  
Reply
post #3 of 10
Thread Starter 
yes it worked right out of the box, i did try it with 1card at a time and once without any card, did the same with the ram and no it does not have any way i can see a post code
card wont post at all, thats the prob it lights up but will not start/post
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
17 2600 Asus Maximus IV GTX 580 SLI G.skill 16GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ AGILITY 2 2.5" 40GB SSD x2 RAID 0 Blueray DVD Win 7Home DELL U2410 ULTRASHARP 24" Dual Screen 
KeyboardPowerCaseMouse
G19 CORSAIR AX 1200W Extended Ascension G9 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
17 2600 Asus Maximus IV GTX 580 SLI G.skill 16GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ AGILITY 2 2.5" 40GB SSD x2 RAID 0 Blueray DVD Win 7Home DELL U2410 ULTRASHARP 24" Dual Screen 
KeyboardPowerCaseMouse
G19 CORSAIR AX 1200W Extended Ascension G9 
  hide details  
Reply
post #4 of 10
Do you have any friends that you can try putting your card in their computer to see if it's the card?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k @ 4.5 ASUS P8P67 Pro 980TI Classified 16GB x G.Skill 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
8TB worth Windows 7 x64 Dell 3007WFP + BenQ 24" + Acer 22" Logitech G510 
PowerCaseMouse
Corsair 850W Antec 900 MX518 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600k @ 4.5 ASUS P8P67 Pro 980TI Classified 16GB x G.Skill 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
8TB worth Windows 7 x64 Dell 3007WFP + BenQ 24" + Acer 22" Logitech G510 
PowerCaseMouse
Corsair 850W Antec 900 MX518 
  hide details  
Reply
post #5 of 10
Thread Starter 
no
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
17 2600 Asus Maximus IV GTX 580 SLI G.skill 16GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ AGILITY 2 2.5" 40GB SSD x2 RAID 0 Blueray DVD Win 7Home DELL U2410 ULTRASHARP 24" Dual Screen 
KeyboardPowerCaseMouse
G19 CORSAIR AX 1200W Extended Ascension G9 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
17 2600 Asus Maximus IV GTX 580 SLI G.skill 16GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ AGILITY 2 2.5" 40GB SSD x2 RAID 0 Blueray DVD Win 7Home DELL U2410 ULTRASHARP 24" Dual Screen 
KeyboardPowerCaseMouse
G19 CORSAIR AX 1200W Extended Ascension G9 
  hide details  
Reply
post #6 of 10
Check for shorts against standoffs. Check you have not overtightened the mobo block, these boards are sensitive to warping and its a common mistake. What QLED is illuminated when it hangs? Have you tried booting from the second BIOS?

You may have to take it all apart and put the stock heatsink back on the mobo and go back to square one.
post #7 of 10
Thread Starter 
it does not hang, i cant boot any of the 2 bios, the card do not start at all, it just lights up

i will try it with the standard mobo block later today
Edited by Beezie - 4/11/11 at 2:13am
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
17 2600 Asus Maximus IV GTX 580 SLI G.skill 16GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ AGILITY 2 2.5" 40GB SSD x2 RAID 0 Blueray DVD Win 7Home DELL U2410 ULTRASHARP 24" Dual Screen 
KeyboardPowerCaseMouse
G19 CORSAIR AX 1200W Extended Ascension G9 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
17 2600 Asus Maximus IV GTX 580 SLI G.skill 16GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ AGILITY 2 2.5" 40GB SSD x2 RAID 0 Blueray DVD Win 7Home DELL U2410 ULTRASHARP 24" Dual Screen 
KeyboardPowerCaseMouse
G19 CORSAIR AX 1200W Extended Ascension G9 
  hide details  
Reply
post #8 of 10
Make sure everything is connected correctly???( start/reset /front panel/ect)

Same thing happend to me once had my wires crossed ( pun intended)
BIG DADDY!!!!!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-950 @ 4.0ghz HT EVGA-Classified-3 EVGA GTX-580 6GB Corsair Dom 2000MHZ 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
120GB Corsair Force-SSD--2TB-WD-BLACK windows7-HP Lg 24 inch RAZER. BLACKWIDOW ULTIMATE 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair-AX1200 HAF-X-942 RAZER-LACHESIS-5600 Steelseries QCK 
  hide details  
Reply
BIG DADDY!!!!!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-950 @ 4.0ghz HT EVGA-Classified-3 EVGA GTX-580 6GB Corsair Dom 2000MHZ 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
120GB Corsair Force-SSD--2TB-WD-BLACK windows7-HP Lg 24 inch RAZER. BLACKWIDOW ULTIMATE 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair-AX1200 HAF-X-942 RAZER-LACHESIS-5600 Steelseries QCK 
  hide details  
Reply
post #9 of 10
Thread Starter 
i have tried both the button on the motherboard and front panel. it dont work
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
17 2600 Asus Maximus IV GTX 580 SLI G.skill 16GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ AGILITY 2 2.5" 40GB SSD x2 RAID 0 Blueray DVD Win 7Home DELL U2410 ULTRASHARP 24" Dual Screen 
KeyboardPowerCaseMouse
G19 CORSAIR AX 1200W Extended Ascension G9 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
17 2600 Asus Maximus IV GTX 580 SLI G.skill 16GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ AGILITY 2 2.5" 40GB SSD x2 RAID 0 Blueray DVD Win 7Home DELL U2410 ULTRASHARP 24" Dual Screen 
KeyboardPowerCaseMouse
G19 CORSAIR AX 1200W Extended Ascension G9 
  hide details  
Reply
post #10 of 10
Thread Starter 
i guess the board is dead, time to get a new one
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
17 2600 Asus Maximus IV GTX 580 SLI G.skill 16GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ AGILITY 2 2.5" 40GB SSD x2 RAID 0 Blueray DVD Win 7Home DELL U2410 ULTRASHARP 24" Dual Screen 
KeyboardPowerCaseMouse
G19 CORSAIR AX 1200W Extended Ascension G9 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
17 2600 Asus Maximus IV GTX 580 SLI G.skill 16GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ AGILITY 2 2.5" 40GB SSD x2 RAID 0 Blueray DVD Win 7Home DELL U2410 ULTRASHARP 24" Dual Screen 
KeyboardPowerCaseMouse
G19 CORSAIR AX 1200W Extended Ascension G9 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › MB not starting Asus Rampage III Extreme