Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › New XSPC pump not working??
New Posts  All Forums:Forum Nav:

New XSPC pump not working??

post #1 of 21
Thread Starter 
Hey..


I just mounted all my new stuff and was ready to fill in the water.


I then filled it with water, turned it on (only pump on) and it worked fine, then I filled more water and turned on again but then I saw a leak, at the pump (the fitting was not straight on) fixed that and now it's not working. Tried everything. There's power on the PSU, thats for sure...


http://www.coolerkit.dk/xspc_750_dua..._2-p-1367.html

this pump.
überness
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.5GHz 1.28V 24/7 P8P67 Deluxe EVGA 460 @763mhz SLI G-skill 1866 mhz CL9 1.6v 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1TB WD Black Windows 7 Ultimate 64bit BenQ 24" LCD G2420HD G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX 850W Cooler Master CM 690 II Advanced Black G500 Steelseries ++ 
  hide details  
Reply
überness
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.5GHz 1.28V 24/7 P8P67 Deluxe EVGA 460 @763mhz SLI G-skill 1866 mhz CL9 1.6v 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1TB WD Black Windows 7 Ultimate 64bit BenQ 24" LCD G2420HD G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX 850W Cooler Master CM 690 II Advanced Black G500 Steelseries ++ 
  hide details  
Reply
post #2 of 21
Thread Starter 
I have checked the cable and it does spit out 12V. So whats wrong? Manifacture failure?
überness
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.5GHz 1.28V 24/7 P8P67 Deluxe EVGA 460 @763mhz SLI G-skill 1866 mhz CL9 1.6v 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1TB WD Black Windows 7 Ultimate 64bit BenQ 24" LCD G2420HD G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX 850W Cooler Master CM 690 II Advanced Black G500 Steelseries ++ 
  hide details  
Reply
überness
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.5GHz 1.28V 24/7 P8P67 Deluxe EVGA 460 @763mhz SLI G-skill 1866 mhz CL9 1.6v 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1TB WD Black Windows 7 Ultimate 64bit BenQ 24" LCD G2420HD G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX 850W Cooler Master CM 690 II Advanced Black G500 Steelseries ++ 
  hide details  
Reply
post #3 of 21
Those pumps come really effed up sometimes from factory, contact the manufacturer and they'll help you out. I know someone whose pump was making ana wful noise and XSPC just sent him a new one, didn't even require him to send back the old one.
post #4 of 21
Thread Starter 
I just tried to put in a screwdriver in the pump, gently pushing the blade, and it now works...


It makes some noice, I'm not sure if its normal.
überness
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.5GHz 1.28V 24/7 P8P67 Deluxe EVGA 460 @763mhz SLI G-skill 1866 mhz CL9 1.6v 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1TB WD Black Windows 7 Ultimate 64bit BenQ 24" LCD G2420HD G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX 850W Cooler Master CM 690 II Advanced Black G500 Steelseries ++ 
  hide details  
Reply
überness
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.5GHz 1.28V 24/7 P8P67 Deluxe EVGA 460 @763mhz SLI G-skill 1866 mhz CL9 1.6v 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1TB WD Black Windows 7 Ultimate 64bit BenQ 24" LCD G2420HD G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX 850W Cooler Master CM 690 II Advanced Black G500 Steelseries ++ 
  hide details  
Reply
post #5 of 21
Quote:
Originally Posted by IzorkX View Post
I just tried to put in a screwdriver in the pump, gently pushing the blade, and it now works...


It makes some noice, I'm not sure if its normal.
Is it any loud?
post #6 of 21
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Zaiber View Post
Is it any loud?
Kinda. But right now the radiator / pump is just on the floor, testing it. might be why
überness
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.5GHz 1.28V 24/7 P8P67 Deluxe EVGA 460 @763mhz SLI G-skill 1866 mhz CL9 1.6v 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1TB WD Black Windows 7 Ultimate 64bit BenQ 24" LCD G2420HD G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX 850W Cooler Master CM 690 II Advanced Black G500 Steelseries ++ 
  hide details  
Reply
überness
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @ 4.5GHz 1.28V 24/7 P8P67 Deluxe EVGA 460 @763mhz SLI G-skill 1866 mhz CL9 1.6v 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
1TB WD Black Windows 7 Ultimate 64bit BenQ 24" LCD G2420HD G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX 850W Cooler Master CM 690 II Advanced Black G500 Steelseries ++ 
  hide details  
Reply
post #7 of 21
Quote:
Originally Posted by IzorkX View Post
Kinda. But right now the radiator / pump is just on the floor, testing it. might be why
Make sure it is topped off with water and not filled halfway, if you don't finish filling up the res it makes some noise. if you top up the res and it's still loud you have a bad pump.
post #8 of 21
Mine are loud too. I contacted XSPC about it and sent them a video.. currently awaiting a reply from now. If your is loud like this : http://www.mediafire.com/?vot470h5xghy38a this is probably a bad one too
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K 3.3Ghz ASUS P8P67 GeForce GTX 780 SC w/ ACX Cooler  Corsair Vangeance Blue 8GB @ 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Western Digital Dual Proc 7200RPM 1TB SATA3 Patriot Pyro SE 120GB SSD Samsung black DVD R+/- Windows 7 64bits 
MonitorMonitorPowerCase
BenQ 24' BenQ 24' Antec TruePower 650W Modular Corsair Graphite Serie 600T 
Mouse
Logitech Performance MX 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K 3.3Ghz ASUS P8P67 GeForce GTX 780 SC w/ ACX Cooler  Corsair Vangeance Blue 8GB @ 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Western Digital Dual Proc 7200RPM 1TB SATA3 Patriot Pyro SE 120GB SSD Samsung black DVD R+/- Windows 7 64bits 
MonitorMonitorPowerCase
BenQ 24' BenQ 24' Antec TruePower 650W Modular Corsair Graphite Serie 600T 
Mouse
Logitech Performance MX 
  hide details  
Reply
post #9 of 21
With the amount of issues report on OCN forums about this 720/750 pump, XSPC/RASA needs to get their pump supplier hopping on the quality and testing of each unit before they are shipped to the customer. This has not been a few random and isolated instances. Other forums have been reporting noise and pump failures as well.
Edited by bmaverick - 4/13/11 at 10:43am
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon 64 x2 5000 Black 2.6Ghz OC 3.3Ghz GigaByte GA-MA78GM-S2H Full Radeon 780G HD 3200 4GB Corsair DDR2 6400C4 
Hard DriveOSPowerCase
Seagate Barracuda 750GB 7200 RPM 32MB Cache Windows 7 Pro x64 Corsair HX620W Meridian XClio High Tower I 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon 64 x2 5000 Black 2.6Ghz OC 3.3Ghz GigaByte GA-MA78GM-S2H Full Radeon 780G HD 3200 4GB Corsair DDR2 6400C4 
Hard DriveOSPowerCase
Seagate Barracuda 750GB 7200 RPM 32MB Cache Windows 7 Pro x64 Corsair HX620W Meridian XClio High Tower I 
  hide details  
Reply
post #10 of 21
This sort of thing is why I reccomend other kits to people who have the money.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 860 MSI P55-GD 85 PNY GTX 570 16 GB Muskin Blackline 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
WD Caviar Black 1TB Crucial SDD some LG SATA thing 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2311H CM Quickfire red SeaSonic X-650 Lian Li PC-B10 
MouseMouse PadAudio
Cm spawn Artisan Hayate HiFiMan HE-500 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 860 MSI P55-GD 85 PNY GTX 570 16 GB Muskin Blackline 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
WD Caviar Black 1TB Crucial SDD some LG SATA thing 7 64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2311H CM Quickfire red SeaSonic X-650 Lian Li PC-B10 
MouseMouse PadAudio
Cm spawn Artisan Hayate HiFiMan HE-500 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Water Cooling
Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › New XSPC pump not working??