Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Grey screen every now and then(once a day)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Grey screen every now and then(once a day)

post #1 of 23
Thread Starter 
So I have been getting these Grey screens for a while now. Not sure what it is really as I did have it with my old graphics card, Could it be my motherboard? or even CPU?

Im thinking more my Graphics card or maby a PCI slot? Well If you guys could help me im not too sure what it is or how to get rid of it

Its not just a all grey screen its like different lines of grey in different shades going down the screen in different shape lines aswell.(not completely strait lines, curved slightly)

If anyone could help and comment on this matter I would be very thankful.

Thanks, Sir Overkill.

EDIT: Stock clocks on the GPU with stock cooling. And I would get a screenshot but its impossible to know when it may happen, it dosent seem to make a difference if its in game or not. It happens alot(once a day) just surfing forums.
Edited by Sir Overkill - 5/16/11 at 5:01am
RIGIE
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
990X 4.5GHz 24/7 GA-X58A-UD9 4X EVGA SC 580 in SLI Dominator GT (3x2Gb)2000 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ 120GB SSD/WD 27" 32" Logitech MX 5500 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quattro 1200W OC Lian-Li PC-P80 Logitech None 
  hide details  
Reply
RIGIE
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
990X 4.5GHz 24/7 GA-X58A-UD9 4X EVGA SC 580 in SLI Dominator GT (3x2Gb)2000 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ 120GB SSD/WD 27" 32" Logitech MX 5500 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quattro 1200W OC Lian-Li PC-P80 Logitech None 
  hide details  
Reply
post #2 of 23
unstable??

or most likely dying??

is it on stock cooling??to me its more VGA related than CPU/Motherboard
Anti-Wuttz!!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD A6-3650 @ 4ghz Asrock A75Pro4-M AMD HD6530D OCZ Flex 
Hard DrivePowerCase
160gb WD Cavar Blue Bench Disk HEC Rapter Open Air 
  hide details  
Reply
Anti-Wuttz!!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD A6-3650 @ 4ghz Asrock A75Pro4-M AMD HD6530D OCZ Flex 
Hard DrivePowerCase
160gb WD Cavar Blue Bench Disk HEC Rapter Open Air 
  hide details  
Reply
post #3 of 23
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by kairi_zeroblade View Post
unstable??

or most likely dying??

is it on stock cooling??to me its more VGA related than CPU/Motherboard
Yeah well Its been the same since I had my GT 430, same problem.
So They cant both be dieing can they?

Thanks, Sir Overkill.
RIGIE
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
990X 4.5GHz 24/7 GA-X58A-UD9 4X EVGA SC 580 in SLI Dominator GT (3x2Gb)2000 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ 120GB SSD/WD 27" 32" Logitech MX 5500 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quattro 1200W OC Lian-Li PC-P80 Logitech None 
  hide details  
Reply
RIGIE
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
990X 4.5GHz 24/7 GA-X58A-UD9 4X EVGA SC 580 in SLI Dominator GT (3x2Gb)2000 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ 120GB SSD/WD 27" 32" Logitech MX 5500 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quattro 1200W OC Lian-Li PC-P80 Logitech None 
  hide details  
Reply
post #4 of 23
Thread Starter 
Anyone know what it could be? Or even know what im talking about?
I really need some help with this.

Thanks, Sir Overkill.
RIGIE
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
990X 4.5GHz 24/7 GA-X58A-UD9 4X EVGA SC 580 in SLI Dominator GT (3x2Gb)2000 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ 120GB SSD/WD 27" 32" Logitech MX 5500 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quattro 1200W OC Lian-Li PC-P80 Logitech None 
  hide details  
Reply
RIGIE
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
990X 4.5GHz 24/7 GA-X58A-UD9 4X EVGA SC 580 in SLI Dominator GT (3x2Gb)2000 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ 120GB SSD/WD 27" 32" Logitech MX 5500 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quattro 1200W OC Lian-Li PC-P80 Logitech None 
  hide details  
Reply
post #5 of 23
Thread Starter 
Anyone have any ideas? I really don't like it

Thanks, Sir Overkill.
RIGIE
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
990X 4.5GHz 24/7 GA-X58A-UD9 4X EVGA SC 580 in SLI Dominator GT (3x2Gb)2000 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ 120GB SSD/WD 27" 32" Logitech MX 5500 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quattro 1200W OC Lian-Li PC-P80 Logitech None 
  hide details  
Reply
RIGIE
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
990X 4.5GHz 24/7 GA-X58A-UD9 4X EVGA SC 580 in SLI Dominator GT (3x2Gb)2000 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ 120GB SSD/WD 27" 32" Logitech MX 5500 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quattro 1200W OC Lian-Li PC-P80 Logitech None 
  hide details  
Reply
post #6 of 23
Which drivers are you using?
Also, does it happen when both monitors are connected? Does it happen to both of them at the same time?
Main system
(16 items)
 
Editing PC
(8 items)
 
 
CPUGraphicsGraphicsRAM
E5-1680v2 AMD FirePro D700 AMD FirePro D700 64GB 1866mhz 
Hard DriveOSMonitorCase
1TB PCIE SSD OSX 10.10.x Dell U2713H Mac Pro 
  hide details  
Reply
Main system
(16 items)
 
Editing PC
(8 items)
 
 
CPUGraphicsGraphicsRAM
E5-1680v2 AMD FirePro D700 AMD FirePro D700 64GB 1866mhz 
Hard DriveOSMonitorCase
1TB PCIE SSD OSX 10.10.x Dell U2713H Mac Pro 
  hide details  
Reply
post #7 of 23
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Defoler View Post
Which drivers are you using?
Also, does it happen when both monitors are connected? Does it happen to both of them at the same time?
Ok im not sure what drivers im using, I just Downloaded the newest ones on the Nvidia site when I got the card, a couple months ago.

For the last few days I have been using both monitors to try to see if it happens on both, normally I just use one or the other I rarely use both at the moment.

And it just happened before and it only happened on one monitor well the TV actully. Anyone know what this could mean? I am sure its not the card as I was getting the same thing with my old card.

Any feedback would be greatly appricated as I really want to find out what this is and fix it!

Thanks, Sir Overkill.
RIGIE
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
990X 4.5GHz 24/7 GA-X58A-UD9 4X EVGA SC 580 in SLI Dominator GT (3x2Gb)2000 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ 120GB SSD/WD 27" 32" Logitech MX 5500 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quattro 1200W OC Lian-Li PC-P80 Logitech None 
  hide details  
Reply
RIGIE
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
990X 4.5GHz 24/7 GA-X58A-UD9 4X EVGA SC 580 in SLI Dominator GT (3x2Gb)2000 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ 120GB SSD/WD 27" 32" Logitech MX 5500 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quattro 1200W OC Lian-Li PC-P80 Logitech None 
  hide details  
Reply
post #8 of 23
Thread Starter 
Bump, Can anyone help me?

Thanks, Sir Overkill.
RIGIE
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
990X 4.5GHz 24/7 GA-X58A-UD9 4X EVGA SC 580 in SLI Dominator GT (3x2Gb)2000 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ 120GB SSD/WD 27" 32" Logitech MX 5500 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quattro 1200W OC Lian-Li PC-P80 Logitech None 
  hide details  
Reply
RIGIE
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
990X 4.5GHz 24/7 GA-X58A-UD9 4X EVGA SC 580 in SLI Dominator GT (3x2Gb)2000 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ 120GB SSD/WD 27" 32" Logitech MX 5500 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quattro 1200W OC Lian-Li PC-P80 Logitech None 
  hide details  
Reply
post #9 of 23
Thread Starter 
Anyone have any ideas?
RIGIE
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
990X 4.5GHz 24/7 GA-X58A-UD9 4X EVGA SC 580 in SLI Dominator GT (3x2Gb)2000 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ 120GB SSD/WD 27" 32" Logitech MX 5500 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quattro 1200W OC Lian-Li PC-P80 Logitech None 
  hide details  
Reply
RIGIE
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
990X 4.5GHz 24/7 GA-X58A-UD9 4X EVGA SC 580 in SLI Dominator GT (3x2Gb)2000 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
OCZ 120GB SSD/WD 27" 32" Logitech MX 5500 
PowerCaseMouseMouse Pad
Antec Quattro 1200W OC Lian-Li PC-P80 Logitech None 
  hide details  
Reply
post #10 of 23
Update the BIOS on your motherboard to the latest version (even if it is a beta) and update the BIOS on the GTX 580 as well. Try that and see how everything works afterward.
     
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i5 4258U 2.4 GHz Intel Iris HD 5100 8GB Samsung 256GB SSD 
OS
OSX 10.9 Mavericks 
  hide details  
Reply
     
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core i5 4258U 2.4 GHz Intel Iris HD 5100 8GB Samsung 256GB SSD 
OS
OSX 10.9 Mavericks 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Grey screen every now and then(once a day)