Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › HELP! No drivers working on fresh Windows 7 install
New Posts  All Forums:Forum Nav:

HELP! No drivers working on fresh Windows 7 install

post #1 of 10
Thread Starter 
So I just got my new C300 SSD today and proceeded to do a new Windows 7 Ultimate 64 install. Went smooth all the way through. Got into the desktop fine. I then:

Installed the LAN driver from the disk.
Installed the latest stable nvidia driver from their site 266.xx
Rebooted
After it got past the windows screen, the monitor lost signal and went black, but the rest of the PC stayed on.


Worried, I reinstalled windows yet again thinking it was a defective install (? I don't know..) proceeded to do the same steps, with the same result.

I then booted into safe mode, uninstalled the driver, rebooted and it worked fine again.

So I then tried the newest beta 270.xx Same problem.


After I submit this thread, I'm going to try an old 255.xx version or something in the mean time.


PLEASE HELP!
Zealotry
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
Pentium G3258  MSI Z97S SLI Krait Edition EVGA SC GTX 570 Crucial C300 128GB + 5TB Storage 
OSMonitorPowerAudio
Windows 7 Ultimate QNIX 27" IPS  Corsair 800TX Xonar Essence ST 
  hide details  
Reply
Zealotry
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
Pentium G3258  MSI Z97S SLI Krait Edition EVGA SC GTX 570 Crucial C300 128GB + 5TB Storage 
OSMonitorPowerAudio
Windows 7 Ultimate QNIX 27" IPS  Corsair 800TX Xonar Essence ST 
  hide details  
Reply
post #2 of 10
Also with the c300, check the firmware revision on it. one of them was bad and caused all sorts of problems until you flash it to its newest one, 006. Check that as well.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Thuban 1090T @ 4.100Ghz MSI 890FX Zotac GTX 570 815/1635 8Gb DDR3 G.Skill RipJaws OCd at 2000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
64Gb C300 SSD & 3TB Some LG DVD drive Windows 7 Professional x64 21.5" Asus & 2x Dell Ultra2001FPSs 
PowerCaseMouse
1100 Watt Kingwin Modular PSU RaidMax Dirktooth (Smilodon) Razer Diamondback 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Thuban 1090T @ 4.100Ghz MSI 890FX Zotac GTX 570 815/1635 8Gb DDR3 G.Skill RipJaws OCd at 2000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
64Gb C300 SSD & 3TB Some LG DVD drive Windows 7 Professional x64 21.5" Asus & 2x Dell Ultra2001FPSs 
PowerCaseMouse
1100 Watt Kingwin Modular PSU RaidMax Dirktooth (Smilodon) Razer Diamondback 
  hide details  
Reply
post #3 of 10
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by LocKDowN2222* View Post
Also with the c300, check the firmware revision on it. one of them was bad and caused all sorts of problems until you flash it to its newest one, 006. Check that as well.
Well I just tried the oldest drive available for the 570 (263.09) didn't work either.

How do I find out what my current C300 firmware version is?

I've read a lot of horror stories of people doing the firmware update, either bricking their SSD or corrupting their data, or not even being able to install windows on it.
Zealotry
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
Pentium G3258  MSI Z97S SLI Krait Edition EVGA SC GTX 570 Crucial C300 128GB + 5TB Storage 
OSMonitorPowerAudio
Windows 7 Ultimate QNIX 27" IPS  Corsair 800TX Xonar Essence ST 
  hide details  
Reply
Zealotry
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
Pentium G3258  MSI Z97S SLI Krait Edition EVGA SC GTX 570 Crucial C300 128GB + 5TB Storage 
OSMonitorPowerAudio
Windows 7 Ultimate QNIX 27" IPS  Corsair 800TX Xonar Essence ST 
  hide details  
Reply
post #4 of 10
Thread Starter 
I called EVGA and the guy told me to read through http://www.evga.com/support/faq/afmm...px?faqid=59211


I tried everything in there, nothing works.


Everything works fine if I boot into safe mode, or uninstall the nvidia drivers and boot normally.

He said usually when a card doesn't post video getting into windows when drivers are loaded, either it's an HD audio problem, or the card isn't getting enough power. But nothing in my system has changed since it worked earlier today (except for the fresh OS install on my new SSD).


Zealotry
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
Pentium G3258  MSI Z97S SLI Krait Edition EVGA SC GTX 570 Crucial C300 128GB + 5TB Storage 
OSMonitorPowerAudio
Windows 7 Ultimate QNIX 27" IPS  Corsair 800TX Xonar Essence ST 
  hide details  
Reply
Zealotry
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
Pentium G3258  MSI Z97S SLI Krait Edition EVGA SC GTX 570 Crucial C300 128GB + 5TB Storage 
OSMonitorPowerAudio
Windows 7 Ultimate QNIX 27" IPS  Corsair 800TX Xonar Essence ST 
  hide details  
Reply
post #5 of 10
Did you try reconnecting the SSD? It might sound silly, but I've had electronics not work at all until I disconnected and reconnected them.
Raven's Claw
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i5-2500K @ 4.4GHz EVGA Z68 FTW SLI EVGA GeForce GTX 580 SuperClocked 920/1840/2100... EVGA GeForce GTX 580 SuperClocked 920/1840/2100... 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
CORSAIR DOMINATOR 8GB 1600MHz OCZ Vertex 3 120GB Seagate Barracuda ST31500341AS 1.5TB LG GH24 Super Multi DVD Rewriter 24x 
CoolingOSMonitorMonitor
Noctua NH-D14 Windows 8 Pro x64 LG W2253 BenQ XL2420T 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Black Widow Ultimate Corsair AX1200 Silverstone RAVEN RV02B-EW Logitech G400 
Audio
Corsair HS1 USB 
  hide details  
Reply
Raven's Claw
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i5-2500K @ 4.4GHz EVGA Z68 FTW SLI EVGA GeForce GTX 580 SuperClocked 920/1840/2100... EVGA GeForce GTX 580 SuperClocked 920/1840/2100... 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
CORSAIR DOMINATOR 8GB 1600MHz OCZ Vertex 3 120GB Seagate Barracuda ST31500341AS 1.5TB LG GH24 Super Multi DVD Rewriter 24x 
CoolingOSMonitorMonitor
Noctua NH-D14 Windows 8 Pro x64 LG W2253 BenQ XL2420T 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Black Widow Ultimate Corsair AX1200 Silverstone RAVEN RV02B-EW Logitech G400 
Audio
Corsair HS1 USB 
  hide details  
Reply
post #6 of 10
Did you let windows do it's thing w/installing it's own drivers at first, or did you try to circumvent that process?

If you did try to circumvent it ... try another install, w/o doing so. Go ahead let Windows Update d/l and install whatever it wants to at first, then after a restart, install the new forceware.

Sorry if you already did it ^^^ this way, but that's all I got at the moment ... getting late down here in Gilbert
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
xeon X5675 6-core @ 4.1ghz (1.29v, 20x205 +ht ) rampage iii extreme msi rx470 gaming X (the $159 budget king) 3 x 2gb corsair xms3 pc12800 (9-9-9-24-1T@1600MHz) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
hynix 250gb ssd (boot), 2tb deskstar (apps),1tb... plextor px-712sa - still the best optical drive... corsair h8o v2 aio W10 home 
MonitorPowerCaseAudio
asus vw266h 25.5" (1920x1200) abs sl (enermax revolution) * single 70A rail 850w silverstone rv-03 XFi Titanium 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
xeon X5675 6-core @ 4.1ghz (1.29v, 20x205 +ht ) rampage iii extreme msi rx470 gaming X (the $159 budget king) 3 x 2gb corsair xms3 pc12800 (9-9-9-24-1T@1600MHz) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
hynix 250gb ssd (boot), 2tb deskstar (apps),1tb... plextor px-712sa - still the best optical drive... corsair h8o v2 aio W10 home 
MonitorPowerCaseAudio
asus vw266h 25.5" (1920x1200) abs sl (enermax revolution) * single 70A rail 850w silverstone rv-03 XFi Titanium 
  hide details  
Reply
post #7 of 10
You can tell what its firmware is by looking on the underside of the SSD Drive.

also... not enough power..? all the 6pin+'s plugged into your card? It'd probably give you a bios error if it wasnt, but it's worth a shot.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Thuban 1090T @ 4.100Ghz MSI 890FX Zotac GTX 570 815/1635 8Gb DDR3 G.Skill RipJaws OCd at 2000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
64Gb C300 SSD & 3TB Some LG DVD drive Windows 7 Professional x64 21.5" Asus & 2x Dell Ultra2001FPSs 
PowerCaseMouse
1100 Watt Kingwin Modular PSU RaidMax Dirktooth (Smilodon) Razer Diamondback 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Thuban 1090T @ 4.100Ghz MSI 890FX Zotac GTX 570 815/1635 8Gb DDR3 G.Skill RipJaws OCd at 2000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
64Gb C300 SSD & 3TB Some LG DVD drive Windows 7 Professional x64 21.5" Asus & 2x Dell Ultra2001FPSs 
PowerCaseMouse
1100 Watt Kingwin Modular PSU RaidMax Dirktooth (Smilodon) Razer Diamondback 
  hide details  
Reply
post #8 of 10
When your pc boots up and the monitor goes black. Have you tried switching it on and off again and seeing if it re-registers the signal?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1100T  GA-990FX-UD3 MSI 7850 Power Edtion Corsair DDR3 4GB 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
500GB WD Caviar Green 24x Sony XSPC Rasa RS240 Kit Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
E2250V LED 22" Microsoft Sidewinder x4 Seasonic 660w X-Series Antec 300 Modded 
MouseMouse PadAudioOther
Logitech G400 Roccat Taito 2x Warfedale Diamond II's // Cambridge Audio Am... OCZ Vertex 2E 60GB 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1100T  GA-990FX-UD3 MSI 7850 Power Edtion Corsair DDR3 4GB 1600MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
500GB WD Caviar Green 24x Sony XSPC Rasa RS240 Kit Windows 7 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
E2250V LED 22" Microsoft Sidewinder x4 Seasonic 660w X-Series Antec 300 Modded 
MouseMouse PadAudioOther
Logitech G400 Roccat Taito 2x Warfedale Diamond II's // Cambridge Audio Am... OCZ Vertex 2E 60GB 
  hide details  
Reply
post #9 of 10
I'm having a problem with a fresh win 7 install in that once I install any of the last 3 ati catalyst drivers, I can only boot in safe mode :/
post #10 of 10
Quote:
Originally Posted by joemunky View Post
I'm having a problem with a fresh win 7 install in that once I install any of the last 3 ati catalyst drivers, I can only boot in safe mode :/
Now that's a mystery to me.

Edit: Actually @ both of you, does nvidia (I know AMD does, AMD Overdrive) have some kind of auto overclock function with their driver's suite? if so.. go into safemode after installing and try turning it off.
For AMD - go into the catalyst control center and go to the performance tab and uncheck "AMD Overdrive" that function seems to cause more problems than it's worth.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Thuban 1090T @ 4.100Ghz MSI 890FX Zotac GTX 570 815/1635 8Gb DDR3 G.Skill RipJaws OCd at 2000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
64Gb C300 SSD & 3TB Some LG DVD drive Windows 7 Professional x64 21.5" Asus & 2x Dell Ultra2001FPSs 
PowerCaseMouse
1100 Watt Kingwin Modular PSU RaidMax Dirktooth (Smilodon) Razer Diamondback 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Thuban 1090T @ 4.100Ghz MSI 890FX Zotac GTX 570 815/1635 8Gb DDR3 G.Skill RipJaws OCd at 2000 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
64Gb C300 SSD & 3TB Some LG DVD drive Windows 7 Professional x64 21.5" Asus & 2x Dell Ultra2001FPSs 
PowerCaseMouse
1100 Watt Kingwin Modular PSU RaidMax Dirktooth (Smilodon) Razer Diamondback 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › HELP! No drivers working on fresh Windows 7 install