Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › Raid 0 functioning normal?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Raid 0 functioning normal?

post #1 of 2
Thread Starter 
Hello. I've got a question about my raid 0 volume which is just about a year old. It was used for large programs such as games, and storage. Until recently I picked up another 1TB hard drive which I moved files that need to be stored on to there. I'm wondering if the raid 0 volume performance could be down after a year of use; lots of large files going in and out / programs being installed / uninstalled. I was thinking about reformatting it, just so it could be wiped clean again.

Heres my HD Tach results, first 1 being the long bench, and the 2nd being the quick bench. Intel Matrix is installed, and write back caching is also enabled.

They're 2 WD 640 GB caviar black SATA II.

Let me know what you guys think!



post #2 of 2
Those look like the results I got when I had HDD activity while benching my RAID 0 WD Black's

However, that second one seems too fast for just two WD blacks so I expect that the drives are bursting using cache, and would say that this is possibly normal.

Re run the test is the only thing I can suggest, but the results are sound.
 
Media Server
(15 items)
 
Various snapshots
(3 photos)
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 @ 4.2Ghz DFI Lanparty UT X58 T3eh8 XFX Radeon HD 6990 4GB G.Skill Pi Series 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Mushkin Enhanced Intel 510 Series 250GB SSD Seagate 1.5TB 7200RPM  Sony External USB DVD Combo Drive 
OSMonitorMonitorMonitor
Windows 7 Enterprise 64-bit ASUS VH238H Dell E207WFPc Samsung PN58B650 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Blackwidow Ultimate Corsair AX 1200 Custom MountainMods Monticle 24 w/Acoustics & LCS Logitech G500 
Mouse PadAudioAudio
Razer Destructor Ultrasone H-Fi 780 Custom built up 5.1 surround sound  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Phenom 9950 Black Edition Gigabyte mATX Galaxy Ge-Force GTX460 1GB Radeon HD3200 
RAMHard DriveHard DriveCooling
6GB DDR2 (2x2GB Patriot+2x1GB G.Skill) Western Digital Caviar Black Western Digital Caviar Green Cooler Master GeminII 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Home Server Samsung PN58B650  Logitech Dinovo Mini Silverstone 350W 
CaseMouse
Antec Veralis Logitech Dinovo Mini 
  hide details  
Reply
 
Media Server
(15 items)
 
Various snapshots
(3 photos)
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 @ 4.2Ghz DFI Lanparty UT X58 T3eh8 XFX Radeon HD 6990 4GB G.Skill Pi Series 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Mushkin Enhanced Intel 510 Series 250GB SSD Seagate 1.5TB 7200RPM  Sony External USB DVD Combo Drive 
OSMonitorMonitorMonitor
Windows 7 Enterprise 64-bit ASUS VH238H Dell E207WFPc Samsung PN58B650 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Blackwidow Ultimate Corsair AX 1200 Custom MountainMods Monticle 24 w/Acoustics & LCS Logitech G500 
Mouse PadAudioAudio
Razer Destructor Ultrasone H-Fi 780 Custom built up 5.1 surround sound  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Phenom 9950 Black Edition Gigabyte mATX Galaxy Ge-Force GTX460 1GB Radeon HD3200 
RAMHard DriveHard DriveCooling
6GB DDR2 (2x2GB Patriot+2x1GB G.Skill) Western Digital Caviar Black Western Digital Caviar Green Cooler Master GeminII 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Home Server Samsung PN58B650  Logitech Dinovo Mini Silverstone 350W 
CaseMouse
Antec Veralis Logitech Dinovo Mini 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Hard Drives & Storage
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › Raid 0 functioning normal?