Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Did I just damaged my CPU?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Did I just damaged my CPU?

post #1 of 18
Thread Starter 
Please help me! I've just installed a CPU (core i7 2600K) for the first time, well I think i did. When I placed the CPU in the right position I did not hear a click anywhere whatsoever. I watched several videos on youtube for examples and with the installations of the new SB CPU's I didn't hear a click either. The most troubling part was the kind of scratching sound my CPU/socket was making when I placed the lever of the socket in the right position.

I'm really nervous because I don't know if I've broke something and I cant test my setup yet (waiting on RAM). Below are some photo's of how I've placed the CPU. My bad if they're bad photos, I took them in a rush.

Anyway, do I have to worry??? Could it do harm to remove the CPU and check if I've busted some pins on the mobo? :-/



Edited by willieboy90 - 4/15/11 at 1:50pm
FORTRESS FT02
(13 items)
 
  
Hard Drive
Samsung Spinpoint F3 1TB 
  hide details  
Reply
FORTRESS FT02
(13 items)
 
  
Hard Drive
Samsung Spinpoint F3 1TB 
  hide details  
Reply
post #2 of 18
That sound is from the pins bending to conform to the CPU, it's normal. There is no "click" sound because there's nothing for the CPU to lock into. It just slides into the socket using the notches on the side.
The Wtfer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600K ASUS P8Z68-V PRO EVGA GTX 465 w/ 470 Shaders/Memory/Clocks 8GB G.Skill DDR3 1866 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung F3 1TB LG 22X DVD±R DVD Burner Windows 7 Professional 64-Bit Dell U2311H + LG W2242S 
PowerCase
Corsair 750TX Coolermaster RC-692 Advanced 
  hide details  
Reply
The Wtfer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600K ASUS P8Z68-V PRO EVGA GTX 465 w/ 470 Shaders/Memory/Clocks 8GB G.Skill DDR3 1866 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung F3 1TB LG 22X DVD±R DVD Burner Windows 7 Professional 64-Bit Dell U2311H + LG W2242S 
PowerCase
Corsair 750TX Coolermaster RC-692 Advanced 
  hide details  
Reply
post #3 of 18
Just lift up the lever and see what you did wrong.

I doubt you damaged anything.

As long as you placed it on the socket completely right it should be ok.
post #4 of 18
lol..no worries..power everything on when ur done building it should be fine...a lot of boards make that delicious crunching sound...it's not problem..if you placed it in properly with the arrow aligned with the socket..it should be fine, especially with my mobo..it made the same sound
The Megazord
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX - 8350 ASUS Crosshair V Formula - z EVGA GTX 670 Corsair Dominator Platinum 8GB 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
128GB Samsung Pro Series  Asus Blu-Ray  Corsair H100i  Windows 7 
MonitorPowerCase
Samsung T24 Corsair AX 650 Cooler Master HAF - XB 
  hide details  
Reply
The Megazord
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX - 8350 ASUS Crosshair V Formula - z EVGA GTX 670 Corsair Dominator Platinum 8GB 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
128GB Samsung Pro Series  Asus Blu-Ray  Corsair H100i  Windows 7 
MonitorPowerCase
Samsung T24 Corsair AX 650 Cooler Master HAF - XB 
  hide details  
Reply
post #5 of 18
looks fine to me. it should take a bit of force for the lever to lock into place. and in my experience, there's never been a clicking sound.
post #6 of 18
Yeah, they don't give a satisfying "click" to let you know you did it right.
Rosemari
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 4.0 GHz|1.26250v Asus P6T deluxe V2 XFX AMD Radeon 6950 2GB RF 12 GB G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
WD 1 TB Caviar Black 7200 RPM Win 7 64-bit Asus 24" 1080p Corsair TX 750W 
Case
Thermaltake Xaser VI 
  hide details  
Reply
Rosemari
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @ 4.0 GHz|1.26250v Asus P6T deluxe V2 XFX AMD Radeon 6950 2GB RF 12 GB G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveOSMonitorPower
WD 1 TB Caviar Black 7200 RPM Win 7 64-bit Asus 24" 1080p Corsair TX 750W 
Case
Thermaltake Xaser VI 
  hide details  
Reply
post #7 of 18
Yea you should be fine. I was scared when i was trying to push the clever down too.
~|Nanpa|~
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
|A8-3870k 3.5Ghz| |Gigabyte GA-A75-UD4H| |Onboard 6550D -_-| |Samsung 30nm Low Profile 2133 Cas9| 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
|Corsair Force GT 90GB|WD 820GB| |SamSung BluRay| |Stock Heatsink -_-| |Win 7 Ultimate x64| 
MonitorKeyboardPowerCase
|Samsung S27A950 120Hz 3D| |Microsoft SideWinder X4| |CorSaiR HX650| |Open TechBench|White LeDs|PurPle UV| 
MouseMouse PadAudio
|Microsoft SideWinder X8| |SteelSeries Diablo III| |OnBoard| 
  hide details  
Reply
~|Nanpa|~
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
|A8-3870k 3.5Ghz| |Gigabyte GA-A75-UD4H| |Onboard 6550D -_-| |Samsung 30nm Low Profile 2133 Cas9| 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
|Corsair Force GT 90GB|WD 820GB| |SamSung BluRay| |Stock Heatsink -_-| |Win 7 Ultimate x64| 
MonitorKeyboardPowerCase
|Samsung S27A950 120Hz 3D| |Microsoft SideWinder X4| |CorSaiR HX650| |Open TechBench|White LeDs|PurPle UV| 
MouseMouse PadAudio
|Microsoft SideWinder X8| |SteelSeries Diablo III| |OnBoard| 
  hide details  
Reply
post #8 of 18
It looks ok in the pics. I wouldnt worry too much. Just fire up and see what happens.
Captain Crunch
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770k @ 4.6Ghz Asus Z77 Sabertooth EVGA GeForce GTX 660 Ti FTW+ 3GB w/Backplate (SLI) Waiting For GTX 780  
RAMHard DriveCoolingOS
Samsung 2133Mhz 10-10-10-28 1T OCZ SSD Corsair H100 P/P Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Monoprice 2560x1440p Ducky Shine Corsair AX1200 Cooler Master 690 
  hide details  
Reply
Captain Crunch
(12 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
3770k @ 4.6Ghz Asus Z77 Sabertooth EVGA GeForce GTX 660 Ti FTW+ 3GB w/Backplate (SLI) Waiting For GTX 780  
RAMHard DriveCoolingOS
Samsung 2133Mhz 10-10-10-28 1T OCZ SSD Corsair H100 P/P Windows 7 
MonitorKeyboardPowerCase
Monoprice 2560x1440p Ducky Shine Corsair AX1200 Cooler Master 690 
  hide details  
Reply
post #9 of 18
Thread Starter 
Have to say I feel alot better allready! The problem is I can't fire the system up yet, still waiting on windows 7 and my memory! Why did I install the CPU you ask, because I was bored...

Anyway, do you guys advice me to remove the CPU and check the pins on the socket of the motherboard?
FORTRESS FT02
(13 items)
 
  
Hard Drive
Samsung Spinpoint F3 1TB 
  hide details  
Reply
FORTRESS FT02
(13 items)
 
  
Hard Drive
Samsung Spinpoint F3 1TB 
  hide details  
Reply
post #10 of 18
Quote:
Originally Posted by willieboy90 View Post
Have to say I feel alot better allready! The problem is I can't fire the system up yet, still waiting on windows 7 and my memory! Why did I install the CPU you ask, because I was bored...

Anyway, do you guys advice me to remove the CPU and check the pins on the socket of the motherboard?
Up to you, personally I'd just wait.
The Wtfer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600K ASUS P8Z68-V PRO EVGA GTX 465 w/ 470 Shaders/Memory/Clocks 8GB G.Skill DDR3 1866 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung F3 1TB LG 22X DVD±R DVD Burner Windows 7 Professional 64-Bit Dell U2311H + LG W2242S 
PowerCase
Corsair 750TX Coolermaster RC-692 Advanced 
  hide details  
Reply
The Wtfer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600K ASUS P8Z68-V PRO EVGA GTX 465 w/ 470 Shaders/Memory/Clocks 8GB G.Skill DDR3 1866 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung F3 1TB LG 22X DVD±R DVD Burner Windows 7 Professional 64-Bit Dell U2311H + LG W2242S 
PowerCase
Corsair 750TX Coolermaster RC-692 Advanced 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Did I just damaged my CPU?