Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › whaaaa? (SOC 560ti)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

whaaaa? (SOC 560ti)

post #1 of 6
Thread Starter 
i have a Gigabyte SOC 560 ti (the 1GHz version). it was doing fine until i tried to switch to HDMI. once i switch 1/2 of the screen stays "standard" while the other 1/2 changes based on monitor settings. i know its not my monitor because the line is exactly down the middle and it doesnt effect the menu option. my monitor is a ASUS VE228H. i havent changed any settings.

taken with my phone


taking a screenshot


the weirder part is if you make an image the output on both sides correct so i know video card to mobo is fine. but some where between video card to monitor is messed up. im going to hook it up to wifeys laptop to see if there's any changes.
Edited by _TRU_ - 4/16/11 at 9:08pm
post #2 of 6
bad hdmi cable?

Why not use DVI?
Alienware M9700
(14 items)
 
Wackbook pro
(12 items)
 
Mpowerlicous
(12 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
AMD Turion ML-42 2.4GHz AMD Turion ML-40 Alienware nForce3 2X nVidia GeForce Go 7900GS SLI 
RAMHard DriveOSMonitor
1GB DDR 333MHz Samsung Spinpoint 250GB Windows XP Professional 1920X1200 Integrated LCD 
Case
Alienware M9700 chassis 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3615QM @2.3GHz Apple Logic Board Intel HD 4000 Nvidia GT 650M 512MB 
RAMHard DriveOSMonitor
16GB 1600MHz DDR3 500GB Samsung 840  OSX 10.10 1440x900  
PowerAudioAudioAudio
85W PSU Schiit Modi Schiit Magni 2 Über DT770 Pro 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3770K MSI Z77 Big Bang MPower Radeon R9 270X 4X4GB G.Skill  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Intel X25-V Cooler Master Hyper 212+ Life without walls? Who needs windows? Acer 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Raidmax RX-1000AE Brooks shoebox  Acer G500 
  hide details  
Reply
Alienware M9700
(14 items)
 
Wackbook pro
(12 items)
 
Mpowerlicous
(12 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
AMD Turion ML-42 2.4GHz AMD Turion ML-40 Alienware nForce3 2X nVidia GeForce Go 7900GS SLI 
RAMHard DriveOSMonitor
1GB DDR 333MHz Samsung Spinpoint 250GB Windows XP Professional 1920X1200 Integrated LCD 
Case
Alienware M9700 chassis 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 3615QM @2.3GHz Apple Logic Board Intel HD 4000 Nvidia GT 650M 512MB 
RAMHard DriveOSMonitor
16GB 1600MHz DDR3 500GB Samsung 840  OSX 10.10 1440x900  
PowerAudioAudioAudio
85W PSU Schiit Modi Schiit Magni 2 Über DT770 Pro 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3770K MSI Z77 Big Bang MPower Radeon R9 270X 4X4GB G.Skill  
Hard DriveCoolingOSMonitor
Intel X25-V Cooler Master Hyper 212+ Life without walls? Who needs windows? Acer 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 Raidmax RX-1000AE Brooks shoebox  Acer G500 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
Is the monitor demoing some mode?
post #4 of 6
That's probably the monitor on "demo" mode. It's used to show off the monitor's settings when it's on display, say, at a retail store. Fiddle with the monitor's settings.
Marshmallow
(14 items)
 
Corsair H100 - Excellent Compact Cooler
Corsair Hydro Series H100 Extreme Performance Liquid CPU Cooler (CWCH100)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 @ 4.0GHz - 1.21v EVGA Classified X58 Asus GTX 580 DirectCU II 6GB Mushkin Blackline 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Corsair F60 + 1TB Spinpoint F3 Corsair H100 Windows 7 Ultimate x64 Asus MK241H 24" 1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Das Model S Professional Silent Antec BP550 Plus NZXT Phantom Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
Marshmallow
(14 items)
 
Corsair H100 - Excellent Compact Cooler
Corsair Hydro Series H100 Extreme Performance Liquid CPU Cooler (CWCH100)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 920 @ 4.0GHz - 1.21v EVGA Classified X58 Asus GTX 580 DirectCU II 6GB Mushkin Blackline 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Corsair F60 + 1TB Spinpoint F3 Corsair H100 Windows 7 Ultimate x64 Asus MK241H 24" 1920x1200 
KeyboardPowerCaseMouse
Das Model S Professional Silent Antec BP550 Plus NZXT Phantom Razer DeathAdder 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
Quote:
Originally Posted by Mugabuga View Post
Is the monitor demoing some mode?
Lemme just say: SOLIDARITY!!!

And ... I agree ... it's the monitor, nothing to do with the card.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
xeon X5675 6-core @ 4.1ghz (1.29v, 20x205 +ht ) rampage iii extreme msi rx470 gaming X (the $159 budget king) 3 x 2gb corsair xms3 pc12800 (9-9-9-24-1T@1600MHz) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
hynix 250gb ssd (boot), 2tb deskstar (apps),1tb... plextor px-712sa - still the best optical drive... corsair h8o v2 aio W10 home 
MonitorPowerCaseAudio
asus vw266h 25.5" (1920x1200) abs sl (enermax revolution) * single 70A rail 850w silverstone rv-03 XFi Titanium 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
xeon X5675 6-core @ 4.1ghz (1.29v, 20x205 +ht ) rampage iii extreme msi rx470 gaming X (the $159 budget king) 3 x 2gb corsair xms3 pc12800 (9-9-9-24-1T@1600MHz) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
hynix 250gb ssd (boot), 2tb deskstar (apps),1tb... plextor px-712sa - still the best optical drive... corsair h8o v2 aio W10 home 
MonitorPowerCaseAudio
asus vw266h 25.5" (1920x1200) abs sl (enermax revolution) * single 70A rail 850w silverstone rv-03 XFi Titanium 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Thread Starter 
sorry it took so long to respond, but i figured out the problem. yep you all were right. it was in demo mode, but i made sure that demo was turned off. after i tried it a few times, it looks like it was "auto" switching to demo upon new cable connect. i guess since it was the 1st time i had plugged in an hdmi cord.

+rep to u
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › whaaaa? (SOC 560ti)