Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › i7 920 D0 4GHz high idle temps with EK HF 240
New Posts  All Forums:Forum Nav:

i7 920 D0 4GHz high idle temps with EK HF 240

post #1 of 13
Thread Starter 
I got EK HF kit for my 920 and the idle temps still look a bit high, max temps decreased a lot though.

Idle temps


Prime 95


And this is my loop "sorry for crappy pic by blackberry"


Are idle temps fine?

thanks in advance guyz.
Edited by Faisal11iraq - 4/18/11 at 5:12am
post #2 of 13
you either have a really hot batch or your loop is not running right.

1.25v and HT is off your temps should be much much lower then that
post #3 of 13
that temp is actually pretty good for your loop. to get it lower add another rad and maybe a push/pull set up on the rads
Finally Finished!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3930K Batch: 3135B495T Gigabyte X79 UD7 GTX 570 3-way SLi Corsair Vengeance 1600mhz CL9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
60GB OCZ Vertex II / 3x 500GB Samsung Spinpoint EK Supreme HF Nickel, EK DCP4.0, Stealth GT 360... Windows 7 Ult 64bit Acer 22" G225HQ 
KeyboardPowerCaseMouse
Razor Lacosa Mirror Edition Silverstone Strider 1500w  Aerocool X-Preditor  CM Storm Sentinel Advanced 
Mouse Pad
Razer Goliathus Speed edition 
  hide details  
Reply
Finally Finished!
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3930K Batch: 3135B495T Gigabyte X79 UD7 GTX 570 3-way SLi Corsair Vengeance 1600mhz CL9 
Hard DriveCoolingOSMonitor
60GB OCZ Vertex II / 3x 500GB Samsung Spinpoint EK Supreme HF Nickel, EK DCP4.0, Stealth GT 360... Windows 7 Ult 64bit Acer 22" G225HQ 
KeyboardPowerCaseMouse
Razor Lacosa Mirror Edition Silverstone Strider 1500w  Aerocool X-Preditor  CM Storm Sentinel Advanced 
Mouse Pad
Razer Goliathus Speed edition 
  hide details  
Reply
post #4 of 13
Looks like you have your pump feeding the reservoir.

Idealy you want to go from Pump to CPU - Rad - Res - Pump.

Hard to tell from the pic but looks like your pumping into the res.

Saying that your max temps look fine. Are they stress load temps?

EDIT: My bad your running pump - rad. If thats the case your feeding your CPU block the wrong way around. Infeed should be to the central barb IIRC. Your running it in reverse.
Edited by YerMother - 4/18/11 at 5:28am
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980X 4.8GHz @1.44V Gigabyte X58A UD5 rev 2.0 GTX580 Lightning 3x2GB Dominator GTs C8 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
C300 256GB SSD + WD750 Caviar Black Windows 7 64bit Home Premium DELL U2410 Razer Tarantula 
PowerCaseMouse
Corsair Gold AX1200 Lian Li Habu 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980X 4.8GHz @1.44V Gigabyte X58A UD5 rev 2.0 GTX580 Lightning 3x2GB Dominator GTs C8 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
C300 256GB SSD + WD750 Caviar Black Windows 7 64bit Home Premium DELL U2410 Razer Tarantula 
PowerCaseMouse
Corsair Gold AX1200 Lian Li Habu 
  hide details  
Reply
post #5 of 13
No they're too hot. I had similar loop just like the OP (I had swiftech apogee XT and only one 3x1 rad+full cover for my old GTX 260) and idle temps at 4.2GHz were about 35 degrees. At full load they were at 69-72. So something is not right. Try to reseating Your block. Also I always used my CPu with HT on.
Rozpierdalator :D
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 D0 @ 4.2GHz HT On 1.27v MSI Eclipse SLI 2x Gainward GTX570 Phantom 1280MB DDR5 in SLI OCZ Reaper 3x1GB 1866MHz @ 1640MHz 7-6-6-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 2 60GB + 3x HD502HJ + SP2504C Sony Optiarc AD-7260S Windows 7 32bit Hyundai N220Wa+ 
PowerCaseMouse
OCZ ModXStream Pro 700W NZXT Phantom White Logitech G300 
  hide details  
Reply
Rozpierdalator :D
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 920 D0 @ 4.2GHz HT On 1.27v MSI Eclipse SLI 2x Gainward GTX570 Phantom 1280MB DDR5 in SLI OCZ Reaper 3x1GB 1866MHz @ 1640MHz 7-6-6-15 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 2 60GB + 3x HD502HJ + SP2504C Sony Optiarc AD-7260S Windows 7 32bit Hyundai N220Wa+ 
PowerCaseMouse
OCZ ModXStream Pro 700W NZXT Phantom White Logitech G300 
  hide details  
Reply
post #6 of 13
He does live in Dubai though!
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980X 4.8GHz @1.44V Gigabyte X58A UD5 rev 2.0 GTX580 Lightning 3x2GB Dominator GTs C8 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
C300 256GB SSD + WD750 Caviar Black Windows 7 64bit Home Premium DELL U2410 Razer Tarantula 
PowerCaseMouse
Corsair Gold AX1200 Lian Li Habu 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 980X 4.8GHz @1.44V Gigabyte X58A UD5 rev 2.0 GTX580 Lightning 3x2GB Dominator GTs C8 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
C300 256GB SSD + WD750 Caviar Black Windows 7 64bit Home Premium DELL U2410 Razer Tarantula 
PowerCaseMouse
Corsair Gold AX1200 Lian Li Habu 
  hide details  
Reply
post #7 of 13
Thread Starter 
I'm running Rad - Cpu - Res - Pump - Rad.

room temperature is 25c and HT=Off.
post #8 of 13
Thread Starter 
And i have 2 Yateloons over the Rad pulling air out.
post #9 of 13
Looks like you need to reseat the block.

You have a 20c delta, which is ok.

Also, what are you room temps?
Main system
(16 items)
 
Editing PC
(8 items)
 
 
CPUGraphicsGraphicsRAM
E5-1680v2 AMD FirePro D700 AMD FirePro D700 64GB 1866mhz 
Hard DriveOSMonitorCase
1TB PCIE SSD OSX 10.10.x Dell U2713H Mac Pro 
  hide details  
Reply
Main system
(16 items)
 
Editing PC
(8 items)
 
 
CPUGraphicsGraphicsRAM
E5-1680v2 AMD FirePro D700 AMD FirePro D700 64GB 1866mhz 
Hard DriveOSMonitorCase
1TB PCIE SSD OSX 10.10.x Dell U2713H Mac Pro 
  hide details  
Reply
post #10 of 13
Thread Starter 
room temp 25-28c.

I've added one more fan next to the radiator and am getting 42c in idle.

I'll reseat the block and see.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Water Cooling
Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › i7 920 D0 4GHz high idle temps with EK HF 240