Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › 6990 Help
New Posts  All Forums:Forum Nav:

6990 Help

post #1 of 13
Thread Starter 
Hey guys,

Just installed a XFX 6990.

First I installed 11.3 drivers because the 11.4 was giving me a broken link on their site. Opened up Afterburner and started Furmark. Furmark showed that temps on GPU1 didn't rise at all, while GPU2 reached 70C. Afterburner showed the same, the GPU1 usage was at 0%. Overdrive couldn't read the GPU1 temp. I tried BC2 and there was weird stuttering/flashing.

I found a different link for the 11.4 drivers. The BC2 problem was now fixed, and it's running smoothly. I thought the problems were gone, but Furmark, Unigine, and Afterburner still showed that GPU1 wasn't running. I switched over the Overdrive and it's showing the card as one instead of two? (I can't select the two cores individually.)

Please help, is there something I need to do to enable GPU1?
post #2 of 13
Enable crossfire?
My Wingman
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 930 @ 3.50 Gigabyte X58A-UD3R Rev 2.0 MSI GTX 570 OC MSI GTX 570 OC 
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
GT 220 [PhysX] Kingston Hyper-X WD Caviar Black   Corsair Force Series GT 
Hard DriveOSMonitorMonitor
Seagate Barracuda Windows 7 Premium 64-Bit Dell 22" 1920x1080 BenQ RL2450HT 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Blackwidow PC Power & Cooling MK II 950w Antec 1200 Razer Lachesis 
  hide details  
Reply
My Wingman
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 930 @ 3.50 Gigabyte X58A-UD3R Rev 2.0 MSI GTX 570 OC MSI GTX 570 OC 
GraphicsRAMHard DriveHard Drive
GT 220 [PhysX] Kingston Hyper-X WD Caviar Black   Corsair Force Series GT 
Hard DriveOSMonitorMonitor
Seagate Barracuda Windows 7 Premium 64-Bit Dell 22" 1920x1080 BenQ RL2450HT 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Blackwidow PC Power & Cooling MK II 950w Antec 1200 Razer Lachesis 
  hide details  
Reply
post #3 of 13
Do you need to configure multi core in furmark?
Gene-Z Dedi
(7 items)
 
Captain America
(6 items)
 
 
CPUMotherboardRAMHard Drive
i7 2600k @ 5.2 Ghz Asus Maximus IV Gene-Z Gskill 2133 4GB Caviar Black 
CoolingOSPower
Corsair H100 Arch x64 OCZ 650 Watt 
CPUCPUMotherboardGraphics
Intel Xeon E5-2650 Intel Xeon E5-2650 ASUS Z9PE-D8 WS XFX 6870 
RAMOS
32 GB Samsung Arch Nix 
  hide details  
Reply
Gene-Z Dedi
(7 items)
 
Captain America
(6 items)
 
 
CPUMotherboardRAMHard Drive
i7 2600k @ 5.2 Ghz Asus Maximus IV Gene-Z Gskill 2133 4GB Caviar Black 
CoolingOSPower
Corsair H100 Arch x64 OCZ 650 Watt 
CPUCPUMotherboardGraphics
Intel Xeon E5-2650 Intel Xeon E5-2650 ASUS Z9PE-D8 WS XFX 6870 
RAMOS
32 GB Samsung Arch Nix 
  hide details  
Reply
post #4 of 13
Thread Starter 
...
There's an option for that? I've been looking through the CCC over and over but I can't find something that says that.
post #5 of 13
Thread Starter 
The CCC looks completely different from http://www.geeks3d.com/20101209/tips...pplications/2/ so I'm not sure where you can check Enable Crossfire.
post #6 of 13
Thread Starter 
I am able to select the different GPU's now in 11.4, but GPU1's core clock and memory clock are both at 0Mhz.
post #7 of 13
Thread Starter 
post #8 of 13
im getting a simler probleam but nothing is being read on gpu 2 i get temps only if i run heaven or other benchmarking tests but other wise it says 0 on everything.
Great odens raven
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 2500k gigabyte UD7-B3 Asus 6990 4X2gb G-skill ripjaw x 1866 cl8 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ 120GB SSD 1tb WD black (Raid 0) BD Windows 7 64bit BenQ 120HZ Full HD 24' 
PowerCaseMouse
1200WATT AX Corsair NZXT Phantom Rat 7 
  hide details  
Reply
Great odens raven
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 2500k gigabyte UD7-B3 Asus 6990 4X2gb G-skill ripjaw x 1866 cl8 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ 120GB SSD 1tb WD black (Raid 0) BD Windows 7 64bit BenQ 120HZ Full HD 24' 
PowerCaseMouse
1200WATT AX Corsair NZXT Phantom Rat 7 
  hide details  
Reply
post #9 of 13
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by speedplz View Post
im getting a simler probleam but nothing is being read on gpu 2 i get temps only if i run heaven or other benchmarking tests but other wise it says 0 on everything.
But is the core actually working for you? Mine isn't cuz Furmark is running at like 8 fps.
post #10 of 13


but i am getting 107 fps in heaven also i cant turn AA on anything other then crysis 2...
Great odens raven
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 2500k gigabyte UD7-B3 Asus 6990 4X2gb G-skill ripjaw x 1866 cl8 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ 120GB SSD 1tb WD black (Raid 0) BD Windows 7 64bit BenQ 120HZ Full HD 24' 
PowerCaseMouse
1200WATT AX Corsair NZXT Phantom Rat 7 
  hide details  
Reply
Great odens raven
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 2500k gigabyte UD7-B3 Asus 6990 4X2gb G-skill ripjaw x 1866 cl8 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ 120GB SSD 1tb WD black (Raid 0) BD Windows 7 64bit BenQ 120HZ Full HD 24' 
PowerCaseMouse
1200WATT AX Corsair NZXT Phantom Rat 7 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › 6990 Help