Overclock.net › Forums › Overclockers Care › Overclock.net Folding@Home Team › Problem with SMP2 client not getting work unit
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Problem with SMP2 client not getting work unit

post #1 of 9
Thread Starter 
Maybe someone can help.

I am running the SMP2 client as the guide.

My problem is that when I run the client with -smp argument, it doesn't get a work unit. Keep repeating:

Code:
Launch directory: C:\\Users\\Eyal\\Folding
Executable: C:\\Users\\Eyal\\Folding\\FAH6.34-win32-SMP.exe
Arguments: -smp 

[05:41:05] - Ask before connecting: No
[05:41:05] - User name: Defoler (Team 37726)
[05:41:05] - User ID: 3075FCE913BBFD26
[05:41:05] - Machine ID: 1
[05:41:05] 
[05:41:05] Loaded queue successfully.
[05:41:05] - Preparing to get new work unit...
[05:41:05] Cleaning up work directory
[05:41:05] + Attempting to get work packet
[05:41:05] Passkey found
[05:41:05] - Connecting to assignment server
[05:41:06] + No appropriate work server was available; will try again in a bit.
[05:41:06] + Couldn't get work instructions.
[05:41:06] - Attempt #1  to get work failed, and no other work to do.
Waiting before retry.
[05:41:16] + Attempting to get work packet
[05:41:16] Passkey found
[05:41:16] - Connecting to assignment server
[05:41:17] + No appropriate work server was available; will try again in a bit.
[05:41:17] + Couldn't get work instructions.
[05:41:17] - Attempt #2  to get work failed, and no other work to do.
Waiting before retry.
[05:41:42] + Attempting to get work packet
[05:41:42] Passkey found
When I stop the client and run it without the -smp, it gets the work unit:

Code:
Launch directory: C:\\Users\\Eyal\\Folding
Executable: C:\\Users\\Eyal\\Folding\\FAH6.34-win32-SMP.exe


[05:42:55] - Ask before connecting: No
[05:42:55] - User name: Defoler (Team 37726)
[05:42:55] - User ID: 3075FCE913BBFD26
[05:42:55] - Machine ID: 1
[05:42:55] 
[05:42:55] Loaded queue successfully.
[05:42:55] - Preparing to get new work unit...
[05:42:55] Cleaning up work directory
[05:42:55] + Attempting to get work packet
[05:42:55] Passkey found
[05:42:55] - Connecting to assignment server
[05:42:57] - Successful: assigned to (129.74.85.15).
[05:42:57] + News From Folding@Home: Welcome to Folding@Home
[05:42:57] Loaded queue successfully.
[05:42:59] + Closed connections
[05:42:59] 
[05:42:59] + Processing work unit
[05:42:59] Core required: FahCore_a4.exe
[05:42:59] Core found.
[05:42:59] Working on queue slot 02 [April 21 05:42:59 UTC]
[05:42:59] + Working ...
[05:42:59] 
[05:42:59] *------------------------------*
[05:42:59] Folding@Home Gromacs GB Core
[05:42:59] Version 2.27 (Dec. 15, 2010)
[05:42:59] 
[05:42:59] Preparing to commence simulation
[05:42:59] - Looking at optimizations...
[05:42:59] - Created dyn
[05:42:59] - Files status OK
[05:42:59] - Expanded 52404 -> 194856 (decompressed 371.8 percent)
[05:42:59] Called DecompressByteArray: compressed_data_size=52404 data_size=194856, decompressed_data_size=194856 diff=0
[05:42:59] - Digital signature verified
[05:42:59] 
[05:42:59] Project: 10080 (Run 6, Clone 0, Gen 19)
[05:42:59] 
[05:42:59] Assembly optimizations on if available.
[05:42:59] Entering M.D.
[05:43:05] Mapping NT from 1 to 1 
[05:43:05] Completed 0 out of 10000000 steps  (0%)
AT this time when it starts, I have to stop the client, and re-run with -smp, and it starts to process the unit at full force:

Code:
Launch directory: C:\\Users\\Eyal\\Folding
Executable: C:\\Users\\Eyal\\Folding\\FAH6.34-win32-SMP.exe
Arguments: -smp 

[05:43:39] - Ask before connecting: No
[05:43:39] - User name: Defoler (Team 37726)
[05:43:39] - User ID: 3075FCE913BBFD26
[05:43:39] - Machine ID: 1
[05:43:39] 
[05:43:39] Loaded queue successfully.
[05:43:39] 
[05:43:39] + Processing work unit
[05:43:39] A4 will attempt to use 12 threads.
[05:43:39] Core required: FahCore_a4.exe
[05:43:39] Core found.
[05:43:39] Working on queue slot 02 [April 21 05:43:39 UTC]
[05:43:39] + Working ...
[05:43:39] 
[05:43:39] *------------------------------*
[05:43:39] Folding@Home Gromacs GB Core
[05:43:39] Version 2.27 (Dec. 15, 2010)
[05:43:39] 
[05:43:39] Preparing to commence simulation
[05:43:39] - Looking at optimizations...
[05:43:39] - Files status OK
[05:43:39] - Expanded 52404 -> 194856 (decompressed 371.8 percent)
[05:43:39] Called DecompressByteArray: compressed_data_size=52404 data_size=194856, decompressed_data_size=194856 diff=0
[05:43:39] - Digital signature verified
[05:43:39] 
[05:43:39] Project: 10080 (Run 6, Clone 0, Gen 19)
[05:43:39] 
[05:43:39] Assembly optimizations on if available.
[05:43:39] Entering M.D.
[05:43:45] Mapping NT from 12 to 12 
[05:43:45] Completed 0 out of 10000000 steps  (0%)
[05:45:23] Completed 100000 out of 10000000 steps  (1%)
What I'm doing wrong?
Why it can't get a new work unit?
The main issue is that because of this, after he finish the work unit with the -smp argument, it won't get a new work unit.

This happens to my second client on my HTPC as well (i7-920).
Main system
(16 items)
 
Editing PC
(8 items)
 
 
CPUGraphicsGraphicsRAM
E5-1680v2 AMD FirePro D700 AMD FirePro D700 64GB 1866mhz 
Hard DriveOSMonitorCase
1TB PCIE SSD OSX 10.10.x Dell U2713H Mac Pro 
  hide details  
Reply
Main system
(16 items)
 
Editing PC
(8 items)
 
 
CPUGraphicsGraphicsRAM
E5-1680v2 AMD FirePro D700 AMD FirePro D700 64GB 1866mhz 
Hard DriveOSMonitorCase
1TB PCIE SSD OSX 10.10.x Dell U2713H Mac Pro 
  hide details  
Reply
post #2 of 9
Any chance of firewalls or antivirus doing this?
It may be blocking certain servers like SMP.
>.<
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 4.0ghz 1.27v EVGA E758 3-Way (black/gray) Evga GTX 480 / Evga 9800gtx+ (physx&folding) Corsair Dominator 6gb 1600 8-8-8-24 
Hard DriveOSMonitorPower
x25-M SSD 80gb + 1TB F3 + 2x2TB WD Green Win 7 64bit Viewsonic 20" + Samsung 40" Corsair 1000w 
Case
Haf 932 (modded) - Now caseless 
  hide details  
Reply
>.<
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 4.0ghz 1.27v EVGA E758 3-Way (black/gray) Evga GTX 480 / Evga 9800gtx+ (physx&folding) Corsair Dominator 6gb 1600 8-8-8-24 
Hard DriveOSMonitorPower
x25-M SSD 80gb + 1TB F3 + 2x2TB WD Green Win 7 64bit Viewsonic 20" + Samsung 40" Corsair 1000w 
Case
Haf 932 (modded) - Now caseless 
  hide details  
Reply
post #3 of 9
Im getting this same problem. Four smp clients have now been without a work unit for about 6 hours
Folding Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 EVGA x58 758 R.2 EVGA GT210 6gb Patriot DDR3 1600C8 
Hard DriveOSMonitorPower
WD 500gb Ubuntu 10.4 ACER 22" 1080P Antec Earthwatts 430w Delta 
Case
CM Storm Sniper 
  hide details  
Reply
Folding Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 EVGA x58 758 R.2 EVGA GT210 6gb Patriot DDR3 1600C8 
Hard DriveOSMonitorPower
WD 500gb Ubuntu 10.4 ACER 22" 1080P Antec Earthwatts 430w Delta 
Case
CM Storm Sniper 
  hide details  
Reply
post #4 of 9
Must be server specific.

Delete queue.dat and work folder, make sure everything has sent before doing so.
>.<
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 4.0ghz 1.27v EVGA E758 3-Way (black/gray) Evga GTX 480 / Evga 9800gtx+ (physx&folding) Corsair Dominator 6gb 1600 8-8-8-24 
Hard DriveOSMonitorPower
x25-M SSD 80gb + 1TB F3 + 2x2TB WD Green Win 7 64bit Viewsonic 20" + Samsung 40" Corsair 1000w 
Case
Haf 932 (modded) - Now caseless 
  hide details  
Reply
>.<
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 930 4.0ghz 1.27v EVGA E758 3-Way (black/gray) Evga GTX 480 / Evga 9800gtx+ (physx&folding) Corsair Dominator 6gb 1600 8-8-8-24 
Hard DriveOSMonitorPower
x25-M SSD 80gb + 1TB F3 + 2x2TB WD Green Win 7 64bit Viewsonic 20" + Samsung 40" Corsair 1000w 
Case
Haf 932 (modded) - Now caseless 
  hide details  
Reply
post #5 of 9
Thread Starter 
I don't see why it should be the firewall.

Its set in the windows firewall as allowed, and it does download fine without the -smp argument.

When I use the client 7 with smp, it runs fine, but I don't see any progress on the smp slot. Saying ETA unknown but its running and I see the CPU usage, which is why I am using the smp console client instead of the client 7.
Main system
(16 items)
 
Editing PC
(8 items)
 
 
CPUGraphicsGraphicsRAM
E5-1680v2 AMD FirePro D700 AMD FirePro D700 64GB 1866mhz 
Hard DriveOSMonitorCase
1TB PCIE SSD OSX 10.10.x Dell U2713H Mac Pro 
  hide details  
Reply
Main system
(16 items)
 
Editing PC
(8 items)
 
 
CPUGraphicsGraphicsRAM
E5-1680v2 AMD FirePro D700 AMD FirePro D700 64GB 1866mhz 
Hard DriveOSMonitorCase
1TB PCIE SSD OSX 10.10.x Dell U2713H Mac Pro 
  hide details  
Reply
post #6 of 9
I'm having troubles too
Code:
# Linux SMP Console Edition ###################################################
###############################################################################

                       Folding@Home Client Version 6.34

                          http://folding.stanford.edu

###############################################################################
###############################################################################

Launch directory: /home/tux/folding
Executable: ./fah6
Arguments: -smp 2 

[06:13:55] - Ask before connecting: No
[06:13:55] - User name: 3dfxvoodoo (Team 37726)
[06:13:55] - User ID: 60729F7C3EE4E1EE
[06:13:55] - Machine ID: 1
[06:13:55] 
[06:13:56] Loaded queue successfully.
[06:13:56] - Preparing to get new work unit...
[06:13:56] Cleaning up work directory
[06:13:56] + Attempting to get work packet
[06:13:56] Passkey found
[06:13:56] - Connecting to assignment server
[06:13:56] + No appropriate work server was available; will try again in a bit.
[06:13:56] + Couldn't get work instructions.
[06:13:56] - Attempt #1  to get work failed, and no other work to do.
Waiting before retry.
[06:14:10] + Attempting to get work packet
[06:14:10] Passkey found
[06:14:10] - Connecting to assignment server
[06:14:10] + No appropriate work server was available; will try again in a bit.
[06:14:10] + Couldn't get work instructions.
[06:14:10] - Attempt #2  to get work failed, and no other work to do.
Waiting before retry.
[06:14:32] + Attempting to get work packet
[06:14:32] Passkey found
[06:14:32] - Connecting to assignment server
[06:14:33] + No appropriate work server was available; will try again in a bit.
[06:14:33] + Couldn't get work instructions.
[06:14:33] - Attempt #3  to get work failed, and no other work to do.
Waiting before retry.
[06:15:06] + Attempting to get work packet
[06:15:06] Passkey found
[06:15:06] - Connecting to assignment server
[06:15:06] + No appropriate work server was available; will try again in a bit.
[06:15:06] + Couldn't get work instructions.
[06:15:06] - Attempt #4  to get work failed, and no other work to do.
Waiting before retry.
[06:15:50] + Attempting to get work packet
[06:15:50] Passkey found
[06:15:50] - Connecting to assignment server
[06:15:50] + No appropriate work server was available; will try again in a bit.
[06:15:50] + Couldn't get work instructions.
[06:15:50] - Attempt #5  to get work failed, and no other work to do.
Waiting before retry.
[06:17:16] + Attempting to get work packet
[06:17:16] Passkey found
[06:17:16] - Connecting to assignment server
[06:17:22] + No appropriate work server was available; will try again in a bit.
[06:17:22] + Couldn't get work instructions.
[06:17:22] - Attempt #6  to get work failed, and no other work to do.
Waiting before retry.



EDIT:just got a work unit
Edited by 3dfxvoodoo - 4/20/11 at 11:22pm
OoGhiJ MIQtxxXA
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q9550 E0 @3.825ghz Abit IX48-GT3 Tigerforce SPARKLE GTX470 850c/1800m 220 650c sli later 4GB DDR3 Mushkin blackline 7-8-7-24-1T 1200mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD1tb +WD500gb +WD200gb not like I need one edge linux LG 22" w2240 +optiquest q71 
KeyboardPowerCaseMouse
Adesso MKB-135B Mechanical DELTA GPS-750B A 750w sleeved moded Kandalf LCS Razer Mamba 
Mouse Pad
don't got one or need one 
  hide details  
Reply
OoGhiJ MIQtxxXA
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q9550 E0 @3.825ghz Abit IX48-GT3 Tigerforce SPARKLE GTX470 850c/1800m 220 650c sli later 4GB DDR3 Mushkin blackline 7-8-7-24-1T 1200mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD1tb +WD500gb +WD200gb not like I need one edge linux LG 22" w2240 +optiquest q71 
KeyboardPowerCaseMouse
Adesso MKB-135B Mechanical DELTA GPS-750B A 750w sleeved moded Kandalf LCS Razer Mamba 
Mouse Pad
don't got one or need one 
  hide details  
Reply
post #7 of 9
Just picked up five more units. I guess the server must be back up!
Folding Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 EVGA x58 758 R.2 EVGA GT210 6gb Patriot DDR3 1600C8 
Hard DriveOSMonitorPower
WD 500gb Ubuntu 10.4 ACER 22" 1080P Antec Earthwatts 430w Delta 
Case
CM Storm Sniper 
  hide details  
Reply
Folding Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 D0 EVGA x58 758 R.2 EVGA GT210 6gb Patriot DDR3 1600C8 
Hard DriveOSMonitorPower
WD 500gb Ubuntu 10.4 ACER 22" 1080P Antec Earthwatts 430w Delta 
Case
CM Storm Sniper 
  hide details  
Reply
post #8 of 9
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by LiLChris View Post
Must be server specific.

Delete queue.dat and work folder, make sure everything has sent before doing so.
Cheers, that made it load a work unit without having to start it without -smp at first.

Now if I can only make the smp show eta in the client 7 and I would switch to that one.
Main system
(16 items)
 
Editing PC
(8 items)
 
 
CPUGraphicsGraphicsRAM
E5-1680v2 AMD FirePro D700 AMD FirePro D700 64GB 1866mhz 
Hard DriveOSMonitorCase
1TB PCIE SSD OSX 10.10.x Dell U2713H Mac Pro 
  hide details  
Reply
Main system
(16 items)
 
Editing PC
(8 items)
 
 
CPUGraphicsGraphicsRAM
E5-1680v2 AMD FirePro D700 AMD FirePro D700 64GB 1866mhz 
Hard DriveOSMonitorCase
1TB PCIE SSD OSX 10.10.x Dell U2713H Mac Pro 
  hide details  
Reply
post #9 of 9
Guys, add the -verbosity 9 flag, and then restart and try downloading again.

If it doesn't work, the server IP should be in the log, so post that here.
Megadoomer
(14 items)
 
Family Computer
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T @ 4.0Ghz ASUS M4A89GTD PRO Sparkle GTS 450 2x4GB G-Skill Sniper 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung F1 1TB CM Hyper 212+ Windows 7 Professional x64 Samsung T220 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX3000 Laser CM 1000M HAF 922 Logitech VX Revolution 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Asus PN5-D 750i Evga GTS 250 2x2GB Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Hitachi Samsung Super Writemaster Windows 7 Professional x64 19" Dell 
PowerCase
Corsair 450VX Antec 900 
  hide details  
Reply
Megadoomer
(14 items)
 
Family Computer
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T @ 4.0Ghz ASUS M4A89GTD PRO Sparkle GTS 450 2x4GB G-Skill Sniper 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung F1 1TB CM Hyper 212+ Windows 7 Professional x64 Samsung T220 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech MX3000 Laser CM 1000M HAF 922 Logitech VX Revolution 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 Asus PN5-D 750i Evga GTS 250 2x2GB Crucial Ballistix 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
750GB Hitachi Samsung Super Writemaster Windows 7 Professional x64 19" Dell 
PowerCase
Corsair 450VX Antec 900 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Overclock.net Folding@Home Team
Overclock.net › Forums › Overclockers Care › Overclock.net Folding@Home Team › Problem with SMP2 client not getting work unit